antreaslam Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!! RESPECT! ΥΓ: το ότι αναφέρθηκαν στην ιδια πρόταση ο αγγελάκας με τους πυξ λαξ, ειναι σα να λέμε ότι ο βύντρα είναι απόγονος του σαραβάκου! Δειξτε λίγο έλεος, μην τα πεταμε ετσι απλα!
ektorass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!! RESPECT! ΥΓ: το ότι αναφέρθηκαν στην ιδια πρόταση ο αγγελάκας με τους πυξ λαξ, ειναι σα να λέμε ότι ο βύντρα είναι απόγονος του σαραβάκου! Δειξτε λίγο έλεος, μην τα πεταμε ετσι απλα! ψιτ... είσαι λίγο άκυρος... δεν είπα πως είναι το ίδιο.. ανέφερα τα είδη μουσικής που εκπροσωπούν και που αυτό το είδος δεν περιέχει κορδέλες και αρώματα .. απλα η μπαίνεις μέσα στην μουσική ή όχι... και με αυτά τα πανο που βάζει οκ γελάσαμε όλοι.πολύ αστείο.. δείξε τωρα όμως και λίγο σεβασμό προς αυτό το πρποσωπο που εκθειάζεις γιατι δεν αξίζει τέτοιες ειρωνείες ..
YiN Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Οι πυξ λαξ δεν είναι εκπρόσωποι κάποιου είδους μουσικής. Ακολουθούν μια χιλιοδοκιμασμένη συνταγή. Και με τον τρόπο που το έκαναν κράτησαν τόσο καιρό. Φτάνει όμως τώρα.
ektorass Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Οι πυξ λαξ δεν είναι εκπρόσωποι κάποιου είδους μουσικής. Ακολουθούν μια χιλιοδοκιμασμένη συνταγή. Και με τον τρόπο που το έκαναν κράτησαν τόσο καιρό. Φτάνει όμως τώρα. Θα ήθελες σε παρακαλώ πολύ να μου πείς πια είναι αυτή η χιλιοδοκιμασνένη συνταγή ?
Praetorianos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Μπα, εδώ είσαι Η μουσική είναι το ίδιο περίπλοκη με αρχάριες ασκήσεις κιθάρας σε ωδείο για κουλούς και τα φωνητικά κυμαίνονται σε "βολικές" νότες που μπορεί να πιάσει άψογα ακόμα και ο Ζεντ απ' το Police Academy. Χώρια η ηλίθια εντεχνιάρικη προφορά. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε για ποια προφορά μιλάω. Εννοώ τα παχιά σίγμα, τα σαλιωμένα λάμδα και φυσικά, τα έψιλον που προφέρονται με ένα νυσταλέο φθόγγο ανάμεσα σε "ε" και "ο". Δεν είναι τυχαίο που ο κάθε πάπαρος που κάθεται γύρω από μια φωτιά με μια κιθάρα στο ξερό του επιλέγει να τραγουδήσει έντεχνο. Δεν είναι "ρομαντικό". ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ! Αν τα όργανα και η φωνή στο έντεχνο είναι η βρωμερή πατούσα της ελληνικής σκηνής, τότε ο στίχος είναι η μολυσμένη παρανυχίδα της. Τόσο οι στίχοι, όσο και οι τίτλοι δίσκων και κομματιών είναι ένα συνωθύλευμα από αυτάρεσκες, κλαψομούνικες, δήθεν ερωτικές μπουρδολογίες που προσπαθούν να περάσουν για αβυσσαλέα ποίηση. "Τα δοκάρια στα γρασίδια περιμένουν τα παιδιά". ΑΡΧΙΔΙΑ ΒΡΟΝΤΟΣΑΥΡΟΥ! Το μόνο που θα συναντήσουν τα δοκάρια είναι το κλούβιο κεφάλι του Πλιάτσικα. Κι όσες αυτή τη στιγμή χαχανίζετε και το παίζετε καλτίλα με το ξεπεσμένο σύμβολο χλιμιτζουριάς που λέγεται Φίλιππος Πλιάτσικας, θυμηθείτε ότι πριν από καμια δεκαετία δαγκώνατε κάγκελο στα live των Πυξ Λαξ, ουρλιάζοντας τους στίχους απ' έξω κι ανακατωτά. Και τι στίχοι, ε; Γαμώ τα βάθη! Η μόνη περίπτωση που ο στίχος δεν προκαλεί εξέμεση είναι όταν τα τραγούδια μελοποιούν ποιήματα κάποιων άλλων που όπως και πριν, δεν ανήκουν καν στη μπάντα.
Sellers Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Ψιτ, είστε όλοι άσχετοι. Σεβασμός στο έντεχνο.
Praetorianos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Ψιτ, είστε όλοι άσχετοι. Σεβασμός στο έντεχνο. Εσύ φιλαράκι ροδόνερο στο στόμα προ αναφοράς των ΠυξΛαξέων, νταξ?
