dimitris2006 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι διαφορετικό να μιλάμε για αναπαραγωγή flash περιεχομένου και άλλο το να γράφουμε κώδικα σε flash ο οποίος στη συνέχεια μετατρέπεται. στο 2ο αναφέρεται η είδηση... Τώρα το πόσο αποτελεσματικό είναι... θα δείξει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ συμφωνώ με τα όσα γράφει σε εκείνο το link που παρέθεσα, οπότε μακάρι να έχω καταλάβει απολύτως λάθος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hal9000 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Επειδή αναφερθήκατε σε κωλοτούμπες, νομίζω αυτή είναι η πιο χαρακτηριστική του Steve http://tech.slashdot.org/article.pl?sid=07/01/12/0430200 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nightstrike Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Συγνώμη, αλλά εγώ δε βλέπω καμία διαφορά στην ουσία. Ή λες πως κάτι "δεν είναι καλό ή/και κατάλληλο για το www και για τις φορητές συσκευές και μπλαμπλα" και το στηρίζεις με κάθε μέσο ή δεν το λες. Το λίγο κόκκινο - λίγο πράσινο, εμένα δε μου φαίνεται συνεπές... (θεωρίες είναι αυτά που έχει γραμμένα στο link που παρέθεσα, προφανώς) ο Dimitris2006 τα είπε καλά. Ακόμα και εάν έχει κάποιους περιορισμούς για touch συσκευές το flash (επιχείρημα Jobs από το link που παρέθεσες) αφού γίνει η μετατροπή στο format που υποστηρίζει το iOS μπορείς να το κάνεις "touch compatible" και γενικά να λύσεις όλα τα προβλήματα που αναφέρει. H λογική της Adobe είναι να κατασκευάζεις τα πάντα σε flash και από εκεί και πέρα να το μετατρέπεις σε ότι υποστηρίζει η εκάστοτε συσκευή και να το tweekaris λίγο στην τελική γλώσσα. Οπότε τώρα ο jobs δεν λέει ότι θα υποστηρίζει flash, αλλά ότι θα επιτρέπει να προγραμματίζεις στην αρχή σε flash και μετά να το μετατρέπεις στην "γλώσσα του iphone". Είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς γιατί είναι λίγο άκυρο να σου υπαγορεύει κάποιος πώς να δουλεύεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών τελικά φαίνεται ότι εκεί στην Apple πλέον αντιλαμβάνονται ότι η περίοδος χάριτος πέρασε και πλέον βάζουν νερό στο κρασί τους ή αρχίζουν να μαζεύουν τα σπασμένα, όπως το βλέπει κανείς. Από μία άποψη χτυπάει άσχημα να στήνεις ένα μαγαζί, να επιλέγεις τα προϊόντα που θέλεις να πουλάς και μια μέρα να έρχονται τρίτοι προμηθευτές και να σου επιβάλουν να πουλάς και τα δικά τους προϊόντα. Έγινε μία αξιόλογη προσπάθεια να κρατηθεί μακρυά το flash, είτε σε μορφή εκτελέσιμου, είτε εκτελέσιμου μέσω διερμηνέα, προσπάθησαν να στρέψουν/κρατήσουν τους developers σε εργαλεία που παρήγαγαν πιο συμπαγές και γρηγορότερο εκτελέσιμο παρά ταύτα το ρεύμα παραήταν δυνατό για να κρατήσουν κόντρα. Το λάθος στην όλη ιστορία δεν ήταν η θέση τους, αλλά στο πως προσπάθησαν να την περάσουν. Δεν μπορείς να περιορίζεις τις επιλογές των χρηστών ή των developers επειδή γνωρίζεις ότι έχεις δίκιο. Πρέπει το σύνολο να βλέπει τις διαφορές και να επιλέγει αυτό το οποίο το ικανοποιεί, απλά επειδή φοβήθηκαν ότι όλοι θα πάνε στην εύκολη λύση με αποτέλεσμα να αρχίσει να διαμαρτύρεται ο κόσμος που οι συσκευές σέρνονται, τράβηξαν προς αυτή την πορεία και η λάθος/απόλυτη επικοινωνιακή πολιτική σε συνδυασμό με τις διάφορες αρνητικές συγκυρίες των τελευταίων μηνών την ανάγκασαν να αλλάξει πλεύση. Αν κάποιο "ηθικό" δίδαγμα βγαίνει από όλη αυτή την ιστορία, αυτό είναι: σε χώρο όπου οι ανατροπές και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, δεν σε παίρνει να κάνεις εχθρούς και ακόμα και αν οι καταστάσεις το επιβάλουν, είναι προτιμότερο να τους έχεις κοντά και να βλέπεις τι σου ετοιμάζουν παρά να τους κρατάς σε απόσταση και στο τέλος να τρέχεις και να μην φτάνεις. Άσχετο βέβαια με το flash, σχετικό όμως με την Apple και την εικόνα της, (που για αυτήν φαίνεται να κάνει βηματάκια προς τα πίσω), άντε να κάνει open source το λειτουργικό της, να μπορέσει να κοντράρει στα ίσια το linux και να συνεχίσει να πουλάει designάτο hardware. Αν ήταν open source το λειτουργικό της, ο flash player σαν διερμηνέας θα έτρεχε σαφέστατα γρηγορότερα, από την άλλη πάλι, κλειστά είναι και τα windows και παρά ταύτα εκεί πάει σφαίρα (συγκριτικά πάντα), οπότε και πάλι καταλήγουμε στο ότι είναι καθαρά θέμα συνεργασίας και τακτικής και κανένα από τα δυο δεν περιορίζει την πρωτοτυπία που κατά την δική μου αντίληψη είναι ο λόγος που παραμένει "κλεισμένη" στα χαρτιά της η Apple. