Προς το περιεχόμενο

Αριστεροχειρια.Ποσοι ειμαστε τελικα κ κατα ποσο διαφερουμε αληθεια?

htps

Είστε:  

127 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Είστε:

• Δεξιόχειρας.
    • Αριστερόχειρας.
    • Αμφίχειρας.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αριστερόχειρας και εδώ. Τα πάντα, τα πάντα όμως (ποντίκι, πηρούνι, χειριστήρια, πόρτες και ό,τι άλλο) με το αριστερό. Ακόμη και στα αθλήματα παρατηρώ διαφορά. Αν σουτάρω στο μπάσκετ με το δεξί υπάρχει 75% πιθανότητα να σκοτώσω περιστέρι και 0.001% να βάλω καλάθι.

Υπάρχουν βέβαια και κάποια άλλα πράγματα που αν και ενστικτωδώς θα τα κάνω με το αριστερό, δεν έχω πρόβλημα να χρησιμοποιήσω και το δεξί. Ενδεικτικά θυμάμαι ότι είχε πέσει στα χέρια μου ένα ψαλίδι για αριστερόχειρες (αν είναι δυνατόν...) και με φάνηκε το ίδιο με όποιο χέρι και αν έκοβα.

Πάντως, θυμάμαι μια στατιστική που έλεγε ότι είναι γύρω στο 10% παγκοσμίως. Στο γυμνάσιο-λύκειο το ποσοστό που είχαμε ήταν ακριβώς αυτό στα 50 άτομα της χρονιάς μου.

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Οχι, εγω το ποντικι μονο με το αριστερο. Τα κλικ κανονικα ομως, δεν τα αντεστρεψα ποτε κι ετσι οντως το αριστερο κλικ για μενα κανει ακριβως την ιδια δουλεια με αυτους που χειριζονται το ποντικι με το δεξι χερι.

Να την πω την αμαρτια μου, εγω ουδεποτε ειχα εστω και εναν συμμαθητη αριστεροχειρα.

Καλα, τοσα χρονια ουτε ενας; :P

Παιζει να ειναι κληρονομικο; Στο σόι υπαρχουν αλλοι 2 αριστεροχειρες (σε γραψιμο τουλαχιστον).

Δημοσ.

Αριστεροχειρας καθαρος αλλα με ποσοστα αμφιδεξιοτητας. Δισκο στη δουλεια κραταω κ με τα δυο ( οχι αυθορμητα, το προσπαθω επειδη χρειαζεται) και κιθαρα παιζω κανονικα. Ετεροφιλοφυλος κ απροσανατολιστος μεχρι αηδιας. IQ test επισημο εχω κανει αλλα αμφιβαλλω αρκετα για τα αποτελεσματα του :Ρ

Μπαλα οταν επαιζα, μονο με δεξι! Το αριστερο αν κ δυνατο ηταν για μπεκατσες.

Μπασκετ κ βολευ μονο με αριστερο. Α! Και το τετοιο μου, επισης με αριστερο. Με το δεξι δεν παλευεται...:lol:

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

Κάνω τα παντα με το αριστερό αλλα αν χρειαστεί πιανω κάνα κατσαβίδι και με το δεξί(χρονιά εξάσκησης).

Κάνα 2 φορες που δοκίμασα σουτ με το δεξι κατέληξα σα το Κωστάκη[s[poiler]http://www.youtube.com/watch?v=ReAyM9TAzkg

Αν τον παίξω με το δεξί μάλλον θα γίνω ευνούχος.

χειραψία με το αριστερό παντα άλλα σάμπως παίζει και κάνα ρόλο..

Πρόβλημα προσανατολισμού δεν εχω απλα πάντα μπερδεύω το αριστερό με το δεξί κι αντίστροφα(καμιά φορα κοιτάζω τα χέρια μου για να δω ποιο είναι ποιο).

Απ'οσο ειχα διαβάσει,ψοφάμε πιο γρήγορα γιατί λόγω συνεχούς κίνησης του,καταπονείται η καρδιά(αστικός μύθος; δεν ξέρω)

Δημοσ.

