Προς το περιεχόμενο

Αριστεροχειρια.Ποσοι ειμαστε τελικα κ κατα ποσο διαφερουμε αληθεια?

htps

Είστε:  

127 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Είστε:

• Δεξιόχειρας.
    • Αριστερόχειρας.
    • Αμφίχειρας.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αριστερός κι εγώ.Να γράψω με το δεξία δε παίζει με τίποτα.Μπάλα όμως παίζω και με τα 2 πόδια.

Το ότι φοράω το ρολόι στο δεξί χέρι είναι λόγω του ότι είμαι αριστερός;

μπαλα παιζω κ εγω κ με 2 ποδια.Αν κ το αριστερο παλι ελαφρως καλυτερο.

Το ρολοι ομως κλασικα στο αριστερο εγω.Δεν με βολευει αλλιως

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Μα δεν είμαι αριστερόχειρας. (νομίζω ούτε κι ο status :P)

Λογικά ναι. Δεν θυμάμαι άτομο να φοράει στο δεξί το ρολόι. Και μια φορά που το δοκίμασα μου φάνηκε πολύ περίεργο.

Που εχω γνωρισει ειπα:P

Δημοσ.
Εγώ δεν σκέφτομαι ποτε ποιό χέρι πρέπει να δώσω. Όποιο κάτσει. Αλήθεια υπάρχει θέμα με το δεξί-αριστερό στη χειραψία;

εντιτ

ολο λαθος το εγραψα

με το αριστερο προτιμω την χειραψια.Δεν με βολευει αλλιως με τπτ

---------- Προσθήκη στις 21:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:16 ----------

Για το θεμα εξυπναδας..νομιζω ειναι λιγο παρατραβηγμενο..Εχω γνωρισει και πολλους εξυπνους ανθρωπους αριστεροχειρες αλλα και πολλους κουτοπονηρους...

Παντως εαν κρινω απο την ξαδερφη μου,οι αριστεροχειρες ειναι ιδιαιτερα εξυπνα ατομα(με βολευει να το λεω αυτο για να μην φαινομαι ψωναρα :P )

Δημοσ.

Παντως εαν κρινω απο την ξαδερφη μου,οι αριστεροχειρες ειναι ιδιαιτερα εξυπνα ατομα(με βολευει να το λεω αυτο για να μην φαινομαι ψωναρα :P )

Xαχαχαχαχ :-D

Ε ενταξει

τοτε κατι παραπανω θα ξες.:o

Δημοσ.
Που εχω γνωρισει ειπα:P

Όλα στην λεπτομέρεια κρίνονται τελικά.

Πάντως εάν κρίνω από δυο άτομα που έχω υπ'όψιν αυτή τη στιγμή, δεν θα συμφωνούσα μαζί σου.

Δημοσ.

Ημι-αριστερόχειρας και εγώ. Γράφω-τρώω-κρατάω ποντίκι με το αριστερό... όλα σχεδόν τα υπόλοιπα περισσότερο με το δεξί ή και με τα δύο χέρια.

Πάντως από δύναμη... είναι πιο δυνατό το δεξί. Μπάσκετ με το δεξί παίζω. Χρησιμοποιώ και το αριστερό αλλά λιγότερο επιδέξια.

Πάντως είναι ενοχλητικό να προσπαθείς να γράψεις στα τετράδια που είναι φτιαγμένα για δεξιόχειρες.

Δημοσ.
Ημι-αριστερόχειρας και εγώ. Γράφω-τρώω-κρατάω ποντίκι με το αριστερό... όλα σχεδόν τα υπόλοιπα περισσότερο με το δεξί ή και με τα δύο χέρια.

Πάντως από δύναμη... είναι πιο δυνατό το δεξί. Μπάσκετ με το δεξί παίζω. Χρησιμοποιώ και το αριστερό αλλά λιγότερο επιδέξια.

Πάντως είναι ενοχλητικό να προσπαθείς να γράψεις στα τετράδια που είναι φτιαγμένα για δεξιόχειρες.

