runner1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Σε αρκετά συμφωνώ με τον Hartnoll! Όμως mvaggel κάθεσαι και του την λες όταν εσύ του αντικρούεις τα επιχειρήματά του με άσχετα πράγματα! Τι μπλέκεις τα αγγεία με την ταινία;Μιλάμε για ΤΑΙΝΙΕΣ και αν κατάλαβες καλά για τον Φρέντυ δεν τον τόνισα για να πω ότι δεν βρέθηκαν μιμητές του (αν και μέσα στα χρόνια υπήρχαν κάποιοι δολοφόνοι θεόμουρλοι που έκαναν κάτι παρόμοια...!) αλλά για να σου πω ότι ακόμα και τα θρίλερ/splatter είναι τέχνη αλλά κάποιοι τα ΘΑΒΕΤΕ όπως τα περισσότερα pop corn movies! Βέβαια εσύ μιλάς αλλά δεν καταλαβαίνεις αυτά που λέω για έναν και μόνο λόγο: ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!Άρα η γνώμη σου για αυτή είναι εντελώς ΑΚΥΡΗ αφού δεν έχεις ιδέα για τι μιλάμε και βασίζεσαι μόνο σε λίγες προτάσεις!Δες τη και μετά έλα να τα ξαναπούμε! Για τους κριτικούς που είπες (άντε άλλη μία επεξήγηση!) ότι ανέφερα ήθελα να σου ξανατονίσω ότι ακόμα και αυτοί οι "άκυροι" με την υπερβολική "κουλτούρα" που θεωρούν το πιο τρελό και ακραίο πράγμα τέχνη ΔΕΝ άντεξαν σε αυτό το ΘΕΑΜΑ!Η όλη παράγραφος ήταν μια έμφαση σε όλο μου το νόημα αλλά εσύ.......το πήγες πάλι αλλού! Κάτι τελευταίο...το θέμα το συζήτησα με πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται και επαγγελματικά με τον χώρο αλλά και "φοιτητές/μελλοντικούς καλλιτέχνες" και ΟΛΟΙ τους τείνουν στην άποψη ότι κάποιοι στο όνομα της τέχνης κάνουν όργια σε βαθμό απίστευτο,μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τις ψυχανωμαλίες τους και να προκαλέσουν για τα λεφτά αλλά και τις μελλοντικές δουλειές τους!Αλλά εσύ θα μας πεις ότι και αυτοί δεν ξέρουν!
mvaggel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν, μετά τη χθεσινοβραδυνή κουβέντα, και αφού τελείωσαν μπάσκετ (Τουρκία-Σερβία, τυχαίνουν όμως κάτι συμπτώσεις...) και διάφορες χαζομάρες στην TV, έκατσα και είδα την ταινία από την αρχή μέχρι το τέλος. Το παρόν κείμενο άρχισε να γράφεται περίπου 5 λεπτά μετά και το τέλος των τίτλων τέλους.Τόσο περίπου χρειάστηκε για να ξεπεράσω το σοκ, να μπορέσω να κουνηθώ από την καρέκλα και να πιάσω το πληκτρολόγιο. Κι ακόμη είναι στιγμές που έρχονται εικόνες στ μυαλό μου και κολλάω. Συμπεράσματα. Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!!!! Δεν είναι οι σκηνές βίας και το αίμα. Έχουν βγει καλύτερα θρίλερ με πιο επαγγελματικά εφέ. Παρένθεση για την περιβόητη σκηνή με το νεογέννητο. Θα μπορούσε να λείπει από την ταινία. Προσφέρει ελάχιστα. Επίσης μου φάνηκε και λίγο "γελοίο" ως θέαμα, κάτι σαν τα σπλαττερ του '80 που με μια μαχαιριά πετάγονταν ένα βυτιοφόρο αίμα και έλεγες "οκ, μαλακίες δείχνει, αυτά δε γίνονται". Ε κάπως έτσι, και ευτυχώς δηλαδή που δεν γίνονται. Anyway, καλλιτεχνική αδεία... Στο