Προς το περιεχόμενο

Αρχεια .avi σε DVD

NICKLIO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας

Εχω κάποια βίντεο με κατάληξη .avi περασμένα απο βιντεοκάμερα στον σκληρό.Θέλω να τα κάνω εγγραφή σε dvd στην original ποιότητα τους και οχι με μετατροπή σε mpg που κάνουν κάποια προγράμματα πριν τα αντιγράψουν στο dvd με αποτέλεσμά να μειώνεται η ποιότητα της εικόνας. Γνωρίζει κανεις πως περνάω τα avi βίντεο αυτα στην original ποιότητα τους σε dvd?

Το μέγεθος των αρχείων αυτων συνήθως ειναι μεγάλο βέβαια αλλα ας υποθέσουμε για αρχεία που χωράνε σε dvd ή σε double layer dvd.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται?

Ευχαριστώ

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εννοείς ότι θέλεις να τα γράψεις απλά σε ένα DVDR δισκάκι ως Data project αντί για DVD-Video project;

Αν ναι, αυτό που ζητάς γίνεται με οποιοδήποτε πρόγραμμα CD/DVD recording. Αρκεί, όπως είπες και ο ίδιος, να χωράνε τα αρχεία στο δισκάκι που θα χρησιμοποιήσεις. Το πιο γνωστό πρόγραμμα αυτού του τύπου είναι το Nero Burning ROM, αλλά αν δεν το διαθέτεις ήδη (ή αντίστοιχο εμπορικό), μπορείς να κατεβάσεις κάποιο δωρεάν που κάνει την ίδια δουλειά. Μερικά τέτοια που μου έρχονται τώρα: InfraRecorder, CDBurner XP, ImgBurn.

Δημοσ.

εγω που θελω το αντιθετο εχω ενα dvd και θελω να το κανω avi με τι προγραμμα (ειναι ενα dvd που το εχουν γραψει απο video camera οχι ταινια)?

---------- Προσθήκη στις 23:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:35 ----------

οκ βρηκα το nidesoft DVD to AVI Converter Platinum και κανει καλη δουλεια...

Δημοσ.
Εννοείς ότι θέλεις να τα γράψεις απλά σε ένα DVDR δισκάκι ως Data project αντί για DVD-Video project;

Αν ναι, αυτό που ζητάς γίνεται με οποιοδήποτε πρόγραμμα CD/DVD recording. Αρκεί, όπως είπες και ο ίδιος, να χωράνε τα αρχεία στο δισκάκι που θα χρησιμοποιήσεις. Το πιο γνωστό πρόγραμμα αυτού του τύπου είναι το Nero Burning ROM, αλλά αν δεν το διαθέτεις ήδη (ή αντίστοιχο εμπορικό), μπορείς να κατεβάσεις κάποιο δωρεάν που κάνει την ίδια δουλειά. Μερικά τέτοια που μου έρχονται τώρα: InfraRecorder, CDBurner XP, ImgBurn.

Tο έχω φίλε μου το nero. Μου λες οτι η λύση για να μην χαθεί η ποιότητα ειναι να περάσω τα αρχεια avi σε ενα dvd δεδομένων δηλαδή . Υπάρχει αλλη λυση ?? Σίγουρα των αρχείων ειναι ενα πρόβλημα αλλα πιο πολύ μ ενδιαφέρει να μην χαθεί η ποιότητα.

Επισης αυτο που παρατήρησα ειναι οτι απο player σε player υπάρχει διαφορά στην μεγιστη απόδοση της ποιότητας ενος βίντεο. Ποιον βίντεο player μου προτείνετε για μέγιστα αποτελέσματα?

Δημοσ.

Το DVD-video σημαινει αυτοματα οτι το τελικο αποτελεσμα θα ειναι κατα τα προτυπα MPEG-2...

Το οτι εχεις μαπα τελικο αποτελεσμα ειναι θεμα των προγραμματων που χρησιμοποιεις(αναλυση,καρε,φιλτρα...)