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 @digekas +1 Και εγω στο desire ξερω οτι το flash μου σκιζει την μπαταρια αλλα αν το χρειαστω εχω την επιλογη να το χρησιμοποιησω. Περιμενουμε flash player lite παντως που λενε οτι δεν θα τρωει μπαταρια και τοσους πορους. Αντε να δουμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BladeRunner Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grnrg Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 @digekas +1 Και εγω στο desire ξερω οτι το flash μου σκιζει την μπαταρια αλλα αν το χρειαστω εχω την επιλογη να το χρησιμοποιησω. Περιμενουμε flash player lite παντως που λενε οτι δεν θα τρωει μπαταρια και τοσους πορους. Αντε να δουμε... Ακριβως! Ειναι καλυτερο να εχεις μια επιλογη στο "off" (τροπος του λεγειν) παρα να μην εχεις καν την επιλογη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BladeRunner Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Προβλέπουν μία πτώση του ποσοστού των Symbian κινητών που αμφιβάλω ότι θα συμβεί. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πλέον και αυτό open source οπότε δεν αποκλείεται να υπάρξει μία σύγκληση με το android. Εξάλλου ακόμα και αν δοθεί στους χρήστες η δυνατότητα να εγκαταστήσουν android σε symbian κινητά, στα στατιστικά, οι πωλήσεις των κινητών θα προσμετρηθούν στην κατηγορία των symbian. Το αντίστοιχο βεβαίως ισχύει και για το iOS. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
euklidis Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Θα αργησει το symbian να φτασει το android γιατι το 2ο ειναι πιο δυναμικη πλατφορμα. Για παραδειγμα σημερα περασα το quake 3 στο κινητο μου του οποιου τα data ηταν αυτα του λινουξ. Το android εχει την δυνατοτητα να εσωματωσει το λειτουργικου του υπολογιστη με αυτο του τηλεφωνου, το symbian στην παρουσα κατασταση δεν μπορει να το κανει αυτο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Θα αργησει το symbian να φτασει το android γιατι το 2ο ειναι πιο δυναμικη πλατφορμα. Για παραδειγμα σημερα περασα το quake 3 στο κινητο μου του οποιου τα data ηταν αυτα του λινουξ. Το android εχει την δυνατοτητα να εσωματωσει το λειτουργικου του υπολογιστη με αυτο του τηλεφωνου, το symbian στην παρουσα κατασταση δεν μπορει να το κανει αυτο. Actually it is the other way around. Αυτή την στιγμή και αρκετούς μήνες ακόμα το symbian θα είναι μπροστά σε ότι αφορά τις πωλήσεις, η δυναμικότητα τώρα είναι άλλη ιστορία. Ένα από τα μεγάλα λάθη της nokia ήταν αυτό, σε κάθε ανανέωση του λειτουργικού της, οι κάτοχοι παλαιότερων συσκευών αναγκάζονταν να ξαναγοράσουν τις εφαρμογές για το νέο τους τηλέφωνο, χώρια που θα έπρεπε να περιμένουν τον developer να δώσει τις εφαρμογές του υπογεγραμμένες/προσαρμοσμένες στην νέα έκδοση του λειτουργικού. Το android σαν linux λειτουργικό έχει μία απίστευτη κοινότητα που το στηρίζει και την google σαν εταιρία να παρέχει πόρους και οργάνωση. Γενικότερα η open source κοινότητα δίνει υπεραξία και τεράστια ώθηση στο κάθε προϊόν/συσκευή που έρχεται κοντά της. Όσο γρηγορότερα το αντιληφθούν αυτό οι εταιρίες, τόσο γρηγορότερα θα βγουν και αυτές κερδισμένες αλλά και οι καταναλωτές, σε βαθμό που δεν τίθεται καν θέμα αν θα γίνει, αλλά το πόσο σύντομα αυτό θα συμβεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Κάλο ειναι αυτο ας βαλει λιγο νερο στο κρασί της η Aple. Ο Α4 + 3GS θα τα καταφέρνει περίφημα με τα flash. Εχει ανακινηθεί οτι το νεο symbian θα είναι συμβατό με το s60 V5, μετά σταδιακή εγκατάλειψη του symbian και αντικατάσταση με το maemo. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
digekas Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 ...Εχει ανακινηθεί οτι το νεο symbian θα είναι συμβατό με το s60 V5, μετά σταδιακή εγκατάλειψη του symbian και αντικατάσταση με το maemo. Έχει ανακοινωθεί επίσημα; Αυτό θα ήταν ευχής έργο μιας και το maemo στηρίζεται και αυτό σε linux αν και μου φαίνεται παράδοξο να πλήρωσαν τόσα χρήματα για να αγοράσουν τις πατέντες του symbian που κρατούσαν τρίτες εταιρίες για να το κάνουν open source και τώρα να το κάνουν στην άκρη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grnrg Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Έχει ανακοινωθεί επίσημα; Αυτό θα ήταν ευχής έργο μιας και το maemo στηρίζεται και αυτό σε linux αν και μου φαίνεται παράδοξο να πλήρωσαν τόσα χρήματα για να αγοράσουν τις πατέντες του symbian που κρατούσαν τρίτες εταιρίες για να το κάνουν open source και τώρα να το κάνουν στην άκρη. Λες δηλαδη οτι μια πολυεθνικη εταιρια για να μην πεταξει λεφτα του παρελθοντος θα στερηθει εσοδα του μελλοντος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα