pankaixilaren Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα στην παρέα! Θα ήθελα να δυναμώσω το σήμα wifi στο σπίτι μου. Δεν είναι πολύ μεγάλο -καμμιά 70αρια τετραγωνικά, μόνο- αλλά είναι τέτοια η καταδομή του και η θέση του desktop (με το modemάκι δίπλα του), που το σήμα πέφτει σε τραγικό βαθμό -μεσολαβούν, βλέπετε, και πολλοί τοίχοι. Για να σας δώσω να καταλάβετε, το PS3 μου δείνει σήμα 11%-12% (βία να φτάσει το 16-17%), το netbook 1 γραμμή (στις καλές του, 2, κι αυτές με το ζόρι) και τα iphone / ipod στάνταρ 1 γραμμούλα (και πολύ συχνά φτάνουν στις 2). Όλα αυτά, από το σαλόνι, τό άλλο άκρο, ουσιαστικά, από κει που βρίσκεται ο υπολογιστής μου Το router μου είνα ένα Thomson TG585i v7... Θα ήθελα, λοιπόν, να μου προτείνεται μια καλή κεραιούλα, ούτως ώστε να ενισχύσω την εμβέλεια του σήματος. Είτε εσωτερική (έχω ακούσει ότι μπορώ να αντικαταστήσω τη κεραία του router), είτε εξωτερική, ασύρματη. Σημείωση: Θα προτιμούσα να την αγοράσω από κατάστημα κι όχι μέσω internet... Ευχαριστώ
pankaixilaren Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ καλή και έξυπνη πατέντα -δείχνει, μάλιστα και να αποδίδει. Πολύ φοβάμαι όμως, ότι σε μένα δε θα κάνει τίποτα... Βλέπεις, το συγκεκριμένο modem/router που έχω στην κατοχή μου, έχει μόνο μία κεραιούλα πάνω του. (Οπότε, όπως πιστεύω, δε θα γίνεται αντανάκλαση του σήματος και μεγαλύτερη διαρροή του στον περιβάλλοντα χώρο). Η αλήθεια είναι πως δε θα ήθελα και τόσο να το αντικαταστήσω... Χώρια του ότι κοντά 4 χρόναι τώρα, με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο (μόνιμα αναμμένο και συνδεδεμένο, δεν μου κάνει ποτέ "κόλπα", -παρά μόνο αν ευθύνεται το κέντρο γι' αυτό) θα μου ήταν πολύ δύσκολο να διαθέσω 80 με 100 ευρώ για την αγορά καινούριου. (Βέβαια, η αλήθεια είναι πώς δεν ξέρω σε τί τιμές "παίζουν" οι κεραίες που ζητάω... Δε νομίζω, όμως, να φτάνουν αυτό το ποσό. Τώρα, άμα το "πιάνουν", φυσικά και θα ακολουθήσω τη λύση που μου επέδειξες, αλλάζοντας αυτό που έχω). Όπως και να έχει, σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου και την άμεση απόκρισή σου!...
WoodSell3r Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 είναι αποσπώμενη η κεραία του router σου; αν ειναι, μπορεις να πάρεις μια απλή omni και να αντικαταστήσεις την υπάρχουσα.. δες λιγο και πες μου αν και δε πιστευω να βγαίνει η κεραια..
pankaixilaren Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Κοίτα να δεις... "Παίζει". Δηλαδή, μπορώ να τη στριφογυρίσω, να βάλω το "τσουτσουνάκι" σε γωνία 45 μοιρών και εγκάρσια... Μάλλον θα πρέπει να βγαίνει -αλλά φοβάμαι μην κάνω καμμια κουταμάρα και δε μπορέσω να τη ξαναβάλω ύστερα...
