Προς το περιεχόμενο

Εγγυητης σε δανειο

chrism4111

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας θελω να μου δωσετε μια συμβουλη στο παρακατω τραπεζικο θέμα...

Φυσικα το προβλημα δεν ειναι δικο μου ....

Ας πουμε οτι ο Α (ανθρωπος) ηθελε να αγορασει ενα αυτοκινητο...

και για να παρει το δανειο χρειαστηκε ενας εγγυητης το Β άτομο.

Το Α ατομο πηρε το δάνειο και το ξεχρεωσε μετα απο ενα χρονικο διαστημα αλλα την καρτα που πηρε απο το δανειο την εδωσε για χρηση σε ενα Γ ατομο.

Τωρα το Γ ατομο εκανε καποιες αγορες με αυτην την καρτα και εφτασε στο σημειο να μην μπορει να πληρωσει τις δοσεις .

Βέβαια το Β άτομο που ηταν εγγυητης μονο για τη αγοροπωλησια του αυτοκινητου δεν ξερει τιποτα για το συγγεκριμένο γεγονος και αυτες της μέρες του ηρθε ενα εξωδικο στο σπιτι του και του ζηταν το υπολοιπο του ποσου...

Το Β ατομο τι κινδυνο εχει και τι κανει στην συγγεκριμένη περιπτωση?

Σημειωση Το Γ άτομο ισως και να πηρε κρυφα την καρτα απο το Α ατομο και να αλλαξε καποια στοιχια (τηλεφωνο , διυθηνση ) χωρις παντα να ειμαι σιγουρος γι'αυτο

Δημοσ.

Το Α ατομο πηρε το δάνειο και το ξεχρεωσε μετα απο ενα χρονικο διαστημα αλλα την καρτα που πηρε απο το δανειο την εδωσε για χρηση σε ενα Γ ατομο.

Τωρα το Γ ατομο εκανε καποιες αγορες με αυτην την καρτα και εφτασε στο σημειο να μην μπορει να πληρωσει τις δοσεις .

Βέβαια το Β άτομο που ηταν εγγυητης μονο για τη αγοροπωλησια του αυτοκινητου δεν ξερει τιποτα για το συγγεκριμένο γεγονος και αυτες της μέρες του ηρθε ενα εξωδικο στο σπιτι του και του ζηταν το υπολοιπο του ποσου...

Σημειωση Το Γ άτομο ισως και να πηρε κρυφα την καρτα απο το Α ατομο και να αλλαξε καποια στοιχια (τηλεφωνο , διυθηνση ) χωρις παντα να ειμαι σιγουρος γι'αυτο

Εφ' όσον ήταν εγγυητής μόνο για την αγορά του αυτοκινήτου και εφ' όσον εξωφλήθηκε το αυτοκίνητο,του εγγυητή θα του κάνουν τα τρία δύο.:mrgreen:

Πληροφορία από πρώτο χέρι.

Δημοσ.

Αν το δανειο ειναι συνδεδεμενο με πιστωτικη καρτα (ειναι δηλαδη credit line, ελληνιστι) και ο Β μπηκε εγγυητης, τοτε ο Β τον ηπιε.

Δημοσ.
Ναι , τι σχέση έχει η πιστωτική με το δάνειο ;

οταν ο Α πηγε να παρει το αυτοκινητο ο Β ηξερε οτι ηταν δανειο και οχι καρτα . Αλλα τι δάνειο τη κάρτα το ιδιο πραγμα ειναι.

Σε περιπτωση που δεν μπορει ο εγγυητης να πληρωσει το ποσο ? Τι γινετε (Ο εγγυητης περνει το μπουλο; )?

Δημοσ.

άλλος ένας μ:Xς που δεν πρόσεξε τι υπέγραψε...

Εγγυητής έχω μπει μόνο για τη γυναίκα μου, και αυτό με βαριά καρδιά.

Δημοσ.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα θα το ρωτήσω εδώ.

Όταν λέμε ότι το επιτόκιο της πιστωτικής είναι πχ 15% ενοούμε ετήσιο ή απλά αυξάνεται η οφειλή του επόμενου μήνα κατά 15% του συνολικού απλήρωτου ποσού του προηγούμενου μήνα;

Την κατανόηση σας για ενδεχομένως άθλια ερώτηση αλλά το κεφάλι αυτή τη στιγμή περιέχει παστίτσιο αντί για αυτό που έπρεπε να έχει.

Δημοσ.

15% είναι ετήσιο και προσαυξάνεται/υπολογίζεται καθημερινά για το υπόλοιπο.

Και εξαρτάται από την σύμβαση που έχεις υπογράψει.

Όσον αφορά το αρχικό θέμα, δεν έχετε μάθει τόσα χρόνια να μην μπαίνεται εγγυητές;

• Super Moderators
Δημοσ.

Όπως ορθά γράφει το μέλος Crizzt, αν ο εγγυητής έχει εγγυηθεί δάνειο συνδεόμενο με πιστωτική κάρτα, ο εγγυητής (ο Β στο παράδειγμα) οφείλει.