Sellers Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Ίσα ρε ντερβισόπαιδο, που θα μου την βγεις χωρίς φλας απ'τα δεξιά να'ούμε. Τράβα και χάζεψε με την παρεούλα σου τον Μαζώ και την απόλυτη στα μπουζουξίδικα και άσε μας εμάς. (Διότι ως γνωστόν ισχύει η εξίσωση ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΕΓΩ = ΑΚΟΥΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ)
Sylvia88 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2010 Έτσι κι αλλιώς τους αφήνω τους Πυξ-Λαξ ρε φιλάρα. Τουλάχιστον στην Beyonce δίνεις τα λεφτά και το ευχαριστιέσαι. Βλέπεις show, βλέπεις χορούς, βλέπεις και κανα κωλαράκι και όλα οκ. Τώρα με τον κώλο του Πλιάτσικα τι γούστα να βγάλω? Μπα θεωρώ λίγο ανούσια την σύγκριση.Αλλο είδος είναι το ξένο στυλ Beyonce και άλλο το Ελληνικό,σε στυλ Πυξ Λαξ.Πας στην μια για να δεις το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ,όχι για να ακούσεις κάποια από τα τραγούδια της. Στους Πυξ Λαξ πας να ακούσεις τα τραγούδια τους,που ίσως και να μεγάλωσες με κάποιους στίχους,γνωρίζοντας ότι αυτό που προσέφεραν στην Ελληνική μουσική δεν ήταν κάτι μεμπτό.Εγώ θα τα έδινα τα λεφτά να τους δώ και αντιθέτως δεν θα έδινα τα λεφτά μου σε μια υπερντίβα που το μόνο που κάνει είναι να εκτίθει τα πολλά κοσμήματά της τσιρίζοντας την τελευταία επιτυχία της. Οι πυξ λαξ δεν είναι εκπρόσωποι κάποιου είδους μουσικής. Ακολουθούν μια χιλιοδοκιμασμένη συνταγή. Και με τον τρόπο που το έκαναν κράτησαν τόσο καιρό. Φτάνει όμως τώρα. ΕΙΝΑΙ εκπρόσωποι "κάποιου" είδους και ας μην ήθελαν ποτέ οι ίδιοι να κρέμονται ταμπέλες από το μέτωπό τους. Φτάνει με τους Πυξ Λαξ ; Δεν νομίζω ΟΥΔΕΠΟΤΕ να κούρασαν με την μουσική τους ούτε τα ονόματά τους υπερίσχυαν κάθε χρόνο στα μίντια.Και ούτε "κράτησαν" επειδή έκαναν κάποιες κινήσεις. Δεν νομίζω να εννοείς αυτά που γράφεις.
YiN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Αν δεν τα εννοούσα δεν θα τα έγραφα. Οι πυξ λαξ ήταν μια μπάντα με εισιτήριο στην επιτυχία το καψουροτράγουδο χωρίς ιδιαίτερα καλούς στίχους ούτε και φοβερά εξελιγμένη μουσική. Με λίγα λόγια, κατ'εμέ πάντα, πρόκειται για ένα αρκετά κοινό συγκρότημα που είχε μια συγκεκριμένη συνταγή επιτυχίας. Μπράβο τους δε λέω, ευχάριστα τραγουδάκια έχουν αλλά έγιναν μαϊντανός. Υπερβολική προβολή, Σύλβια, δεν γίνετια μόνο με τα μίντια. Υπήρξαν χρόνια στην Ελλάδα που σε όποια γωνία και να έστριβες άκουγες πυξ λαξ. Δεδομένου ότι δε μιλάμε και για κανένα συγκρότημα τύπου πινκ φλόυντ (ή βάλε ένα, όποιο άφησε ιστορία) καταντάει κουραστικό. Ε και τέλος πάντων τα τραγούδια τους δεν έχουν και καμιά φοβερή πρωτοτυπία έτσι;
Sellers Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Μπα θεωρώ λίγο ανούσια την σύγκριση.Αλλο είδος είναι το ξένο στυλ Beyonce και άλλο το Ελληνικό,σε στυλ Πυξ Λαξ.Πας στην μια για να δεις το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ,όχι για να ακούσεις κάποια από τα τραγούδια της.Στους Πυξ Λαξ πας να ακούσεις τα τραγούδια τους,που ίσως και να μεγάλωσες με κάποιους στίχους,γνωρίζοντας ότι αυτό που προσέφεραν στην Ελληνική μουσική δεν ήταν κάτι μεμπτό.