Προς το περιεχόμενο

Στα 7.3GHz ο Intel Core i5 655K!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι οκ, ως άσχετος με overclocking προφανώς δεν εκφράστηκα καλά.. Ανεβάζοντας την συχνότητα και δουλεύοντας συνέχεια έτσι, αυτό που "γνωρίζω" (έχοντας διαβάσει δηλαδή σχετικά, χωρίς να το έχω δοκιμάσει) είναι ότι καταπονείται περισσότερο ο επεξεργαστής. Τώρα δεν ξέρω συγκεκριμένα αν αυτό έχει επιπτώσεις μόνο στις υψηλές θερμοκρασίες (που ίσως ισοσταθμίζονται με ΚΑΛΗ ψύξη) ή επηρεάζεται γενικά..

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γενικά το hardware έχει προχωρήσει πολύ ενώ το λογισμικό πάει πολύ πιο αργά.

Αποτέλεσμα; Ακόμα και πολύ φθηνά μηχανήματα και μιλάω για λαπτοπ των 500 και 600 ευρώ τρέχουν τα πάντα από προγράμματα.

Τώρα όσον αφορά τα παιχνίδια εκεί πιο πολύ υπάρχει το πρόβλημα ότι είναι κακογραμένα.

Γενικά το overclocking είναι άχρηστο γιατί οι επεξεργαστές που υπάρχουν υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μας.

Δημοσ.
[...] Γενικά το overclocking είναι άχρηστο γιατί οι επεξεργαστές που υπάρχουν υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μας.

Δεν ασχολούμαι με το άθλημα αλλά η γενίκευση σου είναι άστοχη.

Δεν έχω λεφτά να πάρω καλύτερο σύστημα αλλά θέλω να κάνω πχ multimedia encoding σε τακτική βάση. Γιατί να μην κάνω o/cing; Πήρα pc πριν 4 χρόνια. Λόγω το o/cing ο cpu μου τα πάει μια χαρά ακόμα και σήμερα. Γιατί είναι άχρηστο για μένα;

Δημοσ.
Ναι οκ, δεν μιλάω για την συγκεκριμένη (ακραία) περίπτωση.. Απλά ορμώμενος από αυτό ανέφερα γενικά για το o/c και πόσο πραγματικά χρήσιμο είναι, πέρα δηλαδή από αυτούς που μετράνε ένα-ένα τα fps στα παιχνίδια ή τα benchmarks..

Τώρα αν μιλάμε όντως για 40-50% αύξηση επιδόσεων σε κάποιες περιπτώσεις (encoding ή ίσως και rendering στην δική μου περίπτωση), τότε μένει το ερώτημα για τους κινδύνους που εγκυμονούν με μια διαρκή χρήση σε τάσεις πάνω από τα specs του επεξεργαστή..

τσαμπα επιδοσεις ειναι φιλε.. γιατι να μην τις εχεις?

αμα δεν το παρακανεις (δε σου λεω να πας για ρεκορ, αυτο δεν εχει πρακτικη σημασια) το hw σου δεν εχει κανενα προβλημα να βγαλει πολλα χρονακια

(οι c2d μου ζει ακομα απο το 2006 που τον πρωτοκλοκαρα)

ατο τωρινο μου συστημα εχω κερδισει γυρω στο 30% πανω σε επιδοσεις (και αυτη η διαφορα ειναι εμφανης) και λειτουργω σε ρευμα χαμηλοτερο απο οτι σε πανε οι μητρικες αν ενεργοποιησεις το exreme memory profile

(απο 1.18 full load, σε πανε οι μητρικες στο 1.24 και εγω full load παω 1.23)

θεμα θερμοκρασιων δεν εχω (μαλιστα ειμαι πιο κρυος απο εναν i5 με στοκ ψυξη, ειδικα το καλοκαιρι ειδαμε πολλους να ψηνονται) , αρα πού ειναι το προβλημα? :-)

ισα ισα αυτη τη στιγμη εχοντας δωσει σαφως λιγοτερα λεφτα απο σενα, εχω πιο γρηγορη cpu, λεφτα για τη ψυξη θα εδινα ετσι κι αλλιως γιατι η στοκ ειναι για πεταμα, συνεπως ελυσα και το προβλημα ψυξης του i5 και πηρα τσαμπα επιδοσεις

Δημοσ.

Εντάξει βρε παιδιά το oc σε αυτες τις ταχύτητες είναι απλά για να γίνει . Είναι ας το πούμε μια κόντρα για όσους ασχολούνται με το άθλημα. Δεν θα έχει ο άλλος σπίτι του μπουκαλα με υγρό άζωτο και κανιστρα για να παίζει παιχνίδια και να βλέπει ταινιες. Παίρνει έναν επεξεργαστή και τέλος.

Αλλά ένα μικρό oc στο οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει μια συμβατική ψύξη αέρα νερού βοηθάει και στο να μάθεις αλλά και σε αύξηση επιδόσεών χωρίς προβλήματα.

