MaXmaD Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Τι προγραμμα χρησιμοποιησες για τις μετατροπες σου?
TheELF Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Το ζητημα ομως ειναι οτι σαν αποτελεσμα στο dvd που βλεπω απεχει σε ποιοτητα προβολης απο το γνησιο αρχειο. Εσύ την διαφορά θα πρέπει να την βλέπεις στον pc σου,τα player εννοείτε ότι ένα player τον 30-40€ δεν είναι το ίδιο με ένα player full HD με upscaling. Δοκίμασε με τα προγράμματα που σου πρότειναν μέχρι τώρα.
NICKLIO Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Τι προγραμμα χρησιμοποιησες για τις μετατροπες σου? Για τις μετατροπες χρησιμοποίησα το γνησιο της sony συνοδευτικό για τις βιντεοκάμερες το PMB γενικα ειναι πολυ καλο πρόγραμμα . Επισης εχω και το format factory που δεν το εχω δοκιμάσει σε αυτα τα βιντεο.Με το convert X που πρότεινε ενας φιλος δεν κανει τη δουλειά που θέλω. ---------- Προσθήκη στις 16:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:42 ---------- Εσύ την διαφορά θα πρέπει να την βλέπεις στον pc σου,τα player εννοείτε ότι ένα player τον 30-40€ δεν είναι το ίδιο με ένα player full HD με upscaling.Δοκίμασε με τα προγράμματα που σου πρότειναν μέχρι τώρα. Για το pc μιλαω οχι για τους player για dvd. Για τους player των pc μιλάω.
MaXmaD Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 To PMB δεν εχει και τοσο καλο encoder αλλα δεν δινει και χαλια αποτελεσματα...ισως κατι στα settings... Το format factory μην το δοκιμαζεις καθολου. Κατι σαν το convertXtoDVD φαινεται να ειναι... Τα 25 Mbps μαζι με το 1,5 Mbps ειναι χαρακτηριστικα του φορματ DV που γραφει η καμερα σου... Ειναι τα Standards... Μην τα συγκρινεις με τα 10 Mbps του DVD video (Mpeg-2)... Ειναι σαν να συγκρινεις ogg με mp3 Αμα κανεις σωστη δουλεια θα εχεις σχεδον μηδενικες απωλειες στη μετατροπη που θελεις... ειναι εφικτο κατι τετοιο... (το σχεδον παει γιατι σε καθε μετατροπη παντα κατι χανεται...) Αφου ψαχνεις προγραμμα "ολα σε ενα" ριξε μια ματια στα: Adobe Encore Pinnacle Studio Ulead DVD MovieFactory
umaga Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 το formatfactory δεν εχει καμια σχεση με το convertxtodvd το formatfactory δεν καιει ταινιες σε dvd, μπορει να μετατρεψει ενα αρχειο εικονας,ηχου,βιντεο σε καποιο αλλο
MaXmaD Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν το εχω δοκιμασει αλλα μονο απο αυτο που ειδα στο site μου φαινεται για ενα απλο ερασιτεχνικο προγραμμα ιδιας δουλειας με το convertxtodvd... Εδω ψαχνουμε κατι καλυτερο...
NICKLIO Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Oπότε φιλε MaXmaD εσυ θεωρείς οτι είναι θεμα προγράμματος μετατροπής-εγραφης dvd και δεν μπορεί να γίνει κατι άλλο αν κατάλαβα καλά. Οσον αφορα το format factory ναι ειναι πρόγραμμα μετατροπής αρχείων και οχι εγραφης σε dvd , φαίνεται να ειναι πρακτικό στη χρήση του , κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω για να δω τι αποτελέσματα δίνει στις μετατροπές των βίντεο.
TheELF Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Ακολούθησε αυτόν τον οδηγώ η τελική ποιότητα θα εξαρτάτε από το μέγεθος του αρχικού βίντεο. Όσο περισσότερα λεπτά τόσο χειρότερη η ποιότητα,δοκίμασε το βίντεο που έδωσες σαν παράδειγμα Duration : 39mn 26s να το κάνεις ένα DVD,αν χαλάσει πολλή η ποιότητα θα πρέπει αναγκαστικά να κόψεις το αρχικό βίντεο (π.χ. στην μέση) και να ξαναδοκιμάσεις.
NICKLIO Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μου προτείνεις το Avidemux. Το πρόγραμμα αυτό κάνει και κοψίματα ραψίματα κτλ? Ειναι free?