προκείμενο πάλι. Η ταινία δεν ξεχωρίζει ούτε για τις σκηνές βίας όπως είπα, ούτε για τα εφέ, ούτε έχει κανένα πρωτοποριακό σκηνοθετικό εφεύρημα. ΟΚ, και σκληρή εως αηδιαστική είναι ώρες ώρες, και το αιμα ρέει άφθονο, και παλληνδρομίσεις έχει στην ιστορία (δοκιμασμένη και πιασάρικη τεχνική άλλωστε). Αλλά μέσα στα πλαίσια του μετρίου. Και αφού είναι μέτρια, θα μου πείτε πως μπορεί να λέω ότι είναι αριστούργημα? Λοιπόν, η ιστορία κατά τη γνώμη μου είναι μια καταπληκτική αλληγορία πάνω σε αυτά που συνέβησαν (και συμβαίνουν) στη πρωην Γιουγκοσλαβία, αυτά που συνέβαιναν (και συμβαίνουν ακόμη) στη χώρα μας, και στα οποία συμμετέχουμε περισσότερο ή λιγότερο όλοι μας, ακόμη και στα πρόσφατα γεγονότα περί παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Είναι πιστεύω μια πραγματεία πάνω στη νοοτροπία "Γάμα τους όλους τώρα που μπορείς". Δεν θα προτείνω σε κανένα να δει την ταινία. Θέλει γερό στομάχι και το δικό μου έχει γίνει κόμπος. Επίσης γαμάει κάθε ελπίδα "λύτρωσης". Μου θύμησε το κενό που είχα νιώσει όταν είδα το Seven. Από κει και πέρα, όποιος τη δει μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Εγώ πάντως προειδοποίησα. Καληνύχτα ---- Edit ---- @runner1: Όπως μπορείς να διαβάσεις από πάνω, μόλις είδα την ταινία και άλλαξα γνώμη γι αυτήν προς το καλύτερο. Από κει που νόμιζα ότι απλά μπορεί να είναι μια ταινία μέτρια και ενδεχομένως και "προκλητική" και την υπερασπιζόμουν ως έννοια από όλους εσάς τους ηθικολόγους, τελικά κατάλαβα πως είσαστε βαθιά νυχτωμένοι, είδατε την ταινία ως τσόντα, σας έπεσε βαριά και την αφορίσατε. Ανάθεμα κι αν ξοδέψατε μια στιγμή για να αναρωτηθείτε τι θέλει να πει ο ποιητής. Σας ήταν πολύ πιο εύκολο να τον κατηγορήσετε για ανώμαλο και ότι και καλά προκαλεί για να προκαλέσει. Δεν μπορείτε να κοιτάξετε (όχι να δείτε, απλά να κοιτάξετε) πέρα από τη μύτη σας. ΥΓ Αν δε διέκρινα μια διαφορά στο ύφος, θα πίστευα πως εσύ και ο Hartnoll είσαστε το ίδιο πρόσωπο. Μαζί συμφωνείτε, μαζί αλληλοσυγχαίρεστε, μαζί αρνήστε να καταλάβετε βασικά νοήματα που σας λέει ο άλλος. Μόνο που εμφανίζεστε εναλλάξ. Και επίσης ο Hartnoll κατέχει την απόλυτη σοφία, ενώ εσύ τα κουβεντιάζεις και με τους φίλους σου. ---- Edit στο Edit ---- 2 πραγματάκια που δεν πρόσεξα στην π΄ρωτη ανάγνωση του από πάνω Post: 1. "φοιτητής/μελλοντικός καλλιτέχνης"... Και ο Κούγιας είναι πανύψηλος... εξάλλου το λέει και η ταυτοτητά του πως είναι 1,76. 2. ενδεχομένως να κρίνουν από τον εαυτό τους ή τις συναναστροφές τους, δε ξέρω. Όμως για να "τείνουν" και να μην είναι σίγουροι, μάλλον θα έχουν συναντήσει και κάποιους που προκαλούν άκρως καλλιτεχνικά. ------------------------ Enough said. Ο καθένας καταλαβαίνει όσο μπορεί αλλά και όσο θέλει. Άμα δεν υπάρχει θέληση...