WoodSell3r Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 οχι δεν βγαινει, μη το προσπαθείς απλα γυριζει η κεραια, οπότε ή κάνεις την πατέντα στο βίντεο με μια κεραία ή παίρνεις νεο router με υποδοχή rp-sma για να βάλεις κεραία, βέβαια η τιμή ξεφεύγει.. έχεις και πολλές συσκεύες για να συνδέσεις, θα σου πρότεινα μια usb wireless lan κάρτα με omni κεραια για το netbook αλλά για τα άλλα δύο τι θα κάνεις..
pankaixilaren Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μάλιστα... Καλώς... Θα δοκιμάσω αρχικά με την πατέντα και βλέπουμε... Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθειά σου!!! Νά'σαι καλά...
WoodSell3r Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 εξοπλίσου τότε με αρκετό αλουμινόχαρτο περιμένω εντυπώσεις απο το νεο σήμα που θα πιάνεις, το είχα και εγω στο μυαλό μου αλλά δεν ασχολήθηκα ποτέ να κάτσω έτσι να το κάνω αλλα θα ήθελα να δω αν και κατα πόσο ενισχύεται τελικά το σήμα
TheELF Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 μεσολαβούν, βλέπετε, και πολλοί τοίχοι. Δύσκολα για ασύρματα,μπορείς να δοκιμάσεις βέβαια αλλά δεν το κόβω. Κάτι τέτοιο είναι πολλή ποιο εύκολο και ποιοτικό και δεν κοστίζει και τόσο ποια.
The_Judas Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Στο δικό μου σπίτι, 95 τμ με 3 τοίχους ενδιάμεσα (και το ρούτερ σε σχετικά κλειστό χώρο του γραφείου) φτάνει άνετα το σήμα στον υπολογιστή με πολύ καλό σήμα. Αυτά με sagem1540 και tp-link 321g για την ιστορία. pankaixilaren: 1)Δοκίμασε αρχικά να μετακινήσεις το ρουτερ σε άλλο πιο κεντρικό σημείο μήπως και βελτιωθεί το σήμα. 2) Κάνε καμιά πατέντα όπως αυτή του video. 3) Άλλαξε το κανάλι στο οποίο εκπέμπει το ρουτερ. Αν υπάρχουν πολλά ρουτερ στην περιοχή σου που εκπέμπουν στο ίδιο κανάλι μπορεί να επηρεάζουν. 4) Βάλε ένα wireless repeater.
vasi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα στην παρέα!Θα ήθελα να δυναμώσω το σήμα wifi στο σπίτι μου. Δεν είναι πολύ μεγάλο -καμμιά 70αρια τετραγωνικά, μόνο- αλλά είναι τέτοια η καταδομή του και η θέση του desktop (με το modemάκι δίπλα του), που το σήμα πέφτει σε τραγικό βαθμό -μεσολαβούν, βλέπετε, και πολλοί τοίχοι. Για να σας δώσω να καταλάβετε, το PS3 μου δείνει σήμα 11%-12% (βία να φτάσει το 16-17%), το netbook 1 γραμμή (στις καλές του, 2, κι αυτές με το ζόρι) και τα iphone / ipod στάνταρ 1 γραμμούλα (και πολύ συχνά φτάνουν στις 2). Όλα αυτά, από το σαλόνι, τό άλλο άκρο, ουσιαστικά, από κει που βρίσκεται ο υπολογιστής μου Το router μου είνα ένα Thomson TG585i v7... Θα ήθελα, λοιπόν, να μου προτείνεται μια καλή κεραιούλα, ούτως ώστε να ενισχύσω την εμβέλεια του σήματος. Είτε εσωτερική (έχω ακούσει ότι μπορώ να αντικαταστήσω τη κεραία του router), είτε εξωτερική, ασύρματη. Σημείωση: Θα προτιμούσα να την αγοράσω από κατάστημα κι όχι μέσω internet... Ευχαριστώ Η κεραία σου βγαίνει !!! αλλά πρώτα πρέπει να το ξεβιδώσεις το router σου να ξεκουμπώσεις ένα καλωδιακι ονομασίας U.fl connector,να πιέσεις την άκρη του πλαστικού της κεραίας το μεσα,και τραβηχτά να την βγάλεις.Απο κεραιες εχεις επιλογες http://www.aerial.net/shop/product_info.php?cPath=35_37&products_id=333 UFL/MHF to SMA Bulkhead Pigtail 25 cm. http://www.aerial.net/shop/product_info.php?products_id=589 και επιλεγεις :..........
