Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 100 Movies of All Time

konnak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

15 Οκτωβρίου θα αρχίσω την καταμέτρηση (μιας και λογικά θα τις λάβω όλες μαζεμένες στο τέλος), οπότε και πάλι θα υπάρχει χρόνος για κάποιες εκπρόθεσμες συμμετοχές απ' όταν αρχίσω να τις μετράω μέχρι να είναι έτοιμο για παρουσίαση το Top 100. Το ξαναβλέπουμε αυτό. Το θέμα είναι όσοι θέλουμε να στείλουμε να φτιάχνουμε στο Notepad ή στο Excel μια πρόχειρη λίστα με 70-80 ταινίες για να καταλήξουμε σε κατάταξη και Top 50 (έχω το ίδιο πρόβλημα με τον DOP).

---------- Προσθήκη στις 11:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:17 ----------

Update!

Λίστες που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα: 3.

Χρήστες που έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα: gsarig, Achilleas007, Kakashi.

• Απαντ. 562
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για 30 μέρες, αν προσθέτεις 2-3 ταινίες κάθε μέρα στη πρόχειρη λίστα σου, έχεις 60-90 έτοιμες. Μετά σου μένουν 5 ολόκληρες μέρες για να δώσεις στη λίστα την τελική της μορφή, αφαιρώντας, ανακατεύοντας. Αναλόγως και το αν τις έχεις κατατάξει απ' την αρχή ή το κάνεις στο τέλος, η τελική λίστα μπορεί να βγει τσακ μπαμ.

Δημοσ.

θα πρότεινα στο τέλος, αφού έχει βγει το top και αφού τελειώσεις την παρουσίαση των εκατό ταινιών, σιγά-σιγά ο καθένας να ποστάρει τη λίστα του και να κάνει εναν mini-σχολιασμό.

τα παραπάνω με το σκεπτικό να μην πάνε στα αζήτητα ταινίες που ψήφισα μόνο εγώ...εεε σόρι, ταινίες που δεν πήραν αρκετές ψήφους ώστε να εμφανιστούν στο τελικό top100. με το σκεπτικό επίσης ότι μερικών ατόμων τη λίστα θα ήθελα να τη δω ολόκληρη από περιέργεια και ενδιαφέρον. τυχαίο παράδειγμα, τη λίστα του gsarig τη φαντάζομαι απ'το 1 έως το 10, πρώτον επειδή έχω τρομερή φαντασία, δεύτερον λόγω kg (;)) και τρίτον λόγω film affinity. θα'θελα όμως ολόκληρη την εικόνα. αυτά :-)

αν έχει αναφερθεί ήδη κάτι αντίστοιχο σε προηγούμενα ποστ και δεν πήρα χαμπάρι, shoot me. ή θεωρήστε το απλά ως "έμφαση" B)

ps: εναλλακτικά, οι λίστες μπορούν να ποστάρονται μετά τις 15/10, αλλά πριν βγουν/ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ώστε να μην τις φάει η μαρμάγκα του σχολιασμού του top και το πιθανό flame με την 29η θέση του Harry Potter: the return of the striking back magician - a new hope.

or something. αυτά.

ps2: φυσικά οι ίδιες οι λίστες θα είναι αφορμές για flame και θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. άκου εκεί no1 το fellowship.

ps8½: προς το παρόν έχω πέσει στις 76. πιθανότατα θα περιορίσω τις αμιγώς USA σε λιγότερες από 10.

Δημοσ.
ps8½: προς το παρόν έχω πέσει στις 76. πιθανότατα θα περιορίσω τις αμιγώς USA σε λιγότερες από 10.

Τι λες ρε? Οι αμερικάνικες είναι οι καλύτερες, έχουν εκρήξεις, μάχες, σπαθιά, περιπολικά! Δε ξέρεις από ταινίες....

:-)

• Members
Δημοσ.
θα πρότεινα στο τέλος, αφού έχει βγει το top και αφού τελειώσεις την παρουσίαση των εκατό ταινιών, σιγά-σιγά ο καθένας να ποστάρει τη λίστα του και να κάνει εναν mini-σχολιασμό.