Κορυφαια σε αυτες τις μετατροπες (MPEG-2 Encoders) ειναι τα

CINEMA CRAFT Encoder SP3 ( http://www.cinemacraft.com/en/ccesp3.html ) Φαντασου οτι αυτο κοστιζει περιπου 1000 δολαρια να το αγορασεις...

TMPGEnc Plus 2.5 ( http://tmpgenc.pegasys-inc.com/en/product/index.html )

Αυτο που χρησιμοποιουσα εγω ηταν το TMPGEnc Plus 2.5 λογω ευχρηστιας περισσοτερο... αν και τωρα που βλεπω μετα απο χρονια εχει παραμεινει στην ιδια εκδοση... Ενω αντιθετα το CINEMA CRAFT Encoder SP3 εχει εξελιχθει...

Απο εκει και περα πρεπει να χρησιμοποιησεις ενα προγραμμα DVD Authoring για να δημιουργησεις τα μενου,τους τιτλους κτλ κτλ...

DVD Authoring Software εχουν και οι 2 προηγουμενες εταιριες αλλα δεν ειναι απαραιτητο να ακολουθησεις τα δικα τους...

Επειδη ο παραπανω τροπος μετατροπης ειναι σχεδον επαγγελματικος και μπορει να σε παιδεψει υπαρχουν και αλλες λυσεις για ταυτοχρονη μετατροπη και authoring (οπως του Nero που κανει και μετατροπη αμα του ζητησεις DVD-Video και του πεταξεις μεσα ενα avi.)

μπορεις να βρεις περισσοτερα εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_authoring

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_DVD_authoring_applications

"Strictly speaking, DVD authoring differs from the process of MPEG encoding, but as of 2009 most DVD authoring software has a built-in encoder (though separate encoders are still used when better quality or finer control over compression settings is required)."

Δημοσ.

Φίλε NICKLIO 1.κατέβασε το mediainfo για να μας δώσεις μια εντύπωση για το τη ποιότητα μιλάμε.

2.Πες μας ακριβώς για ποιόν λόγο θες να τα γράψεις σε dvd.Για να παίζουν σε όλα τα dvdplayer;απλά για αντίγραφο ασφαλείας;

Δημοσ.

Φιλε MaXmaD ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου.Σίγουρα δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω επαγγελματικού επιπέδου προτυπα ,αλλα μ ενδιαφέρει να αξιοποιήσω οσο το δυνατον περισσοτερο τις δυνατότητες που μου δινει αυτη η καμερουλα που εχω ωτσε να εχω οσο πιο περιορισμένες απώλειες γινεται στα βιντεο που γράφω.

Θα δοκιμάσω με το nero μιας και το διαθέτω και θα σας πω αποτελέσματα.

Φίλε NICKLIO 1.κατέβασε το mediainfo για να μας δώσεις μια εντύπωση για το τη ποιότητα μιλάμε.

2.Πες μας ακριβώς για ποιόν λόγο θες να τα γράψεις σε dvd.Για να παίζουν σε όλα τα dvdplayer;απλά για αντίγραφο ασφαλείας;

Φιλε ΤheELF 1.Η ποιότητa ειναι αυτη που μπορει να δωσει η βιντεοκάμερα με μεταφορα στον σκληρο με καλώδιο firewire εχω μια sony mini-dv του 2005 αρκετά καλη για τα δεδομένα της.

2.Ο λόγος που θέλω να τα περάσω σε dvd ειναι κυρίως ως αντίγραφα ασφαλείας και για να παίζουν σε ολα τα dvd player.

Και μια γευση παρακάτω απο τα χαρακτηριστικά που μου ζήτησες.

Format : AVI

Format/Info : Audio Video Interleave

Format_Commercial_IfAny : DVCPRO

Format profile : OpenDML

File size : 8.36 GiB

Duration : 39mn 26s

Overall bit rate : 30.3 Mbps

Recorded date : 2008-10-18 16:37:41

Video

ID : 0

Format : DV

Format_Commercial_IfAny : DVCPRO

Codec ID : dvsd

Codec ID/Hint : Sony

Bit rate mode : Constant

Bit rate : 24.4 Mbps

Width : 720 pixels

Height : 576 pixels

Display aspect ratio : 16:9

Frame rate mode : Constant

Frame rate : 25.000 fps

Standard : PAL

Color space : YUV

Chroma subsampling : 4:2:0

Bit depth : 8 bits

Scan type : Interlaced

Bits/(Pixel*Frame) : 2.357

Stream size : 7.93 GiB (95%)

