De@th L0rd Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Έχετε κάποιες εμπειρίες; Διαδικαστικά πως και τι; Ρώτησα για αρχή(δεν επέμεινα στις ασάφειες) στο ΤΕΙ που σπουδάζω και μου είπαν πως για να κάνω πρακτική στο εξωτερικό πρέπει να με προτιμήσει η εταιρία πρώτα. Πως και που θα ξέρει η αόριστη αυτή εταιρία για μένα οτι έχω ανάγκη για πρακτική; Θα πάρω μια-μια τις εταιρίες που είναι στο αντικείμενο του ηλεκτρονικού στην ευρώπη και θα στέλνω e-mail? Στέγαση, σίτιση; Υπάρχει θόλο τοπίο στο συγκεκριμένο και επειδή θέλω οπωσδήποτε να την κάνω εξωτερικό την πρακτική,θα ήθελα την βοήθειά σας. Παρακαλώ διατηρήστε το σοβαρό του θέματος, τυχόν τρολιές κτλ υπάρχει το ΟΟΤΤ.
Lucifer Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Συνήθως υπάρχει λίστα με συνεργαζόμενα ιδρύματα σε χώρες με bilateral agreement. Εσύ θες να πας σε χώρα που δεν υπάρχει αυτό; Αν ναι, θέλει αρκετό τρέξιμο αλλά γίνεται.
dark_banishing Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Από όσο ξέρω πρέπει να βρεις μόνος σου την εταιρεία. Και εγώ έτσι το έκανα.
karabouzouk... Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Για χώρες εκτός ευρωπαϊκής ένωσης τι γίνεται..?? Υπάρχει δυνατότητα για πρακτική σε τέτοιες χώρες..?
Lucifer Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι διαφορετικό πρόγραμμα, Erasmus World ή κάπως έτσι.
De@th L0rd Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Από όσο ξέρω πρέπει να βρεις μόνος σου την εταιρεία. Και εγώ έτσι το έκανα. Αν μπορείς πες μου τι έκανες και μέσα σε τι χρονικά περιθώρια. . @ Lucι. Υπάρχει μια λίστα στη σχολή, αλλά είναι από το 2003... Θα πάω αύριο να ξαναρωτήσω μπας κ βρώ κάποιον να ξέρει γι αυτό το θέμα. Εκεί μέσα υπάρχει μια επιλογή που μου αρέσει, αλλά δεν είναι σε εταιρία. Είναι στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο. Είναι στο Lyngby: Orsted.DTU , DTU, Building 326, 2800 Kongens Lyngby, DENMARK Όσες περισσότερες πληροφορίες τόσο το καλύτερο.
black_widow Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Το πρόγραμμα δε λέγεται Erasmus, λέγεται Da Vinci, κάπως έτσι. Δεν έχετε κάποιο καθηγητή που να είναι υπεύθυνος να σας ενημερώσει για αυτά τα προγράμματα;
Lucifer Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Χα, στο DTU. Καλή φάση είναι, το τμήμα του Charlottenburg το 'χω φάει στη μάπα. Το τμήμα του Lyngby είναι κάνα 40λεπτο από το κέντρο της πόλης με το 150S, συχνότητα δρομολογίων ανά 20λεπτο. Κυνήγα το από πολύ νωρίτερα, είναι ζόρι να βρεις θέση, ειδικά ως ξένος. Αν θες να κάνω κάνα διαδικαστικό, για τις επόμενες 3 βδομάδες λογικά θα 'μαι εδώ.
paylidis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Erasmus placement νομίζω ειναι αυτό που ψάχνεις...
De@th L0rd Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Χα, στο DTU. Καλή φάση είναι, το τμήμα του Charlottenburg το 'χω φάει στη μάπα. Το τμήμα του Lyngby είναι κάνα 40λεπτο από το κέντρο της πόλης με το 150S, συχνότητα δρομολογίων ανά 20λεπτο. Κυνήγα το από πολύ νωρίτερα, είναι ζόρι να βρεις θέση, ειδικά ως ξένος. Αν θες να κάνω κάνα διαδικαστικό, για τις επόμενες 3 βδομάδες λογικά θα 'μαι εδώ. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και κυρίως την προσφορά για βοήθεια αλλά δε θέλω κάτι τόσο άμεσα, σκοπεύω να είμαι έτοιμος μετά την εξεταστική του φεβρούαρίου που θα περάσω τα τελευταία μαθήματα.Η πρακτική αρχίζει η επίσημη 1 Απριλίου. Λογικά θα σε χρειαστώ Τέλη φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου αν είσαι ακόμα Δανία. Άλλα όπως είπες κι εσύ αρχίζω να το κυνηγάω από τώρα, μπας κ καταφέρω κάτι. Αλήθεια μιλάνε καθόλου αγγλικά εκεί πάνω ή θα είμαι σαν πακιστανός;
Lucifer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Άπταιστα. Απλώς ίσως δυσκολευτείς να βρεις γραμμένες πληροφορίες λόγω σωβινισμού. Αρχές Μαρτίου δεν ξέρω αν θα προλάβω να έχω γυρίσει, αλλά ρίξε σύρμα nonetheless.
