Indiko_Xoiridio Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Έχω κάνει ήδη την αίτηση εδώ και ένα μήνα περίπου στην γραμματεία του TEI και μου είπαν μόλις βρω που θα κάνω την πρακτική, κάνω και τα τελευταία χαρτιά και φεύγω. Λέω για τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, μπας και προλάβω και την εξεταστική.
ksanthos daimon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Ωραίος, έπεσες σε καλή γραμματεία. Γνωστή μου κάνει το ίδιο για Φλεβάρη και το ξεκίνησε απο σεπτέμβρη και μόλις τέλειωσε. Και είχε και το ΟΚ απτο πρωτο μηνα. Τελικα για UK ειναι 675 ευρώ/μήνα ετσι?
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δεν ξέρω σίγουρα, πάντως κάπου εκεί κυμαίνεται νομίζω.
ksanthos daimon Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Απο οτι θυμαμαι στο σαιτ του ΙΚΥ τοσα λεει, αν και η λιρα δεν ενδεικνυται αυτη τη στγμη για ισοτιμια αλλα ναι τα λεφτα ειναι καλα.
evita* Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα σε ολους!Καλως σας βρήκα καθώς ειμαι καινουργια στο forum Πολυ ενδιαφερον ολα αυτα που γραψατε για την πρακτικη στο εξωτερικο!Ενδιαφερομαι και γω να παω,γι'αυτο και ψαχνω οσο μπορω! Εμενα ομως μου ειπαν απο το γραφειο διασυνδεσης του ΤΕΙ μου (ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ),οτι θα ηταν καλυτερα να ψαξω μονη μου για πρακτικη,διοτι οσοι δηλωσαν να πανε με προγραμμα δεν τους διαλεξαν...και γενικα μου εδωσαν να καταλαβω οτι ειναι δυσκολο να σε διαλεξουν και στεναχωρηθηκα-αγχωθηκα γνωριζει κανενας αν αληθεύει? Ευχαριστω εκ των προτερων
salliara Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 αληθευει. ειδικα τωρα που αρχιζουν λιγο κ ξυπνανε οι νεοι κ αρχιζουν να την ψαχνουν για εξω, γινεται χαμος απο αιτησεις. οταν λες προγραμμα τι εννοεις? να σου βρει το τει η το γραφειο διασυνδεσης σου? σωθηκες. λοιπον μια καλη λυση ειναι η aiesec, εχουν αυτοι τα κονε και καλα να σε βολεψουν, αλλα ακουσα οτι τους τα σκας κιολας, και δεν εχω παει να δω τι κανουν για να εχω προσωπικη αποψη. ψαξε μονη σου. υπαρχουν τα απειρα προγραμματα και ευκαιριες, απλα βαριομαστε να τα ψαξουμε. πληρωμενη πρακτικη ειναι η αληθεια δυσκολα θα βρεις. βρες internship, στην καλυτερη και με partial scholarship για την διαμονη, και τραβα κ μια υποτροφια απο το ΙΚΥ, και εισαι αρχοντας (εχω ακουσει οτι η aiesec εχει βολεψει και πληρωτεες πρακτικες, ψαξτο αν θες) αυριο μπορω να σου πω κι αλλα αμα θες, τωρα νυσταζω.νανι.
