Προς το περιεχόμενο

Περι οπλοφοριας και οπλοχρησιας

bookmaker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Να ρωτήσω εγώ, μετά από όλα αυτά, πώς στην ευχή θα ήξερε ο εκβιαζόμενος αν η replica είναι replica και τι σημασία έχει για την προσπάθεια του εκβιασμού και τη βαρύτητα της απειλής όπως την αντιλαμβάνεται το θύμα το αν θα μπορούσε μελλοντικά να μετατραπεί το όπλο κρότου σε κανονικό πυροβόλο ή όχι;

Τέλος πάντων, ακόμη και να μη χρειάζεται άδεια ένα πιστόλι κρότου, συνεχίζω να βρίσκω εξαιρετικά κακή ιδέα το να κυκλοφορεί κάποιος με μια πειστική απομίμηση όπλου επάνω του, γιατί τα 3 τσογλανάκια αυτή τη φορά μπορεί να είχαν πασχαλιάτικο όπλο (τουλάχιστον έτσι νομίζει ο παθών, γιατί τι του εγγυάται να μην ήταν ψεύτικο...) αλλά μελλοντικά κάποιος χωρίς πασχαλιάτικη κουμπούρα αλλά με ορίτζιναλ μαχαίρι, ας πούμε, παθαίνει έναν πανικό μπροστά στο πιστόλι κρότου, σου χώνει μια με τη λάμα και τρέχα γύρευε.

Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα και νομίζω ότι ο paredwse είχε δώσει μια πολύ καλή περιγραφή του πόσο προβληματική είναι η χρήση όπλου (πραγματικού ή όχι) ως αποτρεπτικού μέσου σε περίπτωση ληστείας. Ώρα να δοκιμάσω τις ικανότητές μου στη χρήση της αναζήτησης που προσφέρει το insomnia...

Edit:may the search be with you

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Να ρωτήσω εγώ, μετά από όλα αυτά, πώς στην ευχή θα ήξερε ο εκβιαζόμενος αν η replica είναι replica και τι σημασία έχει για την προσπάθεια του εκβιασμού και τη βαρύτητα της απειλής όπως την αντιλαμβάνεται το θύμα το αν θα μπορούσε μελλοντικά να μετατραπεί το όπλο κρότου σε κανονικό πυροβόλο ή όχι;

Αυτό πάντως στην περίπτωση του De@th L0rd δε μας ενδιαφέρει, εφόσον ο "εκβιαζόμενος" δεν πρόκειται να καταγγείλει το γεγονός ότι εκβιάστηκε στο να εγκαταλείψει τη διάπραξη εγκλήματος, ακόμη και αν αυτό είχε γίνει με την απειλή μπαζούκας.

Κι εγώ νομίζω ότι στη συγκεκριμένη είναι πρακτικά κακή ιδέα, αλλά άσχετα από αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας. Προσωπικά με ενοχλούν πολύ οι ανούσιες απαγορεύσεις και η φοβία του μήπως απαγορεύεται κάτι ξεκάθαρα αβλαβές.

Ακόμη και αν για κάποιους άσχετους λόγους δεν είναι καλή ιδέα να κάνω κάτι θέλω να ξέρω ότι, εφόσον δεν βλάπτει κάποιον, πέρα από κάθε αμφιβολία μπορώ να το κάνω νόμιμα.

Δημοσ.

Ναι μεν τα πιστόλια κρότου δεν είναι επικίνδυνα, afaik ο νόμος όμως θεωρεί και αντιμετωπίζει οποιαδήποτε απομίμηση όπλου ως αληθινό (citation needed). Ως εκ τούτου το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορεί να έχεις (με πρώτο, το quote του paredwse) δεν είναι το τι θα πεί το κλεφτρόνι, αλλά πως θα δικαιολογήσεις την κατοχή του αν τυχόν σε ελέγξουν και το έχεις περασμένο π.χ. στη ζώνη.

Όσο για το "προφανώς ψεύτικου" μην το λές. Ληστέψαν την μητέρα μου πριν από καιρό έξω ακριβώς από το γκαράζ της πολυκατοικίας με την απειλή αεροβόλου, πυροβολώντας μάλιστα στον αέρα.

