Προς το περιεχόμενο

VPN και χρηση του για σερφαρισμα απο το client pc γινεται;

lexmark

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω τους insomniacs ξανα! :-)

Εχω μια κυρια απορια, οπως βλεπετε και απο τον τιτλο, και μερικες δευτερευουσες.

Το vpn δημιουργει ενα tunnel αναμεσα σε 2 pc σωστα;

Ας ξεκινησω με τις δευτερευουσες πρωτα. Τι μπορουμε να κανουμε με την χρηση του vpn επιγραμματικα. Ξερω πχ οτι μπορουμε να ανταλλαξουμε αρχεια μεταξυ των 2 αυτων υπολογιστων, να χρησιμοποιησουμε τς περιφερειακες συσκευες που ειναι συνδεμενες στο server. Τι αλλο μπορουμε να κανουμε;

Και αυτο που με καιει τωρα.

Μπορω μεσω συνδεσης vpn στον server που εχω στησει σπιτι, να συνδεθω με το netbook μου απο μια καφετερια και μετα να χρησιμοποιησω την δικια μου συνδεση internet για να σερφαρω στο διαδικτυο; Και αν ναι, πως;

Δημοσ.

Τι εννοεις την δικη σου?

Δηλαδη πχ. στο netbook εχεις μια συνδεση 4αρα και στο σπιτι μια 24αρα, εννοεις να μπεις απο το netbook στο σπιτι ωστε να κατεβαζεις με την 24αρα απο το netbook?

Δημοσ.

Οχι αυτο. Για απλο σερφαρισμα εννοω. Απλα να φαινεται πχ οτι συνδεομαι στο insomnia απο την 94.71.34.445 ip, που ειναι αυτη του σπιτιου μου, κι οχι απο την 95.32.54.566 που ειναι της καφετεριας.

Δημοσ.
Χαιρετω τους insomniacs ξανα! :-)

Εχω μια κυρια απορια, οπως βλεπετε και απο τον τιτλο, και μερικες δευτερευουσες.

Το vpn δημιουργει ενα tunnel αναμεσα σε 2 pc σωστα;

Ας ξεκινησω με τις δευτερευουσες πρωτα. Τι μπορουμε να κανουμε με την χρηση του vpn επιγραμματικα. Ξερω πχ οτι μπορουμε να ανταλλαξουμε αρχεια μεταξυ των 2 αυτων υπολογιστων, να χρησιμοποιησουμε τς περιφερειακες συσκευες που ειναι συνδεμενες στο server. Τι αλλο μπορουμε να κανουμε;

Και αυτο που με καιει τωρα.

Μπορω μεσω συνδεσης vpn στον server που εχω στησει σπιτι, να συνδεθω με το netbook μου απο μια καφετερια και μετα να χρησιμοποιησω την δικια μου συνδεση internet για να σερφαρω στο διαδικτυο; Και αν ναι, πως;

http://www.faethon.net/home/p2_articleid/154

Δημοσ.

Αν κανεις log in στο σπιτι σου και απο εκει ανοιξεις IE απο το pc στο σπιτι σου θα φαινεται η Ip apo to spiti soy.

Αυτο που μαλλον εννοεις γινεται με proxy.

Στηνεις proxy (squid το καλυτερο) σε ενα Linux στο σπιτι σου και μετα απο το netbook βαζεις τον proxy server σου ωστε να "βγεις' απο εκει.

---------- Προσθήκη στις 23:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:22 ----------

Αλλο ssh server Και αλλο VPN.

Δημοσ.

ok μισο να το παρω απο την αρχη να σας πω ολη την ιστορια. Σερφαρα στο web χθες και αναμεσα σε ολα τα αλλα πετυχα αυτη την σελιδα. Εκει στο βημα 3 σου προτεινει να χρησιμοποιησεις καποιο προγραμμα που δημιουργει VPN αναμεσα στο λαπτοπι σου και στους server της εταιριας που εχει το προγραμμα για να σερφαρεις με ασφαλεια. Ή ετσι καταλαβα εγω τουλαχιστον.

Και το πρωτο ερωτημα μου ειναι κατα ποσο ειναι εφικτο κατι τετοιο με τη χρηση ενος δικου μου υπολογιστη που θα παιζει τον ρολλο του vpn server ή πρεπει να χρησιμοποιησω καποιο απο τα προγραμματα που προτεινει εκει; Και δευτερο, ποσο ασφαλες ειναι, σε περιπτωση που γινεται φυσικα, το να κανω login σε σελιδες τραπεζων κτλ.

Δημοσ.

ΝΑι μπορεις να στησεις εναν VPN server στο σπιτι σου και μετα να συνδεεσαι με τον client πανω εκει.

ΕΝα απο τα καλυτερα για μενα ειναι το openvpn αλλα ειναι μονο για Linux kai vmware.

Προσωπικη αποψη αν δεν εισαι καλοσ γνωστης των δυκτιων μην το ξεκινησεις, η απλως καντο απο περιεργεια.

Δημοσ.

Καλα οτι το εχω στησει ηδη, το εχω στησει. Αλλα αυτο των windows. Οχι με εξτρα προγραμμα.

Απλα ηθελα να επιβεβαιωσω αυτο που διαβασα στο link παραπανω, και να δω αν πρεπει να κανω κατι παραπανω στις επιλογες του vpn για να το πετυχω αυτη την ασφαλεια.

Δημοσ.

smart cards δεν ξερω τι ειναι και πως να βαλω σαν authetication τετοιες. Για L2TP πρεπει, φανταζομαι να ανοιξω αλλες πορτες στο royter, ναι; Ποιες πορτες;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...