Προς το περιεχόμενο

Spotlight and indexing ...

themis_81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδω και λιγο καιρο το Spotlight κανει διαρκως indexing και προφανως ειναι ο λογος που το imac i7 που εχω καθυστερει παρα πολυ ...

εχει να προτεινει κανεις κατι ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν δεν εισαι απο επαναφορα απο timemachine, η γενικα να εχεις κανει κατι ¨μεγαλο" στο σκληρο ή αν εχεις συνδεσει καποιον εξωτερικο (οποτε ειναι φυσιολογικο)

κανε ενα repair permissions.(δε βλαπτει)

απο κει και περα ψαξτο λιγο και στο νετ, και στο site της apple, παιζει πολυ σαν θεμα, το εχω δει πολυ.

προς το παρον παρον για να μη σου σπαει τα νευρα που σερνεται, πηγαινε στο system preferences του spotlight και στο privacy κανε εξαιρεση ολο το δισκο σου.

Και μένα το έχει κάνει αυτό μετά από διάφορα κουλά που έκανα. Δεν είναι κάτι τρομερό. Απλώς περίμενε λιγάκι. Εγώ με παλιό mbp και 5400 δίσκο μπορούσα να δουλέψω πάντως. Σίγουρα είναι πιο αργό, αφού στροφάρει τρελά το δίσκο, αλλά τι να κάνουμε...

Δεν εχω κανει μεγαλες αλλαγες στον δισκο του iMac , αλλα το κανει αρκετο καιρο τωρα και δεν το δικαιολογει ...

Για iMac i7 με 8 giga Ram πιστευω οτι καθυστερει αδικαιολογητα εν συγκριση με τον Μαρτιο που τον αγορασα .

Συνηθως ειναι συνδεδεμενοι επανω του 3 δισκοι με Firewire ( 2X WD Studio Edition 2TB - 1X Lacie Portable 500gb FW ) και ενας 1,5TB με usb για το TimeMachine .

Οι Firewire δεν δουλευουν μονιμα , παρα μονο οταν θελω να κανω backup ή να βρω παλαιοτερη φωτογραφιση για να δουλεψω .

Μπορεί να έφαγε καμιά φλασιά και να κάνει re-indexing. Καλού κακού κάνε ένα check disk και repair permissions με το Disk Utility.

Τα ιδια κανει ακομα ... :mad:

Εγώ πάντως που έχω συνδεδεμένους πολλούς HDD's επάνω στον Mac Pro μου, το έκανε αυτό μόνο στην αρχή (και δεν μπορώ να πω οτι "ένιωσα" κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση στην overall speed του συστήματος.

Βασικά δοκίμασε με κανένα "onyx" να κάνεις maintenance στον mac σου. Κάνε και ένα re-indexing.

Πρωτίστως όμως κάνε repair Permissions κλπ.

Βασικά άσε ανοικτό τον mac σου όλη μέρα και εάν στο κάνει αυτό παραπάνω από μία μέρα ψάξτο λίγο παραπάνω.

Εγώ ας πούμε, συνήθως έχω ανοικτό τον Mac μου όλη μέρα και νύχτα (οπότε κάνει από μόνος του και ο,τι maintenance θέλει και πάντα είναι ταχύτατος). Επίσης πού και πού τρέχω και ένα maintenance script που έχω στο dashboard (daily, Weekly and Monthly scripts).

Για να καταλάβεις, αρκετές φορές όταν κάνω επεξεργασία βίντεο, μπορεί για παράδειγμα να τρέχει και το time machine και να αποθηκεύει από μερικά MB μέχρι και αρκετά GB, και το μηχάνημα δεν μασάει...!!! (συνήθως το παίρνω χαμπάρι από τον χαρακτηριστικό θόρυβο "γρου-γρου" του διαβάσματος/γραψίματος του δίσκου και μετά το μάτι πέφτει επάνω στο εικονίδιο του time machine που γυρίζει και λέω "α, παίρνει πάλι backup το μανάρι μου"...χαχαχα...lool)

Εγώ πάντως που έχω συνδεδεμένους πολλούς HDD's επάνω στον Mac Pro μου, το έκανε αυτό μόνο στην αρχή (και δεν μπορώ να πω οτι "ένιωσα" κάποια ιδιαίτερη καθυστέρηση στην overall speed του συστήματος.

Βασικά δοκίμασε με κανένα "onyx" να κάνεις maintenance στον mac σου. Κάνε και ένα re-indexing.

Πρωτίστως όμως κάνε repair Permissions κλπ.

Βασικά άσε ανοικτό τον mac σου όλη μέρα και εάν στο κάνει αυτό παραπάνω από μία μέρα ψάξτο λίγο παραπάνω.

Εγώ ας πούμε, συνήθως έχω ανοικτό τον Mac μου όλη μέρα και νύχτα (οπότε κάνει από μόνος του και ο,τι maintenance θέλει και πάντα είναι ταχύτατος). Επίσης πού και πού τρέχω και ένα maintenance script που έχω στο dashboard (daily, Weekly and Monthly scripts).