marantonis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Ειδα κι εγω πριν λιγο την ταινια. Νομιζω οτι θα συμφωνησω με τον mvaggel, εκτος απο τον χαρακτηρισμο "αριστουργημα". Ηταν μια καλη ταινια (που ισως θα μπορουσε να ηταν και λιγο καλυτερη). Αριστουργημα (προσφατο κι αυτο) θεωρω τον Αντιχριστο του Lars Von Trier. Προς το τελος ειχα καπως το αισθημα του ανολοκληρωτου αλλα εν τελει εκλεισε το κενο με το τελευταιο γεγονος. Αν το παρουμε αλληγορικα -και αξιζει να το παρουμε ετσι- εχει καποια υψιστης σημασιας κοινωνικοπολιτικα μηνυματα. Δειχνει ομως μεσω του εξτρεμισμου της και αρκετα σημαντικα πραγματα αναφορικα με την λογοκρισια. Εκει θελω να σταθω και να πω καποια πραγματα. Αισθανομαι αγανακτισμενος με την συμπεριφορα των ηθικολογων-λογοκριτων. Των υπευθυνων των φεστιβαλ, των επισημων στελεχων των διαφορων χωρων που ασχοληθηκαν και των λοιπων. Απεκτησα την αισθηση μιας παγερης, πνιγηρης και εξοργιστικης ανελευθεριας παρακολουθοντας τα οσα γιναν και ειπωθηκαν. Οχι μοναχα καλλιτεχνικης. Υπαρχουν ατομα που πραγματικα νομιζουν πως εχουν το δικαιωμα να ελεγχουν το τι βλεπω εγω με τα ματια μου και το τι ακουω με τα αυτια μου. Νιωθουν πιθανοτατα την αναγκαιοτητα να προστατεψουν δηθεν την υπαρξη μας ουσιαστικα σκλαβωνοντας, πιστευοντας οτι ειμαστε αρκετα ηλιθιοι για να εχουμε δικη μας βουληση και κριση. (Λοιπον, εμενα μια ταξη ταυτιστηκε απευθειας στο μυαλο μου με αυτη τη σκεψη: Η αντιπαθεστατη ταξη των ιερεων.) Οχι κυριοι, τα κουμαντα σας να τα κανετε στα αγελαια σας ζωα. Εγω θελω το δικαιωμα (να βλεπω και) να κανω οτιδηποτε θελω, κι εφοσον δεν βλαπτω κανενα μελος οποιασδηποτε κοινωνιας να θεωρω τον εαυτο μου ατομο ηθικο. Το ολο θεμα με την λογοκρισια φαινεται να εχει τις ριζες του σε ψευδοηθικα καταλοιπα απο προηγουμενους Μεσσαιωνες. Ριζες κυριως θρησκευτικες ή και μονο θρησκευτικες (δεν θα επεκταθω περαιτερω στην αναλυση του κακου που εχει προξενησει η θρησκευτικη ηθικη στην ανθρωποτητα για να μην βγω απο το θεμα αλλα ελπιζω οτι αντιληφθηκατε τη συνδεση). Ας δωσω δυο παραδειγματα τα οποια λειτουργουν ομοια με την περιπτωση της λογοκρισιας μιας ταινιας, ενος βιβλιου κλπ. Η απαγορευση των ορισμενων -λιγοτερο ή περισσοτερο γνωστων- ουσιων απο το κρατος, και η απαγορευση του προγαμιαιου σεξ απο την Εκκλησια ή οποια αλλη σχετικη απαγορευση. Σε ολες τις περιπτωσεις απο τη μια εχουμε το απλο μελος μιας κοινωνιας, απο την αλλη τον γονεα*-ελεγκτη-νταβατζη (*γονεας του λαου, ας πουμε). Σε ολες τις περιπτωσεις μας συμπεριφερονται ως αμυαλα κοπρανα τα οποια