Lucifer Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μισό λεπτάκι, όσο σιχαμερός κι αν είναι ο Αγγελάκας, κι όσο μαλάκας κι αν προέκυψε ο Αναστόπουλος για όσους τον είδαν στο ρουαμάτ πως έχει ξεφτιλιστεί, ασχέτως της μουσικής, σε αυτά τα δύο ΕΝΤΟΜΑ πρέπει κανείς να αποδώσει τα του Καίσαρι: γράφουν ΣΤΙΧΑΡΕΣ. [mp3]http://www.fileden.com/files/2008/7/23/2016027/nostalgiesdist.mp3[/mp3]
thanocaster Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Λίγο οφτόπικ, αλλά για αυτούς που συγκρίνανε Πυξ Λαξ με Μπιγιονσέ (θεέ και κύριε), θέλω να μου τεκμηριώσουνε γιατί η Μπιγιονσέ δεν είναι φωνάρα (με την κυριολεκτική έννοια) και γιατί τα κομμάτια της δεν είναι κομματάρες, πολλά έτη φωτός πιο πολυσύνθετα από τα αντίστοιχα των Πυξ Λαξ...
ektorass Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Μισό λεπτάκι, όσο σιχαμερός κι αν είναι ο Αγγελάκας, κι όσο μαλάκας κι αν προέκυψε ο Αναστόπουλος για όσους τον είδαν στο ρουαμάτ πως έχει ξεφτιλιστεί, ασχέτως της μουσικής, σε αυτά τα δύο ΕΝΤΟΜΑ πρέπει κανείς να αποδώσει τα του Καίσαρι: γράφουν ΣΤΙΧΑΡΕΣ. [mp3]http://www.fileden.com/files/2008/7/23/2016027/nostalgiesdist.mp3[/mp3] Σιχαμερος ο αγγελάκας ??? Τι άλλο θα ακούσουμε απο τα δεκάχρονα...
Sellers Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Τι άλλο θα ακούσουμε απο τα δεκάχρονα... ΙNSOMNIA: ΤΩΡΑ, ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ!!!
Tilemaxx Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2010 ΙNSOMNIA: ΤΩΡΑ, ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ!!! Ήταν το account του μπαμπά του αυτό.
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Βάλατε τους Πυξ-Λαξ τον Αγγελάκα και τις Τρύπες στην ίδια πρόταση. ΟΥΠΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ
pournaras Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Λίγο οφτόπικ, αλλά για αυτούς που συγκρίνανε Πυξ Λαξ με Μπιγιονσέ (θεέ και κύριε), θέλω να μου τεκμηριώσουνε γιατί η Μπιγιονσέ δεν είναι φωνάρα (με την κυριολεκτική έννοια) και γιατί τα κομμάτια της δεν είναι κομματάρες, πολλά έτη φωτός πιο πολυσύνθετα από τα αντίστοιχα των Πυξ Λαξ... Διαβαζοντας απο την αρχη το θεμα, αυτο αναρωτηθηκα κι εγω πρωτα. Ουτε καν σαν αστειο δε γινεται να τα συγκρινεις. Γκομεναρα η οχι, τη φωνη που βγαζει η κυρια, δεν τη βγαζουν πολλοι και πολλες αλλες στο χωρο.
YiN Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δεν έγινε ποτέ σύγκριση. Έγινε αναφορά σε λαηβ που προσφέρουν θέαμα (ό,τι θέαμα κι αν είναι αυτό) και σε λαηβ που δεν. Επίσης JeanD η ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν είναι μόνο τα απλά που εκφράζουν, είναι και τα πιο σύνθετα.
thanocaster Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μα ένα live μπορεί να τα προσφέρει όλα πακέτο. Δε λέω καλά κάνουν και αρέσουν σε κάποιους οι Πυξ Λαξ, η Beyonce, οι Rammstein κλπ. Αλλά το να λέει κάποιος «δεν μου αρέσουν οι Πυξ Λαξ» και ο άλλος να απαντάει «τράβα δες κάνα κώλο και άσε μας εμάς», θα πρέπει να τον παραπέμψει σε κάτι που πραγματικά δεν έχει να προσφέρει μουσικά κάτι καλύτερο από Πυξ Λαξ, και να βασίζεται στην επίδειξη οπισθίων και μόνο... Το μεγαλύτερο πράγμα είναι να έχουμε αντίληψη του τί είναι αυτό που ακούμε και γιατί μας αρέσει. Αλλιώς η ομάδα μου είναι καλύτερη από τη δική σου γιατί την υποστηρίζω.
