Προς το περιεχόμενο

μπορεί το monitor να γίνει τηλεόραση;

tempo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

έχω ένα monitor Samsung 20" και σκέφτομαι αν μπορεί με κάποιον τρόπο να γίνει τηλεόραση. Δηλαδή αν κυκλοφορεί κάποιος εξωτερικός δέκτης που απλά να συνδέεται με το monitor.

υπολογιστής δεν υπάρχει για να μου πείτε πάρε μια κάρτα tv usb κλπ...

υπάρχει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

πραγματικά είναι αρκετά ακριβό.

ίσως υπάρχουν και φθηνότερα ή αν πουλάει κανείς κανένα μεταχειρισμένο pm

Δημοσ.

Καλησπέρα,

επειδή το ψάχνω κι εγώ για ένα τέτοιο μηχανάκι υπάρχουν αρκετά με έξοδο VGA.

Το θέμα είναι ότι τα περισσότερα έχουν μόνο αναλογικούς δέκτες, άρα τα ψηφιακά τα ξεχνάμε.

Βρήκα και αυτό στο πλαίσιο το οποίο είναι πανάκριβο και δυστυχώς παίζει μόνο MPEG2, άρα ξεχνάμε και τη DIgea.

Ξέρει κανείς αν υπάρχει ένα standalone tuner το οποίο να πληροί τις προδιαγραφές της digea?

Δημοσ.
Και γιατί δεν παίρνεις έναν κανονικό δέκτη DVB-T και για την σύνδεση να χρησιμοποιήσεις έναν αντάπτορα Scart σε VGA ;

καλή ιδέα, με αυτόν μπορώ να βλέπω και ψηφιακά και αναλογικά;

Δημοσ.

Όχι, με τον συγκεκριμμένο βλέπεις μόνο τα ψηφιακά (mpeg-2 & mpeg-4).

Θα δώ άν κυκλοφορεί για ψηφιακά και αναλογικά και θα σου πώ.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει,θα έπρεπε να είναι συνδυασμός VHS(tv-tuner) με DVB-T, δορυφορικός με DVB-T υπάρχει.Δεν αξίζει κιόλας του χρόνου είναι που αλλάζουν όλα σε ψηφιακό; Για να βλέπεις κάποια μικρά τοπικά κανάλια δεν νομίζω να χαλιέται κανείς.

Δημοσ.
Και γιατί δεν παίρνεις έναν κανονικό δέκτη DVB-T και για την σύνδεση να χρησιμοποιήσεις έναν αντάπτορα Scart σε VGA ;

Δηλαδή με την ίδια λογική μπορείς να πάρεις ένα HD ψηφιακό δέκτη και να δώσεις εικόνα στην οθόνη από τη θύρα HDMI με αντάπτορα HDMI-->DVI.

καλό ακούγεται πάντως...

Δημοσ.
Δηλαδή με την ίδια λογική μπορείς να πάρεις ένα HD ψηφιακό δέκτη και να δώσεις εικόνα στην οθόνη από τη θύρα HDMI με αντάπτορα HDMI-->DVI.

Ακριβώς! Και θα παίζει κανονικότατα.

Όσον αφορά στον αντάπτορα από SCART σε VGA περιττό να σας πω ότι δεν κατάφερα ποτέ να πάρω σήμα στην οθόνη με αυτόν...

Δημοσ.

Ωραία ο τρόπος βρέθηκε...

Μπορεί κάποιος να προτείνει εναν HD δέκτη Έχει δοκιμάσει κανείς το δέκτη του Πλαισίου?

ή τοn F&U?

Απορία: Για να στείλω τον ήχο στα ηχεία, μπορώ να τα συνδέσω με τα ομοαξονικά ή πρέπει να πάρω το σήμα ήχου της HDMI (και πως γίνεται αυτό?)

Ουσιαστικά, θα μπορώ εγώ να πάρω στερεοφωνικό σήμα από τα RCA, ενώ η πηγή της εικόνας θα είναι το HDMI?

Δημοσ.

σου απαντησα ποιο πανω για τον F&U...δοκιμασμενος και τον υποστηριζει

και η αντιπροσωπια με νεα firmwares !!

Δημοσ.

...

...

Απορία: Για να στείλω τον ήχο στα ηχεία, μπορώ να τα συνδέσω με τα ομοαξονικά ή πρέπει να πάρω το σήμα ήχου της HDMI (και πως γίνεται αυτό?)

Ουσιαστικά, θα μπορώ εγώ να πάρω στερεοφωνικό σήμα από τα RCA, ενώ η πηγή της εικόνας θα είναι το HDMI?

Εάν η tv ή το monitor σου έχει HDMI υποδοχή τότε θα έχεις ήχο και εικόνα με σύνδεση HDMI.

Εάν θέλεις επι πλέον να έχεις και τον ήχο σε ξεχωριστά ηχεία, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιπρόσθετα ΚΑΙ την έξοδο Audio με τα δύο RCA και να την οδηγήσεις σε αυτόνομο εξωτερικό ενισχυτή και να την κάνεις ότι θέλεις.

Εάν το monitor σου δεν έχει HDMΙ αλλά έχει DVI, τότε παίρνεις την εικόνα απο την HDMI του δέκτη και την πάς στην DVI του monitor χρησιμοποιώντας καλώδιο HDMI->DVI. Τον ήχο τον παίρνεις απο την audio (rca) χρησιμοποιώντας αυτό το καλώδιο.

Εάν το monitor σου δεν έχει HDMΙ & DVI αλλά έχει VGA, τότε παίρνεις την εικόνα απο το Scart του δέκτη και την πάς στην vga του monitor χρησιμοποιώντας το καλώδιο Scart ->VGA που αναφέρω σε προηγούμενό μου πόστ. Τον ήχο τον παίρνεις πάλι απο την audio χρησιμοποιώντας το καλώδιο Jack αρσενικό σε 2 RCA.

Δημοσ.

Εάν θέλεις επι πλέον να έχεις και τον ήχο σε ξεχωριστά ηχεία, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιπρόσθετα ΚΑΙ την έξοδο Audio με τα δύο RCA και να την οδηγήσεις σε αυτόνομο εξωτερικό ενισχυτή και να την κάνεις ότι θέλεις.

Αυτό ακριβώς με ενδιαφέρει. Συγκεκριμένα το μόνιτορ έχει είσοδο DVI και θέλω να οδηγήσω απευθείας από την στερεοφωνική έξοδο ηχεία 2.1

Είναι τσεκαρισμένο ότι λειτουργεί?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...