QuantumWanderer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Εδώ και χρόνια έχω μόνιμη λύση οικιακού υπολογιστή τη λύση φορητού. Έλα όμως που λόγω κάποιων πειραματισμών, έχει ξεμείνει μια 20άρα TFT στο ράφι και κάθεται και σκέφτομαι να βρω μια λύση πολύ μικρού κουτιού desktop για να το έχω για 2ο για πειραματισμούς. Δεν θέλω κάτι ισχυρό, οπότε έχω καταλήξει ότι με βολεύουν λύσεις nettop. Έχω εντοπίσει τα νέα EeeBox της Asus, αλλά δεν έχουν έρθει Ελλάδα ακόμα. Επίσης, είδα κάτι λύσεις σε πλατφόρμα NVIDIA ION π.χ. Viewsonic. Ωστόσο δεν με αφήνει αδιάφορο και κάτι σε μικρό κουτί κλασσικού desktop, που θα μπορούσε να καθήσει και η οθόνη πάνω. Δεν με ενδιαφέρει να έχουν player, πλέον είναι αρκετό το ethernet, χεχε! Θα άκουγα με χαρά τις προτάσεις σας και κυρίως αυτές βάσει προσωπικής εμπειρίας.
kanenas_allos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Σε nettop οι επιλογές σου είναι σχετικά περιορισμένες: Acer, ASRock, ASUS. Μπορείς (αν έχεις την όρεξη) να φτιάξεις και κάτι δικό σου σε μικρές διαστάσεις, όπως πχ με μητρική μεγέθους Mini ITX. Ίσως σου κοστίσει κάτι παραπάνω αλλά από την άλλη μπορείς να βάλεις ότι επεξεργαστή θέλεις και να μην περιοριστείς στον Intel Atom.
alexzzz Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Ένα acer revo που έχω εδώ και καιρό (χρόνο ίσως; ) και το χρησιμοποιώ σαν htpc (όχι 1080p εννοείται) και κατεβαστήρι με έχει αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Λίγο αλμυρή η τιμή του όταν το πήρα αλλά χαλάλι το ελάχιστο μέγεθος και η ευκολία του. Το έχω παρκάρει πάνω στο xbox 360 και απλά δουλεύει. ΔΕΝ το έχω δοκιμάσει όμως σε καταστάσεις άλλες, όπως πχ office κλπ...
QuantumWanderer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Με ελκύουν πάρα πολύ τα νέα Asus (π.χ. Asus Eee Box EB1501U), αλλά δεν βλέπω ακόμα κανέναν να τα φέρνει επίσημα και δεν έχω μάθει και αν και πότε. To Viewsonic φαίνεται καλό, όπως και το Asrock 330Pro. Tα ACER δεν ξέρω, αλλά ποτέ δεν τα εμπιστευόμουν, χωρίς απαραίτητα να είναι άσχημη η επιλογή. Ευχαριστώ όσους έχουν ήδη απαντήσει, δεν βιάζομαι, θα το αποφασίσω εντός 10 ημερών, οπότε ευχαρίστως θα ακούσω και άλλες εμπειρίες με τα παραπάνω. ---------- Προσθήκη στις 15:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:02 ---------- Τώρα έβλεπα και το SHUTTLE XS35 BAREBONE, το οποίο μόνο ένα σκληρό χρειάζεται και είναι έτοιμο, δεν φαίνεται κακή ιδέα.
alexzzz Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Το κακό με custom made κατ εμέ είναι ότι τελικά γίνονται πιο μεγάλα σε μέγεθος από τα έτοιμα. πχ το revo και ένα asrock του κολλητού μου είναι μια σταλιά και κρύβονται όπου θέλεις (πχ το revo μπαίνει και πίσω από την οθόνη, έχει υποδοχές)
QuantumWanderer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Συμφωνώ 100% σε αυτό που λες. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο ο όγκος πάνω στο γραφείο και εν μέρει και ο θόρυβος, αφού θα είναι ένα τυπικό μηχάνημα πειραματισμών και για σερφάρισμα.
QuantumWanderer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Νομίζω ότι τα νέα της Asus με τραβάνε πιο πολύ όπως και το Viewsonic VOT132. Τα πρώτα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, το δεύτερο είναι πολύ καλή λύση αλλά δεν υπάρχει σε μαύρο.
Evangelos Anagnostou Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Αραγε τα nettop, οπως το Asrock, με τον ΙΟΝ να σηκωνουν real time 720p transcoding?
