Προς το περιεχόμενο

Αξιολόγηση επιλογών μου (Pc gaming)

algox

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
όσες φορες εχω ρωτησει για οθονη μου λενε συνεχως την ιδια(DELL U2311).Δε λεω μπορει να ειναι τελεια,αλλα δεν παυει ομως να διαφημιζεται κιολας μεσω του site!!

Σου λένε συνεχώς την ίδια γιατί προφανώς είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις κάτω από 500 ευρώ αυτή τη στιγμή. Και εφόσον δεν φαίνεται να έχεις πρόβλημα budget (συν του ότι η οθόνη είναι ένα περιφερειακό το οποίο δεν το αλλάζεις τόσο συχνά όσο μια κάρτα γραφικών, ένα δίσκο ή έναν επεξεργαστή) δεν υπάρχει λόγος να καταφύγεις σε φτηνότερη και υποδεέστερη λύση. Και φυσικά και διαφημίζεται μέσω του site: αυτή άλλωστε είναι η δυναμική των fora που ασχολούνται με τεχνολογικά προϊόντα, αναδεικνύουν προϊόντα μέσα απο τις προσωπικές εμπειρίες των χρηστών που τα χρησιμοποιούν.

Απο εκεί και πέρα: όπως είπα και παραπάνω, δεν είμαι κατά των TN panels. Απλά είναι τεχνολογικά ξεπερασμένα, και τα IPS προσφέρουν πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας. Φυσικά τα TN διατηρούν ένα συγκεκριμένο πλεονέκτημα, το οποίο για να το εκμεταλευτείς στο έπακρο θα πρέπει να να ανήκεις στην κάστα των die-hard gamers. Οπότε ναι, αμα το PC το έχεις για να παίζεις όλη μέρα online FPS games σε "επίπεδο κορυφής", τότε ναι, απόκριση 2ms αντί για 8 είναι σημαντική, και θέλεις μια οθόνη με TV panel και LED backlight (κοινώς, την πιο ακριβή TN που μπορείς να βρείς). Αν από την άλλη η σχέση σου με τα παιχνίδια είναι πιο τυπική, τότε η καλύτερη εικόνα θα σε ωφελήσει περισσότερο απο την διαφορά των 6ms.

Πέραν της οθόνης: Βάλε Windows 7 64ρια. Δεν αξίζει σε τέτοιο μηχανάκι να πετάξεις 32 bit λειτουργικό, άσε που το 1 GB της μνήμης σου θα πάει χαμένο. Και μαζί με τα 64 bit, χώσε και 2 ή 4 GB επιπλέον μνήμη. Και ξέχασε τα τα σπασμένα: Άμα θες τζάμπα, βάλε Linux καλύτερα, υπάρχουν ένα κάρο διανομές (και στα 64 bit φυσικά). Το να χώνεις ενάμισι χιλιάρικο για PC και να τσιγκουνεύεσαι για το λειτουργικό, είναι τουλάχιστον κακόγουστο (σαν τους χρήστες iPhone που παίρνουν 600-700 ευρώ την συσκευή, και κατεβάζουν σπασμένα apps γιατί τσιγκουνεύονται να δώσουν 0.79 και να τα αγοράσουν).

Σημείωση: Τα σχόλια που κάνω παραπάνω για την οθόνη είναι αποτέλεσμα εμπειρίας 15 ετών. Στα 15 αυτά χρόνια έχω μάθει πλέον πως ο μέσος αγοραστής PC χώνει ότι έχει και δεν έχει στον επεξεργαστή, δίνει ελάχιστη σημασία στα υπόλοιπα, και αφήνει πάντα στην απέξω το case, το τροφοδοτικό και την οθόνη. Οπότε καταλήγει να έχει ένα μετριότατο PC και να αναρωτιέται γιατί του παίζει πιο αργά και από του κολλητού του που πήρε PC με τα μισά λεφτά, γιατί του βγάζει συνέχεια προβλήματα, και γιατί η εικόνα του είναι τόσο χάλια σε σχέση με την εικόνα της οθόνης του κολλητού που την είχε πάρει πρόπερσι...

Δημοσ.
όσες φορες εχω ρωτησει για οθονη μου λενε συνεχως την ιδια(DELL U2311).Δε λεω μπορει να ειναι τελεια,αλλα δεν παυει ομως να διαφημιζεται κιολας μεσω του site!!

:lol::lol::lol:

σαν δεν ντρεπεστε να κανετε και διαφημισεις μεσω του insomnia... :P

Δημοσ.

Επειδη βλεπω να πηγαινεις και για τεταρτο thread απαντησε μου λιγο σε αυτο.

