giorgostzi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Προσφορά στον FreeAgent Desk ST310005FDD2E1 στα 64,99 ευρώ από τα Multirama. Επειδή σκέφτομαι να τον αγοράσω, τον έχει κάποιος γενικότερα ποια η γνώμη σας για τους Seagate;
trilos021 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 εχω τον 1,5...μια χαρα μέχρι στιγμής είναι (τον έχω καιρό)...και καλή τιμή φαίνεται.Μάλλον θα πάρω και γω κανένα
cabdik Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 εγω εχω εναν 500Gb εδω και 3+ χρονια και ειναι σκυλι!! και να σκεφτεις οτι τοτε τον ειχα παρει 120€!!!!!!!!!!!!!
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 εγω εχω εναν 500Gb εδω και 3+ χρονια και ειναι σκυλι!! και να σκεφτεις οτι τοτε τον ειχα παρει 120€!!!!!!!!!!!!! Τον πρωτο μου δισκο (που ηταν seagate) τον πληρωσα 110.000δρχ -το 1993 αν θυμαμαι καλα το ετος- (τοτε ηταν περιπου ενας μισθος) και ηταν 500ΜΒ.
cabdik Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Τον πρωτο μου δισκο (που ηταν seagate) τον πληρωσα 110.000δρχ -το 1993 αν θυμαμαι καλα το ετος- (τοτε ηταν περιπου ενας μισθος) και ηταν 500ΜΒ. καλα ρε συ, ειπαμε........3 χρονια, οχι τον προηγουμενο αιωνα...!!!!!:lol: το ειπα για να του δειξω οτι μεσα στα 3 αυτα χρονια, βρισκει δισκο 2πλασιας χωρητικοτητας με τα μισα περιπου χρηματα. ειναι πολυ καλη η τιμη!! αλλα και για την αξιοπιστια του, αφου εχει αντεξει 3 χρονια (τα τελευταια 2 φουλαρισμενος!) και συνεχιζει..!
frou-frou Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Αξίζει τα λεφτά του. Είναι η καλή σειρά της Seagate με τα 5 χρόνια εγγύηση. Νομιζω ότι μπορείς να τον επιλέξεις άφοβα. Σε αυτά τα λεφτά δεν θα βρείς κάτι καλύτερο.
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 καλα ρε συ, ειπαμε........3 χρονια, οχι τον προηγουμενο αιωνα...!!!!!:lol: το ειπα για να του δειξω οτι μεσα στα 3 αυτα χρονια, βρισκει δισκο 2πλασιας χωρητικοτητας με τα μισα περιπου χρηματα. ειναι πολυ καλη η τιμη!! αλλα και για την αξιοπιστια του, αφου εχει αντεξει 3 χρονια (τα τελευταια 2 φουλαρισμενος!) και συνεχιζει..! Ειναι πολλα τα τρια χρονια. Λογικο να βλεπεις τοσο μεγαλες διαφορες. Μαλιστα επρεπε να ειναι ακομα πιο φτηνα, γι αυτο εβαλα το παραδειγμα με το 1993. Τα 17 χρονια ειναι 5.6 φορες τα 3. Εχει πεσει πολυ ο ρυθμος ανοδου/βελτιωσης της τεχνολογιας σε σχεση με παλιοτερα, επομενως και ο ρυθμος της πτωσης των τιμων.
giorgostzi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Ο πρώτος μου δίσκος ήταν ένας quantum fireball, νομίζω οτι ήταν στα 3,2gb. όχι δεν κάνω πλάκα... πάρα πάρα πολλά χρόνια πίσω. Σε ένα pentium στα 166 Τον χτύπησα τον seagate :0 thnk u! Αλλά μου αρέσει αυτή η συζήτηση περι δίσκων και τιμών. Έχουν πέσει πάρα πολύ οι τιμές τους τα τελευταία χρόνια και έχουν αυξηθεί οι χωρητικότητες τρελά.
basilis5 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Ο πρώτος μου δίσκος ήταν ένας quantum fireball, νομίζω οτι ήταν στα 3,2gb. όχι δεν κάνω πλάκα... πάρα πάρα πολλά χρόνια πίσω. Σε ένα pentium στα 166 Τον χτύπησα τον seagate :0 thnk u! Αλλά μου αρέσει αυτή η συζήτηση περι δίσκων και τιμών. Έχουν πέσει πάρα πολύ οι τιμές τους τα τελευταία χρόνια και έχουν αυξηθεί οι χωρητικότητες τρελά. Έχω κι εγώ έναν. 1,2 gb και δουλεύει ακόμα! Βέβαια ακουγεται σαν προπελα... Νομίζω είναι καλή η τιμή αν κ τελευταία οι τιμές στους εξωτερικούς είναι λίγο καρτέλ
ss13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Καλύτερη λύση είναι να πάρει αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames/Raidsonic-Icy-Box-Dock-Station-2-5-3-5-Sata-HDD-to-USB2-0-eSata-2xUSB2-0-Hub-CR.htm και να τοποθετήσεις αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD8000AARS-800GB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3.htm και θα είσαι εντάξει !!
