EKPTOTWS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημερα παιδια, Εχω εναν υπολογιστη βλεπω οτι τελευταια εχει πολλα προβληματα με υπερθερμανση με αποτελεσμα να τρωει πολλα crasharismata. Το κυριοτερο που μου δειχνει οταν boot-αρω ειναι CPU temperature is high ή κατι παρεμφερες τελως παντων. Η ερωτηση μου ειναι αν πρεπει μετα απο 5 χρονια που εχω αυτο το pc να παρω νεο cpu ή να αλλαξω μονο τον ανεμηστηρα που εχει πανω του? Οποτε εαν αλλαξω cpu τι να παρω που να το σηκωνει η μητρικη? (τωρα εχω ενα Pentium 4 3.40 GHz). Και για ανεμιστηρα του CPU τι να παρω? Ευχαριστω εκ των προτερων
Pooky(1) Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Πρώτο βήμα είναι να καθαρίσεις το υπάρχον pc σου. Πρέπει να έχει μαζευτεί απίστευτη μπίχλα εκεί μέσα. Δεύτερο βήμα είναι αφαίρεση της ψήκτρας και επανατοποθέτηση φρέσκιας θερμοαγώγιμης πάστας. Πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις και τα δύο. Αν δεν δεις αλλαγές, τότε πας για αλλαγή ψήκτρας. Κάνε τα δύο πρώτα βήματα και βλέπεις. Μετά από τόσα χρόνια, αν δεν έχεις καθαρίσει ποτέ το pc σου, είναι επόμενο να έχει υψηλές θερμοκρασίες.
EKPTOTWS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημερα και σε ευχαριστω για την απαντηση.. Στο πρωτο που λες για τον καθαρισμο το εχω κανει ηδη. Τωρα σε παρακαλω εξηγησε μου εαν δεν σου ειναι κοπος τι ειναι η φρέσκια θερμοαγώγιμη πάστα και που την βρισκω. Επισης τι ψηκτρα μου προτεινεις να παρω?
user12 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Καλημερα και σε ευχαριστω για την απαντηση.. Στο πρωτο που λες για τον καθαρισμο το εχω κανει ηδη. Τωρα σε παρακαλω εξηγησε μου εαν δεν σου ειναι κοπος τι ειναι η φρέσκια θερμοαγώγιμη πάστα και που την βρισκω. Επισης τι ψηκτρα μου προτεινεις να παρω? Σε καποιο e-shop? Αν παρεις ψυκτρα παιζει να εχει μεσα παστα ps τωρα που το εβλεπα ο καθενα περιγραφη οτι θελει βαζει θερμοαπαγωγιμη δεν ειναι το σωστο? Θερμοεπαγωγικη τι σημαινει?
EKPTOTWS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Σε καποιο e-shop? Αν παρεις ψυκτρα παιζει να εχει μεσα παστα ps τωρα που το εβλεπα ο καθενα περιγραφη οτι θελει βαζει θερμοαπαγωγιμη δεν ειναι το σωστο? Θερμοεπαγωγικη τι σημαινει? Kαλημερα φιλε μου.. επειδη δεν τα γνωριζω καλα και προκειμενου να ξοδεψω χρηματα σε κατι που ισως δεν αξιζει μπορεις να μου προτεινεις μια ψυχτρα και μια παστα συγκεκριμενα εαν δεν σου ειναι μεγαλος κοπος? Ευχαριστω
eytyxhs098 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Kαλημερα φιλε μου.. επειδη δεν τα γνωριζω καλα και προκειμενου να ξοδεψω χρηματα σε κατι που ισως δεν αξιζει μπορεις να μου προτεινεις μια ψυχτρα και μια παστα συγκεκριμενα εαν δεν σου ειναι μεγαλος κοπος? Ευχαριστω Αυτό φιλε μου θα τον κρατήσει παγομενο....http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700949 αν του βάλεις και 2αμιστιρακια θα πετάει....
Pooky(1) Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Σε καποιο e-shop? Αν παρεις ψυκτρα παιζει να εχει μεσα παστα ps τωρα που το εβλεπα ο καθενα περιγραφη οτι θελει βαζει θερμοαπαγωγιμη δεν ειναι το σωστο? Θερμοεπαγωγικη τι σημαινει? Στην ουσία η πάστα είναι ο αγωγός θερμότητας ανάμεσα στον επεξεργαστή και τη ψήκτρα, αλλά όπως και να το πεις δεν αλλάζει και τίποτε. Καλή η πρόταση παραπάνω, αλλά τσέκαρε ότι είναι για socket 478.
EKPTOTWS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Καλή η πρόταση παραπάνω, αλλά τσέκαρε ότι είναι για socket 478. Φιλε μου σε ευχαριστω αλλα δεν ειμαι τοσο γνωστης ωστε να ψαξω μονος μου απο την στιγμη που ουτε καν το socket ξερω τι σημαινει.. εαν μπορεις προτεινε..
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Φίλε κατέβασε το cpu-z και αν το τρέξεις θα σου πει κάπου Package Π.Χ. Socket 775 LGA (αυτό το βγάζει σε μένα σε σένα θα έχει το δικό σου socket)
EKPTOTWS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Φίλε κατέβασε το cpu-z και αν το τρέξεις θα σου πει κάπου Package Π.Χ. Socket 775 LGA (αυτό το βγάζει σε μένα σε σένα θα έχει το δικό σου socket) Απο οσο ειδα εαν δεν κανω λαθος εχω και εγω 775 Παραθετω μια φωτο που εβγαλα... http://img819.imageshack.us/img819/2118/39647966.png' alt='39647966.png'> Τωρα με βαση αυτο μπορειτε να μου προτεινεται εαν γινετε ενα καλο cooler και μια καλη παστα (με λινκς εαν γινεται για να μην κανω καμια πατατα) για να τα παραγγειλω να ησυχασω με αυτα? ευχαριστω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.