χρειαζονται αφεντικο πανω απο το κεφαλι τους (Κρατος/Θεος) για να υπακουν στις εντολες του, κι ετσι να ζησουν. Κι ετσι εχει συνηθισει ο κοσμος, να του λενε τι θα κανει, να του λενε τι θα δει και πως θα παρει αυτο που θα δει. Ντροπη μας που δωσαμε τετοιες εξουσιες σε ατομα ή που τα αφησαμε να τις παρουν. Ο κοσμος οφειλει, για το δικο του το καλο, μονος του να σκεφτεται και μονος του να αποφασιζει. Και οχι να εχει τον καθε ηλιθιο αντιπροοδευτικο να βγαινει στα καναλια και να το παιζει αυθεντια και κοινωνικος-ηθικος αυτοκρατωρ του πεους. Να εχει τον καθε υπερψωνισμενο κριτικο στο κεφαλι του να επιβαλει την γνωμη του. Οπως πρεπει να πασχισουμε για την κατακτηση των διαφορων ελευθεριων, το ιδιο πρεπει να συμβει και για την ελευθερια στις τεχνες. Γιατι δεν υπαρχει ελευθερια ουτε και 'κει. Οταν φτανουμε στο σημειο να λογοκρινονται σατυρικες εκπομπες (γιατι δεν ειναι μονο η λογοκρισια λογω βιαιοτητας φυσικα) και να απειλουνται μαλιστα οι δημιουργοι τους με θανατο απο διαφορους εχουμε-παλουκια-στον-κωλο προσβεβλημενους, και αναφερομαι στο προσφατο εξοργιστικο συμβαν με την σειρα South Park, την μεγαλη λογοκρισια του επεισοδιου και τις απειλες των μουσουλμανων παιγμενων, τα πραγματα φαινονται ξεκαθαρα πια. Οταν το προβλημα φτανει στον πιο ακραιο βαθμο φτανει και στο απολυτο σημειο θεασης του μεγεθους του. Και μπορει εγω να υποστηριζω οτι δεν πρεπει να υπαρχουν ορια στην τεχνη -παρα μονο ηθικα με τον τροπο που το προσδιορισα αρχικα, δηλαδη τη μη βλαβη αλλων ατομων διχως την θεληση τους- και καποιος αλλος να υποστηριζει το αντιθετο, αλλα κανεις δεν εχει, τουλαχιστον δεν πρεπει να εχει, το δικαιωμα να μου στερησει το δικαιωμα να εκφραστω -καλλιτεχνικα εν προκειμενω- βασει των πεποιθησεων μου αυτων. Κι ομως, αφηνουμε να οριοθετουν ακομη και την δημιουργια, ακομη και την φαντασια μας. Για μενα καθε εργο που "προκαλει", δηλαδη ξεσηκωνει τα αισθηματα των διαφορων συντηριτικων που πιστευουν στην ανελευθερια της εκφρασης, δηλωνει εμμεσως και την αντισταση του σε αυτα. Ακομα κι αν τις περισσοτερες φορες χανει. Ετσι συμβαινει και με την εν λογω ταινια, ετσι συμβαινει και με τους διαφορους "χειριστες" της σατυρας και της αντιδογματικης κριτικης. Θεωρω οτι ακομα κι αν δεν μου αρεσει καποιο δημιουργημα εχω το χρεος, χαριν του αισθηματος και του δικαιωματος της ελευθεριας, να το υπερασπιστω οπως μπορω και να δηλωσω την αντιθεση μου στην λογοκρισια. Δεν ειμαι ουτε παπας ουτε πολιτικος ουτε χουντικος κριτικος. Καθε ενηλικο ατομο ετσι πιστευω οτι οφειλει να συμπεριφερεται.