τα παραπάνω με το σκεπτικό να μην πάνε στα αζήτητα ταινίες που ψήφισα μόνο εγώ...εεε σόρι, ταινίες που δεν πήραν αρκετές ψήφους ώστε να εμφανιστούν στο τελικό top100. με το σκεπτικό επίσης ότι μερικών ατόμων τη λίστα θα ήθελα να τη δω ολόκληρη από περιέργεια και ενδιαφέρον. τυχαίο παράδειγμα, τη λίστα του gsarig τη φαντάζομαι απ'το 1 έως το 10, πρώτον επειδή έχω τρομερή φαντασία, δεύτερον λόγω kg (;)) και τρίτον λόγω film affinity. θα'θελα όμως ολόκληρη την εικόνα. αυτά :-)

Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες 10 τις πρόσεξα κάπως περισσότερο (δεν θα βρεις εκπλήξεις δηλαδή σε αυτά που ήδη ήξερες), αλλά από ένα σημείο και μετά τις έβαλα σχετικά σκόρπιες. Δεν με πολυπροβλημάτισε, δηλαδή, το αν μια ταινία θα την βάλω στο ν. 38 ή στο ν. 39 για να είμαι ειλικρινής :P

Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν δύσκολο γιατί άφησα έξω ταινίες που μου άρεσαν εξίσου με αυτές που μπήκαν τελικά στη λίστα (άσε που κάποιες άλλες μπορεί απλώς να ξέχασα να τις βάλω).

Άσχετο: το film affinity έχω πάψει να το χρησιμοποιώ γιατί το βρήκα λίγο δύσχρηστο στην αξιολόγηση των ταινιών. Τώρα που μου το θύμισες μπορεί να το επισκεφτώ ξανά για να δω αν έχει αλλάξει καθόλου...

Δημοσ.

μπα, οι βασικές αλλαγές στο affinity έχουν να κάνουν με τους soulmates, μπορείς πλέον να κάνεις λίγο customizing.

αν δε βαριόμουν θα ασχολούμουν με το criticker το οποίο χάνει μόνο σε δυσχρηστία αλλά σε όλα τ'άλλα μου φαίνεται καλύτερο.

Δημοσ.
πιθανότατα θα περιορίσω τις αμιγώς USA σε λιγότερες από 10.

Σε καταλαβαίνω. Είναι πολύ λίγες οι 50. Να φανταστείς ότι και εγώ αναγκάστηκα να περιορίσω τις Indiana Jones σε μία!!!!!

Δημοσ.

αν έχει αναφερθεί ήδη κάτι αντίστοιχο σε προηγούμενα ποστ και δεν πήρα χαμπάρι, shoot me. ή θεωρήστε το απλά ως "έμφαση" B)

ps: εναλλακτικά, οι λίστες μπορούν να ποστάρονται μετά τις 15/10, αλλά πριν βγουν/ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, ώστε να μην τις φάει η μαρμάγκα του σχολιασμού του top και το πιθανό flame με την 29η θέση του Harry Potter: the return of the striking back magician - a new hope.

or something. αυτά.

ps2: φυσικά οι ίδιες οι λίστες θα είναι αφορμές για flame και θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα. άκου εκεί no1 το fellowship.

Εννοείται ότι και οι "κομμένες" ταινίες θα πάρουν τον χρόνο τους. Σκέφτομαι αφού τελειώσει η καταμέτρηση να βγάλω μια λίστα με όλες τις ταινίες που ψηφίστηκαν, από το νούμερο 850 ξέρω γω μέχρι το 101, βάζοντας δίπλα ποιος το ψήφισε. Σ' αυτή τη φάση μπορεί όποιος θέλει να παρουσιάσει μια ταινία που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή. Επίσης, μπορεί να γίνεται και παράλληλα - θα έχει και μεγαλύτερο σασπένς. Δηλαδή: βγάζω 100-91, και κάποια στιγμή αργότερα την ίδια μέρα τις 854-600. Την επόμενη βάζω 90-81 και κάποιες ώρες αργότερα τις 600-500, κ.ο.κ. Κάτι σαν Α-sides και Β-sides. Όπως πάντως προείπα, όλα αυτά είναι ανοιχτά και φυσικά όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες - μαζί αποφασίζουμε και τους όρους και την παρουσίαση και όλα. Κάπως έτσι πάντως είχε γίνει και τότε με τους καλλιτέχνες, και μετά την παρουσίαση όλου του Top 100, όποιος ήθελε έβαζε όλη τη λίστα του και σχολίαζε ό,τι ήθελε, και οι άλλοι που την έβλεπαν. Οπότε βλέποντας και κάνοντας.

Πάντως εγώ θα θελα μια παρουσίαση από τον gsarig της λίστας του, ή από σένα. Η λίστα του gsarig πχ. που την έχω δει ήδη είναι γεμάτη διαμάντια που ακόμα δεν έχω δει, και θα θελα μια... ξενάγηση. :-)

Ρωτώ απλά για σιγουριά, τα ντοκιμαντέρ συμμετέχουν κανονικά έτσι;

Φυσικά. Όπως είπα σε προηγούμενο ποστ, ότι υπάρχει στη βάση του IMDb ως ταινία (όχι ως σειρά ή Reality πχ.) μπορεί να ψηφιστεί. Τώρα αν είναι καμια ελληνική και δεν υπάρχει στο IMDb ας είναι και στο cine.gr, το τι είναι ταινία και τι όχι γενικά είναι ψιλοαυτονόητο. Επίσης, ταινίες κινουμένων σχέδίων και anime ταινίες (και όχι σειρές πχ.) γίνονται δεκτές.

