Προς το περιεχόμενο

Στα 7.3GHz ο Intel Core i5 655K!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο overclocker με το ψευδώνυμο duck κατάφερε να καταρρίψει το ρεκόρ υπερχρονισμού του Core i5 655K της Intel, εκτοξεύοντας τη συχνότητά του στα 7307.8MHz. Ως γνωστόν, τέτοιες συχνότητες έχουν μεγάλες απαιτήσεις στο θέμα της ψύξης και ο duck χρησιμοποίησε υγρό άζωτο για να κρατήσει τον επεξεργαστή σε θερμοκρασία αρκετά χαμηλή ώστε να λειτουργεί κανονικά.

 

Το μεγάλο άλμα από την εργοστασιακή συχνότητα των 3.2GHz στα 7.3GHz επιτεύχθηκε με την αύξηση του bus στα 221.5MHz, ενώ ο πολλαπλασιαστής έφτασε στο 33. Το βολτάζ ανέβηκε στα 2.011V. Τα σύστημα στο οποίο έγινε το νέο ρεκόρ -110MHz πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ του Core i5 655K- περιελάμβανε motherboard EVGA P55 3X SLI Classified, κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 460 στις εργοστασιακές συχνότητες και 2GB A-DATA DDR3 στα 1328 MHz.

 

Το παγκόσμιο ρεκόρ σε απόλυτους αριθμούς ανεξαρτήτως μοντέλου κατέχει ακόμα ο Celeron 347 των 65nm, ο οποίος έχει φτάσει στην εξωπραγματική συχνότητα των 8.2GHz. Στους επεξεργαστές της AMD, το στέμμα κρατά ο Phenom II X4 955 Black Edition με συχνότητα 7127MHz.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag

Picture.png Εικόνα: sshot

Επεξ/σία από Nikosgiann
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τρομερές ταχύτητες (αν και σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ με τον προλαλίσαντα, δηλαδή big deal), δεν ξέρω αν υπάρχει "κόστος" καταπόνησης του επεξεργαστή. Δηλαδή ακόμα και με την καλύτερη ψύξη, δεν μειώνεται η διάρκεια ζωής του;

 

Γενικά δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με overclocking, αφενός το υπάρχον σύστημά μου με καλύπτει (i7-860), στο οποίο εξάλλου γνωρίζω πως το bottleneck του είναι 100% ο σκληρός (πώς και πώς περιμένω να βγουν οι νέοι SSD για να πάρω έναν σε καλύτερο GB/euro ratio), αφετέρου με "φοβίζει" κάπως αυτή η έξτρα καταπόνηση. Πέραν αυτού, αν δεν μιλάμε για τέτοιες "hardcore" περιπτώσεις, σε μικρότερα overclocking, αμφιβάλλω και αν θα έβλεπα κάποια ορατή διαφορά..

Δημοσ.
[...] Πέραν αυτού, αν δεν μιλάμε για τέτοιες "hardcore" περιπτώσεις, σε μικρότερα overclocking, αμφιβάλλω και αν θα έβλεπα κάποια ορατή διαφορά..

Κάτι παρόμοιο έλεγα κι εγώ αλλά βλέπεις όντως διαφορά εκεί που είναι εκμεταλλεύσιμη η επιπλέον επεξεργαστική ισχύς (παιχνίδια, encoding, (de)compress etc). Αναλόγως τον επεξεργαστή, nomral o/c μπορεί να θεωρείται ένα +40-50% της αρχικής συχνότητας.

Δημοσ.

Οκ εδώ υπάρχει διαφορά, αλλά για πόση ώρα κρατάει; Δηλαδή όλη η φάση με το Overclocking είναι άσκοπη, τι να τα κάνω τα 8Ghz αν τα χω για 20 λεπτά; Ή κάτι άλλες αηδίες που ανεβάζουν ένα ένα τα mhz λες και θα δουν διαφορά....

Δημοσ.

Προφανώς ρε συ το κανε μόνο για να το κάνει κι όχι για να παίζει παιχνίδια και να σερφάρει πιο άνετα. Οι άλλοι φτιάχνουν μπουγάτσα 350m. Τι νόημα έχει;

Δημοσ.

Ναι οκ, δεν μιλάω για την συγκεκριμένη (ακραία) περίπτωση.. Απλά ορμώμενος από αυτό ανέφερα γενικά για το o/c και πόσο πραγματικά χρήσιμο είναι, πέρα δηλαδή από αυτούς που μετράνε ένα-ένα τα fps στα παιχνίδια ή τα benchmarks..

 

Τώρα αν μιλάμε όντως για 40-50% αύξηση επιδόσεων σε κάποιες περιπτώσεις (encoding ή ίσως και rendering στην δική μου περίπτωση), τότε μένει το ερώτημα για τους κινδύνους που εγκυμονούν με μια διαρκή χρήση σε τάσεις πάνω από τα specs του επεξεργαστή..

Δημοσ.
[...] τότε μένει το ερώτημα για τους κινδύνους που εγκυμονούν με μια διαρκή χρήση σε τάσεις πάνω από τα specs του επεξεργαστή..

Σε default voltage παίζει ο δικός μου (και αρκετοί άλλοι) εδώ και 4 χρόνια με +~40% σε συχνότητα. ΟΚ, αν καεί σε καν 2 χρόνια δε νομίζω να με πειράξει, αν και το βλέπω να γίνεται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...