Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδια. Βρεθηκα με ενα συστημα με Celeron D 326 (64bit support), στα 2,53Ghz, 1GB RAM 667Mhz dual channel, mobo με win7 υποστηριξη, 945GC chipset και Intel GMA 950 onboard vga. Να του "ριξω" Windows 7 πανω ή οχι και γιατι; Κατα 99% θα κλοκαριστει στα 3-3,2Ghz, κατι που γινεται ευκολα σε αυτους τους επεξεργαστες χωρις πολλα πολλα. Περιθωριο για αλλη ραμ δεν εχω, καθως αυτη εχει και τα 2 slots κατειλημμενα, αλλα ετσι κι αλλιως λεφτα δεν θα πεταγα στο μηχανημα. Η χρηση θα ειναι Internet-Office-Youtube 480p-ακροαση μουσικης-retro παμπαλαια παιχνιδια. Αναλυση οθονης: 1280x1024. Καλο θα ηταν να παιξει με Aero on, το GMA 950 το υποστηριζει. Θα τα εβαζα ετσι κι αλλιως, αλλα μετα απο δοκιμη σε Celeron Tualatin @ 1,4Ghz με 768 SDRAM και FX5200 vga (aero on), πηγαινε ψιλο-απογοητευτικα αργα. Σιγουρα πολυ πιο αργα απο XP. PS: Ναι εχω διαβασει τα απειρα θεματα που εχουν ανοιχτει με παρομοια ερωτηματα, αλλα θεωρησα αναγκαιο να δημιουργησω δικο μου για να σας θεσω ολες τις παραμετρους.
pournaras Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Αν μπορεσεις να του βαλεις αλλο ενα γιγα μνημη, ριξτα αφοβα. (Και τωρα μια χαρα μπαινουν αλλα με αλλο ενα γιγα θα λειτουργουν αξιοπρεπως).
JohnVani18 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Οντως με ενα ακομα GB βαλτα χωρις 2η σκεψη.
TheELF Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Aero γιόκο, δεν το βλέπω αν και δοκίμασε και πες μας αλλά με ενσωματωμένα γραφικά; Πάντως δοκίμασε τα 7άρια, με usb σε 10-15 λεπτά περνιούνται,ενώ για να περάσεις τα XP άστα.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Αλλο GB δεν παιζει. Τι να τις κανω τις ραμ που εχει τωρα πανω, να τις φαω? Καλα μην υποτιματε τα ενσωματωμενα γραφικα, και στο κατεβαστηρι HD3200 εχω, και παει μια χαρα. Μεχρι και DXVA για ολες τις full HD ταινιουλες εχει. Δεν νομιζω να της πεσουν και τοοοσο βαρια τα 5 εφφε που εχει το Aero. Απο πλευρας drivers υποστηριζεται παντως. Αυτο που μ αρεσει στα 7 ειναι οτι προσαρμοζονται στις δυνατοτητες του συστηματος. Π.χ. σε συστημα με 4Gb ραμ, μετα την εγκατασταση ειχε usage 1,2GB, συστημα με 2GB ειχε 1GB Usage και συστημα με 1GB ειχε ~650MB...
random Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Αν μείνει στο 1 γιγα η μνημη, εγώ δεν θα εβαζα 7. μενω στα XP. αυτο που λες με τα 650/1000 usage... θα δεις τι σημαινει αν σηκωσεις 10-20 εφαρμογές, μεσα και κανενας firefox καραφορτωμένος εξτένσιονς. Τσίτωμα. ενω σε τετοιο σεναριο, τα xp με 1 gb, θα ηταν χαλαρά. με 2 γιγα, ναι. η cpu σου ειναι οκ για 7. για το "mobo με win7 υποστηριξη, 945GC chipset" .. εννοεις πήγες στο site της, και κατέβασες drivers mobo+vga συγκεκριμένα για Win7 ? εγώ εβαλα τα 7 σε μια intel mobo, με αυτο το chip, και εντάξει , μπήκαν,και φαινομενικά έτρεχαν, αλλα μετά ειδα οτι δεν μπορουσα να κανω hybernate (για μενα πολυ σημαντικότερο απο οποιοδηποτε Aero, και λοιπά εφφέδια). και γυρισα στα xp.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Για hybernate, ευθυνεται η ελλειψη driver καρτας γραφικων Ναι αυτο εννοούσα, οτι απο τις παλιατζουρες mobo της ASUS, αυτη ειναι απο τις ελαχιστες που εχουν βαλει logo ''Supports win 7'', και εχουν προσθεσει Win 7 32 + 64 bit drivers, εκτος απο αυτους των Vista. Firefox με adblock+ ή Chrome με adblock θα μπει, κανενα αλλο extension. 10 εφαρμογες δεν θα σηκωσει και το ξερω, αλλα στα τσακιρ κεφια η χρηση θα ειναι κατι σαν: Firefox με 4 tabs + media player για μουσικουλα + κανα excel ανοιχτο... Οποτε γιατι οχι; Εχω πλεον σιχαθει το user interface των XP, 9 χρονια τωρα. Αν δεν σηκωσει σε ανεκτο επιπεδο τα 7, θα αναγκαστω να καταφυγω σε λινουξακι...
