eddie-2 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά αφήστε με να τα πω γιατί θα σκάσω!!! Μεγάλωσα με τους IRON MAIDEN και πιστεύω πως μπορώ να έχω μια ταπεινή άποψη στο θέμα. Από τον πρώτο δίσκο μέχρι και τον seventh son of a seventh son, οι δίσκοι τους είναι φανταστικοί και τα κομμάτια κάθε δίσκου είναι διαμάντια. Μετά κάνουν μια μεγάλη παύση (ήταν το διάστημα που ο Bruce κυκλοφόρησε το tattooed millionaire, δεν τρελάθηκα κιόλας) και επιστρέφουν με το απελπιστικό No prayer for the dying, χωρίς των Adrian Smith και την θέση του έχει πάρει ο Janick Gers, όχι ότι μου έκανε τίποτα το παλικάρι αλλά δεν τον χώνεψα καθόλου ιδικά με τις μαλ…ες που κάνει στα Live. Ε, λέω δεν πειράζει υπομονή για τον επόμενο δίσκο. Και έρχεται ο Fear of the dark, άρχισαν κάπως να στρώνουν τα πράγματα με κανά δυο κομμάτια καλά στον δίσκο. Μετά έρχεται η καταστροφή, φεύγει και ο Bruce. Και ποιον βάζουν ρε παιδιά στη θέση του; Αν είναι δυνατών, τον Blaze Bayley. Ποιοι; Οι IRON MAIDEN, που θα μπορούσαν να έχουν τον καλύτερο. Εν τω μεταξύ, γνωστό περιοδικό του metal (δεν λέμε ονόματα), τον Bayley όταν ήταν με τους Wolfsbane τον έθαβε και μόλις τον πήραν οι IRON MAIDEN τον εξυμνούσε. Βγάζουν μαζί του 2 δίσκους μετριότητας, ενώ ο Bruce ξεσκίζει με τα προσωπικά του!!! Παίρνει μαζί του και τον Adrian Smith!!! Μετά έρχεται το ευχάριστο νέο ότι επιστρέφουν και ο Bruce και ο Adrian. Τσάμπα χάρηκα, συνεχίζουν οι μετριότητες μέχρι σήμερα. Καλύτερα να μην γυρνούσαν, με τον Roy Z έβγαζαν δισκάρες!!! Και ακόμα δεν κατάλαβα τι στον π…τσο κάνουν οι τρεις κιθάρες!!! Ζήτημα να υπάρχει ένα καλό τραγούδι σε κάθε δίσκο, αλλά όπως λέει πολύ σοφά ο λαός μας ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ευτυχώς να λέμε που δεν έφτασαν στην κατάντια άλλων συγκροτημάτων που κάποτε ήταν κορυφές και τώρα όταν λες το όνομα τους αισθάνεσαι ότι μιλάς για τους New kids on the block!!! Δεν ξέρω τι άλλο να πω, σίγουρα αυτή είναι η γνώμη πολλών και μάλλον φτάνει στα αυτιά αυτών που πρέπει να φτάσει, ελπίζω να βάλουν μυαλό!!!!!!!!!!!!!
The_Judas Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μετριότητες το Brave New World και το Matter of life and Death δεν είναι. Τα θεωρώ μέσα στα κορυφαία τους. Μην περιμένετε να βγάζουν άλμπουμ σε στυλ Killers... έχουν πιο ώριμο ύφος πια με ότι αυτό συνεπάγεται. Ακουστικά σημεία, λιγότερο δυναμικό aggressive ύφος. Δεν παύει όμως να είναι ποιοτικό. Για τον Blaze θα συμφωνήσω... τελειώς ακατάλληλος για τους maiden. Παρόλα αυτά θεωρώ το X-Factor πολύ καλό αλμπουμ. Το επόμενο όμως...virtual x ή κάπως έτσι, έχω να το ακούσω από τότε που κυκλοφόρησε.
greenmachine Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Matter of life and Death+++++++++ (ακομα δεν έχω αξιωθεί να ακούσω το καινούργιο)
WoodSell3r Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 έχουν πιο ώριμο ύφος πια με ότι αυτό συνεπάγεται. Γιατί όμως... :-( Απο το holy smoke που έβλεπες τον Bruce να χαίρεται τη ζωή του έφτασαν να έχουν video με διαστημοπλοια και τέτοια.... Οτι ωραίο (όπως το γνωρίσαμε και το συμπαθήσαμε) υπήρξε απο μέταλ στη δεκαετία και τέλη του 80 έχει πλέον πεθάνει. Aυτο δεν θα μπορούσα να το πω πριν τον θάνατο του dimebag... Τώρα μπορώ..
