therock Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Θα ηθελα την βοηθεια σας στην αγορα των προαναφερθεντων για να ηλοποιησω 2 project. 1)Αρχικα θα ηθελα να φτιαξω ενα συστημα κατεβαστηρι που θα τρεχει ολες τις ωρες. Οποτε θελω να εχει χαμηλη καταναλωση, να ειναι αθορυβο, να μην θερμαινεται και να μην πιανει και πολυ χωρο, και απαραιτητα να εχει τουλαχιστον μια eSata. Απο νετμποοκ, ελαχιστα βρισκω να εχουν eSata. Σε νεττοπ, καποια εχουν, αλλα ειναι ακριβα + οτι θα πρεπει να παρω και οθονη. 2)Επειτα θελω ενα για χρηση media player, μεσα απο windows. Παλι θελω οτι και πιο πανω (χαμηλη καταναλωση, να ειναι αθορυβο, να μην θερμαινεται και να μην πιανει και πολυ χωρο), και να χει και θυρα HDMI και να κανει απροβληματιστει 1080p decode (Nvidia ION). Εκει απο λυσει βλεπω acer Revo, και Eee Box EB1501U αν και το Eee παει ακριβα παροτι ειναι πολυ καλη και πληρες λυση. Σε νετμποοκ εχουμε τπτ για εδω?
GoldenEye Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Θα ηθελα την βοηθεια σας στην αγορα των προαναφερθεντων για να ηλοποιησω 2 project. 1)Αρχικα θα ηθελα να φτιαξω ενα συστημα κατεβαστηρι που θα τρεχει ολες τις ωρες. Οποτε θελω να εχει χαμηλη καταναλωση, να ειναι αθορυβο, να μην θερμαινεται και να μην πιανει και πολυ χωρο, και απαραιτητα να εχει τουλαχιστον μια eSata. Απο νετμποοκ, ελαχιστα βρισκω να εχουν eSata. Σε νεττοπ, καποια εχουν, αλλα ειναι ακριβα + οτι θα πρεπει να παρω και οθονη. 2)Επειτα θελω ενα για χρηση media player, μεσα απο windows. Παλι θελω οτι και πιο πανω (χαμηλη καταναλωση, να ειναι αθορυβο, να μην θερμαινεται και να μην πιανει και πολυ χωρο), και να χει και θυρα HDMI και να κανει απροβληματιστει 1080p decode (Nvidia ION). Εκει απο λυσει βλεπω acer Revo, και Eee Box EB1501U αν και το Eee παει ακριβα παροτι ειναι πολυ καλη και πληρες λυση. Σε νετμποοκ εχουμε τπτ για εδω? http://www.multirama.gr/products/product?pid=0471522&catid=010700 δες αυτο ειναι μια χαρα αλλα λιγο ακριβο.
antonl Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν ξέρω ποια θα ταν η ιδανική λύση για την περίπτωσή σου αλλά esata γιατί θες; Δε νομίζω πως οι επιδόσεις των HDD των netbook ξεπερνάνε ιδιαίτερα τις δυνατότητες της usb θύρας. Από κάτι benchmarks που χα τρέξει σε ένα, το read ήταν κάπου 30-35MB/s και το write 25-30MB/s.
cxmgp Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Για nettop εχω ενα asrock ion με atom330 και nvidia 9400. Δεν εχω κανενα προβλημα. Στο προτεινω
GoldenEye Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Για nettop εχω ενα asrock ion με atom330 και nvidia 9400. Δεν εχω κανενα προβλημα. Στο προτεινω πολυ καλο και αριστη υποστηριξη. σου στελνουν κατσαβιδακια και τα ανταλλακτικα αμα χαλασει κατι και διαγραμματα να τα φτιαξεις μονος σου (ετσι εγινε με γνωστο μου που το χε παρει απο eshop και δεν του το επισκευαζαν ουτε το στελναν εξωτερικο - τελικα εστειλε mail στην εταιρια και του εστειλαν ανεμιστηρακι το οποιο και πριν χαλασει εκανε πολυ θορυβο και του στειλανε αλλο καλυτερο). μονο προβλημα με τα asrock ειναι οι θερμοκρασεις το καλοκαιρι 70αρια ανετα στην gpu στο silence mode (γιατι ειναι σπαστικο το ανεμιστηρακι).
