George1! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σε ολους... Περσι αγορασα το πρωτο μου υπολογιστη(Laptop) και φετος ηρθε ο καιρος να αγορασω και σταθερο υπολογιστη για να μην κουραζω το λαπτοπ με βαριες εφαρμογες και να το παιρνω μαζι μου οταν φευγω εκτος σπιτιου Το κοστος να ειναι εως 3000ευρω αντε και λιγο πολυ λιγο παραπανω- μιας και ειναι ο δευτερος υπολογιστης μου και θελω κατι καλο! Τον θελω για γενικη χρηση αλλα να ειναι κορυφαιος και σε παιχνιδια διοτι θα αρχισω να παιζω καποια πιο βαρια και καλα! Συγκεκριμενα: Video/photo edit browsing/download move extreme gaming και οτι αλλο μπορει να φανταστει κανεις Η συνθεση θα γινει απο 1 καταστημα(πλαισιο πχ)...μαλλον σε 1-2 μηνες,αλλα θελω να παρω μερικες ιδεες απο τωρα! θα ηθελα ο υπολογιστης να ειναι τραγικα γρηγορος και αθορυβος αλλα να αντεξει αρκετα χρονια και <<να κρατησει την τιμη του>>αρκετα χρονια! Μερικες αναβαθμισεις θα τους τις κανω! Οτι καλυτερο υπαρχει με αυτα τα λεφτα μαζι με οθονη(22αρα-23αρα-24αρα) και λειτουργικο συστημα... Το ποντικη και το πληκτρολογιο δεν εχω προβλημα να τα παρω απο αλλου αλλα εχω ακουσει οτι τα gaming πληκτρολογια/ποντικια ειναι καλυτερα απο τα απλα αρα οσα περισσοτερα extra εχουν τοσο το καλυτερο! Μονο που δεν ξερω καλα τον εσωτερικο κοσμο του υπολογιστη! Ευχαριστω εκ των προτερων
antonl Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Να πω απλώς τα τυπικά Αν θες να πάρεις pc σε 2 μήνες, είναι ανούσιο να πούμε οτιδήποτε συγκεκριμένο τώρα. Οι τιμές θα χουυν αλλάξει, νέα προϊόντα θα χουν εμφανιστεί. Το pc δε θα <<κρατησει την τιμη του>>αρκετα χρονια!. Ένα pc των 3k€ του σήμερα, σ 1 χρόνο (βαριά λίγο παραπάνω) θα κοστίζει τα μισά λεφτά.
George1! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Κοιτα το εχω σκεφτει αλλα θελω κατι καλο... Δεν ειπα, θα αναβαθμιζω <<οτι χρειαζετε>>... αλλα εννοω,πχ σε ενα-δυο χρονο βγαινει ενα φοβερο παιχνιδι/προγραμμα να μπορει να το αντεξει κανονικα...
gregmits Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Επίσης, γιατί από ένα κατάστημα; Τουλάχιστον την οθόνη όχι από Πλαίσιο, αν θες κάτι καλό κι όχι απ' αυτές του σωρού.
