Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 100 Movies of All Time

konnak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

619287

• Φτιάξτε μια λίστα με τις 50 αγαπημένες σας ταινίες όλων των εποχών, βάζοντας στο 1 την πιο αγαπημένη και ακολουθώντας φθίνουσα σειρά, και στείλτε τη μου με PM.
  • Κάθε #1 βαθμολογείται με 50 βαθμούς, καθε #2 με 49, κ.ο.κ.
  • Όποιος βαριέται και θέλει να στείλει μικρότερη λίστα, να ξέρει ότι το #1 του θα βαθμολογηθεί ανάλογα με το πόσες ταινίες έχει συμπεριλάβει σ' αυτήν. Π.χ. Φτιάχνω μια λίστα με 15 ταινίες και βάζω στο 1 το American Pie. Παίρνει 15 βαθμους, η επόμενη ταινία 14 κ.ο.κ.
  • Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρά προσωπικά, αλλά καλύτερα οι λίστες να φτιαχτούν με άξονα το προσωπικό γούστο και όχι "ποιά θεωρείται πιο σημαντική ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου" κλπ, ούτως ώστε να αποφευχθούν μετέπειτα άσκοπες αψιμαχίες.
  • Στείλτε τις λίστες σας μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου. Γνώμη μου πάλι είναι να φτιάξετε από τώρα μια πρόχειρη λίστα στο Notepad την οποία να διορθώνετε όσο περνάει ο καιρός μέχρι να την οριστικοποιήσετε και να τη στείλετε.
  • Στείλτε τις λίστες σας με PM σε εμένα. Ακολουθείστε το (προφανές) φορμάτ:
    1. American Pie <--- Καλύτερη
    2. ...
    3. ...

...

48. ...
    49. ...
    50. Friday the 13th <-- Χειρότερη (από τις 50 που έχετε βάλει)

• Αφού τελειώσει η προθεσμία θα γίνει καταμέτρηση κατά την οποία θα προστεθούν οι βαθμοί από τα επιμέρους Top 50 και θα καταρτιστεί μια ενιαία λίστα, από την οποία θα βγουν οι 100 καλύτερες, το Insomnia Top 100 Movies of All Time.
  • Αν κάποιος δε θυμάται ταινίες ή φοβάται μην ξεχάσει καμία, μπορεί να ανατρέξει στο Top 250 του IMDB συμβουλευτικά, ώστε να θυμηθεί κάποια πολύ καλή ταινία που όμως είδε αρκετά παλιά.
  • Ό,τι υπάρχει στη βάση δεδομένων του IMDB ως ταινία, μπορεί να ψηφιστεί (π.χ. Anime).

Last but not least,

ΜΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΤΟ Top-50 ΤΟΥ, ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΜΕ PM ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ!

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ.

Λίστες που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα*: 39.

Χρήστες που έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα*: gsarig, Achilleas007, Kakashi, akisk, nikos21aek, Ntinaras, PCM, DeadOrganPlayer, tr3quart1sta, Nikos7Bouzouxis, konnak, Τοξοβολος_UK, Kasrith, ANHLIKOS, elbarto, mariaqgr, ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ, Cloud_7, the_end, gioti, NemeSis1990, Proaskos, twiner, bluesattack, liopyr, Iron_man21, demessakis, norita, DhZou, ocSe7en, orotoi, mamatecuba, SlimData, salamalekum, KaizerSoze, trelosjack, hanzo, fullon, seishirosakura.

Σύνολο ταινιών που έχουν ψηφιστεί: 781.

* Βλέπε πότε έγινε το τελευταίο edit.

---------- Αρχικό Μήνυμα: ----------

Πρόσφατα θυμήθηκα αυτό το εγχείρημα που ήταν πολύ πετυχημένο, και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να το κάνουμε και στον Κινηματογράφο. Η συμμετοχή πιστεύω θα είναι πολύ μεγάλη, και θα έχει πολύ πλάκα. Μπορούμε να ακολουθήσουμε τους ίδιους κανόνες, δηλαδή:

• Φτιάχνει ο καθένας ένα προσωπικό Top 50, και το στέλνει σε εμένα πχ. μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία (είτε σε κανά μήνα είτε ξέρω 'γω μέχρι τέλος Νοέμβρη, για να το δουν και να στείλουν περισσότεροι).
  • Η 1η ταινία στο Top 50 παίρνει 50 βαθμούς, η 2η 49, [...], η 49η παίρνει 2 βαθμούς και η 50η έναν.
  • Γίνεται καταμέτρηση κατά την οποία προστίθενται οι βαθμοί από τα επιμέρους Top 50 και καταρτίζεται μια ενιαία λίστα από την οποία θα βγουν οι 100 καλύτερες, το Insomnia Top 100 Movies of All Time.
  • Η ταινία με τους περισσότερους βαθμούς είναι πρώτη, κ.ο.κ. Χρησιμοποιούμε ανάλογες συμβάσεις για ισοβαθμίες με εκείνο το τόπικ (πχ. σε περίπτωση ισοβαθμίας πρώτη ταινία πάει αυτή που την ψήφισαν περισσότεροι, κτλ. - μπορεί να υπάρχει και έσχατο κριτήριο, ποιά είναι πιο ψηλά στο Rotten πχ., σαν την κλήρωση στο ποδόσφαιρο :-)).
  • Στο τέλος θα κάνουμε μια παρουσίαση (όπως εδώ) όπου σταδιακά θα πηγαίνουμε από το 50 στο 1.