Με ο/c θα ασχοληθεις?Το εχεις κατα νου?Επισης σε ενδιαφερει το crossfire?Kαι τελος θες αποκλειστικα απο ενα καταστημα γενικοτερα,θελεις αποκλειστικα απο e-shop ή δεν εχεις προβλημα να γινει η συνθεση επιλεγοντας κομματια απο διαφορετικα καταστηματα?

Πες μας επισης το διαθεσιμο Budget σου και τι θα περιλαμβανεται μεσα σε αυτο(case+monitor ή και λοιπες περιφερειακες συσκευες οπως ποντικι πληκτρολογιο ηχεια)

Για να σε βοηθησουμε πρεπει να μας βοηθησεις και εσυ.Μια μας λες οτι θελεις να ειναι αποκλειστικα απο ενα καταστημα,μια μας λες οτι θελεις να ειναι αποκλειστικα απο e-shop και τωρα μας παρουσιαζεις parts απο διαφορα καταστηματα.Επισης το overclocking και το crossfire παιζουν ρολο στην επιλογη του επεξεργαστη στην επιλογη της μητρικης στην επιλογη του τροφοδοτικου.Πες μας λοιπον τις σκοπευεις να κανεις για να σε βοηθησουμε και εμεις,

Δημοσ.

Με ο/c θα ασχοληθεις?Το εχεις κατα νου?Επισης σε ενδιαφερει το crossfire?Kαι τελος θες αποκλειστικα απο ενα καταστημα γενικοτερα,θελεις αποκλειστικα απο e-shop ή δεν εχεις προβλημα να γινει η συνθεση επιλεγοντας κομματια απο διαφορετικα καταστηματα?

Ρε σύ Dropsreef πλάκα κάνεις,οι ερωτήσεις σου είναι τουλάχιστον άλλα δύο threads :lol::lol::lol:

Φἰλε algox πλάκα κάνω κάνε όσα threads θέλεις :-)

Δημοσ.

Ομορφη μητρική,αλλά αν δεν έχεις σκοπό για τρελό κλοκάρισμα κ 2 κάρτες γραφικών...τι θα την κάνεις?χαμένη θα πάει μαζί κ τα χρήματά σου!

Επίσης...σε συνθήκες στοκ ρολογιών κ single vga...πόσο ρόλο παίζει το chipset στο gaming?έχω την εντύπωση μικρό...κ αν δεν έχω λάθος σε αυτό...δεν είναι λίγο άκυρη η αγορά high end AM3 για στοκ χρήση όταν έχει ήδη ανακοινωθεί το ΑΜ3+?

Δημοσ.
Ομορφη μητρική,αλλά αν δεν έχεις σκοπό για τρελό κλοκάρισμα κ 2 κάρτες γραφικών...τι θα την κάνεις?χαμένη θα πάει μαζί κ τα χρήματά σου!

Επίσης...σε συνθήκες στοκ ρολογιών κ single vga...πόσο ρόλο παίζει το chipset στο gaming?έχω την εντύπωση μικρό...κ αν δεν έχω λάθος σε αυτό...δεν είναι λίγο άκυρη η αγορά high end AM3 για στοκ χρήση όταν έχει ήδη ανακοινωθεί το ΑΜ3+?

Και 3 και 4 μη σου πω.Η μονη διαφορα που εχει το FX εναντι του GX πχ ειναι οτι δινει 16 lanes σε ολες τις pci express θυρες.

Δημοσ.

Πες μας επισης το διαθεσιμο Budget σου και τι θα περιλαμβανεται μεσα σε αυτο(case+monitor ή και λοιπες περιφερειακες συσκευες οπως ποντικι πληκτρολογιο ηχεια)

Για να σε βοηθησουμε πρεπει να μας βοηθησεις και εσυ.Μια μας λες οτι θελεις να ειναι αποκλειστικα απο ενα καταστημα,μια μας λες οτι θελεις να ειναι αποκλειστικα απο e-shop και τωρα μας παρουσιαζεις parts απο διαφορα καταστηματα.Επισης το overclocking και το crossfire παιζουν ρολο στην επιλογη του επεξεργαστη στην επιλογη της μητρικης στην επιλογη του τροφοδοτικου.Πες μας λοιπον τις σκοπευεις να κανεις για να σε βοηθησουμε και εμεις,

Οπως σου ειχα πει και σε αλλα threads δεν ξερω τι ειναι το o/c αλλα ουτε και το crossfire.Φιλαρακο μου ξερω πως αν πρεπει να κανεις 1-2 threads για το ιδιο θεμα.Εχω κανει Moderator σε forum και ξερω.:-)

Τωρα οσον αφορα το τι και απο που θα το παρω,ενταξει,λεω το ενα,λεω το αλλο,αλλα πρεπει να παρω διαφορες γνωμες φιλε μου.Δεν θελω να το παρω απο διαφορα καταστηματα γιατι θα μπλεξω.Κυριως θελω intel i7 και το budget μου ειναι,ως γνωστο(απο τα πολλα Threads)1300 πανω κατω.