cortaN@ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Κοιτα το εχω σκεφτει αλλα θελω κατι καλο... Δεν ειπα, θα αναβαθμιζω <<οτι χρειαζετε>>... αλλα εννοω,πχ σε ενα-δυο χρονο βγαινει ενα φοβερο παιχνιδι/προγραμμα να μπορει να το αντεξει κανονικα... Φίλε μου εμείς να σε βοηθησουμε να φτιάξεις pc τουμπανο, αλλά οφείλω να σε ενημερωσω πως αυτη η περίοδος που διάλεξες δεν είναι και η καλυτερη για να προβείς σε μία τόσο ακριβ αγορά. Και εξηγουμαι: - Εφόσον θες να τα σκάσεις τόσο χοντρά, θα πρέπει λογικά να πας σε CPU Intel Core i7 με socket 1366, triple channel ddr3. Το πρόβλημα έγκειται πως το socket 1366 της Intel (που είναι το κορυφαίο της αγοράς και το πιο γρηγορο ) θα αποσυρθεί του χρόνου και είναι κρίμα να επενδυσεις σε τεχνολογία που σ ένα χρόνο από τωρα θα αποσυρθεί και θα αντικατασταθεί. Δεδομένου πως δίνεις τόσα πολλά λεφτά. Απ την άλλη το 2ο κατά σειρά socket, το 1156 επίσης αντικαθίσταται απ το 1155 και γενικως η κατάσταση με τα socket της Intel είναι περίεργη αυτ την περίοδο. - Αν επενδυσεις σε Intel CPU, εκτός απο τον πονοκέφαλο με τα socket, θα πρεπει ν γνωρίζεις πως τα chipsets που φορουν αυτά τα sockets δεν υποστηρίζουν native SATA III, και επίσης σε 1366 δυσκολα να βρεις μητρικη που να υποστηρίζει εγγενως native USB 3.0. Είναι αμαρτία να αγοράσεις τόσο ακριβό η/υ και να μην έχεις native υποστηριξη των 2 αυτων νέων προτυπων στην αγορά. - Αν αποφασίσεις να κινηθείς σε πλατφόρμα AMD, της οποιας τα νέα chipset (η σειρά 8) υποστηριζει native SATA III και USB 3.0, έχεις τον εξης περιορισμό. Ο κορυφαίος επεξεργαστης της AMD, o εξαπυρηνος Phenom II X6 3.2Ghz Βlack Edition κοστίζει "μόνο" 300 ευρω και έτσι δεν θα φτάσεις στο ψυχολογικό (και μη ρεαλιστικό για μένα) όριο των 3000 ευρω που έχεις θέσει. (εφόσον ζητάς monitor 23, 24 " και όχι επιπλέον τηλεόραση HD που από μόνη της θα κόστιζε κανά 1000ρικο) - Τέλος, στον τομέα των καρτων γραφικων (GPU), αυτη τη στιγμη η λυση που μπορείς να πας είναι η 5870 της ATi/AMD, η 2χ58570 σε διάταξη crossfire, αλλά εδω έχεις να συναντησεις 2 παράδοξα. Πρωτον οι ακριβές καρτες γραφικων κάνουν θόρυβο και αν θες ένα pc απολυτως αθορυβο είτε πρέπει να βάλεις waterblock για υδροψυξη στις gpu, οποτε πας σε ενα pc με watercooling - λίγο εξεζητημένη λυση και επιπλέον συνηθως τα waterblock δεν ειναι upgradeable, οποτε αν θες ν αλλαξεις GPU, θα πρεπει να αλλάξεις και το waterblock. Και δευτερον, σε 2 μηνες βγαίνουν οι νέες κάρτες της AMD, οποτε αφου θα πληρωσεις τόσα λεφτά θα σε συμβουλευα να περιμένεις. Δεδομένου πως αντιλαμβάνεσαι τους παραπάνω περιορισμους και παρολα αυτά αποφασίζεις ν κινηθείς σε αυτά τα λεφτά, έχω να σου προτείνω ενα water-cooled συστημα με - CPU/mobo/gpu waterblocks, - ένα κουτί όπως π.χ το CoolerMaster 690 Pure Advanced II (αν και μπορεί να κινηθείς και σε ακριβότερα). - έναν i7 της Intel σε socket 1366, - 6 η 12 GB RAM DDR3 μνημη σε triple channel - μία motherboard Gigabyte η Foxconn που να παιρνει add-on κάρτες για να βάλεις στο μέλλον add-on κάρτα SATA III/USB 3.0 και η motherboard να έχει όσα περισσότερο bandwidth γίνεται σε pci-e lanes, ωστε να είναι αναβαθμίσιμη. - καρτα γραφικων 2χ5870 της AMD σε διαταξη crossfire και επιπλεον μια nVidia GTX 260 η GTX 275 καθαρά για psyX, δλδ θα τη χρησιμοποιείς σε 3η θυρα PCI-e μόνο για τη λειτουργία physX (και για να παίζεις κάποια παιχνίδια 3D αν θες στο μέλλον.) - σκληρους δισκους 4χ1ΤΒ της Samsung (το μοντελο F3) σε διαταξη RAID 1+0 για αποθηκευτικό χωρο και επιπλέον 2χSSD (το τελευταίο μοντέλο της Intel σε solid state drive) σε διαταξη RAID 0 για το λειτουργικό συστημα. - οπτικό μέσο ένα Bluray ROM/recorder με δυνατότητα bluray 3D - λειτουργικο Windows 7 Professional 64bit με VM πάνω με linux μονίμως ανοικτό, ωστε να σερφάρεις από VM περιβάλλον και με ασφάλεια. - Και τελευταίο και πιο σημαντικό κάποιον που να μπορεί να στο στησει αυτό το το συστημα, να σου βάλει τα waterblocks με τα rakor και το ψυγείο του σετ υδρόψυξης στο κουτί ωστε το συστημα να είναι εντελως αθόρυβο - επισης θα μπορουσες να βάλεις τους σκληρους δισκους σε suspensions ωστε να μην δονουνται - και να στο κάνει optimised ωστε να τρεχει στο maximum του. Αυτα, ελπιζω να σε βοηθησα. Αν και επιμενω, 3000 ευρω για PC mainstream χρησης είναι παρα πολλα για μένα.
