zoranb Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω μια επαγωγική εστία με 2 μάτια και θέλω να μου πείτε πως πρέπει να συνδέσω τα καλώδια της μπρίζας. Παρακάτω επισυνάπτω μια εικόνα για να δείτε κ να μου πεί όποιος ασχολείται με το άθλημα (ηλεκτρολογικά) ποιό καλώδιο πρέπει να πάει με ποιό! Θεωρητικά πάνε τα αντίστοιχα χρώματα μαζί αλλά ρωτάω just in case για να είμαι σίγουρος. Επίσης πώς κάνω τη μάτιση των καλωδίων; Με μονωτική απευθείας ή με κλέμενς (πως τα λένε thanx
kostpap Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω μια επαγωγική εστία με 2 μάτια και θέλω να μου πείτε πως πρέπει να συνδέσω τα καλώδια της μπρίζας. Παρακάτω επισυνάπτω μια εικόνα για να δείτε κ να μου πεί όποιος ασχολείται με το άθλημα (ηλεκτρολογικά) ποιό καλώδιο πρέπει να πάει με ποιό!Θεωρητικά πάνε τα αντίστοιχα χρώματα μαζί αλλά ρωτάω just in case για να είμαι σίγουρος. Επίσης πώς κάνω τη μάτιση των καλωδίων; Με μονωτική απευθείας ή με κλέμενς (πως τα λένε thanx Πάνε τα αντίστοιχα χρώματα μαζί. Βάλε μονωτική. Εννοείται ότι πρώτα κατεβάζεις το γενικό διακόπτη ρεύματος
orck Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω ξερω οτι δεν θελει μονωτικη αλλα στριβεις τα καλωδια και βαζεις αυτα τα πλαστικα καπακια σχεδον βιδωτα. Με τον γενικο διακοπτη κατω.
De@th L0rd Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω ξερω οτι δεν θελει μονωτικη αλλα στριβεις τα καλωδια και βαζεις αυτα τα πλαστικα καπακια σχεδον βιδωτα. Με τον γενικο διακοπτη κατω. Ακριβώς έτσι. Αν δε χωράνε και τα 2 καλώδια μαζί στο καπάκι πάρε μεγαλύτερα καπάκια. Η μονωτική δεν είναι κατάλληλη για τόσο μεγάλα ρεύματα. Μπορεί να μη πάθει κ τίποτα αλλά μπορεί κ να λιώσει κ να φύγει με άσχημα αποτελέσματα. Αν δε σε βολεύει βάλε κλέμενς για για 3mm καλώδιο αφού κόψεις τα σιδεράκια από τα καλώδια και να τα απογυμνώσεις ώστε να έχεις καθαρό χαλκό.
zoranb Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Ακριβώς έτσι. Αν δε χωράνε και τα 2 καλώδια μαζί στο καπάκι πάρε μεγαλύτερα καπάκια. Η μονωτική δεν είναι κατάλληλη για τόσο μεγάλα ρεύματα. Μπορεί να μη πάθει κ τίποτα αλλά μπορεί κ να λιώσει κ να φύγει με άσχημα αποτελέσματα. Αν δε σε βολεύει βάλε κλέμενς για για 3mm καλώδιο αφού κόψεις τα σιδεράκια από τα καλώδια και να τα απογυμνώσεις ώστε να έχεις καθαρό χαλκό. Άλλο τα καπάκια και άλλο τα κλέμενς; Υπάρχει καμιά φωτό για να καταλάβω τί εννοείς καπάκια;
De@th L0rd Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Άλλο τα καπάκια και άλλο τα κλέμενς; Υπάρχει καμιά φωτό για να καταλάβω τί εννοείς καπάκια; Στη φωτό σου, αυτά τα μαύρα που βρισκονται πάνω στα καλώδια.
zoranb Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 κ είναι καλύτερα αυτά από τα κλέμενς λες, και γιατί;
paylidis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω ξερω οτι δεν θελει μονωτικη αλλα στριβεις τα καλωδια και βαζεις αυτα τα πλαστικα καπακια σχεδον βιδωτα. Με τον γενικο διακοπτη κατω. +1 εύκολη περίπτωση. και εγω αυτό ακριβως θα πρότεινα. αν τυχον δεις και δε βιδώνουν τότε πάρε κλεμες Φ 2,5mm2 αντε το πολυ 3 αλλα προσεξε να κανεις καλη δουλεια. Οχι τσαπατσουλιές... Μιλάμε για πολλα Α εδώ...
zoranb Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Σας παρακαλώ... έχω 2 ερωτήματα: 1. Πείτε μου τα υπέρ/κατά της χρήσης των καπακιών έναντι των κλέμενς, γιατί να βάλω το ένα κ όχι το άλλο; 2. Τσαπατσουλιές τί εννοείς, γενικά είμαι ψείρας κ προσέχω αλλά εάν δεν έχω εμπειρία που δεν την έχω εκεί κάποιος που ξέρει μπορεί να με πεί πατσατσούλη, οπότε τί πρέπει να προσέξω εγώ που είμαι newby? διευκρίνησέ το μου περισσότερο αυτό plz
dazeman Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Η κλέμα, οι κλέμες (πολλές) Caps ή καπάκι Για τις διατομές που έχεις, χρησιμοποίησε τα κάπς που υπάρχουνε, αφού πρώτα γυμνώσεις καλά, περιστρέψεις με την πένσα, και μετά θα φορέσεις βιδωτά τα κάπς. Πρόσεχε μην αφήσεις αμόνωτο καλώδιο έξω απο το κάπ. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ! Με κλειστό γενικό διακόπτη στον ηλεκτρικό πίνακα. Άν δυσκολευτείς χρησιμοποίησε κλέμες.