runner1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Κοίτα να δεις....εγώ το έλεγα ότι θα βγουν ξαφνικά όλοι οι κουλτουριάρηδες και απελευθερωμένοι και θα μας την πουν κιόλας για ηθικολογίες επειδή δεν τους αρέσει η αντίθετη άποψη! mvaggel Αριστούργημα εεεε....?ΟΚ......απλά δεν έχεις δει πολλές ταινίες ή δεν έχεις δει ΟΝΤΩΣ αριστουργήματα που δεν χρειάζεται να προκαλέσουν σε τέτοιο άθλιο βαθμό για να σε ταρακουνήσουν σε βαθμό που μπορείς να τα θυμάσαι ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ! ΕΓΩ ΤΟΝΙΣΑ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΩΣ ότι κυρίως ΟΙ 2 ΣΚΗΝΕΣ αυτές ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΥΡΕΣ γιατί ήθελε να κάνει αυτό που ανέλυσα πολλάκις πιο πάνω! Αν έλειπαν αυτές σε πληροφορώ ότι θα ήταν απλώς ένα έργο σαν πολλά άλλα που έχουν βγει αυτής της κατηγορίας/είδους μέσα στα χρόνια και όντως ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΤΡΙΟ! Τώρα με το να μιλάτε για τις "ηθικολογίες και τους συντηρητισμούς" μας απλά δείχνετε ακριβώς που το πάτε! Επίσης....επειδή μίλησες ότι εγώ και ο Hartnoll είμαστε το ίδιο άτομο......όταν θα μιλάς και θα σπιλώνεις τον άλλον να μάθεις να έχεις στοιχεία!Εσύ με τον marantonis ΛΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ με το ίδιο ύφος αλλά δεν είπα το παραμικρό για το αν είστε το ίδιο άτομο γιατί πολύ απλά δεν το πιστεύω αυτό(αν και ποτέ δεν ξέρεις!)!Εγώ είμαι γραμμένος από το 2001 σε αυτό το forum (σχεδόν μια δεκαετία) και δεν έχω δώσει δικαιώματα και γενικώς επιλέγω που θα γράψω και τι για αυτό κιόλας έχω μόνο 1100+ posts!Δεν μπαίνω εδώ μέσα μόνο και μόνο για να γράψω και να το παίξω ξερόλας!Ψάξε και δες πόσα post έχω κάνει για διάφορες ταινίες και όχι μόνο! Επίσης εγώ σαν κοινωνικό άτομο μου αρέσει να συζητάω θέματα με φίλους και συγγενείς και άτομα που ξέρουν κάτι παραπάνω από μένα όσον αφορά ένα θέμα και δεν μένω μόνο πίσω από τον υπολογιστή βλέποντας ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΥΤΗ μου όπως λες (όπως μερικοί μερικοί)!!!Μου αρέσει να ακούω απόψεις από διάφορες κατηγορίες ανθρώπων!Ε συγγνώμη.....αν δεν σου αρέσει αυτό....πρόβλημά σου!Μείνε μόνο στην δικιά σου ιδέα και άντε ενός ακόμη που έτυχε να διαβάσεις την γνώμη του σε ένα forum αλλά όχι να κάτσεις να συζητήσεις!Για αυτά τα οποία με κατηγορείς εσύ γίνεσαι χειρότερος μέσα από αυτή την στάση!Την επόμενη φορά φέρε και μια λάμπα μαζί σου....για να μην χτυπήσεις μέσα στα δικά σου "μαύρα μεσάνυχτα"! Μπορεί να γίνομαι επιθετικός αλλά δεν δέχομαι να κατακρίνουν την άποψη μου άτομα τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να κράζουν και όχι να συζητάνε!Γιατί με κατηγορείς ότι δεν βλέπω τι γράφεις αλλά όταν σου απαντάω σε αυτά ΕΣΥ δεν λες κάτι καινούριο και αναλώνεσαι στα ίδια και τα ίδια!Αυτό λέει πάρα πολλά! Σε παρακαλώ λοιπόν....ούτε σε έβρισα ούτε τίποτα....από εδώ και πέρα το υφάκι και τις ειρωνίες αλλού!!!!