Sylvia88 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μα η σύγκριση συνεχίζεται τώρα. Η Beyonce τι σχέση έχει με Πυξ Λαξ και με τις δυνατότητες των φωνητικών της χορδών ; Δεν έζησα ακόμα πολλά χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη,αλλά,ποτέ δεν άκουσα κάποιον να αποκαλεί τους Πυξ Λαξ φθηνούς και καψουροαοιδούς....Δεν είμαι καν σίγουρη αν το διάβασα στα αλήθεια αυτό,μου φαίνεται εξαιρετικά απίστευτο ακόμη. Με φθήνεια και καψούρα συνδέω ...έναν Νίνο ας πούμε,στιχουργούς της Cosmote,καμιά Μάρω Λύτρα,άντε βάλε και κάτι νεο/ποπίστικα γιουροτρανς/θέλω/να/μοιάσω/με/την/Ριχάννα/ξέκολλα που τραγουδάνε δεύτερο όνομα στις (καημένες!) Αθηναϊκές πίστες.... αγοράκια που λυγνίζουν το κορμί τους κάτω από γνωστές μελωδίες κλεμμένες από τον Timbaland ξέρω γω....το βρακιά που πουλάνε στα παζάρια είναι φθηνά,οι τσουλάρες που έχουν συμβόλαια με πορνο-εταιρίες και παράλληλα παίρνουν λεφτά από τις δισκογραφικές,ω,ναι,και αυτές είναι φθήνουσες,το γούστο της λαίδης γκαγκάς είναι φθηνόν,καψούρης είναι ο Πλούταρχος "το καλό παιδί",θυμάμαι και τον Τριαντάφυλλο παλιά,αυτός που έλεγε το "δεν ξέρω τι θέλω μα θέλω εσένα",τώρα τελευταία κάτι παίζεται και με την Ζουγανέλη,κάτι ψιλοκαψούρικα ακούστηκαν στα αυτιά μου που μοιάζουν τρομερά με κάτι ξένα κομμάτια...............................εχμμμμμ.. Αλήθεια,οι Κατσιμιχαίοι ανήκουν και αυτοί στην κατηγορία "σε βάζω ίσα με τον Πλούταρχο" ; Το ανόητες αγάπες ειδικά......τσακίζει κόκκαλα από την καψούρα για μερικούς...φωνάζουν από χιλιόμετρα "μωρή καριόλα σε θέλω τρελά και ας με πλήγωσες" κάτι σαν τον Ρέμο ας πούμε ....ίδιοι ίδιοι φτου φτου φτου .... Άσχετο,θυμήθηκα το "δεν θα δακρύσω πια για σένα" ,και τώρα που το σκέφτομαι,ε,έχει κάτι από το "άντεξα" του Ρουβά...στην ίδια κατάσταση ήταν όλοι τους,πληγωμένοι και παρατημένοι από μια Μάρθα που ήρθε από κάποιο χωριό της Εύβοιας...ή ήταν από το Πολύκαστρο ;
YiN Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Ρε 'συ Σύλβια, για ένα λεπτό. Είπε κανείς ότι οι πυξ λαξ είναι σκυλάδες; Αντιθέτως, ο Σελλερς ανέφερε ότι άκουγε πάρα πολύ όταν ήταν πιο μικρός κι εγώ είπα "δε λέω ώραια τραγουδάκια έχουν" (βαριέμαι να ψάξω να κάνω την παράθεση τώρα). Αυτό που είπαμε είναι ότι μουσικά δεν έχουν προσφέρει και τίποτε το φοβερό και ότι τέλος πάντων τα τραγούδια τους είναι αποτέλεσμα της ίδιας συνταγής: καψούρα+απλή σύνθεση+σχετικά αδιάφοροι στίχοι. Α, ναι. Και ότι 45 ευρώ είναι πάρα πολλά. Δεν καταλαβαίνω, δεν υπάρχει δικαίωμα διαφωνίας;