eddie-2 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2010 Σαφώς και δεν περιμένω κάτι σαν το Killers, περιμένω όμως αυτό το ώριμο που λες, αλλά δεν το βλέπω. Ούτε θα διαφωνήσω που σου αρέσουν το Brave New World και το Matter of life and Death, κορυφαίοι δεν γίνονται με τίποτα ιδικά ο Matter. Οι δυνατότητες τους είναι πολύ μεγάλες, πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μας δίνουν. Απλά δεν έχουν όρεξη να στρώσουν τον κώλο τους κάτω και γράψουν τραγουδάρες, ξέρουν ότι το όνομα τους μόνο θα πουλήσει. Απλά, μόνο εμπορείο!!!!! Το θέμα είναι ότι και μόνο για το όνομα που έχουν δεν έπρεπε να καταδέχονται να παίζουν αυτές τοις, να μην πω τη παίζουν. ---------- Προσθήκη στις 20:34 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:25 ---------- Αν ήταν καλό θα το είχες ακούσει!!!!
john1987 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δε νομιζω οτι ειναι θεμα ορεξης/εργατικοτητας,ισως τους λειπει η εμπνευση. Μηπως να ξανακουσεις το Brave New World? Σαν δισκος καλυτερος του Fear Of The Dark σιγουρα. Το ομωνυμο,το bllod brothers,το dream of mirrors,το ghost of the navigator και το nomad ειναι κομματαρες. Σε αντιθεση με το καινουργιο που μου αρεσε μονο το Coming Home και λιγο το τελευταιο κομματι. To Killers το θεωρω πολυυυ χειροτερο απο το debut album.
eddie-2 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Συμφωνώ μαζί σου για την έμπνευση, αν δεν έχουν, να μην γράψουν. Όσο για τον Brave New World αν και είναι ο μόνος που ξεχωρίζει κάπως, πάλι βλέπεις επαναλαμβανόμενους στοίχους, αντιγραφές που σου θυμίζουν παλιά κομμάτια, άσε που ο Steve τα έχει ταράξει στην ηλεκτρονική μουσική με τσέλα και βιολιά για να τα κάνει ποιο μελωδικά ποιο εύπεπτα δηλαδή, ακόμα και το Blood Brothers που μ’ αρέσει. Όπως και να ‘χει και άδικο να έχω, με τίποτα δεν σε φτάνουν στην κορυφή όπως π.χ. το Hallowed Be Thy Name, Rime Of The Ancient Mariner, Revelations, Strange World, Wasted Years, The Clairvoyant, Purgatory και όλα τα υπόλοιπα απ’ αυτούς τους δίσκους. Διάλεξε ένα στην τύχη και σύγκρινε το με όποιο νομίζεις καλύτερο από No Prayer For The Dying και μετά. Θα καταλάβεις!!!
chill Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Βγάζουν μαζί του 2 δίσκους μετριότητας, ενώ ο Bruce ξεσκίζει με τα προσωπικά του!! To "Accident Of Birth" είναι ίσως ο αγαπημένος μου δίσκος ever. Πρέπει να τον έχω ακούσει χιλιάδες φορές. Συμφωνώ μαζί σου ως προς αυτό το σκέλος. Από την άλλη διαφωνώ κάθετα στους 2 δίσκους μετριότητας. X-Factor και Virtual 11 είναι κορυφή!!! Έχουν κομματάρες μέσα και οι δυο. Από φωνή ok δεν στέκεται ο Blaze δίπλα στον Bruce, ούτε καν σε σκηνική παρουσία (έχω δει και τον Blaze στο Virtual tour 12 χρόνια πίσω, στο θέατρο Λυκαβηττού) αλλά και οι δυο δίσκοι ήταν γραμμένοι στα μέτρα του οπότε τα φωνητικά του μειονεκτήματα δεν φαινόντουσαν τόσο πολύ. Anyway μου είναι τρομερά δύσκολο να γράψω κάτι αρνητικό για τους Iron, δεν μου βγαίνει. Εντάξει δεν είμαι πλέον πιτσιρικάς κολλημένος απλά η συγκεκριμένη μπάντα μου έχει προσφέρει τόσα από μουσικής άποψης που το κάνει εξαιρετικά δύσκολο. Άσχετο αλλά Blast From the Past Το δωμάτιο μου το μακρινό 1996! Αρρώστια ρεεεε....\m/
eddie-2 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Το λες και μόνος σου, έχουν κάνει τόσο μεγάλο όνομα (με την αξία τους βέβαια) που τώρα τρώμε ότι μας δίνουν. Άρα αφού και ‘συ μεγάλωσες με τους IRON MAIDEN καταλαβαίνεις πως νοιώθω που τα γράφω αυτά!!!