Sellers Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Η χαρά του washy είναι εδώ μέσα. Τίγκα στα σεντόνια.
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Η χαρά του washy είναι εδώ μέσα. Τίγκα στα σεντόνια. Στο μυαλο μου εισαι..:lol:
mvaggel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Γνώμη για την ταινία έχετε ή περάσατε μόνο για την μπουγάδα?? :-P Προκάλω για να προκαλέσω... Ελπίζω να μη με απορρίψει η επιτροπή δεοντολογίας του forum!!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Γνώμη για την ταινία έχετε ή περάσατε μόνο για την μπουγάδα?? :-P Οφφτοπικ Εχουμε και την ποσταραμε σε αλλο τοπικ πριν απο μερες,οποτε ειπαμε να κανουμε την μπουγαδα μας εδω Αν σε ενοχλησαμε,αγνοησε μας,τελειωσαμε.Eξου και το spoiler/offtopic
mvaggel Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Οφφτοπικ Εχουμε και την ποσταραμε σε αλλο τοπικ πριν απο μερες,οποτε ειπαμε να κανουμε την μπουγαδα μας εδω Αν σε ενοχλησαμε,αγνοησε μας,τελειωσαμε.Eξου και το spoiler/offtopic Κι άλλο οφφτοπικ Καλά ρε φίλε μη βαράς... Μια κουβέντα είπαμε στο κλίμα των άγιων τούτων ημερών (ξέρεις... ΔΕΘ, πρωτοβρόχια... ). Θα πρωτοτυπήσω και θα μιλήσω εκ μέρους όλων μας εδώ μέσα, λέγοντας πως δεν ενοχλείτε και είσαστε ευπρόσδεκτοι
Moderators Gi0 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν βαραω Ιδου η αποψη μου για την ταινια,αλλα αδυνατω να συμμετασχω στο topic καθως δεν εχω διαβασει τις αποψεις σας και πιθανοτατα θα μαι offtopic ή θα επαναλαβω κατι που εχει ηδη λεχθει Eξου και η μπουγαδα που λεγαμε πριν
Erleichda Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Θα προβληθεί στις Νύχτες Πρεμιέρας τελικά; Δεν την βρίσκω στο πρόγραμμα
suspiria Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 παντως βλεπω ολοι πεσατε στην παγιδα του τυπου.προφανως το κανει για να προκαλεσει και μονο αυτο.και πολλοι επεσαν στην παγιδα του.αρνητικη διαφημιση=διαφημιση. τεχνη ειναι και αυτο οπως τεχνη ηταν και του αλλου του φωτογραφου που γαμουσε ενα καρπουζι!ετσι ειναι αν ετσι το θελετε...
Erleichda Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Απ' ότι φαίνεται όχι τελικά Άλλα κ άλλα δεν προκαλούν αντιδράσεις... Σε ευχαριστώ για την πληροφορία όπως και να' χει
lnoldori Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως το γεγονός ότι σκέφτηκες ότι γδέρνοντας κάποιον μπορεί να γίνεις διάσημος με ανησυχεί. Ελπίζω να μη σε συναντήσω ποτέ, ειδικά σε στιγμές έμπνευσης σου!!! Ενω το γεγονός ότι ο σκηνοθέτης (για να γίνει διάσημος) "δείχνει" το βιασμό ενός βρέφους τον κάνει κατάλληλο να προσέχει τα παιδιά σου?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.