Δημοσ.
To ενδεχόμενο ο κακός μόλις δει το όπλο κρότου να την πατήσει, να το νομίσει για αληθινό και να σκαγιάσει τον κολλητό σου με το (κατα εκείνον) ψεύτικο του όπλο την έχετε σκεφτεί;

Ναι αλλά θέλω να πιστεύω ότι είναι τα συγκεκριμένα τσογλάνια που λυμαίνονται το ΑΠΘ και κυρίως στη νότια είσοδο της ιατρικής.Μαζεύονται εκεί κάθε βράδυ από τις 9 η ώρα και κάνουν τις βρωμοδουλειές τους.Τους είχαν πλακώσει κάποια στιγμή οι αναρχικοί αλλά τώρα ξαναμαζεύτηκαν κ θερίζουν.Αν κάποιοι βλέπουν αυτό το θρέντ και είναι σε καμια κλίκα ας κάνουν ένα κόπο με τίποτα μολότωφ και καδρόνια.

Δημοσ.

Τι αξία έχει ένα κινητό, μερικά ευρώ και ίσως κάποια χρέωση σε μία πιστωτική κάρτα μπρος στο ενδεχόμενο ενός θανάτου ή ενός τραυματισμού;

Κατανοώ το αίσθημα 'βιασμού' που δημιουργείται στο θύμα, αλλά ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και ας πράξουμε με λογικό τρόπο για την αποφυγή των χειρότερων.

Δημοσ.
Τι αξία έχει ένα κινητό, μερικά ευρώ και ίσως κάποια χρέωση σε μία πιστωτική κάρτα μπρος στο ενδεχόμενο ενός θανάτου ή ενός τραυματισμού;

Κατανοώ το αίσθημα 'βιασμού' που δημιουργείται στο θύμα, αλλά ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και ας πράξουμε με λογικό τρόπο για την αποφυγή των χειρότερων.

Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά μήπως να τους κυνηγήσουμε να τους τα δώσουμε οικιοθελώς; Γιατί έχουν ήδη πάρει θάρρος και τα θύματα θα γίνουν περισσότερα αν δεν τα τουλουμιάσει κανείς τα μπάσταρδα.

Δημοσ.

Στο forum του shooters.gr διαβάζω πως τα πιστόλια κρότου (αντίθετα με τα αεροβόλα) είναι παράνομα...

Παράλογο όμως;

Δημοσ.
Στο forum του shooters.gr διαβάζω πως τα πιστόλια κρότου (αντίθετα με τα αεροβόλα) είναι παράνομα...

Παράλογο όμως;

Απλά έλεος.Και τα αεροβόλα ειδικά αυτά με ταχύτητες πάνω από 140m/s είναι ΦΟΝΙΚΑ.Επειδή έχω τέτοιο στο χωριό έκανα το λάθος μια φορά να σημαδέψω μια κότα από απόσταση 50 μ. για "πλάκα" .Μαντέψτε τι ήταν στο φούρνο με πατάτες το μεσημέρι.Φαντάσου τι μπορεί να κάνει αν είναι εξ επαφής.Αλλά όχι ο κρότος μπορεί να φοβήσει LOL.

Δημοσ.
Ναι μεν τα πιστόλια κρότου δεν είναι επικίνδυνα, afaik ο νόμος όμως θεωρεί και αντιμετωπίζει οποιαδήποτε απομίμηση όπλου ως αληθινό (citation needed).

Untill legal citation is found, το παραπάνω δεν ισχύει. Διάβασε τι γράφει η σχετική νομοθεσία που παρέθεσα!

Όχι με βάση τις χαρακτηριστικές ιδιότητές τους (ότι έχουν όμοια εμφάνιση με αληθινά όπλα και ότι παράγουν κρότο). Εξαρτάται από το αν πληρούν τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις επικινδυνότητας, ή κατασκευαστικής μετατρεψιμότητας σε πραγματικά όπλα, που αναφέρονται από το νόμο.

Και τα παιδικά πιστόλια με τα καψούλια κρότο παράγουν, αλλά προφανώς δεν πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για να κριθούν παράνομα.

