Προς το περιεχόμενο

Φορτιστές και τάσεις...

fonzi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπας και ξέρει κάποιος καλά από ρεύματα;

Έχω δύο ολόιδιες συσκευές που έχουν μπαταρία επαναφορτιζόμενη 6v.

Η μία από Ελλάδα προ τριετίας και η άλλη από Αγγλία τώρα.

Ο φορτιστής της ελληνικής συσκευασίας γράφει:

input: 240v 60hz 3w

output: 6v 60mA

και ο αγγλικός γράφει:

input: 100-240v 50-60hz 2w

output: 4.3v 70mA

είναι το ίδιο πράγμα ή όχι; Μπορώ να τους χρησιμοποιώ και τους δύο με όποια συσκευή από τις δύο θέλω; Και οι 2 συσκευές γράφουν πάνω στη θήκη της μπαταρίας τους 6v όπως είπα.

Δημοσ.

Καμία σχέση ο ένας με τον άλλον ο ελληνικός είναι ποιο δυνατός.

και ο αγγλικός γράφει:

input: 100-240v 50-60hz 2w

output: 4.3v 70mA

Σου δώσανε τέτοιο φορτιστή για 6V μπαταρία; Απαράδεκτο,λογικά θα πρέπει να αποφορτίζεται πολλή ποιο γρήγορα από ότι θα έπρεπε.

Δημοσ.

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=QT4045/70&scy=gr&slg=el

αυτή είναι η συσκευή. Και στις 2 περιπτώσεις την παρέλαβα σφραγισμένη...

Οι φορτιστές γράφουν philips και οι 2.

Ο αγγλικός χρειάζεται αντάπτορα βέβαια.

Για την ώρα έβαλα τη συσκευή που συνοδευόταν από τον 4.3v φορτιστή να φορτίζει με τον 6v (αφού εσωτερικά γράφουν και οι 2 συσκευές 6v εκεί που έχουν τη μπαταρία είπα να το ρισκάρω).

Οι οδηγίες στο ιντερνετ για τον 6βολτο φορτιστή (για τον άλλο δεν βρίσκω) γράφουν 10 ώρες φόρτιση.

Δημοσ.

και να ρωτήσω κάτι ακόμα (είπαμε, δεν κατέχω από ρεύματα... ) :

Αν χρησιμοποιήσω ένα ρυθμιζόμενο τροφοδοτικούλι που έχω (αυτό που βγάζει πολλαπλά βύσματα) στα 6v αλλά είναι 500 mA αντί για 70, θα υπάρχει πρόβλημα ή απλά θα φορτίσει νωρίτερα η μπαταρία;

Δημοσ.

Κανονικά απλά θα φορτίσει νωρίτερα,το πρόβλημα είναι ότι, αν δεν είναι το κυκλώματάκη που σταματάει την φόρτωση ή δείχνει την ολοκλήρωση της στην συσκευή,έτσι ώστε να σταματήσει την κατάλληλη στιγμή, η μπαταρία θα φορτίζεται μέχρι να χαλάσει,αφού δεν ξέρεις πόση ώρα χρειάζεται για να φορτίσει.

Δημοσ.

αν τότε λύσω την μπαταρία και δω ότι είναι πχ 500mA και ο φορτιστής 500 επίσης θα σημαίνει ότι πρέπει να την αφήσω μία ώρα για φόρτιση.

σωστό;

Δημοσ.

Όχι. Το μέγιστο ρεύμα που μπορεί να δώσει ο φορτιστής (ένα τροφοδοτικό δηλαδή) δεν έχει σχέση με το πόσο τραβάει η μπαταρία, είναι απλά η μέγιστη τιμή που μπορεί να δώσει. Επίσεις δεν έχω δει μπαταρίες να αναφέρουν πάνω τιμή ρεύματος (αναφέρουν όμως χωρητικότητα σε mΑh)

Δημοσ.

Αυτό είναι τιμή τάσης.

Επίσεις σαν "φορτιστή" ο fonzi μάλλον εννοεί το τροφοδοτικό (μετασχηματιστής). Αυτό είναι τροφοδοτικό τάσης. Δίνει δηλαδή μια σταθερή τάση 6V ή 4.3V. Η τιμή έντασης που αναφέρει είναι η μέγιστη που μπορεί να παρέχει χωρίς να μειωθεί η τάση. Δεν είναι αυτή που θα διαπεράσει τη μπαταρία αν συνδεθεί με το τροφοδοτικό.

Για να φορτίσεις τη μπαταρία με πχ. 70mA ρεύμα πρέπει να έχεις ένα τροφοδοτικό ρεύματος, που δηλαδή μεταβάλει την τάση του ώστε πάντα να διαρρέεται πχ.από 70mA ρεύματος. Οι συσκευές με μπαταρίες (πχ κινητά) πολλές φορές έχουν μέσα τους μετατροπείς πηγής τάσης σε πηγή ρεύματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...