grimpr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Βάλε το Ubuntu 10.04 32bit επάνω και χαλάρωσε.
liopyr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ θα τα έβαζα. Δεδομένου πως τρέχουν σε κάτι τέτοια netbook ικανοποιητικά, δε βρίσκω το λόγο να μη τρέξουν στο μηχανάκι που αναφέρεις.
tolis_01 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Χαλαρά τα σηκώνει αυτά που θέλεις. Και θα περισσεύει και μνήμη (αν και μιας που το λες κι ο ίδιος, θα προτιμούσα ubuntu ή κάποια άλλη διανομή linux)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν ξερω τι παιζει με τα εξης 2 πραγματα αυτη τη στιγμη στο λινουξ: 1) Sharing αρχειων και εκτυπωτων μεταξυ Linux/Win7. Παλαιοτερα το samba υπολειτουργουσε, ειδικα για remote printer... 2) Με την Intel VGA... PS: Ubuntu no go, εστω Mint θα βαλω. PS2: Κοιτα να δεις που θα με πανε προς λινουξ τα μαργαριταρια
kng Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Εχω πλεον βαρεθεί το user interface των XP, 9 χρονια τωρα. Όντως καλά-χρυσά αλλα τα έχουμε δουλέψει αρκετά χρόνια. Ας όψονται τα 768ΜΒ μνήμης που έχω, αλλιώς θα τα δοκίμαζα σε Ρ4 στα 1,5Ghz.
AggeL0S Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω με τη σειρα μου εβαλα Windows 7 Ultimate σε συστημα 5ετιας το οποιο δουλευει 24/7 ως κατεβαστηρι και παραλληρα ως Homecinema. H CPU παιζει συνηθως απο 15 ως 40% με τη μνημη να ξεκιναει απο 50% μετα απο Boot και να φτανει στο 85-90% οταν ανοιγω ολα τα προγραμματα. Αρκετα στον αριθμο. Tο μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι σε μερικα Divx οταν τα βλεπω στην Full HD TV με το MPCHC, σκαλωνει λιγο η εικονα σε σημεια που εχει πολλη δραση. Κατα τ'αλλα παει μια χαρα και σιγουρα δεν γυριζω στα XP. Το συστημα ειναι: CPU P4 3 GHZ ΜoΒo Asus P5GD1 PRO RAM 1 GB DDR 333 MHZ Καρτα Γραφικων ATI RADEON 5450 1 GB
rafail1994 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω με τη σειρα μου εβαλα Windows 7 Ultimate σε συστημα 5ετιας το οποιο δουλευει 24/7 ως κατεβαστηρι και παραλληρα ως Homecinema. H CPU παιζει συνηθως απο 15 ως 40% με τη μνημη να ξεκιναει απο 50% μετα απο Boot και να φτανει στο 85-90% οταν ανοιγω ολα τα προγραμματα. Αρκετα στον αριθμο. Tο μονο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι σε μερικα Divx οταν τα βλεπω στην Full HD TV με το MPCHC, σκαλωνει λιγο η εικονα σε σημεια που εχει πολλη δραση. Κατα τ'αλλα παει μια χαρα και σιγουρα δεν γυριζω στα XP. Το συστημα ειναι: CPU P4 3 GHZ ΜoΒo Asus P5GD1 PRO RAM 1 GB DDR 333 MHZ Καρτα Γραφικων ATI RADEON 5450 1 GB άλλο ένα gb ram να βάλεις και δεν θα έχεις πρόβλημα με κολλήματα αφού τώρα αυτό που το ζορίζει περισσότερο είναι η ram
AggeL0S Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα θα ηταν αλλα ειναι πανακριβες οι DDR επειδη ειναι παλιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.