Προς το περιεχόμενο

Αριστεροχειρια.Ποσοι ειμαστε τελικα κ κατα ποσο διαφερουμε αληθεια?

htps

Είστε:  

127 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Είστε:

• Δεξιόχειρας.
    • Αριστερόχειρας.
    • Αμφίχειρας.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χμμμ...προχθες το σκεφτομουν με αφορμη ενα ποστ.

Ποσοι ειμαστε αληθεια?Η στατιστικη μιλαει για λιγοτερο απο 7% του γενικου πληθυσμου.

Σε γενικες γραμμες διαφορες θεωριες εχουν προταθει για τα αιτια της αριστεροχειριας,χωρις ομως κατι συγκεκριμενο.

Κατα ποσο ειμαστε διαφορετικοι απο ολους εσας εκει εξω τους δεξιοχειρες?

Προσωπικα εχω προσεξει διαφορες (αν κ δεν ξερω εαν οφειλονται στην αριστεροχειρια μου η οχι)

1.Ειμαι πολυ αδεξιος.Σε φαση πεφτω κατω καθε 5 λεπτα η σπανια να επιβιωσει αντικειμενο στα χερια μου για πολυ ωρα (σχεδον :P)

2.Απο προσανατολισμο σκιζω!Αρχιζω να οδηγω για Θεσσαλονικη κ καταληγω στα Χανια φαση :-D

3.Απο συγκεντρωση αλλο τπτ.Ολη μερα ονειροπολω...

Προβληματα στην ζωη μου λογο της αριστεροχειριας μου...χμμ...οχι κατι ιδιαιτερο.Το πολυ πολυ κατι σπαστικο οπως ο χειρισμος καποιων συσκευων/οργανων(Καλα κ το κλασικο στα στρατο με το οπλο-σπασιμο καθαρο)

Επισης υπαρχουν κ μερικες πεπερασμενες σχολες σκεψης οπως οτι οι Αριστεροχειρες πχ ειναι εξυπνοτεροι του μεσου ορου κτλ.

Παντως αυτο που φαινεται πως εχει μια στατιστικη αληθεια ειναι πως πεθαινουμε νωριτερα απο τον μεσο ορο (νομιζω 3-5 χρονια νωριτερα)

Για πειτε ποσοι ειστε Αριστεροχειρες κ τι πιστευεται για την Αριστεροχειρια?

Κ εδω μερικοι διασημοι Αριστεροχειρες!!

Άλμπερτ Αϊνστάιν

Νταν Ακρόιντ

Γούντι Άλεν

Αλέξανδρος ο Μέγας

Ντικ βαν Ντάικ

Ρένα Βλαχοπούλου

Γκαίτε

Μαχάτμα Γκάντι

Γιούρι Γκέλερ

Αλέξανδρος Γκιάλας (δ.ε.)

Κάρι Γκραντ

Όρσον Γουέλες

Μπρους Γουίλις

Ιούλιος Καίσαρας

Κάρολος (ο διάδοχος του αγγλικού θρόνου)

Φιντέλ Κάστρο

Ντάιαν Κήτον

Νικόλ Κίντμαν

Μπιλ Κλίντον

Φιλ Κόλινς

Τόνι Κούκοτς

Τομ Κρουζ

Γκρεγκ Λουγκάνις

Τζον ΜάκΕνροου

Πωλ Μακάρτνεϋ

Σίρλεϋ Μακλέιν

Ντιέγκο Μαραντόνα

Μέριλιν Μονρόε

Τζωρτζ Μπους

Μάθιου Μπρόντερικ

Μαρτίνα Ναβρατίλοβα

Μέγας Ναπολέων

Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ρίτσαρντ Νίξον

Λεονάρντο ντα Βίντσι

Ζαν ντ’ Αρκ

Ρόμπερτ ντε Νίρο

Μπομπ Ντίλαν

Ματ Ντίλον

Ρίτσαρντ Ντρέιφους

Μπαράκ Ομπάμα

Πελέ

Άντονυ Πέρκινς

Πάμπλο Πικάσο (δ.ε.)

Μπραντ Πιτ

Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Κιάνου Ρηβς

Ρόναλντ Ρήγκαν

Τζούλια Ρόμπερτς

Τέλι Σαβάλας

Συλβέστερ Σταλόνε

Έμμα Τόμσον

Χάρι Τρούμαν

Τσάρλι Τσάπλιν

Πήτερ Φόντα

Τζέραλντ Φορντ

Βενιαμίν Φραγκλίνος

Τζίμι Χέντριξ

Γκόλντι Χόουν

• Απαντ. 175
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Επισης κ κατι αλλο που εχω προσεξει...αρκετοι φιλοι μου αριστεροχειρες φαινεται οτι ειναι αμφιδεξιοι μεχρι καποιου βαθμου,εγω παλι ειμαι ντιπ.Το δεξι δεν ξερω καν τι να το κανω.Κ που το εχω αχρηστο ειναι.χεχε

Για πειτε οι αριστεροχειρες,ειστε αμφιδεξιοι επισης?

