bebis4 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Παίδες καλημέρα.Σκάφτηκα να ανοίξω αυτό το θέμα ώστε οι κάτοχοι του συγκεκριμένου laptop να προτείνουν και να βοηθούν δίνοντας λύσεις σε διάφορες απορίες ώστε να είναι όλες μαζί συγκεντρωμένες. Η δικιά μου πρώτη απορία είναι η εξής: επειδή έχω ακούσει και διαβάσει για το θέμα clean install σε vaio και επειδή μετά από 3 μήνες περίπου και δεν την βγάζω με όλα τα μαραφέτια της sony θέλω να κάνω clean install. 1.το laptop φοράει πάνω win 7 home greek. μπορώ με αυτό το prodact key να ενεργοποιήσω win 7 ultimate greek? 2.αν κάνω clean install με win 7 home ή ultimate greek θα χρειαστεί να περάσω στο εν λόγω dvd τους drivers του σκληρού για να ξεκινήσει η εγκατασταση όπως χρειάστηκε να κάνω παλιά με clean install στο hp8710w με το nlite? 3. θα χρειαστεί μετά το clean install να περάσω κάποιους drivers από το hardware του vaio? 4.το partition με τα win 7 home που έχει μέσα να το σβήσω ή όχι? και αν όχι αν χρειαστεί κάποια φορά να κάνω επαναφορά θα γίνει με τα dvd recovery που έχω κάψει στην αρχή αν δεν υπάρχει το software της sony? (πχ υπαρχει κατι στα win 7 σχετικα με την φορτιση της μπαταριας που εχουν τα προγραμματα της sony ωστε να μην φορτιζει συνεχεια ωστε να κανω clean install να βαλω win 7 στο 14 vpc cw2?) 5.Μπορώ να βρω κάποια από τα software της sony για να εγκαταστήσω μετά το clean install? 6. χάνω την εγγύηση μετά την εγκατάσταση? 7. μπορώ ταυτόχρονα να βάλω και linux ή υπάρχει κάποιο θέμα με linux και sony? ΤΕΛΟΣ σκέφτομαι το εξής που μπορεί να είναι και βλακεία αλλά θα το πώ. Λέω να βγάλω τον σκληρό που φοράει τώρα το sonaki (να και τα υποκοριστικά) και να βάλω έναν άλλο μεγαλύτερο και 7200 rpm ώστε να κάνω εκεί το clean install και να δουλεύω το laptop με αυτόν (σε αυτή την περίπτωση χρειάζομαι drivers ή απλά κουμπώνω πάνω τον καινούργιο σκληρό και βάζω το dvd των win 7 ultimate και ξεκινά κανονικά η εγκατάσταση?) προτάσεις για σκληρό 7200? ουφφφφ αυτά τα ολίγα και όποια βοήθεια δεκτή. Αν σε περίπτωση πάθει κάτι όταν θα βάλω πάλι τον παλιό θα κάνει boot κανονικά το laptop όπως πριν?
panos2000gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 1. Φυσικά και ΟΧΙ 2. Οχι...περνάς πρώτα τα Windows και μετά τους drivers χωρίς κανένα πρόβλημα. 3. Ναι... 4. Καλύτερα να το κρατήσεις για να μπορεις να ξαναδημιουργήσεις δισκάκια σε περιπτωση που χάσεις/χαλάσεις τα ήδη υπάρχοντα. 5. Λογικά με το vaio update θα μπορείς. 6. Οχι 7. Θέλει να θυσιάσεις αρκετές ώρες για να δουλέψουν ολόσωστά και φυσικά να έχεις κάποια εμπειρία. Υπάρχει θέμα με την κάρτα γραφικών κυρίως αλλά και την φωτεινότητα...δεν είναι θέμα της Sony αλλά της nvidia. Για το θέμα του δίσκου μην περιμένεις να δεις τρελές διαφορές από 7200 rpm. Αισθητή διαφορά θα δεις μόνο με ssd.
