Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 100 Movies of All Time

konnak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγώ νομίζω πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μαζευτούμε μια μέρα για καφέ όσοι insomniacs μένουμε Αθήνα* και συμμετέχουμε στο topic και να τα πούμε (θα βάλουμε και πορτιέρη για να διώχνει όσους δεν έχουν ποστάρει). :P

* από τη μία γιατί υποθέτω πως οι περισσότεροι λογικά θα μένουμε Αθήνα και από την άλλη για να ζηλέψει ο Sellers που δεν θα μπορεί να έρθει

Ναι, το πέτυχες τώρα. Εγώ Πάτρα, Sellers Θεσσαλονίκη, Manuel Λάρισα, ο the_end στο 北京, τα κάναμε τα λεφτά μας. :-) Πάντως αν οι άλλοι κανονίσουμε και ο Sellers δε μπορεί, εγώ ανεβαίνω Αθήνα.:P

Δε ζητάς και λίγα... ξενάγηση σε 50 ταινίες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα :-D (στο μεταξύ τώρα συνειδητοποιώ ότι άφησα απέξω το Eraserhead και ποιός ξέρει πόσες ξέχασα ακόμα)

Ε εντάξει, δε θα κάτσεις να παρουσιάσεις και τις 50, άλλωστε - ακόμα κι εσύ :-) - έχεις αρκετές πολύ γνωστές ταινίες. Επίσης, μέχρι την προθεσμία αν θέλει κάποιος να αλλάξει κάτι στη λίστα του, μου στέλνει τι αλλαγή θέλει να κάνει και την περνάω.

Τώρα μου ήρθε και μια ιδέα. Για κάθε ταινία, να γράφει την παρουσίαση αυτός που της έδωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία. Σε όποιες υπήρχαν περισσότεροι από ένας με τους ίδιους βαθμούς, θα τα συνεννοηθούμε με PM. Και φυσικά όποιος έχει χρόνο, θα τα δούμε τότε.

Πέρασα τις πρώτες 4 λίστες λοιπόν, και έχουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία:

• 4 μόνο λίστες και έχουν ήδη ψηφιστεί 178 διαφορετικές ταινίες!
  • Καμία ταινία δεν έχει ψηφιστεί και από τους 4. Μόλις 2 ταινίες έχουν ψηφιστεί από 3 μέλη.
  • Οι 2 ταινίες που ισοβαθμούν στην 1η θέση μέχρι τώρα δεν είναι καν στις 50 πρώτες του IMDb, ενώ μόνο μία από αυτές έχει ψηφιστεί από τρία μέλη (η άλλη από δύο).
  • Εντύπωση μου προκάλεσε το ότι οι δύο πρώτες λίστες που έλαβα (gsarig και Achilleas007) είχαν μόλις μία (!) κοινή ταινία!

Σημείωση: Αν θέλετε να ψηφίσετε ολόκληρη τριλογία, ψηφίστε... εχμ... όλη την τριλογία. Δηλαδή, αν μου γράφετε στη λίστα 13. Star Wars χωρίς περαιτέρω διευκρίνηση, την ψήφο θα πάρει η πρώτη ταινία, Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977). Αν θέλετε να ψηφίσετε όλη την τριλογία θα πρέπει να χαραμίσετε άλλες δύο θέσεις λοιπόν, και να γράψετε κάτι τέτοιο:

13. Star Wars: Episode IV - A New Hope

14. Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

15. Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi

---------- Προσθήκη στις 16:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:15 ----------

Πάντως καλό θα ήταν ο καθένας να ιεραρχεί τις ταινίες έτσι όπως πραγματικά του αρέσουν και όχι να βάζει νο.1 μία ταινία που δε πιστεύει ότι θα την ψηφίσουν άλλοι απλά και μόνο για να μαζέψει πόντους... Κι εγώ έχω μερικές όχι τόσο γνωστές ταινίες που θα μου άρεσε να τις δω στο τοπ 50 αλλά δεν έχει αξία να τις βάλω στις πρώτες θέσεις απλά για να μαζέψουν πόντους γιατί έτσι χάνεται και η αντικειμενικότητα. Φυσικά αυτό έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του καθενός μας...

+1. Το έχω πει και στο πρώτο ποστ με τους όρους. Και μέχρι τώρα αυτό έχω δει να γίνεται.

• Απαντ. 562
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
* από τη μία γιατί υποθέτω πως οι περισσότεροι λογικά θα μένουμε Αθήνα και από την άλλη για να ζηλέψει ο Sellers που δεν θα μπορεί να έρθει

Πάντως αν οι άλλοι κανονίσουμε και ο Sellers δε μπορεί, εγώ ανεβαίνω Αθήνα.:P

Μμμμμ... μμ... you know... ... μμμμ...

19878399.png

Δημοσ.

Update

Λίστες που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα: 5.

Χρήστες που έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα: gsarig, Achilleas007, Kakashi, akisk, nikos21aek.

Σύνολο ταινιών που έχουν ψηφιστεί: 212.

Trivia: Μία ταινία έχει ψηφιστεί από 4 εκ των 5 μελών που έχουν ψηφίσει.

---------- Προσθήκη στις 18:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:35 ----------

Sellers, τη φωτο σου βάλτην εκεί που ξέρεις. :lol:

Δημοσ.

Θα πετάω τέτοια τυχαία στατιστικά που είναι ενδιαφέροντα, να γίνεται τζέρτζελο μέχρι να τελειώσουν οι υποβολές λιστών. :-)

Δημοσ.

Βγάζω αποδόσεις...

Kill bill 1,40

Batman Dark Knight 1,30

Matrix 1,45

Godfather 1,50

Lord of the rings 1,60

Star Wars 1,70

Braveheart 1,75

Requiem for a Dream 2,00

The Pianist 2,20

Άλλη 3,00

Όποιος θέλει παίζει.:-D

Δημοσ.

Νίκο, κι όμως, δεν είναι καμία από αυτές. Μάλιστα η ταινία αυτή είναι και πρώτη μέχρι τώρα (μετά από 5 λίστες). Και στο δικό μου Top 50 είναι στην πρώτη δεκάδα.

Επίσης, αν και το είπα νωρίτερα (επειδή υπήρξε και απορία με PM) ας το ξαναπώ: οι τριλογίες δεν ψηφίζονται ενιαία. Δηλαδή, αν στείλει κάποιος Lord of the Rings θα πρέπει να διευκρινίσει σε ποια από τις τρεις αναφέρεται, κι αν θέλει να ψηφίσει όλη την τριλογία θα πρέπει να ψηφίσει και τις τρεις. Το ίδιο για Star Wars, Επιστροφή στο Μέλλον, Indiana Jones, Matrix, κτλ.

Δημοσ.

Στανταρ είναι Κιούμπρικ. Και αν δεν είναι Κιούμπρικ είναι Λιντς. Και αν δεν είναι αυτό είναι το Πραίμερ. Και αν δεν είναι ούτε το πράιμερ τότε 100% είναι κάποιο άλλο.

Σωστά?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...