The_Judas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί όμως... :-(Απο το holy smoke που έβλεπες τον Bruce να χαίρεται τη ζωή του έφτασαν να έχουν video με διαστημοπλοια και τέτοια.... Οτι ωραίο (όπως το γνωρίσαμε και το συμπαθήσαμε) υπήρξε απο μέταλ στη δεκαετία και τέλη του 80 έχει πλέον πεθάνει. Aυτο δεν θα μπορούσα να το πω πριν τον θάνατο του dimebag... Τώρα μπορώ.. Γενικά για τα βίντεο κλιπ τους δεν μπορώ ότι είναι ποιοτικά. Συνήθως low-budget υλικό είναι. Ποτέ δεν είχαν κάποιο γνωστό σκηνοθέτη να ασχοληθεί και να βγάλει κάτι καλύτερο. Σχετικά με τη ροκ-μεταλ μουσική... η αλήθεια είναι ότι με την είσοδο της νέας χιλιετίας, η ποιότητα έχει αρχίσει να φθίνει επικίνδυνα. Τα παλιά συγκροτήματα αργοπεθαίνουν και τα νέα δεν παρουσιάζουν κάτι εξαιρετικό ή διαφορετικό. To Killers το θεωρω πολυυυ χειροτερο απο το debut album. Εγώ το θεωρώ καλύτερο από το 1ο! Γενικά με τους maiden υπάρχει πολύ κράξιμο όπως με όλες τις μεγάλες μπάντες. Υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει μόνο ο Dianno και τα 2 πρώτα. Υπάρχουν κάποιοι που ακούνε μόνο από την δεκαετία του '80. Άλλοι τους κράζουν γιατί δεν αλλάζουν και άλλοι γιατί αλλάζουν. Υπάρχουν άλλοι που προτιμάνε τα τελευταία τους άλμπουμ περισσότερο από τα παλιά. Το λες και μόνος σου, έχουν κάνει τόσο μεγάλο όνομα (με την αξία τους βέβαια) που τώρα τρώμε ότι μας δίνουν. Άρα αφού και ‘συ μεγάλωσες με τους IRON MAIDEN καταλαβαίνεις πως νοιώθω που τα γράφω αυτά!!! Εφόσον δεν σου αρέσει τίποτα από την εποχή του fear of the dark γιατί συνεχίζεις να ασχολείσαι; Εγώ συνεχίζω να τους ακούω γιατί θεωρώ ποιοτικά και τα "τελευταία" αλμπουμ τους μετά από το '90 (όχι όλα όμως). Αλλιώς θα είχα σταματήσει να τους ακούω.
eddie-2 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Άρα εσύ είσαι αυτός που δεν καταλαβαίνει!!!
Metal_Throne Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Στο ίδιο έργο θεατής... Είναι πολύ νωρίς για τους τελευταίους δίσκους των Maiden να βρουν τη θέση τους στη συνείδηση ορισμένων !!!. Που είναι άραγε όλοι αυτοι που έκραζαν τους Maiden κάποτε για το "άθλιο" εξώφυλλο του Somewhere in time, τα συνθ στο Seventh Son και ένα κάρο άλλα ? Τους πήρε το ποτάμι και δεν τους ξανάδαμε :-D:-D Δυστυχώς δεν υπήρχε τότε net να διαβάζουμε τώρα και να γελάμε. Τα λέμε σε δέκα χρόνια :-D:-D
eddie-2 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Σ’ αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου, η ιστορία θα δήξει. Και εύχομαι ολόψυχα να κάνω λάθος!!! Αν και από τότε που κυκλοφόρησε το No prayer for the dying πέρασαν 20 χρόνια Οπότε δεν έχω και πολλές ελπίδες :cry:
_BASSstarlet_ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Που είναι άραγε όλοι αυτοι που έκραζαν τους Maiden κάποτε για το "άθλιο" εξώφυλλο του Somewhere in time, τα συνθ στο Seventh Son και ένα κάρο άλλα ? Τους πήρε το ποτάμι και δεν τους ξανάδαμε :-D:-D Οι maiden σίγουρα είχαν ώθηση στην καριέρα τους από τις τρελές δημιουργίες του Derek Riggs, και στο "Somewhere.." απλά έσπασε την μπάνκα.Και τα κομμάτια επίσης, έμειναν κλασικά. Πρέπει να έχω περάσει εκατοντάδες ώρες κοιτάζοντας τον HighTech Eddie! Ελαφρώς άσχετο-σχετικό, αλλά θυμάμαι την κριτική στο "Powerslave" στο Ποπ & Ροκ, όπου ο Μαλαθρώνας είχε γράψει πως οι maiden στο μέλλον θα βγάζουν μουσική για aerobic!
chill Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Ελαφρώς άσχετο-σχετικό, αλλά θυμάμαι την κριτική στο "Powerslave" στο Ποπ & Ροκ, όπου ο Μαλαθρώνας είχε γράψει πως οι maiden στο μέλλον θα βγάζουν μουσική για aerobic! "Tell me why i have to read this POWERFAIL" (στην κριτική του pop-rock αναφέρομαι προφανώς) Βass δεν υπήρχε metal-hammer το 1984?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.