Προς το περιεχόμενο

Ιδέες για επαγγελματικό μηχάνημα επεξεργασίας βίντεο και 3d rendering

the_dude_abides

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, γράφω εκ μέρους ενός καλού μου φίλου ο οποίος θέλει να διαθέσει έως 1800 ευρώ για να φτιάξει ένα επαγγελματικό μηχάνημα ώστε να μπορεί:

• Να επεξεργάζεται βίντεο HD ποιότητας με προγράμματα όπως Adobe Premiere και After Effects
  • Να κάνει 3d modelling και rendering με προγράμματα όπως 3d Studio Max
  • Και να επεξεργάζεται μεγάλες raw εικόνες με photoshop

Επειδή υπηρετώ εδώ και μερικούς μήνες την μάνα πατρίδα και έχω χάσει λίγο επαφή με την αγορά θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις απόψεις σας για το τι hardware θα πρέπει να επιλεχθεί φυσικά πάντα με vfm κριτήρια ( αν είναι δυνατόν να βγάλουμε καλό μηχάνημα και με χαμηλότερο budget δεν θα τον χαλάσει φυσικά )

Ευχαριστώ προκαταβολικά παιδιά

Δημοσ.

Σίγουρα

δισκους σε raid 0 (αν μπορεις και στις 10.000 στροφές)

Αυτο για το HD video...

Ειδικα αν στο ΑΕ βαλεις 2-3 μαζί στην timeline...

Η καρτα γραφικών εχει να κανει μονο με το τι βλεπεις στην οθόνη και οχι με το render.

Δε ξερω αν εχουν κατι παραπανω οι πολλοι ακριβες...

Το render θελει δυνατό επεξεργαστή. Μνημη πολυ, αν θες να κανεις μεγαλες σκηνες...

Δε μπορω να βοηθησω περισσοτερο (εχω μείνει και εγω πισω, περισσοτερο χρόνο απο σενα)

ΥΓ

Το καλυτερο θα ηταν αρκετοι περισσοτεροι δισκοι.

Ενας (ή περισσοτεροι σε raid) για λειτουργικο - προγράμματα

Ενας (ή περισσοτεροι σε raid) για να μπαινουν τα βιντεακια που θα ειναι οι ληψεις (capture)

Ενας (ή περισσοτεροι σε raid) για να αποθηκευεται το τελικο βιντεο HD.

Αυτα για το προγραμμα σαν το premiere klp... και για full HD. Ισως υπερβολή αλλα αυτο είναι το σωστό.

Το full HD εχει πολυ μεγαλες απαιτήσεις και ενας δισκος δε μπορει να ανταπεξελθει σε ολα μαζί...

Δημοσ.

Επίσης raid0 σε επαγγελματικό μηχάνημα δε θα ρίσκαρα, οι πιθανότητες data loss θα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε χρόνο και λεφτά, υποθέτω.

Και οι πολύστροφοι μηχανικοί πλέον είναι μάλλον ιστορία, μιας και σε αυτό το budget χωράει ssd με αξιοπρεπή χωρητικότητα.

Σημαντική ερώτηση.

Monitor έχει;

Δημοσ.

Αν θελει και οθονη τοτε ειναι λιγα τα χρηματα....

Μια αξιοπρεπης οθονη θελει τουλαχιστον χιλιαρικο για σοβαρη εππαγγελματικη δουλεια.

και ειδικα για quadro...

Δημοσ.

Χμ, καγκουροχάφ932 σε επαγγελματικό pc ρέι;

Θα το βλέπουν οι πελάτες και θα γελάνε. :P

Kαι διχίλιαρες ram;;;

Για να σπάει ρεκόρ στο Pi όταν βαριέται;

:D

Δημοσ.

Θα βαλεις σιγουρα εναν SSD για λειτουργικο και προγραματα, 2 μηχανικους σε RAID 0 για media files, και μια καρτουλα της NVIDIA με πολλα cuda cores για τους χρησιμοποιουν τα περισσοτερα προγραματα επεξεργασιας βιντεο/εικονας.Ενδεικτικα:

2 spinpoint f3 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17355&cat=6 127 ευρω

29523424.jpg

Για οθονη χτυπα μια Ultrasharp της Dell, to 23ari συγκεκριμενα ειναι πολυ φτηνο γι αυτα που δινει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...