evita* Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2011 Το να μου βρει το ΤΕΙ η το γραφειο διασυνδεσης το εχω αποκλεισει φυσικα απο την αρχη!αν και μου το ειπανε... Οντως αυτο με την aiesec ηταν το καλυτερο απο οσο το εχω ψαξει! Τωρα για τις υποτροφιες δεν πρεπει να εχω και ενα Α βαθμο??? χαχαχαχα Απαντησε μου αυριο αν νυσταζεις χαχα , Απλα δεν εκατσα καθολου στον υπολογιστη σημερα γιαυτο σ'απαντησα τωρα
nikolio Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Έκανα αίτηση στο internship και την προηγούμενη εβδομάδα έκανα το πρώτο telephone interview. Σήμερα έκανα το τρίτο και τελευταίο interview και περιμένω να μου απαντήσουν στις επόμενες 2 μέρες αν τελικά θα με δεχθούν ή όχι. Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι το γεγονός ότι ενώ δεν τα πήγα καλα στο πρώτο interview με συνέχισαν και στο επόμενο. Αν και καταλαβαίνω πολύ καλά σχεδόν τα πάντα στα Αγγλικά, με το speaking δεν τα πάω καθόλου καλά λόγω του ότι δεν τα έχω εξασκήσει καθόλου. Επίσης και στις 2 συνεντεύξεις μου τόνισαν ότι είναι μια μη αμοιβόμενη θέση, καθώς και το αν συμφωνώ με αυτά που προσφέρουν σχετικά με την στέγαση κτλ. Σε πήραν τελικά?Πήγες? Όλα καλά? Γιατί έχω δει ορισμένα πολύ κακά reviews για το συγκεκριμένο. Επίσης, πόσο καιρό πριν αρχίσεις την πρακτική έκανες την αίτησή σου? Έχω βρει και αυτό Placement UK. Έχει ακούσει κανείς κάτι?
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Με δέχτηκαν, αλλά τελικά λόγω κάποιων αναποδιών δεν πήγα. Πάντως ένα μήνα πριν πάω μου είχαν ζητήσει γύρω στα χίλια+ ευρώ προκαταβολή και μια εβδομάδα πριν πάω έπρεπε να τους είχα καταθέσει όλο το υπόλοιπο ποσό...
nikolio Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 1000€ για ποιο λόγο? για τη διαμονή? Είχες βρει μήπως και τίποτα άλλο παρόμοιο ψάχνοντας? Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σου!!
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Ναι, ήταν γύρω στις 5.500 λίρες αν θυμάμαι καλά, για διαμονή + φαγητό. Ήθελαν προκαταβολή 600-800 λίρες και τα υπόλοιπα μια εβδομάδα πριν πάω... Ρίξε μια ματιά και σε αυτό.
nikolio Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Δημοσ. 21 Απριλίου 2011 Thanks!! Έχω ακούσει και από αλλού για την AIESEC, αλλά μου έχουν πει ότι πληρώνεις κάτι και σε αυτούς. Θα επικοινωνήσω βέβαια και με αυτούς να μάθω περισσότερα..
PennyM Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Δημοσ. 23 Μαΐου 2011 Εγω τωρα κάνω την πρακτική μου με το Erasmus Placements στην Ολλανδία σε μια εταιρεία που είναι startup και είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένη με το κλίμα. Είναι όλοι νέοι , κάτω απο 30 και πολύ πρόθυμοι να σε βοηθήσουν. Η εταιρεία λέγεται Wovox και είναι στην Ολλανδία. Έχουν φτιάξει ένα site που δείχνει φωτογραφίες από εταιρειες, πως είναι μέσα, φωτογραφίες απο τους εργαζόμενους σε αυτές και γενικά αν ψάχνεις για δουλειά σε αυτή την εταιρεία βλέπεις λίγο αν σου αρέσει το εργασιακό περιβάλλον και δεν πας στο αγνωστο. Εγώ τουλάχιστον έτσι διάλεξα να πάω για πρακτική σε αυτούς, μάλλον με συγκίνησε το ότι είχαν πινγκ πονγκ και ποδοσφαιράκι δίπλα απο τα γραφεία! Πρίν κάνετε αίτηση για κάποια εταιρεία ρίξτε μια ματιά αν την βρείτε στο http://wovox.com/ Η νέα έκδοση θα έχει και job opennings οπότε θα είναι ακόμη πιο χρήσιμη. Για ότι πληροφορίες θέλετε σχετικα με την πρακτική στην Ολλανδια, το Eramsus Placements, την εύρεση σπιτιού κτλ κτλ πείτε μου!!
nikolio Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Δημοσ. 30 Μαΐου 2011 Την εταιρία που κάνεις την πρακτική σου, την βρήκες μέσα από αυτό το site? Γνωρίζεις μήπως άλλα site ή εταιρίες που να προσφέρουν θέσεις για πρακτική στην Ολλανδία και να δέχονται βιογραφικά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.