dark_banishing Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Αν μπορείς πες μου τι έκανες και μέσα σε τι χρονικά περιθώρια. . Όπως είπε ένα παιδί πιο πάνω το πρόγραμμα που θες είναι το erasmus placement. Όταν το έκανα ήμουν ήδη erasmus με το άλλο πρόγραμμα που κάνεις σπουδές, οπότε ήταν πιο εύκολο. Πήγα σε μια δυο εταιρείες και τους λέω θέλω να κάνω πρακτική. Στο τέλος πρέπει να τους ζητήσεις και ένα χαρτί ότι τα έκανες όλα καλά για να το δώσεις πίσω στην ελλάδα. Την χαρτούρα την έκανα τσακ μπαμ μέσα σε 2 μέρες και τα έστειλα με fax στην ελλάδα γιατί ήμουν ήδη έξω. Τα πρόλαβα τελευταία στιγμή γιατί στο placement είχαν πολλές κενές θέσεις. Αλλά αν στην δική σου σχολή πάνε πολλοί τότε πρέπει να τα βρεις από νωρίς. Τώρα δουλεύω full time σε αυτή την εταιρεία οπότε αν είσαι προγραμματιστής μπορώ να σου βρω κάτι. Φιλανδία ε.
De@th L0rd Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Όπως είπε ένα παιδί πιο πάνω το πρόγραμμα που θες είναι το erasmus placement. Όταν το έκανα ήμουν ήδη erasmus με το άλλο πρόγραμμα που κάνεις σπουδές, οπότε ήταν πιο εύκολο. Πήγα σε μια δυο εταιρείες και τους λέω θέλω να κάνω πρακτική. Στο τέλος πρέπει να τους ζητήσεις και ένα χαρτί ότι τα έκανες όλα καλά για να το δώσεις πίσω στην ελλάδα. Την χαρτούρα την έκανα τσακ μπαμ μέσα σε 2 μέρες και τα έστειλα με fax στην ελλάδα γιατί ήμουν ήδη έξω. Τα πρόλαβα τελευταία στιγμή γιατί στο placement είχαν πολλές κενές θέσεις. Αλλά αν στην δική σου σχολή πάνε πολλοί τότε πρέπει να τα βρεις από νωρίς. Τώρα δουλεύω full time σε αυτή την εταιρεία οπότε αν είσαι προγραμματιστής μπορώ να σου βρω κάτι. Φιλανδία ε. Έχω νεώτερα πήρα πληροφορίες τηλέφωνα και e-mail από ένα πρόγραμμα στο Novia της Φινλανδίας. Αφορά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μόλις τελειώσω την εξεταστική θα επικοινωνήσω με άτομο που πήγε εράσμους όπως κι εσύ. Απ'οτι μου είπαν το πρόγραμμα θα περιλαμβάβει διαμονή και σίτιση (κάτι που με βολεύει καθώς είμαι σε οικονομική στενότητα) αλλά δεν ξέρουν αν θα έχει αντίστοιχο τμήμα το 2011. Φίλε μου δεν σπουδάζω πληροφορική αλλά ηλεκτρονικός μηχανικός. Το μόνο που ξέρω από προγραμματισμό είναι προγραμματισμός μικροελεγκτών σε assembly και C και πάνω σε αυτό είναι και η πτυχιακή μου. Αλλά όλα παίζουν σε ότι αφορά την πρακτική μπορεί να έχω κακή τύχη και να μη περάσω το τελευταίο μάθημα της πρακτικής το φλεβάρη οπότε να ριζώσω για κακή μου τύχη εδώ για κανα εξάμηνο κ πιθανότατα να κάνω πράκτική σαν παιδί για τα θελήματα.φτου-φτου:devil:
nikolio Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 ενδιαφέρομαι κ εγώ για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά από το πανεπιστήμιο δεν έχουν και πολλές θέσεις για να σου προτείνουν.. γνωρίζετε μήπως που πρέπει να ψάξω? από που να ξεκινήσω?
dark_banishing Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Για αρχή πήγαινε στο πανεπ σου και ρώτα προθεσμίες, αν έχουν κενές θέσεις, και πόσα λεφτά θα δώσουν φέτος.. Γιατί άκουσα ότι κάνουν κάτι περικοπές και ίσως να μην συμφέρει και τόσο. Μετά πες τους να σου δώσουν μια λίστα με τα email όσων έχουν ήδη πάει από την σχολή σου τις προηγούμενες χρονιές.. Λογικά όλο και κάποιος θα έχει πάει, οπότε αν δέχτηκαν αυτόν έχεις ελπίδες να πάρουν και εσένα. Ρώτα αυτούς μετά πως τα βρήκαν όλο και κάτι θα μάθεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.