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας,σας ταλαιπωρω λιγακι το ξερω!:mrgreen:

Δημοσ.

οχι OC,οχι 2 κάρτες γραφικών (aka crossfire - SLI... ATI-nvidia αντίστοιχα) κ i7 αλλά στο 1ο ποστ έχεις μητρική ΑΜ3!μηπως πρέπει να αποφασίσεις πρώτα λίγο τι θες για να μην γράφουν τα παιδιά επί ματαίο?...το μόνο σίγουρο είναι οτι αν πάρεις τέτοια μητρική κ δεν την κορνιζάρεις σε περίοπτη θέση θα πάει χαμένη μαζί κ τα λεφτά σου!δεν σε ειρωνεύομαι...είναι υπερβολή !

Δημοσ.

Λοιπον εφοσον ουτε το o/c ξερεις τι ειναι ουτε το crossfire τα πραγματα γινονται πιο απλα.

Μητρικη θα πας σε μια 8ΧΧ(870,880,890) η οποια σου παρέχει και sata 3 και Usb 3.0.

Tροφοδοτικό ακομα και το 600αρι ειναι υπερ υπερ αρκετο.Απο επεξεργαστη εφσον θα μεινεις σε stock Καταστάσεις θα πας στον AMD 955.o i-7 ειναι πεταμενα λεφτα για gaming pc ενω ο 1055Τ μπορει να ειναι πιο future proof επιλογη όμως σε stock καταστάσεις ειναι υποδεεστερος συγκριτικα με τον 955 σε θεμα gaming.

Όμως ειλικρινα και χωρις να θελω να σου την πω ουτε εσυ ο ιδιος δεν ξερεις τι θελεις.ΠΑρουσιαζεις μια συνθεση με amd και μετα λες θελω intel i-7.Μας λες οτι σε ολα τα Thread που εχεις ανοιξει πως εχεις διαθεσιμο budget 1300€ και μας παρουσιαζεις μια συνθεση με budget 1650€.Επισης μας παρουσιαζεις μια συνθεση απο διαφορετικα καταστηματα και τωρα μας ξαναλες πως θελεις αποκλειστικα απο ενα για να μην μπλεξεις.Επαναλαμβανω δεν μας βοηθας καθολου οποτε πως μπορουμε να σε βοηθησουμε εμεις?

Δημοσ.
Λοιπον εφοσον ουτε το o/c ξερεις τι ειναι ουτε το crossfire τα πραγματα γινονται πιο απλα.

Μητρικη θα πας σε μια 8ΧΧ(870,880,890) η οποια σου παρέχει και sata 3 και Usb 3.0.

Tροφοδοτικό ακομα και το 600αρι ειναι υπερ υπερ αρκετο.Απο επεξεργαστη εφσον θα μεινεις σε stock Καταστάσεις θα πας στον AMD 955.o i-7 ειναι πεταμενα λεφτα για gaming pc ενω ο 1055Τ μπορει να ειναι πιο future proof επιλογη όμως σε stock καταστάσεις ειναι υποδεεστερος συγκριτικα με τον 955 σε θεμα gaming.

Όμως ειλικρινα και χωρις να θελω να σου την πω ουτε εσυ ο ιδιος δεν ξερεις τι θελεις.ΠΑρουσιαζεις μια συνθεση με amd και μετα λες θελω intel i-7.Μας λες οτι σε ολα τα Thread που εχεις ανοιξει πως εχεις διαθεσιμο budget 1300€ και μας παρουσιαζεις μια συνθεση με budget 1650€.Επισης μας παρουσιαζεις μια συνθεση απο διαφορετικα καταστηματα και τωρα μας ξαναλες πως θελεις αποκλειστικα απο ενα για να μην μπλεξεις.Επαναλαμβανω δεν μας βοηθας καθολου οποτε πως μπορουμε να σε βοηθησουμε εμεις?

Οχι δεν ξερω τι θελω γιατι ειμαι αρχαριος οσον αγορα τα pc.

Δημοσ.

θελεις ενα gaming pc με προτιμηση απο ένα καταστημα και διαθεσιμο Budget 1300€.

Στα 1300€ περιλαμβανονται case + οθόνη ή θελεις και τις υπολοιπες περιφερειακες συσκευες?(δηλαδη ποντικι,πληκτρολογιο.ηχεια?)

Δημοσ.

τοτε γιατι δεν ακους αυτα που σου λενε επανελειμενως και στα 3 thread τα παιδια???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...