Προς το περιεχόμενο

G15 + νερο :S

Kitharodos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Δεν είναι ούτε 3 μερες απο τοτε που αγορασα το Logitech G15 και η γκαντεμια μου με εκανε να του ριξω μισο ποτηρι με νερο. Αμεσως το σκουπισα με μια προχειρη πετσετα που παντα εχω στο γραφειο μου το κουνησα περα δοθε και σινεχισα να κανω τη δουλεια μου. Μετα απο λιγα λεπτα ειχα δισκολιες στην πληκτρολογηση αφου μερικα κουμπια πατιουνταν και τα 2 μαζι. Ημουν λιγο κουρασμενος και ειπα να το αφησω ετσι, να πεσω για υπνο μερικες ωρες και οταν σηκοθω ηλπιζα πως θα χε ξεμπλοκαρει. Οταν σηκωθηκα μερικα κουμπια δεν πατιουνταν καθολου. Συγκεκριμενα το Q μπερδευεται με το Τab το U με το I και το F δεν ανταποκρινεται. Επρεπε οταν χυθηκε το νερο να το βγαλω κατευθειαν απο το USB γιατι οσες ωρες το αφησα ανοικτο μετα που κοιμομουν το κακο μεγαλωνε. Αποφασισα λοιπον να το ανοιξω και να δω τι παιζει. Πραγματι βρηκα μερικες σταγονες νερου κατω απο αυτη τη πλαστικοζελατενια επιφανεια ακριβως κατω απο τα πληκτρα και πανω απο την πλακετα που πατιουνται τα πληκτρα. Το σκουπισα και το ξανακουμπωσα αλλα παλι τα ιδια. Οπως θα δειτε στη φωτο ο τροπος λειτουργιας του πληκτρολογιου ειναι πως το πληκτρο παταει πανω στην πρωτη διαφανεια για να κανει επαφη με την 3η οπου στην 1η και 3η διαφανεια ειναι χαραγμενα ενα κυκλωμα φανταζομαι τα οποια τα χωριζει η 2η αδεια διαφανεια μεταξυ τους.... Τα καθαρισα οσο μπορουσα αλλα αλλο σημαδι νερου δεν βρηκα και τα κουμπια που ανεφερα παραπανω δεν τα αναγνωριζει.

Ερωτηση: Το προβλημα που βρισκεται? Εχει βραχυκυκλωσει η πλακετα ή κατι παει στραβα με τις διαφανειες? Επειδη τη λυση της εγγυησης την εχω αποκλεισει, υπαρχει μηπως καποιο ανταλακτικο ή καποιος ηλεκτρονικος που θα μπορουσε να το επισκευάσει?

img051o.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Δημοσ.

το θεμα ειναι πως στο σημειο που κανουν επαφες οι 3 επιφανειες δεν υπαρχει νερο, γενικα νερο δεν υπαρχει στο πληκτρολογιο και φοβαμαι να του βαλω πιστολακι γιατι η διαφανεια μπορει να παραμορφωθει ανετα με το πιστολακι

Δημοσ.

Παρομοιο σκηνικο ειχε συμβει σε φιλο μου που επεσε μπυρα στο G11. Το ανοιξε και βρηκε τις ζελατινες που λες.

Η πρωτη και η τριτη ειναι προστατευτικες και η μεσαια ειναι αυτη που κανει ολη τη δουλεια.

Του ειχε βραχυκυκλωσει ενα πολυ μικρο σημειο και δεν δουλευαν καποια κουμπια, σαν να λεμε ´´κοπηκε´´ ενα καλωδιο.

Δεν φτιαχνεται. Δυστυχως πρεπει να παρεις καινουριο...

Απλα την επομενη φορα με λιγα απλα βηματα και ΧΩΡΙΣ βαρεμαρα 8α σωσεις το keyboard οπως:

1) Με το που πεσει κατι, κανεις αμεσες κινησεις!

2) κανουμε unplug το usb απο το pc

3) το ανοποδογυρναμε με τετοια κλιση, ωστε να μην πανε τα νερα στα ηλεκτρονικα κομματια(πανω και αριστερα δλδ) για να φυγει το πολυ πραμα

4) το ανοιγουμε ΕΑΝ και εφοσον ξερουμε πως να το κανουμε και αφαιρουμε οσα περισσοτερα κομματια μπορουμε (μην ξεκολλησεις τιποτα!)

5) πλενουμε με νερο τις προστατευτικες ζελατινες αν εχει πεσει κοκα κολα η μπυρα, ή σκουπιζουμε τα νερα

6) καλυτερα να χρησιμοποιεις την φυσικη μεθοδο στεγνωματος παρα πιστολακια διοτι μπορει να λιωσει η να χαλασει απο την ζεστη καποιο ευαισθητο εξαρτημα

7) ριχνεις και ενα καθαρισματακι -καιρος ειναι - και λογικα εισαι κομπλε!!

Λογικα το βραχυκυκλωμα εγινε διοτι το αφησες ολο το βραδυ και το νερο περασε στο κυκλωμα και τα εφτυσε..

:)

btw στο ιντερνετ εχουν βιντεο και αναλυτικες οδηγιες για τετοιες περιπτωσεις

Δημοσ.

το λαθος μου ηταν πως το αφησα μερικες ωρες ενω ειχε πεσει το νερο και το διαπιστωσα μετα τι μ@*** εκανα. Σας ευχαριστω παντως

Δημοσ.
το λαθος μου ηταν πως το αφησα μερικες ωρες ενω ειχε πεσει το νερο και το διαπιστωσα μετα τι μ@*** εκανα. Σας ευχαριστω παντως

Αυτο ακριβως!

Και ο φιλος μου την ιδια πατατα εκανε :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...