Alexskot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Θα ήθελα να γράψετε εδώ όσες καλές debian-stable based distributions γνωρίζετε. Εγώ δεν έχω βρει κάποια ακόμη, η πλειοψηφία στηρίζεται στο debain testing ή ακόμα χειρότερα στο debian unstable. Θέλω δηλαδή μια σοβαρή διανομή όχι κάτι σαν το ubuntu που βγάζει εκδόσεις κάθε έξι μήνες προσθέτοντας και άλλα bugs εκτός του ότι δεν βασίζεται σε debian stable. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jemadux Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 για 32μπιτο http://bit.ly/cm4CSX για 64μπιτο http://bit.ly/9rrVyF Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexskot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 για 32μπιτο http://bit.ly/cm4CSXγια 64μπιτο http://bit.ly/9rrVyF Δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό. Στην ουσία θέλω ένα modifiaction του debian stable με propiarty πακέτα. Δηλαδή με firefox αντί για Iceweasel και με εγκατεστημένα propiarty codecs όπως και drivers ati και nvidia. Κάτι σαν το Super OS modifiaction του ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό. Στην ουσία θέλω ένα modifiaction του debian stable με propiarty πακέτα. Δηλαδή με firefox αντί για Iceweasel και με εγκατεστημένα propiarty codecs όπως και drivers ati και nvidia. Κάτι σαν το Super OS modifiaction του ubuntu. η έκδοση του Mint που αντιστοιχεί στο Lenny (προπροηγούμενη ή προπροπροηγούμενη ). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν υπαρχει αντιστοιχο του debian stable που να προερχεται απο αυτο. Ακομα και το παμπαλαιο kanotix δεν ειναι debian stable. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
apoikos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί όχι «σκέτο» Debian stable (με backports); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alexskot Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Το debian based mint είναι βασισμένο στο debian testing. Με βλέπω να καταλήγω στο lenny αν δεν βρώ κάτι αξιόλογο. Γιατί αυτή η εμμονή στο debian testing. Μήπως είμαι υπερβολικός και το debian testing είναι μια χαρά και τα bugs οφείλονται κυρίως στο ubuntu; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Το σημερινο mint ειναι βασισμενο στο debian testing και προς το παρον ειναι μια προσπαθεια του mint να το γυρισει σε debian, ομοια με αυτη του crunchbang. Ολα τα παλαιοτερα mint ηταν ubuntu based, Μην σε ανησυχει το "testing" στο ονομα. Το unstable ειναι το "κακο-τζιζ" κλπ (λεεεμε τωρα). Κανονικα θα επρεπε να λεγεται "debian tested" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
twiner Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν υπαρχει αντιστοιχο του debian stable που να προερχεται απο αυτο. Ακομα και το παμπαλαιο kanotix δεν ειναι debian stable. η κάθε έκδοση Ubuntu ξεκινάει από debian unstable. Θεωρητικά μετά από πολλές ενημερώσεις ασφαλείας δεν τείνει προς το επόμενο debian stable; τελικά με το fbpanel τι έγινε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ να ρωτήσω γιατί ψάχνεις κάποια διανομή Debian Based και δεν βάζεις απλά το Debian. Επίσης τι ακριβώς θες να κανεις και θες να βάλεις Debian Stable, το Stable συνήθως είναι επιλογή για Server που κύριο γνώμονας είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια. Τα backports δεν ξέρω αν είναι πιο αξιόπιστο και αποτελεσματικό από το να έχεις testing. Δεν ξέρω τώρα που μπήκαν officialy στο Debian αν έχουν γίνει πιο αξιόπιστα. Γενικά σαν χρήστης Debian testing εδώ και πολύ καιρό μπορώ να σου πω ότι είναι αρκετά σταθερό. Η μονη περίπτωση που ίσος γίνει λίγο ασταθές είναι όταν το Squeeze γίνει stable και το testing περάσει στην επόμενη έκδοση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NullScan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μην σε ανησυχει το "testing" στο ονομα. Το unstable ειναι το "κακο-τζιζ" κλπ (λεεεμε τωρα).Κανονικα θα επρεπε να λεγεται "debian tested" Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι αλλά η αλήθεια είναι οτι το testing είναι πολύ σταθερό για "testing". Γιατί όχι «σκέτο» Debian stable (με backports); Αυτό από την άλλη είναι η καλύτερη ιδέα. Γιατί να παλεύεις με διανομές που δανείζονται το stable και δεν βάζεις το ίδιο το stable να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; Και βάλε μετά από πάνω όσους propertiary drivers θέλεις κατεβάζοντας από το backports ότι χρειάζονται οι drivers αυτοί για να δουλέψουν που είναι πιό καινούργιο από τις εκδόσεις του stable. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 +1 για το απλο debian stable Οπως λεει και σε καποιο επεισοδιο του top gear "Αν θελετε να παρετε κατι (αργο) που να μοιαζει με golf, παρτε ενα golf!" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chemical Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 +1 για το απλο debian stable Οπως λεει και σε καποιο επεισοδιο του top gear "Αν θελετε να παρετε κατι (αργο) που να μοιαζει με golf, παρτε ενα golf!" Yup!, plus pinning αν καίγεσαι τόοσο ποολυ για κάποιο πακέτο, που δε το βρίσκεις στα πιο κοντά προς το stable repos. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.