Tompgr Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 ..... θα είναι ένα τυπικό μηχάνημα πειραματισμών και για σερφάρισμα. Οταν λες πειραματισμων τι ενοεις??
QuantumWanderer Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Οταν λες πειραματισμων τι ενοεις?? Εννοώ ότι δεν θα το έχω για κύριο μηχάνημα, αλλά ως μηχάνημα για πέρασμα διάφορων λειτουργικών και πλατφόρμων. Οι πειραματισμοί θα είναι εξ' ολοκλήρου σε επίπεδο λογισμικού, οπότε δεν έχω ανάγκες ιδιαίτερου και ψαγμένου hardware. Τα κλασσικά desktop τα έχω απορρίψει από χρόνια καθαρά για λόγους θορύβου και κατανάλωσης ρεύματος. Έχω φορητό χρόνια και τώρα θέλω να έχω σε λίγο χώρο, ένα ξεχωριστό μηχάνημα για πειραματισμούς, χωρίς να θυσιάσω την ασφάλεια του κεντρικού μου φορητού, όπου δεν έχω περιθώριο να μη λειτουργεί για μέρες ... χεχε! Άρα θέλω το μικρότερο όγκο διαθέσιμο χεχε.
QuantumWanderer Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Τώρα ανακάλυψα και το SHUTTLE XS35 BAREBONE, το οποίο είναι στα 230 ευρώ (ενδεικτικά στο γνωστό κίτρινο κατάστημα) και τού βάζεις ένα σκληρό 2,5" στα 320GB με 50 ευρώ και ένα slim DVD-R στα 30 ευρώ και χοντρικά έχεις ένα μικρό pc γραφείου στα 300 ευρώ περίπου και customisable σε σκληρό και player. Προς τα εκεί κλίνω ... ---------- Προσθήκη στις 15:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:21 ---------- Τώρα πρόσεξα ότι τού βάζεις και μνήμη, άρα ενδεικτικά 2GB SO DIMM DDR2 στα 40 ευρώ. Ανεβαίνει στα 350 ευρώ δηλαδή, αλλά πλήρως customisable σε μνήμη, σκληρό, player. ---------- Προσθήκη στις 15:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:34 ---------- http://www.shuttle.eu/products/ultra-small/xs35/overview/
antonl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Το ότι έχει μόνο VGA out, δεν είναι σημαντικό μείον;
QuantumWanderer Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Για τις ανάγκες του καθενός δεν ξέρω. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τις ανάγκες μου που ξεκίνησα έτσι στην αρχή του θέματος: [... Έλα όμως που λόγω κάποιων πειραματισμών, έχει ξεμείνει μια 20άρα TFT στο ράφι και κάθεται και σκέφτομαι να βρω μια λύση πολύ μικρού κουτιού desktop για να το έχω για 2ο για πειραματισμούς. ...]. Η οθόνη που έχω είναι με VGA, οπότε δεν χτίζω μια λύση εξαρχής από το μηδέν που θα πήγαινα και σε άλλο κόστος. Να σου πω την αλήθεια, εκτός των άλλων, για ένα pc πειραματισμών που θέλω να φτιάξω δεν μού κάνει διαφορά το VGA και το DVI. Είναι λεπτομέρειες, χεχε ... ---------- Προσθήκη στις 16:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:14 ---------- Α, και να προσθέσουμε το πιο βασικό ... Μια οθόνη και με DVI ακόμα, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αν είναι μια τυπική έστω και λίγο καλή οθόνη σε σχέση με μια VGA που ως ποιότητα οθόνης (εννοώ τεχνολογία απεικόνισης) είναι μίλια μπροστά ... και στην τιμή φυσικά, χεχε ...
antonl Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 [...]Μια οθόνη και με DVI ακόμα, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αν είναι μια τυπική έστω και λίγο καλή οθόνη σε σχέση με μια VGA που ως ποιότητα οθόνης (εννοώ τεχνολογία απεικόνισης) είναι μίλια μπροστά ... και στην τιμή φυσικά, χεχε ... Σε οθόνες που χουν και των δυο ειδών τις εισόδους μπορούν να υπάρχουν διαφορές (υπέρ της ψηφιακής εισόδου). Εξαρτάται απ την οθόνη και πιθανόν απ την κάρτα. Αφού θες VGA όμως, δεν έχει κάποια σημασία αυτό :>
QuantumWanderer Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Ξέρουμε για κανένα ελληνικό κατάστημα να φέρνει σύντομα το Asus EEE Box στη νέα του σειρά ή να αγοράσουμε από Amazon UK τώρα που έβαλε και δωρεάν μεταφορικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.