Για να καταλάβεις, αρκετές φορές όταν κάνω επεξεργασία βίντεο, μπορεί για παράδειγμα να τρέχει και το time machine και να αποθηκεύει από μερικά MB μέχρι και αρκετά GB, και το μηχάνημα δεν μασάει...!!! (συνήθως το παίρνω χαμπάρι από τον χαρακτηριστικό θόρυβο "γρου-γρου" του διαβάσματος/γραψίματος του δίσκου και μετά το μάτι πέφτει επάνω στο εικονίδιο του time machine που γυρίζει και λέω "α, παίρνει πάλι backup το μανάρι μου"...χαχαχα...lool)

Μετα απο το χτεσινο repair permissions το Spotlight οντως σταματησε να ειναι μονιμα σε indexing . Απο θεμα καθυστερησης συστηματος ειναι αρκετα καλυτερα αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι και στα up του .

Οταν λες maintance scripts τι εννοεις ? μιας και ειμαι χρηστης MacOS περιβαλλον μονο 6 μηνες και το χρησιμοποιω κατα κυριο λογο για Photo Editing πες κανα "κολπακι" ;)

Λογικά ο vag3d αναφέρεται σε κάτι σαν κι αυτό.

Πάντως και εγώ όταν είχα κάποιο τέτοιο θεματάκι με indexing που με «κούραζε» απλά το άφηνα μόνο του να κάνει τα δικά του. Έβγαινα έξω, επέστρεφα σπίτι και όλα ήταν τέλεια... Ούτε γκόμενα να ήταν το Mac.

Μετα απο το χτεσινο repair permissions το Spotlight οντως σταματησε να ειναι μονιμα σε indexing . Απο θεμα καθυστερησης συστηματος ειναι αρκετα καλυτερα αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν ειναι και στα up του .

Οταν λες maintance scripts τι εννοεις ? μιας και ειμαι χρηστης MacOS περιβαλλον μονο 6 μηνες και το χρησιμοποιω κατα κυριο λογο για Photo Editing πες κανα "κολπακι" ;)

Να για παράδειγμα δες αυτό εδώ το widget για το dashboard. :-)

http://www.giantmike.com/widgets/Maintidget.html

• Daily:
    • Removes old logs
    • Removes scratch and junk files (temporary files)
    • Removes scratch fax files
    • Backs up NetInfo data
    • Checks subsystem status
    • Cleans mail queue
    • Gathers account statistics
    • Cleans up asl.log
    • Rotates logs: system

• Weekly:
    • Rebuilds locate database
    • Rebuilds whatis database
    • Rotates logs: ftp, lpr, mail, netino, ipfw, ppp, secure

[*]Monthly:

• Runs login accounting
    • Rotates logs: wtmp, install, fax

---------- Προσθήκη στις 09:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:37 ----------

Και εδώ θα βρείς το Onyx.

http://www.macupdate.com/info.php/id/11582/onyx

Αν και δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Το έχω για καμιά περίπτωση ανάγκης αν χρειαστεί.

Αν δεν κάνω λάθος τα maintance scripts τα τρέχει από μόνο του το OS X χωρίς να χρειάζεται να τα τρέξεις εσύ ο ίδιος. Απ όσο πάλι ξέρω τα τρέχει αργά το βράδυ που υποτίθεται κοιμώμαστε.

Αν δεν κάνω λάθος τα maintance scripts τα τρέχει από μόνο του το OS X χωρίς να χρειάζεται να τα τρέξεις εσύ ο ίδιος. Απ όσο πάλι ξέρω τα τρέχει αργά το βράδυ που υποτίθεται κοιμώμαστε.

Ναι έτσι είναι και νομίζω τα τρέχει κατά τις 3:00 το πρωί.

Τρέχοντας αυτό το Script όμως πχ. το βράδυ πριν πας για ύπνο, έχεις ενεργοποιήσει την εκτέλεση όλων των Scripts (Daily, Weekly and Monthly).

Οπότε έχεις "κατά βούλησιν" εκτέλεση όλων των Script...!!!

Άλλο παράδειγμα--> Πες οτι δεν έχεις Mac Pro αλλά Mac Book Pro. Και ότι το ανοίγεις, δουλεύεις και το κλείνεις (οτι δηλαδή δεν το αφήνεις ανοικτό όλη μέρα όταν δεν δουλεύεις = η πλειονότητα των χρηστών κατά πάσα πιθανότητα...!!!).

Λες "σήμερα το βράδυ θα το βάλω να εκτελέσει όλα τα Scripts"...!!! Τρέχεις το Script, το αφήνεις ανοικτό και αυτό εκτελεί όλες τις λειτουργίες συντήρησης. :-)

Αν όμως πχ. το Daily Script πάει να εκτελεστεί στις 03:00 το πρωί και το Mac Book Pro είναι κλειστό, ΔΕΝ θα τρέξει...!!! Και φυσικά όταν ξανα-ανοίξεις τον Mac σου, θα πρέπει να παραμείνει "αδρανές" για να εκτελέσει κάποιο Script...!!!

(και για αυτό το λόγο αυτό το Widget έχει λόγο ύπαρξης).

Βασικά με τον Mac, όσο περισσότερο τον έχεις ανοικτό, τόσο γρηγορότερος γίνεται (= είναι πάντα σε φόρμα..χιιχι)...χιχιι

Στην αρχή όταν τον παίρνεις (και εφόσον πχ, συνδέσεις και ένα σωρό HDD's επάνω του), θα αρχίσει να χτίζει το Time Machine, να κάνει indexing, κλπ και για 1-2 μέρες (εξαρτάται από τους HDD's που έχεις κοτσάρει κλπ), θα κάνει "τα δικά του". Μετά όμως είναι Super Speed...!!!

Παίδες εγώ είμαι πάντως πολύ ευχαριστημένος με τον Mac μου...!!! Μac και ξερό ψωμί...!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...