Αν σας φαίνονται πολλές οι 50, το συζητάμε, αν και ρίχνοντας μια ματιά στο IMDB vote history έχω δώσει 44 10άρια, οπότε ίσα ίσα που θα αναγκαστώ να μη χωρέσω πολλά αγαπημένα 9άρια στο Top 50 που θα μου αναλογεί. Αν κάποιος δε θυμάται ταινίες ή φοβάται μην ξεχάσει καμία, μπορεί να ανατρέξει στο Top 250 του IMDB συμβουλευτικά, ώστε να θυμηθεί κάποια πολύ καλή ταινία που όμως είδε αρκετά παλιά. Δε νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να IMDBποιηθεί το δικό μας Top 100 - και στο τόπικ για υπερτιμημένες ταινίες φάνηκε αυτό.:-D

Εγώ είμαι πρόθυμος να βοηθήσω σε καταμέτρηση και παρουσίαση, πιστεύω θα υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι μιας και είναι αρκετά τα ενεργά μέλη στο φόρουμ του Κινηματογράφου.

Ψήνεστε; :P

• Απαντ. 562
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όχι. Να κλειδωθεί το θέμα.

Τοπ50 ρε κι εσύ? Ξέρεις ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΘΕΛΕΙ ώσπου να βγει μια τέτοια λίστα?

Εδιτ: Επίσης στον τίτλο λες Τοπ100 και μετά λες Τοπ50. Θα πέσει κι'άλλο? Για να ξέρω. :P

Δημοσ.

Έλα ρε, σιγά τις ώρες περισσυλογής. Μια ματιά στη videoθήκη μας και στο Top 250 του IMDB φτάνει. Όσοι μάλιστα ψήφιζαν στο IMDB όπως εγώ τα έχουν σχεδόν έτοιμα.

Δημοσ.

Είμαι μέσα. Επίσης, Προτίθεμαι να φτιάξω και ένα excel αρχείο που να υπολογίζει αυτόματα τους βαθμούς (ανάλογα με το πόσες φορές ψηφίστηκε η ταινία κτλ), για να γλιτώσουμε πολύ δουλεια.

Οκ, φίλε Konnak? :-D

Δημοσ.

Ρε συ Konnak πως ειναι δυνατον να εχεις δωσει 44(!!!) 10αρια?Θεωρεις οτι υπαρχουν 44 ταινιες τελειες?Αν θυμαμαι καλα εχω δωσει μονο 2 10αρια.Αν και η αληθεια ειναι οτι αν δεν παιζει 7.3 ή 8.4 να δωσεις μειωνονται οι επιλογες σου βαθμολογικα για τις πολυ καλες ταινιες.

Δημοσ.
Είμαι μέσα. Επίσης, Προτίθεμαι να φτιάξω και ένα excel αρχείο που να υπολογίζει αυτόματα τους βαθμούς (ανάλογα με το πόσες φορές ψηφίστηκε η ταινία κτλ), για να γλιτώσουμε πολύ δουλεια.

Οκ, φίλε Konnak? :-D

Θα ήταν ιδανικό, καλύτερα να λύνεις στο τέλος θεματάκια του στυλ να προσθέσεις ψήφους του Seven Samurai στους ψήφους του Shichinin no samurai παρά να περνάς από κάθε λίστα μία-μία κάθε ταινία.

Κοιτάχτε, γι' αυτό είπα να δώσουμε ένα χρονικό διάστημα να το δουν και πολλοί και να έχουμε και χρόνο να καταρτίσουμε ο καθένας το Top 50 του.

Επίσης, μην το βλέπετε και τόσο σοβαρά, μου θυμίζεται την παρέα του John Cusack στο High Fidelity.:-)

---------- Προσθήκη στις 15:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:07 ----------

Ρε συ Konnak πως ειναι δυνατον να εχεις δωσει 44(!!!) 10αρια?Θεωρεις οτι υπαρχουν 44 ταινιες τελειες?Αν θυμαμαι καλα εχω δωσει μονο 2 10αρια.Αν και η αληθεια ειναι οτι αν δεν παιζει 7.3 ή 8.4 να δωσεις μειωνονται οι επιλογες σου βαθμολογικα για τις πολυ καλες ταινιες.