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Ο πρώτος μου δίσκος ήταν ένας quantum fireball, νομίζω οτι ήταν στα 3,2gb. όχι δεν κάνω πλάκα... πάρα πάρα πολλά χρόνια πίσω. Σε ένα pentium στα 166 ... Φιλε Γιωργο ουτε εγω εκανα πλακα. Seagate 500ΜΒ σε εναν 386 DX/40Mhz! Ηταν απιστευτη χωρητικοτητα τοτε, ηταν το top μοντελο/χωρητικοτητα! Fireball της quantum 1.2GB ειχα παρει σαν επομενο μετα απο 1+ χρονο περιπου! Αλλά μου αρέσει αυτή η συζήτηση περι δίσκων και τιμών. Έχουν πέσει πάρα πολύ οι τιμές τους τα τελευταία χρόνια και έχουν αυξηθεί οι χωρητικότητες τρελά. Τον τελευταιο ομως χρονο οι τιμες στην Ελλαδα οχι μονο δεν επεσαν αλλα σε πολλες περιπτωσεις εχουν ανεβει. Τωρα (μια βδομαδουλα μολις) κατι γινεται, αρχιζουν με 3μηνη καθυστερηση να πεφτουν δειλα δειλα μεχρι να φτασουν σε λιγο καιρο εκει που πρεπει... Καλύτερη λύση είναι να πάρει αυτό http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/External-HDD-DVD-USB/HDD-Optical-Frames/Raidsonic-Icy-Box-Dock-Station-2-5-3-5-Sata-HDD-to-USB2-0-eSata-2xUSB2-0-Hub-CR.htm και να τοποθετήσεις αυτόν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Caviar-Green-WD8000AARS-800GB-HDD-3-5inches-64MB-Cache-7200RPM-SATA-3.htm και θα είσαι εντάξει !! Πλακα κανεις φανταζομαι... Αν οχι: Να σκασει στο καρτελ που ειπε και ο φιλος πριν, 63 ευρω για να παρει εναν 0.8ΤΒ; Οσα θα εδινε στη Γερμανια για να παρει τον "διπλο" EARS 1.5TB! Επισης μια παρατηρηση, στο λινκ του δισκου που δινεις οι ασχετοι (η μηπως σκοπιμα παραπλανητικοι; ) τυποι του Πλαισιου αναφερουν 7200rpm αντι για 5400 που ειναι το σωστο. ΥΓ Φιλε giorgostzi, καλοριζικος και "καλογεμιστος"!
ss13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 matrixxx , διάβασε την τρίτη σελίδα για σου λυθεί η απορία !! http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=53932
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 matrixxx , διάβασε την τρίτη σελίδα για σου λυθεί η απορία !! http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=53932 Ψιλοασχετο το λινκ του 2006 με καποιες νεοτερες απαντησεις που δινεις εκτος αν εννοεις κατι σε σχεση με τα docking stations. Τα Docking Stations με eSata τα δουλευω πανω απο 2 χρονια και παντα τα προτεινω σε συνδιασμο με εσωτερικους αντι για εξωτερικους-μπαουλα και ψοφιους σε ταχυτητα. Αλλα εξαρταται για τι χρηση τον θελει καποιος. Σε καποιον που θελει μονο εναν δισκο, για αποθηκευση, μια χαρα ειναι και ο ετοιμος. Για τον δισκο που προτεινεις μιλησα. Πανακριβος (καρτελ βλεπεις), αργος και πολυ μικρος. Ξαναδιαβασε αν εχεις αποριες παραπανω. Αν του κανει απλα ενας δισκος εξωτερικος για (αργη) αποθηκευση, του λες να δωσει 115 ευρω για 0.8ΤB αντι 65 ευρω για 1ΤΒ;;;;
ss13 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 matrixxx , είσαι πιο σίγουρος όμως για τα αρχεία σου με τον τρόπο που σου λέω απλά είναι πιο ακριβή σαν λύση .
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 matrixxx , είσαι πιο σίγουρος όμως για τα αρχεία σου με τον τρόπο που σου λέω απλά είναι πιο ακριβή σαν λύση . Λαθος, 3,5 χρονια παιζω με dock. stat. με e-sata οχι 2. Αρα αναφερεσαι σε αυτο: "Πρώτον, γιατί οι controllers των κουτιών αυτών, δεν είναι και πολύ σόϊ. Δεύτερον, ελάχιστοι σέβονται τον εξωτερικό δίσκο τους, κατά την μετακίνησή του. Έχω δεί αρκετά νήματα με τίτλο "Μου έπεσε ο εξ. δίσκος, βοήθεια"." (πηγη το παραπανω λινκ) Σκεψου οτι οποιου του πεσει ο εξωτερικος μπορει να του πεσει και ολο το σετ dock-δισκου. Τελος αν 5-20% χαλασει ο controller, ανοιγεις το κουτακι, βγαζεις τον δισκο που ειναι 100% οκ και τον βαζεις σε αλλη θηκη ή station. Δεν παθαινεις κατι. Γενικα ειμαι υπερ της λυσης Docking station και την εχω υιοθετησει χρονια τωρα γιατι οταν εχεις πολλους δισκους σου προσφερει μεγαλυτερη οικονομια χωρου, ειναι πιο ευελικτο σχημα, και εχεις πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες. Ακομα και τους εξωτερικους δισκους που εχω παρει επειδη τους ειχα βρει σε απιστευτες προσφορες, τους εχω βγαλει απο το κουτι τους και τους δουλευω τουλαχιστον μεχρι να τους γεμισω στο dock. Αλλα αυτες ειναι ειδικες περιπτωσεις, οι περισσοτεροι θελουν απλα ενα δισκακι για αποθηκευση!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.