cxmgp Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Καποτε ειχε "χαλασει" το μπλε led που ανοιγει οταν πατουσες το button του asrock. Το εστειλα στο eshop και μου το αντικατεστησαν. Οσο για το silent mode, παντα το εχω στο normal, αλλα πραγματικα δεν ειχα προβλημα με τον ηχο
therock Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 http://www.multirama.gr/products/product?pid=0471522&catid=010700δες αυτο ειναι μια χαρα αλλα λιγο ακριβο. Oυτε e-sata ουτε HDMI εχει οποτε δεν μου κανει για καμμια απο τις 2 περιπτωσεις. Και στην τιμη του ειναι overkill. Δεν ξέρω ποια θα ταν η ιδανική λύση για την περίπτωσή σου αλλά esata γιατί θες;Δε νομίζω πως οι επιδόσεις των HDD των netbook ξεπερνάνε ιδιαίτερα τις δυνατότητες της usb θύρας. Από κάτι benchmarks που χα τρέξει σε ένα, το read ήταν κάπου 30-35MB/s και το write 25-30MB/s. Τι ακριβως εννοεις? Αυτες τις τχυτητες εχεις αμα συνδεσεις δισκο μεσω e-sata? Για nettop εχω ενα asrock ion με atom330 και nvidia 9400. Δεν εχω κανενα προβλημα. Στο προτεινω Δεν ειναι και πολυ ακριβο, οποτε καλο αυτο, αλλα βλεπω δεν εχει ασυρματο ενσωματωμενο, οποτε πρεπει να παρω στικ, φαινεται λιγο μεγαλο (ειναι? Σαν xbox φαινεται απο τις φωτο), και αυτο που λετε οτι το ανεμηστηρι ακουγεται και ανεβαζει θερμοκρασιες, με προβληματιζει λιγο.
antonl Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 [...]Τι ακριβως εννοεις? Αυτες τις τχυτητες εχεις αμα συνδεσεις δισκο μεσω e-sata? [...] Εννοώ ότι δεν έχει μεγάλο νόημα του να χεις έναν δίαυλο που να μπορεί να δώσει πχ 100MB/s ενώ ο δίσκος απ όπου θα γίνονται τα read/writes να μη μπορεί να ξεπεράσει τα 30MB/s.
therock Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εννοώ ότι δεν έχει μεγάλο νόημα του να χεις έναν δίαυλο που να μπορεί να δώσει πχ 100MB/s ενώ ο δίσκος απ όπου θα γίνονται τα read/writes να μη μπορεί να ξεπεράσει τα 30MB/s. Wait. Να πω ακριβως τι θελω, και να μου πεις γιατι δεν γινεται. Θελω να χρησιμοποιω νετμποοκ/νεττοπ, και να κατεβαζω αρχεια τα οποια θα σωζει απευθειας σε εξωτερικο δισκο (χωρις να περνανε απο τον υπαρχον εσωτερικο καν) ο οποιος θα συνδεεται μεσω eSata. Απο την στιγμη που το προτοκολλο υποστηριζει μεχρι 3.0GBPS, γιατι να διενι το συστημα μικρες ταχυτητες?
antonl Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Νομίζω πως τότε είναι που δεν έχει νόημα. Θα κατεβάζεις στον εξωτερικό με ταχύτητα 1-2MB/s. Γιατί να περιορίζει η usb σύνδεση (που σηκώνει ~30MB/s); Κρατάω μια πολύ μικρή επιφύλαξη για την περίπτωση που κατεβάζεις torrents και έχεις πολλαπλά connections. Αν και πάλι δε νομίζω πως θα χεις πρόβλημα.
therock Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Σου στειλα πμ για να μην ξεφυγουμε απο τη συζητηση στο τοπικ αυτο. Το asrock το ειδα σε βιντεο, ενταξ δεν φαινεται και ασχημο. Παντως τωρα βλεπω και αυτο. Ισως καλυτερο, πιο μικρο και πολυ πιο φθηνο. http://www.nettopreview.com/2010/08/shuttle-xs35-has-dual-core-atom-nvidia-ion-and-now-shipping-for-just-188/ http://www.amazon.com/gp/product/B003UT68Q8?ie=UTF8&tag=nettopreviewinpost-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B003UT68Q8 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911187 Barebone, τι σημαινει? Μονο το καλουπι? Το εσοπ δηλ και πιο ακριβα το χει, και δινει μονο το καλουπι, η εγω καταλαβαινω λαθος?
therock Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Για να διευρυνω λιγο το ερωτημα, γνωριζει κανεις σε συγκριση νετμποοκ με νεττοπ διαφερουν πολυ τα επιπεδα τις θερμοκρασιας θορυβου και ενεργειακης καταναλωσης?
therock Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Βλεπω οτι φτανουν και τα 40w. Πολλα δεν ειναι? Και απο θερμκρασιες παλι 70 η gpu Και 53 επεξεργαστης, παλι πολλα? Και τα χρηματα δεν ειναι και λιγα, ξερω γω αξιζει μωρε? Καθε φορα που παω σε ετοιμες λυσεις ολο καταληγω οτι μαλλον ειναι καλυτερο να στησω κατι δικο μου απο την αρχη, τι λετε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.