SR71B Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Πηρα ενα USB flash stick πριν ενα χρονο. Ηταν τον OCZ Rally 2 Turbo USB 2.0 στα 4 gigabyte. Η ονομαστικη ταχυτητα εγγραφης ηταν κοντα στα 30 MB/sec. Οντως, οταν το πηρα, ΑΥΤΗ ηταν η ταχυτητα εγγραφης !!!! Το επαληθευσα μεσα απο το Total Commander 7.0 γιατι ο TC βγαζει ενα dialog box που μετραει την ταχυτητα εγγραφης την στιγμη του copy απο τον σκληρο δισκο στο στικακι. Το τελευταιο διαστημα ΔΕΝ παρακολουθουσα καθε φορα αυτο το dialog box γιατι ημουν σιγουρος για την ταχυτητα του στικ. Αλλα, σιγα-σιγα, ενιωθα οτι αρχισε να πεφτει ιδιως στα μεγαλα αρχεια. Οποτε και ξαναπαρατηρησα το dialog box του TC ......... Η ταχυτητα εχει πεσει στα 20 MB/sec !!!!!! Δοκιμασα πολλες φορες και με πολλα αρχεια (μικρα και μεγαλα) να κανω troubleshhot την ταχυτητα εγγραφης. Τα ιδια ..... !!!!! Χρονομετρησα με το ρολοι χειρος το κοπιαρισμα ενος μεγαλου αρχειου 1.1 gigabyte (το image του Norton Ghost που εχω σωσμενο στο τελευταιο partition του δισκου) απο τον δισκο στο στικ ....... και μετρησα κοντα 1 λεπτο (57 δευτερολεπτα). Οποτε, ΝΑΙ, η ταχυτητα εχει πεσει στα 20 MB/sec. Tι μπορω να κανω ? Καπου διαβασα οτι οσες φορες κανεις εγγραφη τοσο πιο πολυ πεφτει η ταχυτητα του stick. Στις ποσες φορες συμβαινει αυτο ? Στις 100, στις 1000 ? (δεν νομιζω να εχω κανει πανω απο 300 εγγραφες στο stick απο τοτε που το πηρα ....... πολλες ειπα) Ειναι ΜΗ-αναστρεψιμη αυτη η πτωση στην ταχυτητα ? Μηπως ειναι καποιο (απο τα απειρα) bug των Windows ? Το συστημα υποστηριζει USB 2.0 και σε hardware και σε software (Win XP).
Errik Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Πολλές φορές τα windows κάνουν λανθασμένο report ταχύτητας γιατί δείχνουν την ταχύτητα της cache και όχι την πραγματική. Δοκίμασε με κανένα HDtune ή κάποιο αντίστοιχο προγραμματάκι να δεις την ταχύτητα. Γενικά πάνω απο 20ΜΒ/sec για φλασάκι είναι πολύ καλά...
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Το φαινόμενο λέγεται κερματισμός (fragmentation) 1.κάνε ένα φορμάτ το usb, full όχι quick. 2.κατέβασε το defragler και κάνε ένα καλό defrag και στον σκληρό( ούς ) σου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Το φαινόμενο λέγεται κερματισμός (fragmentation) 1.κάνε ένα φορμάτ το usb, full όχι quick. 2.κατέβασε το defragler και κάνε ένα καλό defrag και στον σκληρό( ούς ) σου. εννοείς fragmentation σε NAND Flash?
warewolf Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 εχω το ιδιο στικακι και σε εμενα εχει γινει ακριβως το ιδιο. ψαχνοντας να βρω τι φταιει, καπου ειχα διαβασει οτι χρηστες ειχαν παραπονεθει οτι μετα απο format στο στικακι ειχε αρχισει το προβλημα. περιεργως και σε εμενα το προβλημα ειχε αρχισει οταν του ειχα κανει format σε διαφορες επιλογες (πειραματα) fat16, fat32, ntfs κλπ κλπ. οσο καιρο το ειχα αφορμαριστο, ειχε παντα την ονομαστικη ταχυτητα. μαλιστα καπου υπηρχε καποιο utility οπου υποτιθεται οτι το φορμαριζες με το συγκεκριμενο και ξαναερχοταν στα ισια του. εχει περασει αρκετος καιρος πλεον αλλα θυμαμαι οπου το ειχα κατεβασει το φορμαρισα αλλα δεν επανηλθε ποτέ στην ονομαστικη ταχυτητα. πιθανον να πεφτει η αποδοση του, ουτε εγω εβγαλα ακρη ποτε. δεν ξερω αν λογος πτωσης ταχυτητας, ειναι λογος για αντικατασταση αφου εχουν εφόρου ζωης. μην ξεχναμε, οτι το συγκεκριμενο το αγοραζεις για ταχυτητα.
stamatisx Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά οι NAND από τα stick δεν είναι ποιοτικά τόσο καλές όσο των SSD, φθείρονται πολύ πιο γρήγορα και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ θα πέφτει η ταχύτητα. Το φορμάρισμα με διαφορετικά αρχεία συστήματος βοηθάει ανάλογα με τα αρχεία που θέλουμε να μεταφέρουμε.