bebis4 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μην περιμένεις να δεις τρελές διαφορές απο τον σκληρό. Διαφορά θα δεις μόνο με ssd. μπορω να βαλω και κατι τετοιο? http://www.skroutz.gr/s/248645/Intel...-MLC-34nm.html μπορώ από τα recovery disks που έχω δημιουργήσει να τα χρησιμοποιήσω για clean install? γιατί αλλιώς με ποιο τρόπο θα κάνω clean install με το product key που έχω για win 7 home premium νομίζω?
panos2000gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 μπορώ από τα recovery disks που έχω δημιουργήσει να τα χρησιμοποιήσω για clean install? Όχι..τα recovery dvd που έφτιαξες επαναφέρουν τον υπολογιστή με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις όπως ακριβώς όταν το αγόρασες. γιατί αλλιώς με ποιο τρόπο θα κάνω clean install με το product key που έχω για win 7 home premium νομίζω? Σου ζητάει το κλειδί και το βάζεις...απλούστατο! Αν σου ζητήσει ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου η διαδικασία είναι εξίσου απλή. Καλείς δωρεάν στο τηλέφωνο που εμφανίζεται στην οθόνη και ακολουθείς τις μαγνητοφωνημένες οδηγίες.
bebis4 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Σου ζητάει το κλειδί και το βάζεις...απλούστατο! Αν σου ζητήσει ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου η διαδικασία είναι εξίσου απλή. Καλείς δωρεάν στο τηλέφωνο που εμφανίζεται στην οθόνη και ακολουθείς τις μαγνητοφωνημένες οδηγίες. εννόω που θα βρω το dvd για να βάλω το key Που έχω? πάντως κάθε φορά που χρειάζομαι βοήθεια είσαι άμεσος. Σε ευχαριστώ γιατί έχω γλιτώσει πολύτιμο χρόνο, τον οποί χρειάζομαι για τα μικρά τερατάκια μου .
panos2000gr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Αν έχεις το utorrent τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα... Πάντως είναι εξίσου εύκολο και γρηγορότερο να κάνεις recovery και να απεγκαταστήσεις όσο προγράμματα/utility δεν θέλεις. Εγώ αυτό έκανα και λειτουργούσαν τα πάντα άψογα.
athanaso77 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως είναι εξίσου εύκολο και γρηγορότερο να κάνεις recovery και να απεγκαταστήσεις όσο προγράμματα/utility δεν θέλεις. Με αυτό τον τρόπο μένουν "σκουπίδια" από αυτά που έχουν απεγκατασταθεί. Με μια clean έκδοση, θα δεις διαφορά. Πόσο μάλλον αν έβαζες τα Ultimate.
bebis4 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 παιδια επανηλθα αφου τελειωσα δουλεια και θελω να ρωτησω αν υπαρχει διαφορα στην ταχυτητα των home premium win7 και των ultimate.
bebis4 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 σκεφτομαι να παρω ενα Notebook Cooler Pad για το 14αρι sony vpccw2 μου και το 17αρι hp 8710w. για το sony το χρειαζομαι προληπτικα για να το αφηνω ανοικτο για download γιατι μεχρι τωρα δεν εχω κανενα προβλημα θερμοκρασιας. το 8710w ανεβαζει θερμοκρασιες οταν δουλευω προγραμματα σχεδιαστικα και κανω Render 78-80 βαθμους και σκεφτομαι και να το φυσηξω με σπρει. σκεφτομαι καποιο από αυτα τα δυο. τι λετε θα κανουν δουλεια? http://www.e-plaza.gr/index.php?target=categories&category_id=562 επίσης έχετε να προτείνετε κάποιον εσωτερικο σκληρο στις 7200 με χωριτικοτητα 320 g και πανω και καλες θερμοκρασιες?
jim123 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 βάση θα σου πρότεινα αυτη http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Laptop-Acc/Stands/Enermax-Enermax-Aeolous-Black-CPU-Cooler.htm
bebis4 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 θα βαλω τελικα τα win 7 home premium και σκεφτηκα οτι δεν θα χρειαστω κανεναν driver απο την σονυ μιας και τα 7αρια αναγνωριζουν αυτοματα ολους τους drivers σωστα?