TheELF Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι και ναι(αν πατούσες τους συνδέσμους θα το είχες καταλάβει)
MaXmaD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Ειναι θεμα προγραμματος μετατροπης. Η εγγραφη μπορει να γινει και με αλλα προγραμματα... Η δουλεια του convertxtodvd ειναι να μετατρεπει αρχεια σε DVD και οχι να γραφει DVD... απλα εχει μια επιλογη για εγγραφη για να σε διευκολυνει να μην χρησιμοποιεις τριτα προγραμματα... Δεν θα κολλησουμε τωρα σε αυτο. Το format factory εχει μεγαλυτερη ποικιλια μετατροπης αρχειων αλλα εσενα αυτο που σου χρειαζεται ειναι μια συγκεκριμενη απο avi--->dvd (mpeg2). Οποτε σου λεω οτι πανω κατω τα ιδια αποτελεσματα θα εχεις με format factory και convertxtodvd στην συγκεκριμενη μετατροπη. Για να δεις διαφορα πρεπει να ξεφυγεις απο προγραμματα τυπου format factory,convertxtodvd,total video converter, xilisoft video converter κτλ κτλ... Αυτα ειναι για ψιλομετατροπες της πλακας. Αμα θες μεγιστη ποιοτητα θα πας στις λυσεις που σου ειπα...
TheELF Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 MaXmaD ποια codec χρησιμοποιούν τα προγράμματα που αναφέρεις ώστε να δίνουν "μεγιστη ποιοτητα" ;
NICKLIO Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι και ναι(αν πατούσες τους συνδέσμους θα το είχες καταλάβει) Θα τα τους μελετήσω τους συνδέσμους και σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Λόγω έλλειψης χρόνου δεν προλαβαίνω αλλα θα επανέλθω και θα τα λέμε απο εδω για το αν βρήκαμε ακρη σε αυτό που θέλω, άλλωστε το forum εδω θα ειναι δεν φεύγει.... ---------- Προσθήκη στις 16:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:05 ---------- Ευχαριστώ MaXmaD. Πράγματι αυτα τα προγράμματα εχουν καλο ονομα στην αγορα και σίγουρα ειναι πιο προχωρημένα για τη δουλεια που θελουμε να κάνουμε πιστεύω. Ενα καλο επισης για αυτη τη δουλεια πρεπει να ειναι και το sony vegas. Tι λετε παιδια? Οταν βρω χρόνο θα κανω οτι δοκιμές μπορέσω και θα σας πω αποτελέσματα. Θεωρώ οτι τα αρχεια που εχω περασμένα στον σκληρο ειναι σε πολυ καλη ποιότητα για τα δεδομενα της καμερας που εχω , απο κει και περα θα προσπαθησω με τη βοηθεια σας να κανω και την μετατροπή σε dvd με μικρες απωλειες και ικανοποιητικο αποτέλεσμα.
MaXmaD Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 MaXmaD ποια codec χρησιμοποιούν τα προγράμματα που αναφέρεις ώστε να δίνουν "μεγιστη ποιοτητα" ; To TMPGEnc Plus και το Cinema Craft Encoder εχουν απο μονα τους δικες τους μηχανες. Οι 3 σουιτες που ανεφερα μπορουν να συνεργαστουν με εξωτερικους encoders (πχ με TMPGEnc Plus) αλλα εχουν και τις εσωτερικες δικες τους η τριτων(πχ το Pinnacle Studio χρησιμοποιει της Pegasus,δλδ TMPGEnc). Aπο wiki: "TMPGEnc Plus/TMPGEnc Free Version was often rated as one of the best-quality MPEG-1/MPEG-2 encoders, alongside with Canopus ProCoder and Cinema Craft Encoder"
TheELF Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2010 To TMPGEnc Plus και το Cinema Craft Encoder εχουν απο μονα τους δικες τους μηχανες.Οι 3 σουιτες που ανεφερα μπορουν να συνεργαστουν με εξωτερικους encoders (πχ με TMPGEnc Plus) αλλα εχουν και τις εσωτερικες δικες τους η τριτων(πχ το Pinnacle Studio χρησιμοποιει της Pegasus,δλδ TMPGEnc). Έτσι ναι Cinema Craft Encoder $1000 ProCoder $500 TMPGEnc Plus 2.5 $37.00 Αλλά μην του λες να αγοράσει σουίτες τον $800 και που δεν έχουν και coder της προκοπής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.