Encoding settings : ae mode=full automatic / wb mode=automatic / white balance= / fcm=manual focus

Audio

ID : 1

Format : PCM

Format settings, Endianness : Little

Format settings, Sign : Signed

Codec ID : 1

Codec ID/Hint : Microsoft

Bit rate : 1 536 Kbps

Channel(s) : 2 channels

Sampling rate : 48.0 KHz

Bit depth : 16 bits

Stream size : 433 MiB (5%)

Interleave, duration : 40 ms (1.00 video frame)

Δημοσ.
Παιδιά γεια σας

Εχω κάποια βίντεο με κατάληξη .avi περασμένα απο βιντεοκάμερα στον σκληρό.Θέλω να τα κάνω εγγραφή σε dvd στην original ποιότητα τους και οχι με μετατροπή σε mpg που κάνουν κάποια προγράμματα πριν τα αντιγράψουν στο dvd με αποτέλεσμά να μειώνεται η ποιότητα της εικόνας. Γνωρίζει κανεις πως περνάω τα avi βίντεο αυτα στην original ποιότητα τους σε dvd?

Το μέγεθος των αρχείων αυτων συνήθως ειναι μεγάλο βέβαια αλλα ας υποθέσουμε για αρχεία που χωράνε σε dvd ή σε double layer dvd.

Μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται?

Ευχαριστώ

http://www.vso-software.fr/products/convert_x_to_dvd/

Δημοσ.

Όταν μιλάμε για overkill,απορώ αν υπάρχουν FULLHD ταινίες με τόσο bitrate,η ανάλυση αυτή είναι dvd και ακόμα και η ταινίες DVD έχουν περίπου 11Mbps,και αυτό αν μπορούσες με την κάμερα σου να κάνεις την τέλεια λείψει, χωρίς παρεξήγηση αλλά ακόμα και επαγγελματικό στούντιο να είχες.@

@preskos7 to convertXtoDVD είναι ερασιτεχνικό στην καλλίτερη περίπτωση.

Δημοσ.

Όταν μιλάμε για overkill,απορώ αν υπάρχουν FULLHD ταινίες με τόσο bitrate,η ανάλυση αυτή είναι dvd και ακόμα και η ταινίες DVD έχουν περίπου 11Mbps,και αυτό αν μπορούσες με την κάμερα σου να κάνεις την τέλεια λείψει, χωρίς παρεξήγηση αλλά ακόμα και επαγγελματικό στούντιο να είχες.@

@preskos7 to convertXtoDVD είναι ερασιτεχνικό στην καλλίτερη περίπτωση.

Μπορείς να γίνεις πιο κατανοήτος?

Δεν ειμαι γνώστης του αντικειμένου απλα προσπαθώ με τα μέσα που έχω.

Δημοσ.

Αν πατήσεις στην λέξη dvd θα πας σε μια σελίδα με τα πρότυπα του dvd εκεί θα δεις

To record moving pictures DVD-Video utilizes either MPEG-2 compression at up to 9.8 Mbit/s (9800 kbit/s) or MPEG-1 compression at up to 1.856 Mbit/s (1856 kbit/s).

The following formats are allowed for MPEG-2 video:

At 25 frame/s, interlaced (commonly used in regions with 50 Hz image scanning frequency):

720 × 576 pixels (same resolution as D-1)

704 × 576 pixels

352 × 576 pixels (same as the China Video Disc standard)

At 29.97, interlaced (commonly used in regions with 60 Hz image scanning frequency):

720 × 480 pixels (same resolution as D-1)

704 × 480 pixels

352 × 480 pixels (same as the China Video Disc standard)

MPEG-2 compression at up to 9.8 Mbit/s

At 25 frame/s, interlaced (commonly used in regions with 50 Hz image scanning frequency):

720 × 576 pixels (same resolution as D-1)

Δηλαδή στα 720 × 576 pixels το 9.8 Mbit/s είναι αυτό που βρίσκεις στης περισσότερες ταινίες DVD.

