thanocaster Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 και βέβαια υπάρχει δικαίωμα διαφωνίας προς Θεού Διάβασα απλά για τους στίχους που είπατε είναι απλοί και ότι είναι καψούρικα Θέλω να καταλάβω γιατί θεωρήτε ότι οι Πυξ Λαξ πήγαν από γνωστά μονοπάτια και ότι δεν πρόσφεραν τίποτα...συνήθως αυτό το λέμε για αυτούς που ο κόσμος τους ξεχνάει μετά από 5 χρόνια είναι όλα αυτά για μένα που έγραψα για πριν.οκ 45 ευρώ όπως είπα θα τα έδινα γιατί 1ον δεν τους έχω δει ακόμα και θέλω πολύ 2ον είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα (νομίζω αυτό θα εξηγεί γιατί έγραψα και τα άλλα ) Πρόσφεραν καλό ποιοτικό στίχο που στις μέρες μας δυστυχώς λείπει και που δεν τα συναντάς ίσως σε κάποιον που σου προσφέρει το υπερθέαμα ...θα έπρεπε να τα βάζουμε με αυτούς που ασελγούν και συγγνώμη που το λέω πάνω στην Ελληνική μουσική και την κάνουν μια κόπια ξενόφορτη Όχι, δεν το λέμε γι αυτούς που ξεχάστηκαν μετά από 5 χρόνια. Και οι Oasis συχνά-πυκνά απασχολούν την επικαιρότητα, εξαργυρώνοντας 1 μόνο καλό δίσκο που βγήκε πριν από 15 χρόνια, και -φυσικά- και γι αυτούς ισχύει το ίδιο (τηρουμένων των αναλογιών πάντα). Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι οι Πυξ Λαξ προσέφεραν καλό και ποιοτικό στίχο, απλά δεν ήταν στο άλλο άκρο. Σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν το στίχο που κατά καιρούς έγραψαν ο Παυλίδης, ο Πορτοκάλογλου ή ο Σιδηρόπουλος για παράδειγμα. Όπως και έγραψαν πολύ καλύτερο στίχο από τον Φοίβο, τον Καρβέλα ή την Γερμανού. Στη μουσική δεν είναι άσπρο-μαύρο, υπάρχουν διαβαθμίσεις και αποχρώσεις. Όταν λέμε ότι πήγαν από γνωστά μονοπάτια εννοούμε ότι δεν έφεραν κάτι καινούργιο. Τα κομμάτια τους είτε είναι παιγμένα από ολόκληρη την μπάντα, είτε τα έπαιζε μόνος του Πλιάτσικας με μια ακουστική δεν θα διέφεραν καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι η ενορχήστρωσή τους είναι φτωχή. Οι μελωδίες τους είναι προβλέψιμες, δηλαδή ακούς μια εισαγωγή και μπορείς να καταλάβεις πώς θα πηγαίνουν σχεδόν όλα τα μέρη του κομματιού κλπ. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά σίγουρα βάζει ταβάνι όσον αφορά στο τί έχεις να πάρεις μουσικά. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να βρει πολλά άλλα πράγματα να ταυτιστεί και τελικά να γουστάρει. Δεν είναι μαγκιά σε στυλ "σνομπάρω το κατεστημένο", απλά μουσικά πέρασα από εκεί, κράτησα ότι ήταν να κρατήσω και έφυγα για άλλα που έχουν να μου δώσουν περισσότερα. Κάποιος άλλος περνάει τώρα από εκεί και παίρνει ακόμα, και κάποιος τρίτος έχει μείνει εκεί και παίρνει επί 20 χρόνια. Αυτός ο τρίτος είναι που πρέπει να προβληματιστεί (είτε έχει μείνει στους Πυξ Λαξ, είτε στον Μπετόβεν). ΥΓ> Στη μουσική ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΤΟΙΧΟΙ. ΥΓ2> Αφού σου αρέσουν οι Πυξ Λαξ, πιστεύω θα σου αρέσει και αυτό που παραθέτω, και -πραγματικά- έχει πολλά πολλά να πει.
thomasG4 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Και οι Oasis συχνά-πυκνά απασχολούν την επικαιρότητα, εξαργυρώνοντας 1 μόνο καλό δίσκο που βγήκε πριν από 15 χρόνια Offtopic Πρωτον δεν ειναι μονο ενας o δισκος που ηταν απλα καλος οπως λες.Δυο ηταν οι δισκοι που ηταν απλα απιστευτοι και θα μεινουν για παντα στην ιστορια της μουσικης.Οι δυο πρωτοι.Το definitely maybe που ηταν ο πρωτος δισκος,τον θεωρω ισαξιο με το morning glory το δευτερο δισκο.
thanocaster Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Φίλε Θωμά δεν θα μπω στη διαδικασία αντιπαράθεσης γι αυτό το θέμα. Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη μπάντα είναι κατασταλαγμένη και έχοντας ακούσει τη δισκογραφία της στο σύνολό της (έχοντας μάλιστα αγορασμένα 3 άλμπουμ και άλλα 2 που μου φέρανε δώρο) θεωρώ αδύνατο να μου αλλάξει κάποιος γνώμη. Δε λέω σε όλους τους δίσκους τους έχουν 2-3 κομμάτια που είναι πραγματικά καλά, αλλά τα υπόλοιπα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων αδιάφορα. Αλλά ακόμα κι έτσι όπως τα λες να είναι, δηλαδή 15 χρόνια τώρα να εξαργυρώνουν 2 καλούς δίσκους και όχι 1, δεν αλλάζει και πολύ το νόημα αυτού που έγραψα. Τέλος πάντων... Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
slygeo87 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Γιατί καποιοι το βλέπετε σε στυλ "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες"; Εντάξει αντιλαμβάνομαι ότι καποιοι θα έχετε πολύ περισσότερα μουσικά ακούσματα και η μουσική των Πυξ-Λαξ δεν κάλυπτε τα γούστα σας αλλά όταν πετάγανε τις μπλούζες τους ξέρω 'γω στη συνουσία μυστική ο γείτονας άκουγε Καρρά. Εκεί το πάω. Τέσπα. Περί ορέξεως.