guardianx71 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 θα βαλω τελικα τα win 7 home premium και σκεφτηκα οτι δεν θα χρειαστω κανεναν driver απο την σονυ μιας και τα 7αρια αναγνωριζουν αυτοματα ολους τους drivers σωστα? Όχι και όλους αλλά αρκετούς. Πρόταση μου , πρωτού κάνεις φορμάτ , κατέβασε τους drivers για το lan και wlan σε κάνα φλασάκι , έτσι ώστε αν δεν τα διαβάσουν τα 7 μόνα τους αυτά και άλλα να μπορείς να συνδεθείς να τα κατεβάσεις . Εdit: τώρα θυμήθηκα ότι έχεις 2 laptop απότι έγραψες , άρα τα κατεβάζεις και από εκεί
bebis4 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 μολις τελειωσα το clean install και δεν μπορω να καταλαβω ποιοι ειναι οι drivers απο το site της sony για να λειτουργουν τα fn + τα κουμπια f καθως και για το lan και wlan. καμια βοηθεια? ---------- Προσθήκη στις 01:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:03 ---------- ψαχνω Drivers για να λειτουργουν το fn + f και για lan και wlan για το σονακι μου. μολις εκανα clean install. ---------- Προσθήκη στις 01:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:08 ---------- επισης μου βγαζει το εξης μυνημα. the installed battery may not be properly connected to the computer or may not be copatible with the computer. click ok to enter hidernate mode, and reinsert the battery. see the electronic vaio® user guide for more information about using the battery. κανω αυτο που λεει αλλα μου εμφανιζει ξανα το μυνημα στην μεση της οθονης και δεν μπορω να κανω τιποτα. καμμια ιδεα ρε παιδιαααααα. τα εχω παιξει. οταν το λειτουργω μονο με ρευμα δεν το εμφανιζει. να πω οτι εκανα καποιους drivers εγκαταταση απο το site sony. επισης οταν εκανα το install το λαπτοπ ηταν στην μπριζα και με την μπαταρια επανω. οι drivers που ισως σχετιζονται με αυτο και τους εγκατεστησα ειναι VAIO_Power_Management_5.0_5.0.0.11300 Battery Checker 4.1 - 4.1.0.08270 μακαρι να λυσω τα προβληματακια αυτα γιατι εχω χαλαστει. στην αρχη ειχα κρατησει recovery disks. αν δεν βρω ακρη πως μπρω να κανω recovery? χρειαζεται καποιο προγραμμα της σονυ να εγκαταστησω και αν ναι που θα το βρω? αναμενω με αγωνια τις απαντησεις σας.
bebis4 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 μολις τελειωσα το clean install και δεν μπορω να καταλαβω ποιοι ειναι οι drivers απο το site της sony για να λειτουργουν τα fn + τα κουμπια f καθως και για το lan και wlan. καμια βοηθεια? ---------- Προσθήκη στις 01:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:03 ---------- ψαχνω Drivers για να λειτουργουν το fn + f και για lan και wlan για το σονακι μου. μολις εκανα clean install. ---------- Προσθήκη στις 01:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:08 ---------- επισης μου βγαζει το εξης μυνημα. the installed battery may not be properly connected to the computer or may not be copatible with the computer. click ok to enter hidernate mode, and reinsert the battery. see the electronic vaio® user guide for more information about using the battery. κανω αυτο που λεει αλλα μου εμφανιζει ξανα το μυνημα στην μεση της οθονης και δεν μπορω να κανω τιποτα. καμμια ιδεα ρε παιδιαααααα. τα εχω παιξει. οταν το λειτουργω μονο με ρευμα δεν το εμφανιζει. να πω οτι εκανα καποιους drivers εγκαταταση απο το site sony. επισης οταν εκανα το install το λαπτοπ ηταν στην μπριζα και με την μπαταρια επανω. οι drivers που ισως σχετιζονται με αυτο και τους εγκατεστησα ειναι VAIO_Power_Management_5.0_5.0.0.11300 Battery Checker 4.1 - 4.1.0.08270 μακαρι να λυσω τα προβληματακια αυτα γιατι εχω χαλαστει. στην αρχη ειχα κρατησει recovery disks. αν δεν βρω ακρη πως μπρω να κανω recovery? χρειαζεται καποιο προγραμμα της σονυ να εγκαταστησω και αν ναι που θα το βρω? αναμενω με αγωνια τις απαντησεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.