thanocaster Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μα η σύγκριση συνεχίζεται τώρα. Η Beyonce τι σχέση έχει με Πυξ Λαξ και με τις δυνατότητες των φωνητικών της χορδών ; Δεν έζησα ακόμα πολλά χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη,αλλά,ποτέ δεν άκουσα κάποιον να αποκαλεί τους Πυξ Λαξ φθηνούς και καψουροαοιδούς....Δεν είμαι καν σίγουρη αν το διάβασα στα αλήθεια αυτό,μου φαίνεται εξαιρετικά απίστευτο ακόμη. Με φθήνεια και καψούρα συνδέω ...έναν Νίνο ας πούμε,στιχουργούς της Cosmote,καμιά Μάρω Λύτρα,άντε βάλε και κάτι νεο/ποπίστικα γιουροτρανς/θέλω/να/μοιάσω/με/την/Ριχάννα/ξέκολλα που τραγουδάνε δεύτερο όνομα στις (καημένες!) Αθηναϊκές πίστες.... αγοράκια που λυγνίζουν το κορμί τους κάτω από γνωστές μελωδίες κλεμμένες από τον Timbaland ξέρω γω....το βρακιά που πουλάνε στα παζάρια είναι φθηνά,οι τσουλάρες που έχουν συμβόλαια με πορνο-εταιρίες και παράλληλα παίρνουν λεφτά από τις δισκογραφικές,ω,ναι,και αυτές είναι φθήνουσες,το γούστο της λαίδης γκαγκάς είναι φθηνόν,καψούρης είναι ο Πλούταρχος "το καλό παιδί",θυμάμαι και τον Τριαντάφυλλο παλιά,αυτός που έλεγε το "δεν ξέρω τι θέλω μα θέλω εσένα",τώρα τελευταία κάτι παίζεται και με την Ζουγανέλη,κάτι ψιλοκαψούρικα ακούστηκαν στα αυτιά μου που μοιάζουν τρομερά με κάτι ξένα κομμάτια...............................εχμμμμμ.. Αλήθεια,οι Κατσιμιχαίοι ανήκουν και αυτοί στην κατηγορία "σε βάζω ίσα με τον Πλούταρχο" ; Το ανόητες αγάπες ειδικά......τσακίζει κόκκαλα από την καψούρα για μερικούς...φωνάζουν από χιλιόμετρα "μωρή καριόλα σε θέλω τρελά και ας με πλήγωσες" κάτι σαν τον Ρέμο ας πούμε ....ίδιοι ίδιοι φτου φτου φτου .... Άσχετο,θυμήθηκα το "δεν θα δακρύσω πια για σένα" ,και τώρα που το σκέφτομαι,ε,έχει κάτι από το "άντεξα" του Ρουβά...στην ίδια κατάσταση ήταν όλοι τους,πληγωμένοι και παρατημένοι από μια Μάρθα που ήρθε από κάποιο χωριό της Εύβοιας...ή ήταν από το Πολύκαστρο ; Κάποια πράγματα προς αποφυγή παρεξηγήσεων: Το αν κάποια τραγουδίστρια είναι τσούλα και αντιγράφει άλλα τραγούδια δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα της φωνής της. Παραδείγματα άπειρα, τόσο από έξω, όσο και εγχώρια. Επίσης, πολλά από τα τραγούδια που θεωρούνται ύμνοι της μουσικής και έχουν καθολική αναγνώριση είναι κλεμμένα από άλλα παλιότερα. Τρίτον, το καψουροτράγουδο μπορεί να είναι κομματάρα, ποιοτικό και πρωτότυπο (πιο πρόσφατο παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Wire to Wire από Razorlight). Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι μεμπτό. Το θέμα είναι ότι ένας μουσικός ή ένα συγκρότημα παρουσιάζουν μια δουλειά, και από αυτήν κρίνονται. Όταν φτάνει κάτι στα αυτιά σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς αν σου αρέσει ή όχι. Δεν έχει νόημα να μπεις στη διαδικασία να πεις ότι αυτό είναι νταλκάδικο οπότε δεν το ακούω, ή αυτό είναι Ρέμος οπότε δεν το ακούω. Σημασία έχει να έχεις ανοιχτά αυτιά και ανοιχτό μυαλό στο οτιδήποτε. Και αυτό είναι το υποκειμενικό κομμάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα, και σίγουρα δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αλλά παρά μόνο το γούστο. Πέρα από αυτά, όμως, υπάρχει και το αντικειμενικό κομμάτι. Αυτό που λέει πως μια φωνή είναι καλή η κακή, η ένας ήχος έχει