Προς το περιεχόμενο

home cinema Philips HTS5550 ή logitech z-5500?

panos_chania

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά.

Είμαι ανάμεσα σε ένα σετάκι home cinema, συγκεκριμένα το philips HTS5550 και στα logitech z-5500. Τι προτείνετε;

philips: θετικα:

1200 watt ψηφιακο ενισχυτη (αν και αναφερει total, που σημαινει στιγμιαια.)

2 woofer 3 ιντσων ανα ηχειο (καμπινα)

ειναι και stand alone συστημα χωρις να χρειαζεται pc

αρνητικα:

αρμονικη παραμορφωση 30%

το subwoofer του ειναι 6,5 ιντσων.

logitech:

θετικα:

υψηλη ευαισθησια στα ηχεια΄θα ακουστει δυνατα

10 ιντσων subwoofer

αρνητικα:

αρμονικη παραμορφωση 10%

χρειαζεται καποιο player (pc) για αναπαραγωγη.

συμπερασμα:

Αν και το philips εχει χαμηλοτερη ευαισθησια στα ηχεια, ισως το εξισωνει με τον μεγαλυτερο ενισχυτη. το κατα ποσο θα καταφερει το sub του να γεμισει ενα μετριο δωματιο ομως, αμφιβαλλω. σιγουρα στα καναλια του θα βοηθησουν τα διπλά woofer που εχει για καλυτερη διασπορα και γεμισμα.

Θα προτεινα να προσπαθουσες να ακουσεις καπου το philips για να δεις αν σε καλυπτει το μπασο του. το philips αν υπολογισουμε οτι εχει 500-600 watt και οτι θα χανει λιγοτερα απο την υπερθερμανση λογω ψηφιακου ενισχυτη, πιστευω οτι στην τελικη, δεν μπορει να ξεπερασει την ενταση των logitech. επαναλαμβανω ομως οτι δεν το εχω ακουσει.

Δημοσ.

Παιδιά πάντως εγώ έχω καταλήξει εδώ.

http://www.eu.onkyo.com/indices/Packages_5917402.html

ή το 3305 ή το 5505.

Μιας και έχουν το πλεονέκτημα να παίζουν και τα τελευταία format και έχουν HDMI 1.4 .

Σε τιμές δεν ξεφεύγουν ιδιαίτερα

http://www.aggbv.gr/products.asp?sid=458&langid=1

Δεν έχουν DVD αλλά πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο για τα παραπάνω χρήματα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για την άμεση απάντηση.. Βασικά το ηχοσύστημα το θέλω για TV στο σαλόνι (30 τετραγωνικά περίπου ενιαίος χώρος, αλλά το κομμάτι που θα τοποθετηθεί το ηχοσύστημα είναι στα 15 τ.μ. δηλαδή τα εμπρός με τα πίσω ηχεία θα έχουν 4 μέτρα απόσταση). Oπότε δεν ξέρω, θα με καλύψουν τα logitech? Στα multirama που ρώτησα τις προάλλες μ είπαν logitech δαγκωτό (για budget βέβαια μέχρι 400Ε).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά για πείτε λίγα ακόμη πράγματα για το Philips, γιατί σκοπεύω και εγώ να το πάρω. Output Power είναι 1200W RMS αλλά σε μια καρτέλα χαρακτηριστικών που κατέβασα από τη Philips έλεγε ότι αποδίδει πρακτικά 900W RMS. Οπότε τα 500-600W που διάβασα πιο πάνω πως βγαίνουν..? Επίσης σε κανένα spec file που κατέβασα δεν έλεγε πόσα db ευαισθησία έχουν τα ηχεία. Κακό αυτό για τον καταναλωτή. Αυτό που έχω καταλάβει μέχρι τώρα είναι ότι το καλύτερο είναι αυτό με τα περισσότερα Watt RMS, τη μεγαλύτερη ευαισθησία και τα λιγότερα Ohm. Σωστά..? Επίσης θέλω να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για τη στιγμιαία RMS Power. Τι σημαίνει στιγμιαία..? Ευχαριστώ!

P.S.: Η μόνη ακουστική εμπειρία από home cinema που με ικανοποίησε είναι από ένα Samsung HT-TZ212R(Value/Money πάντα). Εάν το Philips ακούγεται 30% πιο δυνατά και 10-20% πιο ποιοτικά από το Samsung θα είμαι ικανοποιημένος.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικα η αγορα εγινε.. logitech z5500!! Τα ηχεια απλα δεν παιζονται και ειδικα στις ταινιες δινουν ρεστα!! Τα εχω συνδεσει σε tv samsung 37'' με οπτικη ινα..

Δημοσ.
Αυτό ΔΕΝ ισχύει...Τα έχω συνδεδεμένα στο σαλόνι ΧΩΡΙΣ PC...

οταν αναφερθηκα σε pc (σε παρενθεση) το εννοουσα σαν μια πιθανη χρηση player οπου δεν ειναι standalone συσκευη.

θα μπορουσε να ειναι καποια αλλη συσκευη player. απο μονα τους δεν παιζουν. ενισχυτης με ηχεια ειναι.

προφανως εσυ εννοεις οτι δεν χρειαζεσαι pc διοτι τα εχεις συνδεσει με αλλη πηγη.

καταταχτηκε λοιπον στα αρνητικα, διοτι για να να παιξουν χρειαζονται καποιο player οπου η αγορα του ανεβαζει το κοστος.

ενω το philips στην τιμη του διαθετει player για αναπαραγωγη.

καλοριζικα και καλες ακροασεις.

Δημοσ.
Αυτό ΔΕΝ ισχύει...Τα έχω συνδεδεμένα στο σαλόνι ΧΩΡΙΣ PC...

οταν αναφερθηκα σε pc (σε παρενθεση) το εννοουσα σαν μια πιθανη χρηση player οπου δεν ειναι standalone συσκευη.

θα μπορουσε να ειναι καποια αλλη συσκευη player. απο μονα τους δεν παιζουν. ενισχυτης με ηχεια ειναι.

προφανως εσυ εννοεις οτι δεν χρειαζεσαι pc διοτι τα εχεις συνδεσει με αλλη πηγη.

καταταχτηκε λοιπον στα αρνητικα, διοτι για να να παιξουν χρειαζονται καποιο player οπου η αγορα του ανεβαζει το κοστος.

ενω το philips στην τιμη του διαθετει player για αναπαραγωγη.

καλοριζικα και καλες ακροασεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...