konnak Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Σκεφτόμουν κάτι ανάλογο με το countdown των καλλιτεχνών εδώ. Τσέκαρέ το. Τότε ο TheBoyFromSalina κάθε καλλιτέχνη τον παρουσίαζε ως εξής: 98.A Perfect Circle (54 βαθμοι)Ψηφιστηκε απο: Godfath3r, Hugelacky Στη πορεία παρουσίαζε και άλλα ενδιαφέροντα στατιστικά που προέκυψαν κατά την καταμέτρηση. Κάπως έτσι το σκεφτόμουν και εγώ. Αυτό που λες πάντως είναι ενδιαφέρον. Μπορούμε στην κάθε ταινία που θα παρουσιάζεται να βάζω ποιοι την ψήφισαν και σε όσους την ψήφισαν ως 1η να βάζω έναν αστερίσκο. Και στο τέλος να βγάλουμε και όλες τις πρώτες, ανά μέλος. Γενικά, στην παρουσίαση μπορούν να γίνουν πολλά, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Αν έχουμε καμια 30αριά λίστες θα είναι πολύ καλά φιλτραρισμένα τα αποτελέσματα, και αρκετά ενδεικτικά. Και πιστεύω υπάρχουν πολλά παραπάνω ενεργά μέλη στο φόρουμ του Κινηματογράφου. Και συζήτηση για ταινίες γίνεται, για υπερτιμημένες, καλύτερα θρίλερ, καλύτερους σκηνοθέτες, οπότε θέλω να πιστεύω θα υπάρχει ανταπόκριση. Σε λίγο θα ποστάρω τους όρους πάλι ώστε να αρχίσουμε να φτιάχνουμε και να στέλνουμε λίστες, μιας και συμφωνήσαμε στο μέγιστο (και επιθυμητό) των 50 ταινιών (και στην αντίστοιχη βαθμολόγηση).
bluesattack Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 +1 στο αποπανω ποστ και τροπος παρουσιασης-καταμετρησης
konnak Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Ωραία, ωραία. Ακόμα πολλοί δεν θα το έχουν δει, όπως και να χει εντός ολίγου θα κάνω ποστ με ολοκληρωμένες οδηγίες και όρους να αρχίσω να δέχομαι λίστες. Έχουμε σίγουρα καταλήξει στην 50άδα, που είναι και το πιο βασικό. Απ' ό,τι βλέπω συμφωνούμε γενικά και στα της βαθμολόγησης, αλλά αυτά τα συζητάμε και αργότερα. Αρχίστε να φτιάχνετε τα Top 50 σας . Προθεσμία μέχρι 15 Οκτώβρη. ΜΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ TOP-50 ΤΟΥ, ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΜΕ PM ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ! ΥΓ: Αν και θα κάνω και updates η αλήθεια είναι ότι καλό θα ήταν να γίνουν sticky γι' αυτό το διάστημα τα δύο τόπικ για να τα προσέχουν και όχι τόσο τακτικά μέλη που θα ήθελαν να συμμετάσχουν.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μ' αρέσει. Έδωσες καινούργιο νόημα στις εργασιακές μου ώρες για τις επόμενες 2-3 μέρες. Μπορεί να μας έκοψες το facebook θα στη φέρω αλλιώς όμως. Γ@μη#%νε εργοδότη! edit: Ρώτησα και τον Sellers...κειμενάκι ή excelaki βολεύει? επίσης παίζουν και anime? για παράδειγμα το spirited away μπαίνει?