Μπορείς να πεις ότι τραβάς ίδια ή καλλίτερη ποιότητα πλάνα με την κάμερα σου;

Με λίγα λόγια πάνε στο wiki του insomnia ή ξεκίνα καινούργιο νήμα για να βρεις τρόπο να μετατρέψεις τα βίντεο αυτά σε το πολλή ή περίπου 720 × 576 pixels το 9.8 Mbit/s(και ο ήχος σου βέβαια είναι σε επίπεδα τρελά),μη σου πω να βρεις και τρόπο να αλλάξεις της ρυθμίσεις λείψεις στην κάμερα.

Δημοσ.

παντως ενα πραγμα ειναι σιγουρο..

τα dvd δισκακια ειναι πολυ αναξιοπιστα για backup.

προτιμησε σκληρο δισκο.

το αν θα παιζει τωρα οπως ειναι το αρχειο σε επιτραπεζιο dvd μαλλον οχι εκτος αν ειναι divx,ομως οπως λες ειναι οπως το πηρες απο την καμερα και μαλλον ειναι με codec που δεν τον αναγνωριζουν τα dvd.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια πάνε στο wiki του insomnia ή ξεκίνα καινούργιο νήμα για να βρεις τρόπο να μετατρέψεις τα βίντεο αυτά σε το πολλή ή περίπου 720 × 576 pixels το 9.8 Mbit/s(και ο ήχος σου βέβαια είναι σε επίπεδα τρελά),μη σου πω να βρεις και τρόπο να αλλάξεις της ρυθμίσεις λείψεις στην κάμερα.

Δηλαδη μου λες οτι χρειαζεται το 24 Mbit/s που δινουν τα βιντεο αυτα να πέσει για να έχω καλύτερη ποιότητα?

---------- Προσθήκη στις 15:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:43 ----------

προτιμησε σκληρο δισκο.

Τα εχω ηδη σε σκληρό δισκο αποθηκευμένα φίλε μου.

Δημοσ.

Έχεις είδη καλλίτερη ποιότητα από ότι γίνεται.Το 24 απλά είναι υπερβολή αφού η επαγγελματίες έχουν μόνο 10.Έχεις δυόμιση φορές (24:10)καλλίτερη ποιότητα από ότι είναι εφικτό με τα καλλίτερα μέσα του hollywood. Κατεβαίνοντας λοιπόν από τα 24 στα 10 δεν θα δεις καμιά διαφορά στην ποιότητα,ότι υλικό μπορεί και να έχεις για να το δεις.Αλλά θα δεις τρομερή διαφορά στον αποθηκευτικό χώρο που θα χρειαστείς.

Δημοσ.
Έχεις είδη καλλίτερη ποιότητα από ότι γίνεται.Το 24 απλά είναι υπερβολή αφού η επαγγελματίες έχουν μόνο 10.Έχεις δυόμιση φορές (24:10)καλλίτερη ποιότητα από ότι είναι εφικτό με τα καλλίτερα μέσα του hollywood. Κατεβαίνοντας λοιπόν από τα 24 στα 10 δεν θα δεις καμιά διαφορά στην ποιότητα,ότι υλικό μπορεί και να έχεις για να το δεις.Αλλά θα δεις τρομερή διαφορά στον αποθηκευτικό χώρο που θα χρειαστείς.

Μαλιστα καταλαβα.

Το θεμα ειναι τωρα πως γινεται να πεσει αυτο νουμερο με τη μετατροπη σε mpeg 2 ?

Aυτο κανουν και τα προγραμματα πριν γραψουν καποιο dvd αρα γινεται αυτοματα.

Το ζητημα ομως ειναι οτι σαν αποτελεσμα στο dvd που βλεπω απεχει σε ποιοτητα προβολης απο το γνησιο αρχειο.Μηπως ειναι θεμα player του βιντεο?

Τις ρυθμισεις αυτες που λες πως γινεται να τις πειραξω?

Πολλα ερωτηματα γεννιουνται σιγα σιγα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...