Offtopic. Περί ορέξεως...

Δημοσ.

ok, θα τσιμπήσω. ποιες είναι οι δυο τέλειες ταινίες σου? :-)

Δημοσ.

Ρε παιδιά γιατί να μην κάνουμε ένα τοπ 25(ούτε πολλές ούτε λίγες) ο καθένας με πόστ εδώ μέσα και να παίρνει 50 βαθμούς το no1,48 το no2...30 το no15 κοκ και απλά αυτός που έφτιαξε το πρώτο πόστ να περνάει τις αθροιστικές βαθμολογίες στο πρώτο πόστ;

Δημοσ.

Μπορούμε να ψηφίσουμε και το Lost???

ωχαχαχαχαχαχαχα (Joke)

Εγώ είμαι μέσα. το έχω σχέδον έτοιμο το τοπ 50...

edit: και τοπ 100 αν θέλετε...:-)

Δημοσ.

Εγώ είμαι πρόθυμος να βοηθήσω σε καταμέτρηση και παρουσίαση, πιστεύω θα υπάρχουν και άλλοι πρόθυμοι μιας και είναι αρκετά τα ενεργά μέλη στο φόρουμ του Κινηματογράφου.

Ναι.

(Μηπως να το παμε σταδιακα και μετα να βγει ο σουπερ τοπ λιστα? Πχ τα καλυτερα αστυνομικα, μετα τα καλυτερα γουστερν, κωμωδιες ,πολεμικα , κοινωνικα κλπ...:lol:)

Το 100αρι το εχω,πιο κατω δυσκολα, δεν θα ξερωτι να επιλεξω :lol:

Δημοσ.

Λοιπόν, κατ' αρχάς όσοι είναι διατεθειμένοι να φτιάξουν και να στείλουν λίστα, ας το πουν, να δούμε αν αξίζει να το κάνουμε. Αν είμαστε πάνω από 25-30, αξίζει. Όσον αφορά τα είδη, σκεφτόμουν να φτιάξουμε μία λίστα με όλες (ώστε να μην ψάχνει ο καθένας ΚΑΙ ανά είδος) και όταν βγει η τελευταία λίστα βγάζουμε ένα top 10 κάθε κατηγορίας από το ήδη υπάρχον top 100, δηλαδή απλά να πιάσουμε τα αποτελέσματα ανά είδος. Αυτό θα είναι και ωραίο γιατί θα δείξει και dominant genre στους Insomniacs! :-)

Όσον αφορά το μέγεθος της λίστας, μπορεί να γίνει το εξής. Στείλτε όσες ταινίες θέλετε. Είτε 5, είτε 10 είτε 50. Ως ανώτατο όριο θέτουμε τις 50. Και η βαθμολογία θα μείνει ανεπηρέαστη. Έτσι, αν εγώ στείλω 4 ταινίες θα πάρουν 50β η 1η, 49 η 2η, 48 η 3η και 47 η 4η. Αν ο Sellers στείλει 50 ταινίες θα βαθμολογηθούν όπως είπα στο πρώτο ποστ. Οπότε η πρώτη ταινία όλων θα παίρνει 50β, η 2η 49, και αν δε στείλετε από μια θέση και κάτω απλά δε χρησιμοποιείτε όλους τους βαθμούς που μπορείτε να δώσετε. Νομίζω είναι και λογικό και δίκαιο. Η άλλη εναλλακτική θα ήταν να μετράμε 1 βαθμό για την τελευταία ταινία που έχει κάποιος στη λίστα και να ανεβαίνουμε. Δηλαδή, αν ο Νίκος στείλει 25 ταινίες, η 25η θα πάρει έναν βαθμό, η 24η 2 βαθμούς, [...], και η 25η θα πάρει 25 βαθμούς. Αυτό θα δώσει ένα κίνητρο να στείλουν πιο πολλοί 50άρες λίστες και όχι απλά τα top 10 τους που θα στείλουν κάποιες ταινίες στα ουράνια. Και τα μικρά αριστουργήματα έχουν ψυχή!

Κατ' αρχήν περιμένω να δω κατά πόσο υπάρχει όρεξη για συμμετοχή και προτάσεις.

---------- Προσθήκη στις 17:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:58 ----------

Μπορούμε να ψηφίσουμε και το Lost???

ωχαχαχαχαχαχαχα (Joke)

Εγώ είμαι μέσα. το έχω σχέδον έτοιμο το τοπ 50...

edit: και τοπ 100 αν θέλετε...:-)

Μη γελάς, σκεφτόμουν αν πήγαινε καλά αυτό εδώ να το κάναμε και με σειρές, όπου θα στέλνει ο καθένας το Top-10 ή Top-20 του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...