GabrielConnor Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 ρε παιδια δε μερακλώνεις με το μαντολίνο. Τα παντα παιζεις με όλα τα οργανα . Αφου υπάρχουν οι νοτες στο οργανο μπορεις να το παιξεις. αλλα είναι το ιδιο; Δε σκαει η νοτα στο μαντολίνο.. Δε ξερω πως να το περιγραψω... Δε γινεται να παιξεις βαρβατες πενιες... Δε μπορω να σας το εξηγησω.... Οσοι παιζουν μπουζουκι θα με καταλαβουν.... Ειναι σαν αρχίσω να παιζω μπαχ στο μπουζούκι... (Το εκανε ο πολυκανδριωτης νομιζω) Δεν του πηγαινει... Μπορει να παιξει αλλά... Το καθε όργανο είναι για συγκεκριμένο είδος. Νομίζω ότι λιγα οργανα κολλανε παντου (πιανο, βιολι ισως και κιθαρα αφού υπαρχουν πολλα είδη) ΥΓ Δεν εχει τεραστια διαφορα; Ακουστε πενια στην εισαγωγη.... Την πενια ακουστε μονο γιατί ο Μπιθικώτσαρος κανει τη διαφορά ετσι και αλλιώς... Το πρωτο ειναι πολύ ωραια εκτελεση αλλα λιγο υποτονικη... Ε κοίτα δεν το συζητάω πως για ρεμπέτικο το μπουζούκι είναι μονόδρομος. Παρόλα αυτά το μαντολίνο μπορεί να αποδώσει το ρεμπέτικο με έναν διαφορετικό ήχο ίσως. Επισης πολλοί Έλληνες συνθέτες, όπως Χατζιδάκις, Σφέτσας, Τραυλός, έχουν γράψει πολύ μεγάλα κομμάτια για το όργανο, δεν είναι τυχαίο. Η ένσταση μου ήταν στο ότι το μαντολίνο περιορίζεται στα Ιταλικά αυτά κανταδοειδή. Έχει μεγάλη έκταση το όργανο, δεν του αξίζει μια τέτοια "ρετσινιά".
georgalasg Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 ε μαλλον συμφωνουμε κατά βαση τοτε. Και εμενα μου αρεσει αλλα σε αλλο είδος... Περιορίστηκα στις κανταδες γιατί αυτες εχω ακουσει και γιατί ειναι το πιο γνωστο είδος στην ελλαδα που παιζει μαντολίνο. Στα αλλα είμαι σκράπας....
Vasilis89 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 ρε παιδιά τι γίνετε εγώ είμαι ακόμα διχαμσένος, προφανός συμφωνούμε όλοι ότι το νούμερο ένα όργανο είναι το μπουζούκι, αλλά τελικά το μαντολίνο θα είναι χαμένα λεφτά ή θα μπορώ να παίξω ρεμπέτικα, ακόμα και με λίγο διαφορετικό ήχο?
mikelamar Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 παίζω κιθάρα και θέλω να ξεκινήσω ένα όργανο πιο ρεμπέτικο. Η πρώτη σκέψη ήταν φυσικά το μπουζούκι αλλά μετά σκέφτηκα και το μαντολίνο. Έχει κανείς άποψη για να με συμβουλέψει? προσπαθώ να βρω κομμάτια λαικά σε μαντολίνο αλλά δεν μπορώ.... Πιάσε κανά μπαγλαμα τότε...
georgalasg Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε μου αν θες ενα όργανο για να παίζεις ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ παρε μπουζούκι και μαλιστα τριχορδο. Αν θες ενα οργανο για λίγο απ' όλα μπορεις να παρεις και μαντολίνο Πες μας ομως τι εννοεις ρεμπετικα... Προπολεμικα; Τσιτσανη; Πιο καινουρια; Οσο πιο πισω πας τοσο πιο πολύ το μπουζούκι γινεται μονοδρομος... Αν θες κανε τις ιδιες ερωτησεις και εδω http://www.rembetiko.gr και http://rebetiko.sealabs.net/forum/index.php Ειναι τα δυο φορουμ που ασχολουνται με το ρεμπετικο. Εχουν 6000-7000 μελη το καθενα. Θα ακουσεις πολλες γνωμες... ΥΓ οπως σου είπα μπορεις να παιξεις τα παντα με ολα τα οργανα. Το θεμα είναι κατα ποσο κολλαει ωραία... Γνωμη μου (και των περισσοτερων που παιζουν μπουζούκι) ειναι οτι δε κολλαει και τοσο... Γιατί δε βρισκεις καποιον με μπουζούκι να το πιασεις στα χερια σου να το δεις απο κοντα; Νομιζω οτι τοτε θα το αγαπησεις...
slygeo87 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Τι να το κάνει το μπαγλαμά ρε παίδες, να παίζει μόνος του συγχωρδίες; Πάρε ρε πουλάκι μου ένα τρίχορδο. Σου 'κατσε το μαντολίνο πια..
Vasilis89 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 καλά θα πάρω μαντολίνο. έτσι και αλλιώς με δανεικά θα το πάρω και με δανεικά επιβάλετε να κάνεις βλακείες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.