konnak Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Φτιάξτε μια λίστα με τις 50 αγαπημένες σας ταινίες όλων των εποχών, βάζοντας στο 1 την πιο αγαπημένη και ακολουθώντας φθίνουσα σειρά, και στείλτε τη μου με PM. Κάθε #1 βαθμολογείται με 50 βαθμούς, καθε #2 με 49, κ.ο.κ. Όποιος βαριέται και θέλει να στείλει μικρότερη λίστα, να ξέρει ότι το #1 του θα βαθμολογηθεί ανάλογα με το πόσες ταινίες έχει συμπεριλάβει σ' αυτήν. Π.χ. Φτιάχνω μια λίστα με 15 ταινίες και βάζω στο 1 το American Pie. Παίρνει 15 βαθμους, η επόμενη ταινία 14 κ.ο.κ. Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρά προσωπικά, αλλά καλύτερα οι λίστες να φτιαχτούν με άξονα το προσωπικό γούστο και όχι "ποιά θεωρείται πιο σημαντική ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου" κλπ, ούτως ώστε να αποφευχθούν μετέπειτα άσκοπες αψιμαχίες. Στείλτε τις λίστες σας μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου. Γνώμη μου πάλι είναι να φτιάξετε από τώρα μια πρόχειρη λίστα στο Notepad την οποία να διορθώνετε όσο περνάει ο καιρός μέχρι να την οριστικοποιήσετε και να τη στείλετε. Να προσθέσω επίσης ότι καλό θα ήταν να υπάρχει ενα μίνιμουμ 20 συμμετοχών τουλάχιστον, αλλιώς δεν αξίζει νομίζω. Στείλτε τις λίστες σας είτε ως αρχείο .txt, είτε ως .xls, είτε ως απλό μήνυμα με PM σε εμένα. Ακολουθείστε το (προφανές) φορμάτ:1. American Pie <--- Καλύτερη2. ...3. ... ... 48. ... 49. ... 50. Friday the 13th <-- Χειρότερη (από τις 50 που έχετε βάλει) Σημείωση:Καλό θα είναι σε ταινίες που υπάρχουν και σε remake με τον ίδιο τίτλο να διευκρινίζετε (με χρονολογία πχ.) σε ποια αναφέρεστε (π.χ. Scarface, Thomas Crown Affair, κτλ). Το αυτό σε περιπτώσεις ξενόγλωσσων και όχι τόσο γνωστών ταινιών. Αφού τελειώσει η προθεσμία θα γίνει καταμέτρηση κατά την οποία θα προστεθούν οι βαθμοί από τα επιμέρους Top 50 και θα καταρτιστεί μια ενιαία λίστα, από την οποία θα βγουν οι 100 καλύτερες, το Insomnia Top 100 Movies of All Time. Αν κάποιος δε θυμάται ταινίες ή φοβάται μην ξεχάσει καμία, μπορεί να ανατρέξει στο Top 250 του IMDB συμβουλευτικά, ώστε να θυμηθεί κάποια πολύ καλή ταινία που όμως είδε αρκετά παλιά. Ό,τι υπάρχει στη βάση δεδομένων του IMDB ως ταινία, μπορεί να ψηφιστεί (π.χ. Anime). Όποιος θέλει να βοηθήσει στην καταμέτρηση, ας επικοινωνήσει μαζί μου. Αν μάλιστα ήμαστε και πολλοί (10 πχ.) μπορούμε να μοιράσουμε ανά δύο ομάδες τις λίστες για error detection. Αν κάποιος έχει κάτι να προτείνει ή να αντιπροτείνει, μπορεί να το κάνει στο τόπικ αυτό. Αφού υπήρξε σε πρώτη φάση συμφωνία στον μέγιστο αριθμό των ταινιών που μπορεί να έχει η κάθε λίστα, ... ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΑΝΟΙΞΑΝ! Να ζητήσω ένα συγνώμη από τον TheBoyFromSalina που του κατάκλεψα το κειμενάκι στο αντίστοιχο εγχείρημα για τους καλύτερους 100 καλλιτέχνες. Το παραπάνω θα το βάλω και στο πρώτο post ώστε να το βλέπουν όλοι όσοι το ανοίγουν πρώτη φορά, και πιστεύω θα ήταν καλό αυτό και το άλλο παράλληλο τόπικ για τις σειρές να γίνουν sticky να τα βλέπουν όσο το δυνατό περισσότεροι γι' αυτόν τον ένα μήνα που θα διαρκεί η ψηφοφορία. Εγώ πάντως θα κάνω updates για κάθε λίστα που δέχομαι. Last but not least, ΜΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ Top-50 ΤΟΥ, ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΜΕ PM ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ! Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ.
bluesattack Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 on topic : οι διπλοθεσιτες-ταινιες απαγορευονται ετσι ? Καθε ταινια , μοναδικη στην λιστα. οf topic : H παραπανω φωτο βγαινει σε 1280 χ 800 (περιπου ) ? Ψηθηκα να την βαλω wall στο media player .Ηθελα καιρο να κανω αλλαγη..(χωρις το 100 στον τιτλο )
konnak Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 on topic : οι διπλοθεσιτες-ταινιες απαγορευονται ετσι ? Καθε ταινια , μοναδικη στην λιστα. Θεώρησα ότι είναι προφανές. οf topic : H παραπανω φωτο βγαινει σε 1280 χ 800 (περιπου ) ? Ψηθηκα να την βαλω wall στο media player .Ηθελα καιρο να κανω αλλαγη..(χωρις το 100 στον τιτλο ) Αυτή τη φωτο πήρα και άλλαξα.