pankaixilaren Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Aχ, παιδιά είσαστε υπέροχοι!!! Νά'σαστε καλά! Μια στιγμή να σας πάρω έναν-έναν με τη σειρά: Φίλε theELF, ήδη "τραβάω" 25 μέτρα καλώδιο για να συνδέω το PS3 στην Ethernet. Κι αυτό, ακριβώς, θέλω ν' αποφύγω... Σε ευχαριστώ πολύ, πάντως!!! Φίλε The_Judas, το 1 είναι λίγο δύσκολο να επιτευχθεί... Όσο για τα υπόλοιπα, το 3 και το 4 δεν έχει τύχει να τα δοκιμάσω, ως τώρα... Θα το επιχειρήσω, όμως! Σε ευχαριστώ κι εσένα πάρα πολύ!!! Φίλε vasi! Υπέροχα νέα... Αυτό που είχα υπ' όψη μου στη αρχή. Μπορώ να βρω εδώ στην Ελλάδα, σε κατάστημα, τέτοιες κεραιούλες, έτσι; (Εννοείται πως θα τους πάω μαζί και το Thomson για να μου τη βάλουν! Χα χα χα!) Η πρώτη επιλογή δείχνει και η καλύτερη... ΣΕ ευχαριστώ και σένα πάρα (μα πάρα) πολύ!!! ---------- Προσθήκη στις 19:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:11 ---------- @ the_Judas Κι εμένα, 3 τοίχοι (και 2 δωμάτια: μπάνιο / WC) μεσολαβούν... Δεν έχω, όμως 2o ασύρματοrouter, όπως εσύ... Παρά μόνο το κακόμοιρο το Thomson! Μιας και το αναφέραμε... Είναι αποδοτικά αυτά τα routers της συγκεκριμένης μάρκας; Ή μήπως, θα ήταν καλύτερα κάποιο access point, πάλι της ίδιας εταιρείας; Απ' ότι έχω δει, στα ίδια λεφτά παίζουν περίπου...
Satsok73 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 κεραιες θα βρεις δεκαδες, σε διαφορα μεγεθη και διαφορες τιμες. ειναι πολυ περιεργο ομως το να μην εχεις καλη ληψη στα 70 τ.μ., οσοι τοιχοι κι αν μεσολαβουν. ισως αν αλλαζες καναλι, όπως σου ειπε καποιος φιλος πριν, να ειναι η λυση στο προβλημα σου. αν τελικα αγορασεις νεα κεραια, ζητα μαζι και μια μαγνητικη βαση με 2μ καλωδιο, για να μπορεις να την τοποθετησεις σε πιο κεντρικο και ψηλο σημειο
pankaixilaren Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 A-χα! Ωραίο μου ακούγεται αυτό... Δεν το ήξερα! Ότι υπάρχουν τέτοιες βάσεις, δηλαδή... Στην ουσία, εάν μπορούσα να βάλω το modem/router που έχω σε ψηλότερη θέση από το σκαμπώ που το τοποθετώ, σίγουρα θα μου "έδινε" κάτι παραπάνω. Για να σε ρωτήσω και κάτι άλλο, με την ευκαιρία: Υπάρχουν τέτοιες κεραίες που να συνδέονται σε θύρα Ethernet; Με αυτόν τον τρόπο, και δε θα χρειαστεί να αντικαταστήσω την ήδη υπάρχουσα, αλλά και πολύ καλύτερο και δυνατότερο σήμα θα έχω, αφού θα υπάρχουν ουσιαστικά 2 κεραίες!... Σε ευχαριστώ πολύ και σένα, φίλε Satsok73!!! Η συμβο(υ)λή σου, ήταν καταλυτική!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα