zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Αντιμετωπίζω το γνωστό πρόβλημα της μή κάλυψης με ταινίες στα μη εμφανή σημεία των επίπλων (για ευνόητους λόγους κόστους) σε επενδεδυμένα νοβοπάν/mdf. Κανονικά θα έπρεπε να κάνω μεγάλη φασαρία στον ξυλουργό κ να απαιτήσω να τα πάρει πίσω κ να τα ξαναφτιάξει όπως πρέπει (διότι με την μή κάλυψη εκλύεται η επικίνδυνη για τον άνθρωπο φορμαλδεύδη που περιέχουν τα mdf/νοβοπάν) αλλά για να γίνει αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποσυναρμολογήσει αρκετές επιφάνειες κάτι που δεν είναι εφικτό αυτή τη στιγμή από πλευράς μου. Συνεπώς πρέπει να βρώ μόνος μου μια εύκολη λύση. Από το μυαλό μου πέρασε η σκέψη κάλυψης με σιλικόνη ίσως με μια σπάτουλα στα χαμηλά αυτά σημεία (pic1), τώρα για την τρύπα που θα μπαίνει το πλαστικό για τα καλώδια (pic2) δεν έχω σκεφτεί κάτι. Μπορεί να μου πεί κανείς εάν μπορεί να σκεφτεί κάποιο τρόπο για να καλύψω σημεία στα οποία δεν έχει βάλει ταινία ο ξυλουργός, σημεία στα οποία είναι δύσκολη η πρόσβαση. Σας επισυνάπτω φωτογραφίες για να καταλάβετε τί ακριβώς εννοώ. thanx guys!
Whiteyez Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Για την τρύπα που θα μπαίνουν καλώδια μπορείς να βάλεις κάτι τέτοιο:
Pantelwolf Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Στα έξωτερικά σημεία είναι πανεύκολο να βάλεις ταινία. Πας την αγοράζεις και την εφαρμόζεις με ένα αναμμένο σίδερο. Για την τρύπα στη 2η φωτό είναι για καλώδια και παίρνεις ένα καπάκι!
zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά: Whiteeyz: δεν βλέπω τίποτα Pantelwolf: ταινία με σίδερο δεν μπορώ να βάλω από κάτω, γι αυτό λέω πως είναι δύσκολο, επειδή δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί το έπιπλο. Λύση πρέπει να βρώ ώστε να μπεί "κάτι" στην υπάρχουσα κατάσταση για το καπάκι που λες, δεν κάνει αεροστεγή μόνωση και φοβάμαι θα την εισπνέω τη φορμαλδεύδη καθώς θα εκλύεται, οπότε μάλλον χρειάζομαι κάτι πιό εφαρμοστό κ όσο πιό αεροστεγανό γίνεται
Pantelwolf Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ πάσο για τη θέση. Αλλά και πάλι νομίζω είσαι λίιιγο υπερβολικός Ο επιπλάς δλδ θα έπρεπε να έχει πεθάνει προ πολλού.
zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Ο επιπλάς είναι στο νοσοκομείο με εγχείρηση πολύποδα στη μύτη... για 3η φορά, καλά να είναι ο άνθρωπος!
bluesattack Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ πάσο για τη θέση.Αλλά και πάλι νομίζω είσαι λίιιγο υπερβολικός Ο επιπλάς δλδ θα έπρεπε να έχει πεθάνει προ πολλού. +1 Eνταξει μην το παρακανουμε.Απο κατω κολα μια λουριδα αυτοκολλητου , απο αυτο που βαζουν στα συρταρια (εχει και στο χρωμα του ξυλου,αν σε απασχολει οτι ενα μερος μπορει να φαινεται στο πλαι.)
paylidis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 τα παραλες πιστευω... εχω πολλους γνωστους και συγγενεις στη συγκεκριμένη δουλεία και προσωπικα εχω ασχοληθεί με το ζήτημα της ρυπανσης εσωτερικών χώρων (sick bulding syndrom κλπ) και σου λέω να ξέρεις οτι αυτό δεν είναι τίποτα... Και τι σε κάνει να πιστευεις οτι η ταινία που βάζει ο επιπλάς σταματά ή εμποδίζει την εκπομπή των αεριων ρύπων (που είναι και η φορμαλδευδη μεσα σε αυτούς)...; πάντως εαν και εφόσον επιμένεις δοκιμασε με την αυτοκόλλητη ταινία για τα συρτάρια που λεει ο παραπάνω και στη χειρότερη πάρε το διάφανο πλαστικο αυτοκόλλητο που "ντυνουν" τα σχολικα βιβλία κόψε το σε λωρίδες και εφαρμοσε το.
bluesattack Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα ναι και η ταινια πιο πολυ για την ιδεα ( του αισθητικου μερους ), η οτι ειναι ''γυμνο'' το επιπλο ..
zoranb Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 ...την τρύπα όμως, πως την κλείνω κ μην μου πείτε με καπάκια,έλεγα να βάλω μέσα ένα σωλήνα Φ6, ώστε να δημιουργήσει ένα πλαστικό τούνελ και να βάλω σιλικόνη στα τοιχώματα της τρύπας, ώστε και να κρατήσει αεροστεγώς τις εκλύσεις
elvisjedi Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 πιστευω παντως πως πιο πολυ κινδυνευεις να παθεις κατι απο το αγχος που εχεις παρα απο τις αναθυμιασεις των επιπλων..chill out my friend..
paylidis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2010 για να μη πω τις επιπτωσεις του Pvc σωλήνα και των αναθυμιάσεων απο τη σιλικόνη...
madsc Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Πας σε DIY κατάστημα ή praktiker και παίρνεις καπάκια επίπλων για τρύπες καλωδίων. Για το από κάτω κομμάτι υπάρχει διαφανή πλαστικά ράγα. Την κόβεις στο επιθυμητό μήκος και μπάινει συρταρωτή. p.s. Τα περί κινδύνων κτλ που αναφέρεις είναι τελείως αβάσιμα. Τέτοιες επιπτώσεις υπάρχουν στα σημεία αρχικής κατασκευής - ούτε καν κοπής - πόσο μάλλον στον τελικό καταναλωτή. /sc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.