DKNI Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Χμ...το θεμα ειναι οτι 50 με μιας δεν σου βγαινουν, ποσο μαλλον σε σειρα, αρα θα πρεπει να τις βαλω σε αρχειο και να τις φτιαχνω σιγα σιγα
konnak Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Ε ναι, κάπως έτσι το είχαμε κάνει και όσοι είχαμε συμμετάσχει τότε στο Top 100 Artists of All Time. Φτιάχνεις ένα top (60, 70) και το ρεγουλάρεις. Γι' αυτό θεώρησα ότι χρειαζόμαστε και μίνιμουμ ένα μήνα, και να το δουν πολλοί και να έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε την κατάταξη όπως θέλουμε. Είχαμε ωστόσο και την πρώτη λίστα. Το μέλος που άνοιξε το χορό είναι ο gsarig, με μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα. Οπότε αυτό είναι και το πρώτο update. Λίστες που έχουν ληφθεί: 1. Χρήστες που έχουν ψηφίσει: gsarig. Εντάξει, συνήθως σ' αυτά τα poll οι πιο πολλοί ψηφίζουν τελευταία στιγμή (και εγώ το ίδιο). Μέχρι τότε θα έχω οργανώσει και καλύτερα το θέμα με τις λίστες μέσω google docs, ώστε να μπορεί μετά ο καθένας να ελέγχει και τα αποτελέσματα. Αν κάποιος φυσικά δε θέλει να φανερώσω τι ψήφισε, μου το λέει. ---------- Προσθήκη στις 02:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:07 ---------- Να υπενθυμίσω ότι καλό θα ήταν σε όχι τόσο γνωστές ταινίες να δίνετε και χρονολογία (ή όπου υπάρχουν δύο με το ίδιο όνομα). Εντάξει, για Fight Club, Se7en, και άλλες πασίγνωστες ταινίες αρκεί ο τίτλος. Δεν το λέω για τον gsarig αυτό, αφού η λίστα του ήταν έτοιμη για... auto parser, με πρωτότυπο και αγγλικό τίτλο σε όσες δεν ήταν αγγλόφωνες. Αρχίστε να δουλεύετε τις λίστες σας λοιπόν.
Members gsarig Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Ε ναι, κάπως έτσι το είχαμε κάνει και όσοι είχαμε συμμετάσχει τότε στο Top 100 Artists of All Time. Φτιάχνεις ένα top (60, 70) και το ρεγουλάρεις. Γι' αυτό θεώρησα ότι χρειαζόμαστε και μίνιμουμ ένα μήνα, και να το δουν πολλοί και να έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε την κατάταξη όπως θέλουμε. Είχαμε ωστόσο και την πρώτη λίστα. Το μέλος που άνοιξε το χορό είναι ο gsarig, με μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα. Οπότε αυτό είναι και το πρώτο update. Λίστες που έχουν ληφθεί: 1. Χρήστες που έχουν ψηφίσει: gsarig. Εντάξει, συνήθως σ' αυτά τα poll οι πιο πολλοί ψηφίζουν τελευταία στιγμή (και εγώ το ίδιο). Μέχρι τότε θα έχω οργανώσει και καλύτερα το θέμα με τις λίστες μέσω google docs, ώστε να μπορεί μετά ο καθένας να ελέγχει και τα αποτελέσματα. Αν κάποιος φυσικά δε θέλει να φανερώσω τι ψήφισε, μου το λέει. ---------- Προσθήκη στις 02:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:07 ---------- Να υπενθυμίσω ότι καλό θα ήταν σε όχι τόσο γνωστές ταινίες να δίνετε και χρονολογία (ή όπου υπάρχουν δύο με το ίδιο όνομα). Εντάξει, για Fight Club, Se7en, και άλλες πασίγνωστες ταινίες αρκεί ο τίτλος. Δεν το λέω για τον gsarig αυτό, αφού η λίστα του ήταν έτοιμη για... auto parser, με πρωτότυπο και αγγλικό τίτλο σε όσες δεν ήταν αγγλόφωνες. Αρχίστε να δουλεύετε τις λίστες σας λοιπόν. Τί, κι άλλους θέλεις; Άντε να αρχίσουν να βγαίνουν τα αποτελέσματα παρακαλώ... (εγώ ευτυχώς την είχα σχεδόν έτοιμη τη λίστα γιατί κάθε φορά που βλέπω κάτι πάω και το αξιολογώ στο netflix )
konnak Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Να σου πω, θα 'πρεπε να σου δώσω μπόνους διπλάσια βαθμολογία επειδή ήσουν ο πρώτος που έστειλε.
Members gsarig Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Σε περίπτωση ισοβαθμίας ταινιών, η ψήφος μου θα πιάνεται διπλή
Kasrith Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Καλα ενα 4η μερο ελειπα ο ανθρωπος και του χετε αλλαξει τα φωτο στο Κινηματογραφος & Τηλεοραση Αυτο με της σειρες ειναι ευκολο, αλλα νομιζω οτι για μια λιστα με 50 τοπ ταινιες πρεπει να υπαρχει διορια πανω απο ενα μηνα (15 Οκτ) για να εχουμε ευκαιρια και αυτοι που δεν ειχαν ετοιμες λιστες + να προλαβουν μπολικοι να το δουν το θεμα και να εχουν χρονο αντιδρασης.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Έλα ρε συ, ένας μήνας είναι αρκετός! Μη το καθυστερήσουμε πιο πολύ, θα χάσει το ενδιαφέρον του... Εγώ μέχι στιγμής είμαι στο τοπ 60...δυσκολεύομαι πολύ ποιες 10 θα κόψω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.