Δημοσ.

Κάνω τα πάντα με το αριστερό, σε φάση είμαι ανάπηρος να κάνω οτιδήποτε με το δεξί αλλά γράφω με το δεξί και αυτό γιατί μου το επέβαλε η μαμά μου απ' ότι έμαθα. (ισχύει και στα πόδια)

Από την άλλη π.χ. μπορώ να αλλάξω ταχύτητες μόνο με το δεξί, δηλαδή αν μου έδιναν ένα Αγγλικό αυτοκίνητο δε θα μπορούσα να το οδηγήσω. Αυτό να υποθέσω είναι λόγω συνήθειας; Anyway..

Δημοσ.

Οι περισσότεροι αριστερόχειρες που ξέρω εγώ είναι αμφιδέξιοι πάντως.

Η μάνα μου ειναι ζερβοκούτελο αλλά γράφει με το δεξί.

---------- Προσθήκη στις 20:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:55 ----------

Κάνω τα πάντα με το αριστερό, σε φάση είμαι ανάπηρος να κάνω οτιδήποτε με το δεξί αλλά γράφω με το δεξί και αυτό γιατί μου το επέβαλε η μαμά μου απ' ότι έμαθα. (ισχύει και στα πόδια)

Από την άλλη π.χ. μπορώ να αλλάξω ταχύτητες μόνο με το δεξί, δηλαδή αν μου έδιναν ένα Αγγλικό αυτοκίνητο δε θα μπορούσα να το οδηγήσω. Αυτό να υποθέσω είναι λόγω συνήθειας; Anyway..

Συνήθεια ναι. Κι εγώ βιολί παίζω μόνο με το αριστερό =ρ

Δημοσ.
Οι περισσότεροι αριστερόχειρες που ξέρω εγώ είναι αμφιδέξιοι πάντως.

Ναι ρε συ...ειναι πολυ σπαστικο ομως.Κ η ξαδερφη μου που ειναι αριστεροχειρας ειναι αμφιδεξια (μεχρι ενος βαθμου τελος παντων)!

Δημοσ.
Htps προτιμάς αριστερή χειραψία; =ρ

Ξυνεις πληγες.Εχω γινει ρομπα πολλες φορες για αυτο το θεμα,αλλα αποφασισα πως δεν θα πιεζω τον ευατο μου για δεξια χειραψια εδω κ χρονια

Δημοσ.

χαχα. Εγώ πάντως το έχω το ψυχαναγκαστικό ακόμα. "Δώσε το δεξί μαλάκα, το δεξί, το δεξί." =ρ

Δημοσ.

Εγώ δεν σκέφτομαι ποτε ποιό χέρι πρέπει να δώσω. Όποιο κάτσει. Αλήθεια υπάρχει θέμα με το δεξί-αριστερό στη χειραψία;

Δημοσ.

Τωρα που το σκεφτομαι καποιοι απο τους πιο αχωνευτους ανθρωπους που εχω γνωρισει ητανε αριστεροχεροι..:fear:

Αλλα μαλλον συμπτωση θα ειναι..:-)

Για το θεμα εξυπναδας..νομιζω ειναι λιγο παρατραβηγμενο..Εχω γνωρισει και πολλους εξυπνους ανθρωπους αριστεροχειρες αλλα και πολλους κουτοπονηρους...

Δημοσ.

Αριστερός κι εγώ.Να γράψω με το δεξί δε παίζει με τίποτα.Μπάλα όμως παίζω και με τα 2 πόδια.

Το ότι φοράω το ρολόι στο δεξί χέρι είναι λόγω του ότι είμαι αριστερός;

Δημοσ.
Εγώ δεν σκέφτομαι ποτε ποιό χέρι πρέπει να δώσω. Όποιο κάτσει. Αλήθεια υπάρχει θέμα με το δεξί-αριστερό στη χειραψία;

Το επίσημο/σοβαρό και και καλά είναι με το δεξί.

Δημοσ.
Τωρα που το σκεφτομαι καποιοι απο τους πιο αχωνευτους ανθρωπους που εχω γνωρισει ητανε αριστεροχεροι..:fear:

Μα δεν είμαι αριστερόχειρας. (νομίζω ούτε κι ο status :P)

Το ότι φοράω το ρολόι στο δεξί χέρι είναι λόγω του ότι είμαι αριστερός;

Λογικά ναι. Δεν θυμάμαι άτομο να φοράει στο δεξί το ρολόι. Και μια φορά που το δοκίμασα μου φάνηκε πολύ περίεργο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...