Δημοσ.
Δεν ασχολούμαι με το άθλημα αλλά η γενίκευση σου είναι άστοχη.

Δεν έχω λεφτά να πάρω καλύτερο σύστημα αλλά θέλω να κάνω πχ multimedia encoding σε τακτική βάση. Γιατί να μην κάνω o/cing; Πήρα pc πριν 4 χρόνια. Λόγω το o/cing ο cpu μου τα πάει μια χαρά ακόμα και σήμερα. Γιατί είναι άχρηστο για μένα;

Κοίταξε το θέμα είναι τί cpu έχεις όχι πότε τον πήρες γιατί και γω μπορώ να σου πω πήρα χτες λαπτοπ με T4400 αυτό δε σημαίνει ότι είναι φρέσκια τεχνολογία.

Με τις σημερινές χωρητικότητες το multimedia encoding είναι πεθαμένο.

Επεξεργαστής τετραετίας σε βγάζει άνετα για βαριά πράγματα όπως ας πούμε cubase με κάμποσα plugin φορτωμένα.

Είναι άχρηστο γιατί καταναλώνεις πιο πολύ ρεύμα ενώ δεν σου χρειάζεται σε ένα (κατα πάσα πιθανότητα ) ενεργοβόρο υπολογιστή.

Δημοσ.

απο οσο ελεγαν και στο σχετικο thread , στο μελλον θα πρεπει να παρεις τις ακριβες εκδοσεις με τους ξεκλειδωτους πολλαπλασιαστες αν θες να κλοκαρεις

επειδη εχουν δει οτι ο κοσμος ενδιαφερεται ολο και περισσοτερο για αυτο , αποφασισαν να το εκμεταλλευτουν :mad:

Δημοσ.
Κοίταξε το θέμα είναι τί cpu έχεις όχι πότε τον πήρες γιατί και γω μπορώ να σου πω πήρα χτες λαπτοπ με T4400 αυτό δε σημαίνει ότι είναι φρέσκια τεχνολογία.

Επεξεργαστής τετραετίας σε βγάζει άνετα για βαριά πράγματα όπως ας πούμε cubase με κάμποσα plugin φορτωμένα.

Είναι άχρηστο γιατί καταναλώνεις πιο πολύ ρεύμα ενώ δεν σου χρειάζεται σε ένα (κατα πάσα πιθανότητα ) ενεργοβόρο υπολογιστή.

Δεν κατάλαβες τι εννοώ. Αν δεν έκανα o/c θα άλλαζα τον επεξεργαστή μ έναν ταχύτερο γιατί δε θα την πάλευε στα σύγχρονα games που θέλω να παίζω. Ακόμα δεν έχω λόγο να κάνω ο/cing;

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι άχρηστο να κάνει κάποιος o/c αν μπορεί να κρατήσει το σύστημα του χωρίς έξοδα για κάποια χρόνια ακόμα και ανάλογα με την χρήση.

Επίσης οι μητρικές συνήθως σου δίνουν περισσότερη τάση από ότι χρειάζεσαι για λόγους ασφάλειας-σταθερότητας πιστεύω.

Δημοσ.
Τρομερές ταχύτητες (αν και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ με τον προλαλίσαντα, δηλαδή big deal), δεν ξέρω αν υπάρχει "κόστος" καταπόνησης του επεξεργαστή. Δηλαδή ακόμα και με την καλύτερη ψύξη, δεν μειώνεται η διάρκεια ζωής του;

Για λίγο το κάνει για να βγάλει κάποια benches.

Δεν είναι Overclocking για καθημερινή χρήση φυσικά. :-)

Δημοσ.

Καλη φαση! Στην πραγματικοτητα ειναι ενα μαματο μαρκετινγκ, του εδωσε η intel ενα καλο κομματι και το κλοκαρε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης οι μητρικές συνήθως σου δίνουν περισσότερη τάση από ότι χρειάζεσαι για λόγους ασφάλειας-σταθερότητας πιστεύω.

δεν ισχυεις παντα αυτο , συμβαινει κ το αντιθετο .

Καλη φαση! Στην πραγματικοτητα ειναι ενα μαματο μαρκετινγκ, του εδωσε η intel ενα καλο κομματι και το κλοκαρε

του εδωσε κ 2-3k για τα εξοδακια του αζωτα - ηλια κτλ κτλ .

Επεξ/σία από dimitris2006
Δημοσ.

Η πλάκα είναι ότι τα κάνουν αυτά ακόμα και Ελληνικές ομάδες (με μεγάλη επιτυχία μάλιστα) και προσπαθεί μετά ο κάθε φουκαράς πληρώνοντας από τη τσέπη του τα Parts να κάνει τα ίδια.

Και όχι τίποτα άλλο θέλει και για 24/7, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί μπερδεύονται ανάμεσα σε OC με OC.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...