Νομιζω οτι επιστημονικα οριζεσαι ως αριστεροχειρας σκετο αν κ αρκετα αμφιδεξιος

Θεωρητικα το γραψιμο απαιτει την πιο επιδεξια (ειδατε ρατσισμος κ με τις λεξεις ακομα!!) κ πολυπλοκη λειτουργια του χεριου...

Το αντιθετο του αμφιδεξιου,ποιο ειναι αληθεια?Αμφαριστερος?Αμφιζερβος?:lol:

Δημοσ.

Αμφιδέξιος (τονίζεται στην προπαραλήγουσα) δεν είναι όρος σε σχέση με την κατεύθυνση ή τη δεξιά θέση, είναι από το "δεξιότητα" όπως διαφαίνεται και από την ετυμολογία του αγγλικού όρου ambidextrous που προκύπτει από το dexterity. Είναι όπως λέμε επιδέξιος ή αδέξιος.

Κατά τα άλλα, πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουμε τον ορισμό, εγώ πχ κάνω το σύμπαν με το δεξί χέρι αλλά έχω ευελιξία στο αριστερό -ωραίο παράδειγμα έφερε η γιν, οι δεξιόχειρες κιθαρίστες τα ακόρντα τα πιάνουν με το αριστερό.

Υπήρχε και ένα σχετικό θρεντ από τις μέρες που ήθελα να γίνω αμφιδέξιος.

Δημοσ.
Αμφιδέξιος (τονίζεται στην προπαραλήγουσα) δεν είναι όρος σε σχέση με την κατεύθυνση ή τη δεξιά θέση, είναι από το "δεξιότητα" όπως διαφαίνεται και από την ετυμολογία του αγγλικού όρου ambidextrous που προκύπτει από το dexterity. Είναι όπως λέμε επιδέξιος ή αδέξιος.

Κατά τα άλλα, πρέπει να συγκεκριμενοποιήσουμε τον ορισμό, εγώ πχ κάνω το σύμπαν με το δεξί χέρι αλλά έχω ευελιξία στο αριστερό -ωραίο παράδειγμα έφερε η γιν, οι δεξιόχειρες κιθαρίστες τα ακόρντα τα πιάνουν με το αριστερό.

Υπήρχε και ένα σχετικό θρεντ από τις μέρες που ήθελα να γίνω αμφιδέξιος.

Δεν το ειδα το νημα που ειχες κανει..

Παρολα αυτα γινομουν απλα σαρκαστικος (εξου κ το λογοπαιγνιο σε στυλ ερωτηση) για τους λογους για τους οποιους το δευτερο συνθετικο στα Ελληνικα(κ σε αλλες γλωσσες for that matter) των λεξεων που τονιζουν αυξημενες δεξιοτητες(ελεος παλι με τον ρατσισμο των λεξεων!) πρεπει σονυ κ καλα να προερχεται απο την ριζα ''δεξι,δεξιος κτλ''.Κατα τα αλλα γνωριζω τι σημαινει αμφιδεξιος (που να μην γνωριζα)

Δημοσ.

Και εγώ αριστερόχειρας είμαι και πότε δεν αντιμετώπισα πρόβλημα κάπου (εκτός από τα σχολικά χρόνια όταν κάποιος δεξιόχειρας καθόταν από τα αριστερά μου) :P. Το δυνατό μου χέρι όμως είναι όμως το δεξί, και το περίεργο μου ήταν όταν πήγαινα ξιφασκία μπορούσα και έπαιζα και με το δεξί και με το αριστερό. :rolleyes:

Δημοσ.

Επισης να μην σας φρικαρω παιδες,αλλα εχουν υπαρξει κ καποιες ερευνες που συνδεουν την αριστεροχειρια με την ομοφυλοφιλια...φυσικα αυτες τις περνουμε σε face value μιας κ ειχαμε τον αντιστοιχο ακαδημαικο αντιλογο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...