YiN Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Σλάη δεν νομίζω ότι είναι θέμα πολλών ακουσμάτων. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει βάσει του γούστου του και να εκθέτει την άποψη του. Δεν είδα κανέναν να λέει κάτι του στυλ "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες". Δλδ, αν κάτι φαίνεται σε κάποιον απλοϊκό ή παρωχημένο δεν μπορεί να το δηλώσει με χ επιχειρήματα για να μην θεωρηθεί ότι το παίζει μαθουσάλας; Δεν πάει έτσι.. Παραπάνω κάπου αναφέρθηκε ότι, τέλος πάντων, στην μουσική (και σε οποιαδήποτε τέχνη) δεν υπάρχει μόνο μαύρο και άσπρο, καλό ή κακό. Ο ένας είπε ότι είναι άτολμοι, ο άλλος ότι στιχουργικά δεν του μιλάνε πολύ, εγώ ότι με έχει κουράσει το άκουσμα τους παντού και πάντα, η Σύλβια δήλωσε θαυμάστρια, κάποιος άλλος θέλει να πάει στο λάηβ οπωσδήποτε κ.ο.κ. Αν ό,τι λέει ο καθένας εδώ οδηγεί στην ταμπέλα του ξερόλα τότε δε θα έπρεπε να υπάρχει φόρουμ μουσικής.
slygeo87 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Αν ό,τι λέει ο καθένας εδώ οδηγεί στην ταμπέλα του ξερόλα τότε δε θα έπρεπε να υπάρχει φόρουμ μουσικής. Σύμφωνοι, δεν χαρακτήρισα κανένα ξερόλα, γι' αυτό και άλλωστε είπα ότι κάποιος μπορεί να έχει και 5 ακούσματα παραπάνω. Απλά νομίζω ότι τους αδικούμε λίγο όταν μάλιστα βλέπουμε ότι η Ελληνική μουσική σκηνή είναι χάλι γκάλι.
YiN Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Μα γι'αυτό είπα ότι δεν είναι ούτε μαύρο ούτε άσπρο. Εντάξει, υπάρχουν και οι πυξ λαξ που είναι γκρι =ρ κατα τη γνώμη μου! =ρ
slygeo87 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Το τελευταίο live στον λυκαβητό ήταν αριστουργηματικό κατά τη γνώμη μου. Δε κρίνω μία μπάντα από τη συνολική της προσφορά, μουσικούλα είναι μη τρελαίνεστε. Δεν τα μπορώ τα φανατιλίκια σε οτιδήποτε.
thanocaster Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2010 Γιατί καποιοι το βλέπετε σε στυλ "όταν εμείς χτίζαμε παρθενώνες"; Εντάξει αντιλαμβάνομαι ότι καποιοι θα έχετε πολύ περισσότερα μουσικά ακούσματα και η μουσική των Πυξ-Λαξ δεν κάλυπτε τα γούστα σας αλλά όταν πετάγανε τις μπλούζες τους ξέρω 'γω στη συνουσία μυστική ο γείτονας άκουγε Καρρά. Εκεί το πάω. Τέσπα. Περί ορέξεως. Wut? Καμία σχέση με αυτό που λέω! Ίσα ίσα που θεωρώ πως από όλους τους μουσικούς έχεις να πάρεις πράγματα. Απλά το θέμα είναι να ξέρεις τί έχει να σου προσφέρει ο καθένας και να μην μένεις σε μία μουσική θεωρώντας ότι κάποια άλλη είναι υποδεέστερη. Επίσης, καλό είναι να μπορείς να δεις την πρωτοτυπία και την μοναδικότητα μιας μουσικής και να μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά τους από το υποκειμενικό γούστο που σε τραβάει να ακούσεις κάτι. Για παράδειγμα, οι προαναφερθείς Oasis μου αρέσουν πολύ σαν μουσική, αλλά μπορώ να καταλάβω ότι η προσφορά τους άρχισε και τελείωσε το 1995. Οι Πυξ Λαξ γράψανε ωραία κομμάτια, αλλά δεν μου δώσανε κάτι πέρα από αυτά που ήδη είχα ακούσει. Τέλος πάντων... Πάντα σέβομαι το γούστο του οποιουδήποτε και ποτέ δεν αντιμετωπίζω κάποιον σαν υποδεέστερο με κριτήριο τις μουσικές του επιλογές. Αλλά από την άλλη, δεν δέχομαι και από τον άλλον να υποτιμάει ολόκληρες μουσικές σκηνές χωρίς να έχει μια υποτυπώδη τεκμηρίωση. Όπως είπα και πριν, στη μουσική δεν χωράνε τοίχοι. EDIT: Fail. Δεν είδα ότι υπάρχει και 6η σελίδα...
Sylvia88 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Thanocaster καλή η επιλογή του κομματιού,πιστεύω δε ,οι Πυξ Λαξ έχουν και το προνόμιο να είναι Ελληνες και να τους καταλαβαίνουμε,έτσι ώστε ο στίχος να σε αγκίζει καθ'αυτού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.