Εγώ θα τα έδινα τα λεφτά να τους δώ και αντιθέτως δεν θα έδινα τα λεφτά μου σε μια υπερντίβα που το μόνο που κάνει είναι να εκτίθει τα πολλά κοσμήματά της τσιρίζοντας την τελευταία επιτυχία της. Λοιπόν, για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, και επειδή μάλλον δεν κατάλαβες προφανώς κι έκανα πλάκα σχετικά με τα όσα είπα για την Beyonce. Απλά επειδή ανέφερα την λέξη show και ο ektorass το συνδύασε με την μία με την Beyonce χωρίς να σκεφτεί αν υπάρχουν και άλλα είδη show σε ένα live συνέχισα κι εγώ να κάνω πλάκα. Προφανώς και μιλούσα για το ''show'' που κάνουν π.χ οι Tool ή οι Floyd ή οι Rammstein στα live τους, στα οποία λες ''χαλάλι το 45ευρω που έσκασα''. ΕΙΝΑΙ εκπρόσωποι "κάποιου" είδους και ας μην ήθελαν ποτέ οι ίδιοι να κρέμονται ταμπέλες από το μέτωπό τους. Φτάνει με τους Πυξ Λαξ ; Δεν νομίζω ΟΥΔΕΠΟΤΕ να κούρασαν με την μουσική τους ούτε τα ονόματά τους υπερίσχυαν κάθε χρόνο στα μίντια.Και ούτε "κράτησαν" επειδή έκαναν κάποιες κινήσεις. Δεν νομίζω να εννοείς αυτά που γράφεις. Τώρα σχετικά με αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με τους Πυξ - Λαξ. Ξεκίνησα να τους ακούω πριν κάνουν το μεγάλο μπαμ και τους άκουγα μέχρι και πριν διαλυθούν. Ήμουν εκεί και στο ''τελευταίο'' λαιβ τους. Τώρα, κοιτώντας πίσω μου το τι μου έχουν δώσει οι Πυξ-Λαξ τόσα χρόνια μουσικά, βλέπω ένα μηδέν. Για μένα το ''ροκ'' το ελληνικό τελείωσε στον Άσιμο. Όλα τα υπόλοιπα είναι σαχλά τραγουδάκια που είτε πατούν σε κάποια δεδομένα μοτίβα ή ''πρωτοτυπούν'' με την εύκολη οδό. Και επειδή αυτό που κάνουν οι Τρύπες ή τα Διάφανα Κρίνα ή ή ή... το κάνουν και πολλά άλλα συγκροτήματα παγκοσμίως και μάλιστα πολύ πιο επιτχυχημένα, η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Ξαναγυρνώ στους Πυξ-Λαξ. Οι Πυξ-Λαξ είναι το ''εύκολο'' της ''ποιοτικής'' μουσικής. Με 3 συγχορδίες παίζεις την μισή δισκογραφία, και με τις λέξεις ''όνειρα'', ''αγάπη'', ''ψυχή'' έχεις ξεπετάξει τους στοίχους απο τα μισά τραγούδια τους. ''Ναι, αλλά εμένα με ακουμπάν στην ψυχή'', θα μου πει κάποιος. Δικαίωμα σου. Δεν σε κατακρίνω για κανέναν λόγο. Και ούτε ποτέ θα πω ''πφφ, κοίτα τον άλλον ακούει Τρύπες και Πυξ-Λαξ''. Ποτέ δεν θα το πω, γιατί κι εγώ άκουγα κάποτε και φανατιζόμουνα. Αντικειμενικά όμως, η προσφορά στην μουσική είναι ανύπαρκτη... Αντικειμενικά. Έγραψα δύο φορές την λέξη αντικειμενικά για να δώσω έμφαση στο φινάλε του ποστ. Εδιτ: Θυμήθηκα και ένα παλιό καλό ανέκδοτο το οποίο θα διαμορφώσω για να ταιριάζει στην περίσταση, που λέει: Ποια η διαφορά του έντεχνου κιθαρίστα, απο τον τζαζίστα? Ο έντεχνος παίζει τρία ακόρντα μπροστά σε χιλιάδες άτομα, ενώ ο τζαζίστας παίζει χιλιάδες ακόρντα μπροστά σε τρία άτομα.
YiN Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Είμαι ένας άνθρωπος που μεγάλωσε με τους Πυξ - Λαξ. Ξεκίνησα να τους ακούω πριν κάνουν το μεγάλο μπαμ και τους άκουγα μέχρι και πριν διαλυθούν. Ήμουν εκεί και στο ''τελευταίο'' λαιβ τους. Τώρα, κοιτώντας πίσω μου το τι μου έχουν δώσει οι Πυξ-Λαξ τόσα χρόνια μουσικά, βλέπω ένα μηδέν. Χαίρομαι που έχεις συμφιλιωθεί με τις σκοτεινές εποχές του παρελθόντος σου μαη ντηαρ σελλερς. Η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για ένα καλύτερο αύριο. (Με περισσότερους Μαρς Βόλτα ας πούμε)
Sellers Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2010 Είμαι ο Σέλλερς και έχω να ακούσω Πυξ-Λαξ ένα χρόνο. Καλως σας βρήκα παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.