Το μόνο ζήτημα είναι πού μπορεί να βρει κάποιος πιστόλι κρότου με τις κατάλληλες προδιαγραφές ώστε και να είναι αρκετά αληθοφανές και η μεταφορά και χρήση του σε δημόσιους χώρους να είναι νόμιμη...

Δημοσ.
Untill legal citation is found, το παραπάνω δεν ισχύει. Διάβασε τι γράφει η σχετική νομοθεσία που παρέθεσα!

Από την ώρα του post ψάχνω την σχετική παράγραφο. Την είχα βρεί μετά από πρόχειρο search στην κουβέντα για τα δεκεμβριανά, και αναφερόταν στην κατοχή και χρήση τους (προφανώς απέναντι σε αστυνομικούς). Εν αναμονή επιβεβαίωσης/διαψευσης :)

έντιτ: φάουντ!

Ως ένοπλη επίθεση θεωρείται και η απειλή με πειστική απομίμηση όπλου ή με ανενεργό όπλο.

Οπότε όντως δεν έχει να κάνει με την μεταφορά/κατοχή τους, αλλά μόνο με τη χρήση τους (φαντάζομαι ακόμα και σε αυτοάμυνα).

Δημοσ.

Νομίζω είναι προφανές σε τι αποσκοπεί το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, αλλά ούτως ή άλλως, αν μπορείς να το κουβαλάς, δεν πειράζει ότι δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να απειλήσεις κάποιον.

Αν απειλήσεις για εκφοβισμό με ένα ψεύτικο όπλο έναν κακοποιό που πάει να σε ληστέψει είμαι αρκετά σίγουρος ότι καλύπτεσαι από αυτά που προβλέπει ο νόμος για αυτοάμυνα, αλλά δεν έχει νόημα καν να φθάσουμε μέχρι εκεί: ο κακοποιός δεν πρόκειται ποτέ του να πάει και να σε καταγγείλει.

Θα ήταν σουρεαλιστικό να είχες νομικά προβλήματα για κάτι τέτοιο, και να είχες είναι απίθανο να είναι τόσο σοβαρά ώστε να μην τα προτιμήσεις από το να πέσεις θύμα ληστείας -αν υποθέσουμε ότι δεν πέφτεις πρώτα θύμα ενός κλέφτη που κουβαλάει πραγματικό όπλο, βέβαια-.

Δημοσ.

Ναι το θέμα είναι το δεν το θέλουμε για να κάνουμε ένοπλη επίθεση.Μήπως ξεχάσατε οτι δεν είμαστε εμείς που ληστεύουμε;

Δημοσ.

Να απαγορευθούν όλα τα όπλα,ακόμα και τα αποκριάτικα.Να απαγορευθεί και το κυνήγι μπας και μας κάνουν την τιμή κάποιοι να πατήσουν 21ο αιώνα

Δημοσ.

Μωρέ εγώ καταλαβαίνω τι λέτε και για ποιό λόγο το θέλετε, αλλά από τη στιγμή που ο νόμος ορίζει μόνο την χρήση τους ώς ένοπλη επίθεση (και φαντάζομαι ως αυτοάμυνα υπό συνθήκες), εγώ κολλάω περισσότερο στο τι παίζει με την κατοχή τους.

Π.χ. αν με πιάσουν να περπατάω με ένα πιστόλι κρότου στη ζώνη θα έχω τις ίδιες κυρώσεις με αυτές που θα είχα αν κουβαλούσα γεμάτο αεροβόλο;

(εγκυκλοπαιδικά πάντα :P)

Δημοσ.
Π.χ. αν με πιάσουν να περπατάω με ένα πιστόλι κρότου στη ζώνη θα έχω τις ίδιες κυρώσεις με αυτές που θα είχα αν κουβαλούσα γεμάτο αεροβόλο;

Υποθέτοντας ότι το πιστόλι κρότου δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου 2168.1.3.ε και δεν έκανες κάποιο έγκλημα με την απειλή του ή δεν προκάλεσες διατάραξη και πανικό, τελικά δε θα έχεις καμία απολύτως κύρωση. Όμως μέχρι να διαπιστωθεί η πραγματικότητα, είναι πιθανόν να έχεις τραβήγματα από καχύποπτους αστυνομικούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...