Προς το περιεχόμενο

Θελω συμβουλες για ποδηλατο

pap1995

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.Θα ηθελα να μου δωσετε καποιες συμβουλες ή τις προτιμησεις σας οσο αναφορα το ποδηλατο που θελω να παρω.Θελω ενα ποδηλατο το οποιο θα ειναι γερο,να αντεχει στο χρονο και να ειναι γρηγορο.Οι ιδιαιτερες προτιμησεις μου ειναι στις μαρκες Ideal και Scott.Το ποδηλατο θα το χρησιμοποιω στην πολη.Μπορω να διαθεσω απο 300 εως και 500 ευρω.Περιμενω αμεση ανταποκριση:-D

Ευχαριστω εκ των προταιρων.

Δημοσ.

Για μένα η top επιλογή στον τύπο ποδηλάτου που θέλεις αποτελεί το Orbea Aos.

aqua_aos_big.jpg

Βγαίνει όμως ~100€ παραπάνω από το budget σου οπότε απλά το αναφέρω και δεν στο προτείνω.

Κατά τα άλλα από τις μάρκες που επέλεξες όποιο city bike και να πάρεις στα χρήματα που δίνεις δεν θα απογοητευτείς. Κοίτα να σου αρέσει εσένα ώστε να το ευχαριστηθείς. Σε αυτά ταχρήματα και από αυτές τις μάρκες δεν θα πάρεις «κακό» ποδήλατο. Ενημερωτικά, η Scott για πολλούς είναι ένα κλικ ψηλότερα ως προς το τι παίρνεις.

Δημοσ.

Αν η πόλη που διαμένεις είναι επίπεδη, δηλαδή αν δεν έχει πολλές ανηφοροκατηφόρες μπορείς να πάρεις κάτι με 300 ευρώ και ίσως φθηνότερο και θα είσαι μια χαρά. Εκτός των άλλων η τιμή στα ποδήλατα ανεβαίνει αντιστρόφως ανάλογα με το βάρος, δηλαδή τα πιο ακριβά είναι τα ελαφρύτερα, αλλά αν δε ζεις... ξέρω γω.. στο Σαν Φραντσίσκο δε σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα το βάρος του ποδηλάτου. Αν από την άλλη ανεβοκατεβαίνεις συνέχεια το ελαφρύ ποδήλατο θα σε βολέψει.

Αν θα είσαι όλη την ώρα σε ομαλό οδόστρωμα και θέλεις ταχύτητα το αγωνιστικό είναι ότι πρέπει, αν θα είσαι σε ανώμαλο οδόστρωμα και ελαφρώς εκτός δρόμου και πάνω κάτω στα πεζοδρόμια τότε καλύτερο είναι ένα υβριδικό το οποίο έχει λίγο φαρδύτερες ρόδες και είναι λίγο πιο αργό αλλά κάνει για τη δουλειά.

Η ταχύτητα στο ποδήλατο εξαρτάται από τις ταχύτητες - συσχετισμός πίσω και μπροστά δοντιών, από την παρουσία ή έλειψη ανάρτησης - η ανάρτηση κόβει σημαντικά την ταχύτητα, από το πάχος της ρόδας - όσο πιο λεπτή τόσο πιο γρήγορο το ποδήλατο, από την πίεση του αέρα στο λάστιχο - όσο μεγαλύτερη η πίεση τόσο πιο γρήγορα πάει αλλά μόνο σε ομαλό οδόστρωμα, και το μέγεθος της ρόδας - η 28ιντση είναι ελαφρώς πιο γρήγορη από την 26ιντση αν και μερικοί διαφωνούν επ αυτού. Βέβαια πάνω απ' όλα η ταχύτητα εξαρτάται από τον αναβάτη, ο οποίος με την εξάσκηση γίνεται πιο ταχύς.

Κάτι τελευταίο, για μέσα στην πόλη αλλά και εκτός συνιστώ tyre liner, δεν ξέρω πως το λένε στα ελληνικά, είναι μία λωρίδα πλαστικό ή κέβλαρ που μπαίνει στο εσωτερικό της ρόδας και παρέχει προστασία από αγκάθια, καρφάκια και λοιπά αιχημηρά αντικείμενα. Αυτό μαζί με anti-puncture λάστιχα τα οποία στοιχίζουν κανονικά μειώνει τα φούιτ στο ελάχιστο/ελαχιστότατο.

Δημοσ.

Θα το χρησιμοποιεις μονο σε αφαλτο η μπορει να πατησεις κ λιγο χωματοδρομο;

Επιδης η ασφαλτος ειναι καλη η οι λακουβες συχνο φαινομενο;

Σ αυτες τις περιπτωσεις σου προτεινω να παρεις ενα trekking ποδηλατο με δυνατοτητα κλειδωματος της αναρτησης. Ετσι και πιο ανετα θα πηγαινεις(χωρις να φοβασαι μη πεσεις σε καμια λακουβα) και πχ σε ανηφορες θα κλειδωνεις την αναρτηση οποτε δε θα χανεις ταχυτητα-δυναμη στο πεταλαρισμα

Τα ideal ειναι τιμια ποδηλατα για τα λεφτα τους. Σε γενικες γραμμες ειναι value for money και εχουν καλυτερα περιφερειακα απο σκελετο. Αμα θες καλυτερο σκελετο πας σε μαρκες οπως η Scott που ανεφερες.

Μολις μπω απο το pc θα σου προτεινω καποια μοντελα, γιατι κ εγω πριν παρω το εψαξα αρκετα.

Βασικα, αναλογως και με τη μαρκα, θα βγουν στην αγορα σε καποιο καιρο τα νεα μοντελα οποτε του '10 θα μπουν σε προσφορες, οσα εχουν μεινει.. Δηλ αν δε το βιαζεσαι θα σου ελεγα να περιμενεις λιγο.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...