----------

Update

Λίστες που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα: 4.

Χρήστες που έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα: gsarig, Achilleas007, Kakashi, akisk.

Δημοσ.
Καλα πέρα απο την πλάκα είναι πολύ δύσκολο. Που να βγάλω άκρη? Δεν ξέρω καν ποια θέλω να βάλω πρώτη.

Μονο ? Παλουκι ειναι !! Σκεφτομαι σοβαρα να παραβλεψω ολοκληρες περιοδους και να βαλω μονο του κλασσικου κινηματογραφου (50-70'ς) :lol:

• Members
Δημοσ.

Πάντως εγώ θα θελα μια παρουσίαση από τον gsarig της λίστας του, ή από σένα. Η λίστα του gsarig πχ. που την έχω δει ήδη είναι γεμάτη διαμάντια που ακόμα δεν έχω δει, και θα θελα μια... ξενάγηση. :-)

Δε ζητάς και λίγα... ξενάγηση σε 50 ταινίες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα :-D (στο μεταξύ τώρα συνειδητοποιώ ότι άφησα απέξω το Eraserhead και ποιός ξέρει πόσες ξέχασα ακόμα)

Εγώ νομίζω πως το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μαζευτούμε μια μέρα για καφέ όσοι insomniacs μένουμε Αθήνα* και συμμετέχουμε στο topic και να τα πούμε (θα βάλουμε και πορτιέρη για να διώχνει όσους δεν έχουν ποστάρει). :P

* από τη μία γιατί υποθέτω πως οι περισσότεροι λογικά θα μένουμε Αθήνα και από την άλλη για να ζηλέψει ο Sellers που δεν θα μπορεί να έρθει

Δημοσ.

Πάντως καλό θα ήταν ο καθένας να ιεραρχεί τις ταινίες έτσι όπως πραγματικά του αρέσουν και όχι να βάζει νο.1 μία ταινία που δε πιστεύει ότι θα την ψηφίσουν άλλοι απλά και μόνο για να μαζέψει πόντους... Κι εγώ έχω μερικές όχι τόσο γνωστές ταινίες που θα μου άρεσε να τις δω στο τοπ 50 αλλά δεν έχει αξία να τις βάλω στις πρώτες θέσεις απλά για να μαζέψουν πόντους γιατί έτσι χάνεται και η αντικειμενικότητα. Φυσικά αυτό έγκειται στην διακριτική ευχέρεια του καθενός μας...

Δημοσ.
Εννοείται ότι και οι "κομμένες" ταινίες θα πάρουν τον χρόνο τους. Σκέφτομαι αφού τελειώσει η καταμέτρηση να βγάλω μια λίστα με όλες τις ταινίες που ψηφίστηκαν, από το νούμερο 850 ξέρω γω μέχρι το 101, βάζοντας δίπλα ποιος το ψήφισε. Σ' αυτή τη φάση μπορεί όποιος θέλει να παρουσιάσει μια ταινία που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή. Επίσης, μπορεί να γίνεται και παράλληλα - θα έχει και μεγαλύτερο σασπένς. Δηλαδή: βγάζω 100-91, και κάποια στιγμή αργότερα την ίδια μέρα τις 854-600. Την επόμενη βάζω 90-81 και κάποιες ώρες αργότερα τις 600-500, κ.ο.κ. Κάτι σαν Α-sides και Β-sides. Όπως πάντως προείπα, όλα αυτά είναι ανοιχτά και φυσικά όλες οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες - μαζί αποφασίζουμε και τους όρους και την παρουσίαση και όλα. Κάπως έτσι πάντως είχε γίνει και τότε με τους καλλιτέχνες, και μετά την παρουσίαση όλου του Top 100, όποιος ήθελε έβαζε όλη τη λίστα του και σχολίαζε ό,τι ήθελε, και οι άλλοι που την έβλεπαν. Οπότε βλέποντας και κάνοντας.

Tα εχεις καλυψει ολα μια χαρα...;)

Ολες οι ταινιες στο τραπεζι μεταη ακομα καλυτερα παραλληλα , να ανακαλυψουμε διαμαντια (η ανθρακες :lol:) που αγνοοουμε.Και πολυ καλη ιδεα να αναφερεται ποια ψηφιστηκε απο ποιον , και επισης πολυ καλη ιδεα ενας μινι σχολιασμος (απο οποιον θελει) που προαναφερθηκε και πιο πισω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...