tnbd Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Θα αγοράσω σύντομα laptop.Τι κάρτα γραφικών θα έπρεπε να έχει για να μπορέσω να συνδέσω εξωτερική μεγαλύτερη οθόνη;Ας πούμε να σηκώνει ανάλυση 1680 x1050,που έχει η τωρινή μου...Αν είναι πχ ενσωματωμένη στη μητρική,θα την σηκώσει την άλλη οθόνη; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις.
ektor7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Eξαρτατε τι θελεις να κανεις στην εξωτερικη οθονη! ταινιες ή gaming? Για ταινιες οι καρτες απο τα μεσα της 3η κατηγορια(Class 3) κ πανω,εισαι καλυμενος! Για gaming,καλο θα ηταν απο την GeForce GT 230M(μεσα της Class 2 ) και πανω! Κοιτα κυριος απο την Nvidia τις GeForce και απο ATI/AMD τις Mobility Radeon HD ! http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-480M-SLI.32129.0.html Και κοιταξε το λαπτοπ να διαθετει HDMI port!!!
tnbd Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Ταινίες σπάνια βλέπω,και σίγουρα όχι πολύ υψηλής ευκρίνειας .Παιχνίδια δεν παίζω.Η θύρα HDMI είναι όμως λίγο πολύ στάνταρτ ε; Ευχαριστώ και για αυτήν την απάντηση ektor .
ektor7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Τωρα τελευταιος την HDMI θα την βρεις σε πολλα λαπτοπ,αλλα οχι σε ολα! Αν ειναι μονο για να τρεχεις τα windows,ολες οι καρτες κανουν!
Ntinaras Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 στα win 7 οι πολυ τρισαθλιες καρτες γραφικων ζοριζονται ακομα και στο aero οποτε μια οποιαδηποτε με 128bit θα ηταν τεραστια διαφορα
ektor7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 πλεων ολες οι καρτες μπορουν να τρεξουν τα aero!
tnbd Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν έχω σκοπό να ενεργοποιήσω τα αέρο,αν τελικά κάνω dualboot linux-windows 7.Για non HD ταινίες,δεν χρειάζομαι dedicated κάρτα γραφικών,έτσι;
marios_geo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Αν πας σε linux, πάρε κάτι σε NVIDIA. Οποιαδήποτε κάνει. Η ενσωματωμένη κάρτα σου τρώει μνήμη, και δεν είναι αρκετή για κανά ψιλοεφέ. ΠΧ εγώ έχω NVIDIA 8400GS (256 Mb RAM), και έχω συνδεδεμένη εξωτερική οθόνη (1680χ1050) μαζί με του laptop (1280χ800) σε twinview, και όλα παίζουν τέλεια.
tnbd Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Wow,τώρα είδα το twinview.Εντυπωσιακό,και πλάκα πρέπει να έχει,ε ; Πάντως δεν νομίζω ότι χρειάζομαι/θέλω κάτι τέτοιο,δεν έχω πρόβλημα απλά να μαυρίζει η οθόνη του laptop και να δουλεύω στην άλλη. Άρα παιδιά λέτε ότι καλό θα ήταν να υπάρχει μια ξεχωριστή κάρτα γραφικών,ακόμα και low low end να είναι;
marios_geo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Wow,τώρα είδα το twinview.Εντυπωσιακό,και πλάκα πρέπει να έχει,ε ; ; Γνώμη μου, εφόσον έχεις το μόνιτορ, είναι να το δοκιμάσεις. Από τη στιγμή που το δοκίμασα (2 μόνιτορ) δεν ξανακοίταξα πίσω. Απίστευτη παραγωγικότητα, πολλά παράθυρα ανοικτά.
ektor7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 στην ιδια τιμη που θα βρεις λαπτοπ με low low end καρτες γραφικων,μπορεις να παρεις μια μεσεα ταξης καρτα,οπως π.χ. η hd 5470m και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο! ---------- Προσθήκη στις 23:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:05 ---------- Γνώμη μου, εφόσον έχεις το μόνιτορ, είναι να το δοκιμάσεις.Από τη στιγμή που το δοκίμασα (2 μόνιτορ) δεν ξανακοίταξα πίσω. Απίστευτη παραγωγικότητα, πολλά παράθυρα ανοικτά. θα τον περιορισει ομως στην αναλυση της οθονης του λαπτοπ!
marios_geo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 θα τον περιορισει ομως στην αναλυση της οθονης του λαπτοπ! όχι βέβαια, κάθε οθόνη δουλεύει στην δική της ανάλυση.
ektor7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 ετσι,μαλιστα! Υπαρχει καποιο συγκεκριμενο προγραμα,αν καταλαβα? Γιατι απ'τα windows απ'οσο γνωριζω,δε γινεται!
marios_geo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Σε όλα τα λειτουργικά γίνεται. Αυτό έλειπε.
ektor7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δε εχω προσβαση,σε αλλη οθονη αυτη τη στιγμη!Αλλα οταν μπορεσω,θα το κοιταξω.Ομως θυμαμε οτι δεν εχεις τετοια επιλογη στα windows,φυσικα μπορει να κανω και λαθος! ---------- Προσθήκη στις 23:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:36 ---------- Δλδ για να καταλαβω,ετσι θα δειχνει η μια οθονη ακριβος οτι δειχνει και η αλλη(duplicate),αλλα η καθε ο οθονη με την δικη της αναλυση?Γιατι αυτο δε γινεται με τα settings των windows!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.