LiquidOS Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Τα καπς προσφέρουν ευκολία και ταχύτητα ενώ κοστίζουν λιγότερο. Αυτά αν είσαι έμπειρος και χρειάζεται να κάνεις μερικές δεκάδες / εκατοντάδες διακλαδώσεις. Αν δεν είσαι, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κλέμες. Ιδιαίτερα όταν τα καλώδια είναι μόνο 2 (+ το εύκαμπτο), διότι αν δεν αφήσεις τις άκρες λίγο ανοιχτές δεν θα βιδώσει σφικτά το καπ. Το μειονέκτημα που έχουν οι κλέμες κακής ποιότητας, είναι ότι με τον καιρό και τα υψηλά φορτία καίγονται. Υπάρχουν όμως καλής ποιότητας πλαστικές κλέμες της legrand που είναι άκαυτες. Σε κάθε περίπτωση πρόσεξε: α) να μην αφήσεις εκτεθειμένο γυμνό τμήμα του καλωδίου εκτός κλέμας ή καπ, όπως προαναφέρθηκε β) να μην μειώσεις τη διατομή του χαλκού με το κoφτάκι ή την πένσα καθώς θα το γυμνώνεις, δηλαδή να μην τον χαράξεις. Το θέμα που θά 'πρεπε να σε απασχολεί περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι αν η γραμμή σου αντέχει το φορτίο. Τα καλώδια που βλέπω μάλλον έχουν διατομή 1.5 mm, τα οποία αντέχουν γύρω στα 2.200 - 2.300 W. Τι ισχύ έχουν οι εστίες σου; Τί άλλο παίρνει απ' την ίδια γραμμή; Μέτρησε συνολικά τα φορτία σου μη βρεθείς προ εκπλήξεων. Υ.Γ. Και καλού -κακού, μιάς και το κουτί διακλάδωσης που βλέπω είναι πρόσθετο, τσέκαρε με δοκιμαστικό το καφέ και το μπλέ καλώδιο αφού κλείσεις το γενικό διακόπτη...
orck Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μετα απο ολα αυτα γραψε ενα οκ για να καταλαβουμε οτι ζεις. Μην το εχουμε τυψεις...
zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Το θέμα που θά 'πρεπε να σε απασχολεί περισσότερο, κατά τη γνώμη μου, είναι αν η γραμμή σου αντέχει το φορτίο. Τα καλώδια που βλέπω μάλλον έχουν διατομή 1.5 mm, τα οποία αντέχουν γύρω στα 2.200 - 2.300 W. Τι ισχύ έχουν οι εστίες σου; Τί άλλο παίρνει απ' την ίδια γραμμή; Μέτρησε συνολικά τα φορτία σου μη βρεθείς προ εκπλήξεων. από τη γραμμή αυτή θα δουλεύουν η εστία http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-1000176&categoria=CA-0000003&idioma=gr&backto=CG%20Lux%2070%205G%20AI%20AL%20TR&nameProd=GKST%2030%202I%20PROFI&nameCat=Πλατώ%20Εστιών και το ψυγείο (διακλάδωση πιό δίπλα σε μπρίζα γιαυτό κ έχει τα καπάκια) http://www.teka.com/html/cat/prod.php?producto=PR-0000233&categoria=CA-0000007&idioma=gr&backto=Ψυγεία%20-%20Ψυγ/κτες&nameProd=TFI%20130%20D&nameCat=Ψυγεία%20-%20Ψυγ/κτες δηλαδή 3,7KW + 80W αντίστοιχα νομίζω αλλά δεν είμαι κ σίγουρος, δηλαδή όπως το περιγράφεις είμαι εκτός;
LiquidOS Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 δηλαδή 3,7KW + 80W αντίστοιχα νομίζω αλλά δεν είμαι κ σίγουρος, δηλαδή όπως το περιγράφεις είμαι εκτός; Aν το καλώδιο είναι 1,5άρι, όπως νομίζω, μάλλον είσαι υπερβολικά εκτός. Ακόμα κι αν ήταν 2,5άρι, πάλι εκτός θα ήσουν. Το πρώτο προανέφερα τι φορτίο αντέχει, το δεύτερο περίπου 3.400 - 3.500 W με το ζόρι. Εσύ είσαι κοντά στα 3.800... Δεν υπάρχει κουτί σύνδεσης κουζίνας στο χώρο; Αν όχι, νομίζω πως θέλεις άλλη γραμμή απ' τον πίνακα. Με τον κατάλληλο διακόπτη και ασφαλισμένη. Φώναξε ηλεκτρολόγο. Το ηλ. ρεύμα δεν σηκώνει πατέντες! Υ.γ. Και κάτι άλλο. Αν ξαναχτίσετε ποτέ κουτί κουζίνας, το σωληνάκι να το βγάλετε από κάτω, ΟΧΙ από πάνω. Ότι νερά / λάδια / οτιδήποτε πέσουν, δε χρειάζεται να τρέξουν μέσα στο κουτί...
zoranb Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Υ.γ. Και κάτι άλλο. Αν ξαναχτίσετε ποτέ κουτί κουζίνας, το σωληνάκι να το βγάλετε από κάτω, ΟΧΙ από πάνω. Ότι νερά / λάδια / οτιδήποτε πέσουν, δε χρειάζεται να τρέξουν μέσα στο κουτί... τα σωληνάκια λες που περνάνε τα καλώδια; πώς να πέσουν εκεί νερά/λάδια από πού; από το πάγκο αποκλείεται διότι είναι Corian με πλάτη ενιαία εάν εννοείς αυτό!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.