George1! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ οθονη-πληκτρολογιο-ποντικη δεν ειναι και κατι σπουδαιο τα αγοραζουμε και απο αλλου... Τα θελω απο ενα καταστημα... γιατι 1) δεν θελω να κανω online αγορα 2)Ειναι μεγαλο το ποσο και αν τυχει(χτυπα ξυλο)καποιο προβλημα... 3)Δεν εχω καποιον να μου το στησει και φοβαμαι να το κανω μονος αφου δεν ξερω και δεν το εχω ξανακανει!
cortaN@ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Οκ οθονη-πληκτρολογιο-ποντικη δεν ειναι και κατι σπουδαιο τα αγοραζουμε και απο αλλου... Τα θελω απο ενα καταστημα... γιατι 1) δεν θελω να κανω online αγορα 2)Ειναι μεγαλο το ποσο και αν τυχει(χτυπα ξυλο)καποιο προβλημα... 3)Δεν εχω καποιον να μου το στησει και φοβαμαι να το κανω μονος αφου δεν ξερω και δεν το εχω ξανακανει! Κοίτα παραπάνω το post μου.
George1! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εως 3000ευρω... Εγω σκεφτομαι κυριως για τους επεξεργαστες AMD ή Intel Δεν εχω δοκιμασει ποτε AMD και με φοβιζει λιγο... Αν μπορουσαμε να ξεραμε λιγο ποιες οι διαφορες της αντικαταστασης ετσι ωστε να παρουμε τον γρηγορο τετραπυρηνο και του χρονου αν ηταν κατι σταθερο καναμε μια αναβαθμιση... τωρα για το στησιμο δεν εχω κανεναν...γι αυτο προτεινα plaisio μηπως μας τον στησουν... Εdit:Στην αρχη σκεφτηκα να παρω με λιγοτερα λεφτα αλλα θελω να μπορει να σηκωσει photoshop/premiere κλπ καθως και παιχνιδια οπως το GTA IV... Επισης ηθελα να ρωτησα για υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στους 6απυρηνους της intel και της AMD ? Edit 2: Πιο απο τα δυο κουτια ειναι καλυτερο,γιατι και τα δυο μου αρεσουν και υπαρχει φιαφορα τιμης 1) >Αυτο< 2)>Αυτο<
cortaN@ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εdit:Στην αρχη σκεφτηκα να παρω με λιγοτερα λεφτα αλλα θελω να μπορει να σηκωσει photoshop/premiere κλπ καθως και παιχνιδια οπως το GTA IV... Επισης ηθελα να ρωτησα για υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα στους 6απυρηνους της intel και της AMD ? Οποιοσδήποτε τετραπύρηνος και πάνω θα σηκώνει ΑΝΕΤΑ τα προγράμματα που λες. Επίσης κανένα παιχνίδι αυτή τη στιγμή δεν εκμεταλλεύεται πάνω από 4 πυρήνες και τα παιχνίδια που εκμεταλλεύονται πάνω από 2 (όπως το GTA IV) είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού. Τόσο μεγάλη διαφορά σε ποιο πράγμα; Στην τιμή; Συνήθως στους intel πληρώνεις επιπλέον το brand name. Ο μοναδικός εξαπύρηνος της Intel, το κορυφαίο μοντέλο των Core i7, που έχει 6 πραγματικούς πυρήνες και 12 λογικούς, δλδ 2 threads ανά πυρήνα, έχει κοντά στα 900 με 1000 ευρώ και