εγω απ'οσο μου λενε οταν ημουν μικρη χρησιμοποιουσα και τα δυο μου χερια στον ιδιο βαθμο (π.χ. ζωγραφιζα και με το αριστερο) ομως επειδη για μια περιοδο με μεγαλωνε η γιαγια μου, δασκαλα με την αντιληψη οτι πρεπει να γραφουμε μονο με το δεξι, μου το εκοψε το αριστερο...:cry:εδω και κανα δυο χρονια ομως αρχισα να γραφω και με το αριστερο και τα παω αρκετα καλα μπορω να πω...:-Dδεν ξερω αν ισχυει παντως οσοι αριστεροχειρες ξερω ειναι αρκετα πιο ευαισθητοι σε σχεση με τους δεξιοχειρες...γενικα μιλωντας παντα

α,και αγαπητε htps απο τη λιστα παρελειψες τον Kurt Cobain:-)

Δημοσ.
εγω απ'οσο μου λενε οταν ημουν μικρη χρησιμοποιουσα και τα δυο μου χερια στον ιδιο βαθμο (π.χ. ζωγραφιζα και με το αριστερο) ομως επειδη για μια περιοδο με μεγαλωνε η γιαγια μου, δασκαλα με την αντιληψη οτι πρεπει να γραφουμε μονο με το δεξι, μου το εκοψε το αριστερο...:cry:εδω και κανα δυο χρονια ομως αρχισα να γραφω και με το αριστερο και τα παω αρκετα καλα μπορω να πω...:-Dδεν ξερω αν ισχυει παντως οσοι αριστεροχειρες ξερω ειναι αρκετα πιο ευαισθητοι σε σχεση με τους δεξιοχειρες...γενικα μιλωντας παντα

Επιβεβαιωνω:o:o

Δημοσ.

Τι είναι αυτά ωρε;;; Επειδή κάποιοι αριστερόχειρες είναι κάτι, σημαίνει οτι είναι όλοι; Άρα και όλοι οι δεξιόχειρες θα έπρεπε να είναι ίδιοι. Εγω πάντως κάποιους αριστερόχειρες που έχω γνωρίσει, ήταν "τούβλα" (με το συμπάθειο) και απο ευαισθησία τπτ (μέχρι και την μάνα τους είχαν πλακώσει μπροστά μου - Είναι αδέλφια)...

Εγω που είμαι δεξής στο χέρι και αριστερός στο πόδι και στο μυαλό, σε τι κατηγορία μπαίνω. Να ξέρω αν θα μου προκύψει κανα καινούριο χαρακτηριστικό στο μέλλον.

Δημοσ.

Με το αριστερό γράφω, κρατάω το κουταλι ή το κοπίδι και γενικά κάνω αυτά που θέλουν χειρισμούς ακριβείας. Το ποντίκι όμως το χειρίζομαι με το δεξί καθώς και τις περισσότερες δουλειές που απαιτούν δύναμη (κατσαβίδια, πριόνια, τρυπάνια κλπ). Και ναι, όταν οδήγησα αμάξι στην Αγγλία άλλαζα ταχύτητες σαν κουλός :)

Freak of nature?

Δημοσ.
Δειτε λιγο αυτο (γνωστο τεστακι): http://iparxei-mageia.pblogs.gr/2007/11/poio-tmhma-toy-egkefaloy-testaki.html

The result is

χρησιμοποιείται το δεξί τμήμα του εγκεφάλου σας!!!

υπαρχει κανεις που να την βλεπει να πηγαινει αντιθετα απο τους δεικτες του ρολογιου?

Δημοσ.

Σε παρακαλώ παρ'το πίσω γιατί είναι προσβλητικό. Ελπίζω να έκανες πλάκα και να αναστατώθηκα για το τίποτα. Τώρα θέλω κάτι ώρες για να ηρεμήσω, πρόσεχε λίγο τι λες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...