καλή η κακή ποιότητα. Είναι μετρήσιμα πράγματα και είναι και αυτά μέρος της δουλειάς που παρουσιάζει ο κάθε μουσικός. Γιατί, για παράδειγμα, ο Bob Dylan ήταν συνθετάρα, αλλά καλώς ή κακώς σαν τραγουδιστής ήταν μετριότατος. Ή ο Jimmy Hendrix ήταν κιθαρίστας-θρύλος, αλλά σαν τεχνική ήταν άθλιος. Αν οι Πυξ Λαξ λοιπόν είναι καψουροαοιδοί και φθηνοί, είναι κάτι που στο μυαλό του καθένα αποτελεί αλήθεια ή ψέμα βάσει του γούστου του. Το αντικειμενικό είναι ότι βασίστηκαν σε ασφαλή φόρμουλα, πεπατημένες μελωδίες, απλοϊκές ενορχηστρώσεις και όσον αφορά στους στίχους, επέλεξαν την "εύκολη" λύση του εικονοπλαστικού στίχου με πολλές παρομοιώσεις. Δεν είναι απαραίτητα κακό ή "φθηνό", αν είχα να χαρακτηρίσω τη μουσική τους με μια λέξη, θα επέλεγα τη λέξη άτολμη. Δεν προσφέραν δηλαδή κάτι παραπάνω από όσα είχε ήδη προσφέρει η σκηνή στην οποία κινήθηκαν. Γούστα.
Sellers Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Σύλβια επειδή βλέπω ότι κολλάς στα πράγματα που εμείς δεν δώσαμε μεγάλη σημασία, κράτα απλά αυτό: Αν οι Πυξ Λαξ λοιπόν είναι καψουροαοιδοί και φθηνοί, είναι κάτι που στο μυαλό του καθένα αποτελεί αλήθεια ή ψέμα βάσει του γούστου του. Το αντικειμενικό είναι ότι βασίστηκαν σε ασφαλή φόρμουλα, πεπατημένες μελωδίες, απλοϊκές ενορχηστρώσεις και όσον αφορά στους στίχους, επέλεξαν την "εύκολη" λύση του εικονοπλαστικού στίχου με πολλές παρομοιώσεις. Δεν είναι απαραίτητα κακό ή "φθηνό", αν είχα να χαρακτηρίσω τη μουσική τους με μια λέξη, θα επέλεγα τη λέξη άτολμη. Δεν προσφέραν δηλαδή κάτι παραπάνω από όσα είχε ήδη προσφέρει η σκηνή στην οποία κινήθηκαν. Αυτή είναι η θέση μου. Λέμε π.χ ''Δεν μου αρέσει η τζαζ, αλλά για να παίξεις θέλει @ρχίδι@.'' ''Δεν μου αρέσουν οι Πυξ-Λαξ αλλά και αυτά που παίζουν τεχνικά και στιχουργικά δεν λένε τίποτα''. Επίσης Σύλβια, απλό απο απλό έχει διαφορά. Και ο Χατζιδάκις απλός είναι, αλλά δεν έχει ακολουθήσει πεπατημένες οδούς.
Sylvia88 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 και βέβαια υπάρχει δικαίωμα διαφωνίας προς Θεού Διάβασα απλά για τους στίχους που είπατε είναι απλοί και ότι είναι καψούρικα Θέλω να καταλάβω γιατί θεωρήτε ότι οι Πυξ Λαξ πήγαν από γνωστά μονοπάτια και ότι δεν πρόσφεραν τίποτα...συνήθως αυτό το λέμε για αυτούς που ο κόσμος τους ξεχνάει μετά από 5 χρόνια είναι όλα αυτά για μένα που έγραψα για πριν.οκ 45 ευρώ όπως είπα θα τα έδινα γιατί 1ον δεν τους έχω δει ακόμα και θέλω πολύ 2ον είναι από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα (νομίζω αυτό θα εξηγεί γιατί έγραψα και τα άλλα ) Πρόσφεραν καλό ποιοτικό στίχο που στις μέρες μας δυστυχώς λείπει και που δεν τα συναντάς ίσως σε κάποιον που σου προσφέρει το υπερθέαμα ...θα έπρεπε να τα βάζουμε με αυτούς που ασελγούν και συγγνώμη που το λέω πάνω στην Ελληνική μουσική και την κάνουν μια κόπια ξενόφορτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.