πραγματικά είναι να χεις λεφτά για πέταμα. Μιλώντας ρεαλιστικά, αυτή τη στιγμή πολύ καλή επιλογή πλατφόρμας είναι να πας σε AMD Phenom II X6 2.8 Ghz (τιμολογημένος στα 200 ευρώ) και σε μία μητρική με chipset 880GX ή 890GX και είσαι απόλυτα καλυμμένος στις εφαρμογές και στα παιχνίδια που θέλεις. Συν πως θα έχεις μια ενοποιημένη πλατφόρμα που θα έχει native υποστήριξη SATA III και USB 3.0. Ένας ακριβός Core i7 (π.χ. στα 300 ευρώ) το μόνο που θα σου προσφέρει επιπλέον είναι η δυνατότητα μέσω του socket 1366 να πας σε triple channel DDR3 και να βάλεις π.χ. 2 sticks των 3GB (2χ3GB) για συνολική μνήμη 6GB. Αυτό το σύστημα δεδομένου πως το συνδυάσεις με 64-bit λειτουργικό θα έχει καλύτερες επιδόσεις απ την επιλογή της AMD όσον αφορά το RENDERING. Αν δε θέλεις rendering και απαιτητικές εφαρμογές CAD/CAM, τότε σε καλύπτει απόλυτα να πας στην πρώτη λύση με AMD. Η AMD σαν εταιρεία βρίσκεται στην αγορά πάρα πολλά χρόνια και έχει προιόντα 100 τοις εκατό συμβατά με της Intel. Είναι πρωτοπόρος εταιρεία και η πρώτη που παρουσίασε επεξεργαστή με συχνότητα 1Ghz (τότε που οι 2 εταιρείες μάχονταν ακόμα για τα Mhz). Οι επεξεργαστές της έχουν συνήθως εξαιρετικό λόγο απόδοσης/τιμή, αν και σε απόλυτες επιδόσεις είναι συνήθως λίγο πιο πίσω απ τα ακριβότερα μοντέλα της Intel. Τέλος, η AMD τα τελευταία 2 χρόνια παρουσιάζει ενοποιημένες πλατφόρμες, δλδ CPU + motherboard + GPU (μέσω της αγοράς της ATi) με αποτέλεσμα να προσφέρει πολύ ισορροπημένες λύσεις στους καταναλωτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα τελευταία chipsets της, της σειράς 8 που προσφέρουν όπως σου είπα native υποστήριξη των SATA III και USB 3.0, κάτι που η Intel στα δικά της chipset δεν το προσφέρει τώρα. Αυτά τα λίγο για να μην έχεις κάποιο φόβο αν θες να προβείς σε αγορά AMD. Δεν κάνω διαφήμιση, απλά παραθέτω facts - ο σωστός καταναλωτής πρέπει να αγοράζει με βάση το λόγο απόδοσης/τιμής και με βάση τις ανάγκες του, όχι με βάση το marketing και το brand name. (καθότι στην περίπτωση των cpu δεν υπάρχει ο παράγοντας της αισθητικής για να περιπλέξει τα πράγματα - όπως π.χ. αν ήθελες ν αγοράσεις ένα αυτοκίνητο). EDIT: Σίγουρα το COSMOS είναι πιο ποιοτικό, αλλά δε δικαιολογεί τόσο πολύ τη διαφορά των 100 ευρώ. Γι αυτό, στο 1ο μου ποστ, σου προτείνω το 690 Advanced II (είναι λίγο νεότερο από το 690 Pure Black που μου παραθέτεις και κοστίζει κάπου στα 95 ευρώ). Νομίζω μια δίκαιη τιμολόγηση του Cosmos θα ήταν γύρω στα 140-150 ευρώ, δλδ 50 ευρώ παραπάνω απ το 690 Advanced II. Πάντως παραμένει ένα πολύ ποιοτικό case.