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 εννοείς fragmentation σε NAND Flash? Ακόμα και η κεντρική μνήμη του pc κερματίζεται, οτιδήποτε αποθηκευτικό μέσο όπου γράφονται και διαγράφονται αρχεία κερματίζεται.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 ο τρόπος που λειτουργεί ένας HDD όμως είναι διαφορετικός από τον τρόπο που λειτουργεί μια NAND Flash και για αυτό χρειάζεται defrag... υποτίθεται ότι το defrag τα "μαζεύει" για να μην κάνει περιττές κινήσεις η κεφαλή σε έναν HDD, σε ένα flashάκι/ssd/ram δεν υπάρχει κεφαλή οπότε δεν έχει νόημα imho να κάνεις defrag...
antonl Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 ... εξού και random access memory. Αν και ναι, θυμάμαι κάτι προγραμματάκια προ ~10ετίας που κάναν defrag στη RAM.
tarantules Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 ο τρόπος που λειτουργεί ένας HDD όμως είναι διαφορετικός από τον τρόπο που λειτουργεί μια NAND Flash και για αυτό χρειάζεται defrag... υποτίθεται ότι το defrag τα "μαζεύει" για να μην κάνει περιττές κινήσεις η κεφαλή σε έναν HDD, σε ένα flashάκι/ssd/ram δεν υπάρχει κεφαλή οπότε δεν έχει νόημα imho να κάνεις defrag... Το αυτό... Επίσης στα στικάκια,μεγάλο ρόλο στην ταχύτητα εγγραφής-ανάγνωσης δεν παίζει τόσο η μνήμη όσο ο controller.Το τσιπάκι δηλαδή που διεκπεραιώνει τη συνεργασία μνήμης με δίαυλο επικοινωνίας,CPU κλπ. Επίσης δεν ξέρω εαν υπάρχει περίπτωση να σου έριξε αυτόματα (όπως στα DVD-recorder) την ταχύτητα από USB2.0 σε USB1.1
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Ότι είναι ποιο έντονο το πρόβλημα στο HDD εννοείτε αφού είναι ποιο αργός. Αλλά όλες η συσκευές έχουν seek rate,και πάντα ένα sequential αρχείο θα διαβάζεται ποιο γρήγορα από ένα non-sequential.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 άσε που σε NAND Flash "απαγορεύεται" να κάνεις defrag λόγω "περιορισμένων" cycles...
TheELF Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 άσε που σε NAND Flash "απαγορεύεται" να κάνεις defrag λόγω "περιορισμένων" cycles... Ναι, για αυτό είπα και format στο usb,και όχι συνέχεια,αλλά που και που δεν είναι και κακό.
SR71B Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδια, σας ευχαριστω θερμα για τις απαντησεις σας. ΟΝΤΩΣ, κατεβασα ενα utlity απο το site της OCZ που λεγοταν memorybar. Το ετρεξα και μου εβγαλε τεσσερεις καρτελες εκ των οποιων η τελευταια εκανε partition στο στικακι. Eιχε και μια μπαρα επιλογης για το μεγεθος του partition. Εγω το εθεσα στο max. Το ετρεξα ..... αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι απο τοτε και μετα ξεκινησε η πτωση στην ταχυτητα. Απλα ημουν περιεργος. Εχω και ενα παλιοτερο στικακι, το Kingston DataTraveler Elite 256. Και αυτο USB 2.0. Σε αυτο, που εχω κανει απειρες εγγραφες (απο το 2002) ΓΙΑΤΙ δεν επεσε η ονομαστικη του ταχυτητα ποτε ? Στα 14 MB/sec σταθερα .... σταθεροτατα !! Αρχιζω να υποπτευομαι ειτε ελλατωματικα nand flash τσιπακια ειτε ελλατωματικους controller. Γινεται σκοτωμος ποιοα κατασκευαστρια εταιρια θα παρει διακρισεις στα Tomshardware και ολα τα hardware testing sites ...... ...... ωστε αποκρυπτουν το γεγονος οτι τα τσιπακια τους "γερνανε" πολυ γρηγορα. Ευχομαι να ειμαι μονο εγω ατυχος. Τι να πω ........
warewolf Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 ΟΝΤΩΣ, κατεβασα ενα utlity απο το site της OCZ που λεγοταν memorybar.Ευχομαι να ειμαι μονο εγω ατυχος. Τι να πω ........ αυτο ειναι, το θυμηθηκα. το ειχα κατεβασει και εγω. φυσικα, δεν εισαι ο μονος ατυχος. Οπως προανεφερα και σε εμενα επεσε η ταχυτητα κατα 10 περιπου mb/sec. αφου εχει εγγυηση life time αν τους το επιστρεφαμε και τους λεγαμε οτι εχει πτωση ταχυτητας, θα μας το αλλαζαν αραγε ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.