Κοινώς, τον ήπιε.

Για να μην ανοίξω νέο θέμα θα το ρωτήσω εδώ.

Όταν λέμε ότι το επιτόκιο της πιστωτικής είναι πχ 15% ενοούμε ετήσιο ή απλά αυξάνεται η οφειλή του επόμενου μήνα κατά 15% του συνολικού απλήρωτου ποσού του προηγούμενου μήνα;

Την κατανόηση σας για ενδεχομένως άθλια ερώτηση αλλά το κεφάλι αυτή τη στιγμή περιέχει παστίτσιο αντί για αυτό που έπρεπε να έχει.

Ό,τι έγραψε ο Apoll: Το 15% είναι ετήσιο.

Δημοσ.

Εγώ πάντως επειδή έχω ακούσει και πολλά, δεν θα έμπαινα εγγυητής ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ με αξαίρεση άτομα της άμεσης οικογενείας που εμπιστεύομαι απόλυτα.

Ούτε σε κολλητούς, ούτε σε παιδικούς φίλους, ούτε σε γκόμενες, ούτε σε ξαδέρφια (θείους, θειές, μπατζανάκιδες κλπ) που να ορκίζονται στην ψυχή της μάνας τους ότι θα είναι συνεπείς στις πληρωμές....

'Οπως επίσης δεν θα δεχόμουν ποτέ να μου μεταβιβάσει κανείς περιουσιακά στοιχεία (εταιρίες, ακίνητα κλπ) για να τα κρύψει απο την εφορία.

ps

Λυπάμαι τον Β που έκανε το λάθος να μπεί εγγυητής σε έναν μαλάκα (Α) που ήταν τόσο βλήμα ώστε να δώσει την πιστωτική του κάρτα στον Γ.

Δημοσ.
Όπως ορθά γράφει το μέλος Crizzt, αν ο εγγυητής έχει εγγυηθεί δάνειο συνδεόμενο με πιστωτική κάρτα, ο εγγυητής (ο Β στο παράδειγμα) οφείλει.

Κοινώς, τον ήπιε.

Την "άκουσε" κι όλας;:mrgreen:

Εγγυήθηκε δάνειο,εξωφλήθηκε το δάνειο,δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις.Αλλοίμονο αν μια κάλυψη κάποιου σε μία δεδομένη οικονομική δυσπραγία κάποιου άλλου έχει ως αποτέλεσμα την υποχρέωσή του μέχρι νιοστής γενιάς...:rolleyes:

Δεν γνωρίζουμε αν έχει πέσει υπογραφή του εγγυητή στην έκδοση κάρτας,συνεπώς γρήγορα συμπεράσματα έβγαλες.

Αν η κάρτα βγήκε για "διευκόλυνση" του δανειοδοτούμενου (και όλοι γνωρίζουμε τί εστί τραπεζική διευκόλυνση),χωρίς να υπάρχει και γι αυτήν κάλυψη του εγγυητή αλλά ούτε και όρος στην έκδοση του δανείου (όταν έβαζε την υπογραφή του...),θα του κλάσουν μια μάντρα.

Μιλάω από προσωπική εμπειρία.

Κάποτε διευκόλυνα έναν συγγενή μου (που δεν είχε ακίνητο ή άλλο τι) και εγγυήθηκα σε δάνειό του για αγορά αυτοκινήτου.Υπέγραψα στο δάνειο,παρουσίασα αποδείξεις ότι είμαι φερέγγυος και του δώσανε δάνειο και κάρτα.Προσοχή εδώ,δεν υπέγραψα σε κάποια αίτηση έκδοσης πιστωτικής κάρτας του αλλά ούτε και είδα κάποιον όρο στο δάνειο,που να λέει ότι θα τον καλύπτω εφ' όρου ζωής σε όλες του τις οικονομικές δοσοληψίες με την τράπεζα.

Μετά την εξώφληση του δανείου που εγγυήθηκα,αυτός φέσωσε την κάρτα του και με πήραν τηλέφωνο σπίτι απ' την τράπεζα να τον καλύψω.Πήραν τα @@ μου και αρκετές βωμολοχίες.

Με ενόχλησαν τηλεφωνικά για κανα μήνα,άσχετες ώρες,ίδια αντιμετώπιση εκ μέρους μου,χυδαία λαχαναγορίτικα και γκοτζαμάνικα,μέχρι που βαρέθηκαν και σταμάτησαν.

Ούτε κλητήρες,ούτε εξώδικα,ούτε μυνήσεις...B)

Προσπαθούν κουτοπόνηρα να μπλέξουν όποιον νομίσουν ότι μπορεί να τον δαγκώσουν.:eek:

Δημοσ.

Κοινώς, τον ήπιε.

Ό,τι έγραψε ο Apoll: Το 15% είναι ετήσιο.

Άρα δεν ισχύει το "2ο" όπως είπε ο HamerZ.

Ευχαριστώω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...