George1! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μπερδευτηκα λιγο...μπορεις να κανεις την συνθεση λιγο πιο ξεκαθαρη... Οκ θα μπορουσα να παρω η τετραπυρηνο της intel ή τον εξαπυρηνο της AMD. Ξερουμε ομως στο περιπου του χρονου τι θα αντικαταστησει τους επεξεργαστες της intel;
vasilisga Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Ξερουμε ομως στο περιπου του χρονου τι θα αντικαταστησει τους επεξεργαστες της intel; ενετελως νεο socket, νεοι επεξεργαστες, νεα τεχνολογια εν ολιγοις τα παντα
gregmits Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Όταν δίνεις τόσα λεφτά, επενδύεις στα πράγματα που κρατάν στο χρόνο. Εγώ θα έβαζα σίγουρα το Corsair Obsidian κουτί, ένα απ' τα καινούρια Corsair PSUs, την 27άρα Dell για οθόνη και όλα τ' άλλα βλέπουμε.
cortaN@ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μπερδευτηκα λιγο...μπορεις να κανεις την συνθεση λιγο πιο ξεκαθαρη... Οκ θα μπορουσα να παρω η τετραπυρηνο της intel ή τον εξαπυρηνο της AMD. Ξερουμε ομως στο περιπου του χρονου τι θα αντικαταστησει τους επεξεργαστες της intel; Το θέμα είναι πως δε θα μπορείς να πετάξεις το τωρινό επεξεργαστή της Intel και να κοτσάρεις τον καινούριο που θα βγεί του χρόνου γιατί αυτός θα φοριέται σε νέο socket.
George1! Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 ενετελως νεο socket, νεοι επεξεργαστες, νεα τεχνολογιαεν ολιγοις τα παντα Αρα αν κρατησουν καιρο αυτα,αν ειμαστε καλα τοτε,αναβαθμιζουμε το συστημα... Και για να καλυφτουμε αυτον το καιρο παιρνουμε η τον τετραπυρηνο της intel ή τον εξαπυρηνο της AMD... Aν-λεμε αλλαξουμε του χρονου και παρουμε τους νεους της intel θα επιρεαστει το συστημα(θα πρεπει να αλλαξουμε και κατι αλλο.
cortaN@ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Όταν δίνεις τόσα λεφτά, επενδύεις στα πράγματα που κρατάν στο χρόνο.Εγώ θα έβαζα σίγουρα το Corsair Obsidian κουτί, ένα απ' τα καινούρια Corsair PSUs, την 27άρα Dell για οθόνη και όλα τ' άλλα βλέπουμε. H 27αρα της Dell σίγουρα τα σπάει. Για τροφοδοτικό ναι μεν της Corsair είναι πολύ καλά, συστήνω όμως ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ (καθώς τα έχω δοκιμάσει και είναι πολύ αποδοτικά και αθόρυβα) τα Tagan Superock II (είναι σε έλλειψη αλλά βγαίνουν σε εκδόσεις των 500W, 550W, 600W και το καινούριο της στα 880Watt). Επίσης ΚΟΡΥΦΑΙΑ είναι τα Enermax MODU 82+ και τα καινούρια ΜODU 87+ . ---------- Προσθήκη στις 17:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:36 ---------- Αρα αν κρατησουν καιρο αυτα,αν ειμαστε καλα τοτε,αναβαθμιζουμε το συστημα... Και για να καλυφτουμε αυτον το καιρο παιρνουμε η τον τετραπυρηνο της intel ή τον εξαπυρηνο της AMD... Aν-λεμε αλλαξουμε του χρονου και παρουμε τους νεους της intel θα επιρεαστει το συστημα(θα πρεπει να αλλαξουμε και κατι αλλο. Αν αγοράσεις τώρα Intel, θα πρέπει να βολευτείς με ό.τι πάρεις τώρα, γιατί του χρόνου αν θες να βάλεις καινούριο αλλάζεις όλο το σύστημα. Γι αυτό σε συμβουλεύουμε να μην προβείς σε πολύ ακριβή αγορά CPU. (γιατί θα είσαι δέσμιος των sockets). Με τον εξαπύρηνο της AMD είσαι καλυμμένος. (αν και πάλι αν θες να τον αναβαθμίσεις σε 2 χρόνια - λέμε τώρα - κανείς δε μπορεί να σου εξασφαλίσει ότι οι καινούριοι της AMD που θα έχουν βγει τότε, θα κουμπώνουν πάνω στη μητρική σου). Η διαφορά AMD/ Intel τώρα είναι πως η AMD προσφέρει 6πύρηνο σε πολύ καλό απόδοσης/τιμής και ταυτόχρονα native support για τα νέα πρότυπα Sata III Και Usb 3.0.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.