vasi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτό είναι το κουτί σου ? του έχεις βάλει έναν 120αρη να τραβά τον εξωτερικό κρύο αέρα? και έναν 80αρη να βγάζει τον ζεστό αέρα !!!
necromancer_t Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Αν και μικρή η φώτο, έτσι είναι το κουτί μου μέσα. Του έχω βάλει έναν 8άρη να τραβάει αέρα μέσα κι επειδή η ψύκτρα είναι μεγάλη και ο δεύτερος ανεμιστήρας της που πετάει αέρα έξω είναι σχεδόν εξ επαφής με την άκρη του κουτιού δεν έχω βάλει έξτρα ανεμιστήρα πίσω! edit: Ανοίγοντας το κουτί έπεσε η θερμοκρασία του επεξεργαστή 4-5 βαθμούς.
vasi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 μπορείς να του βάλεις και 120αρη αν θέλεις, βγάζοντας το πλαϊνό θα σε βοηθήσει, σφηνωτα ,μπορείς να κόψεις και την λαμαρίνα λιγάκι....
SpirosLouis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Επιδή δεν κατάλαβα από τα παραπάνω λεγόμενα σου πως είναι το σύστημα κλιματισμού σου, εγώ προτίνω: Να βάλεις έναν ανεμηστίρα κάτω κάτω, εαν έχει μια "τουρμπίνα" να την βάλεις(εκεί μπροστά από τον ανεμηστίρα του επξεργαστή, στο καπάκι) και πίσω τον άλλο ανεμηστίρα που θα βγάζει έξω τον αέρα. Έτσι θα δημιουργήτε ρεύμα αέρος. Και εφόσων ο ζεστός αέρας πηγαίνει προς τα πάνω, θα βγαίνει από πίσω.
vasi Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 .JPG] .JPG] Στο δικό μου κουτί έτσι έβαλα 120αρη
Pooky(1) Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Τον AMD 955 τον έβαλες πρόσφατα; Γιατί είπες πως δεν τον στρέσαρες με τη μαμίσια ψήκτρα. Αν ναι, και βρίσκεται σε παλιότερο mobo, κάνε update στο τελευταίο bios μπορεί να μην τον "βλέπει" σωστά με αποτέλεσμα τις θερμοκρασίες που έχεις. +1000 για την άποψη ότι πρέπει να αλλάξεις τροφοδοτικό, αυτά τα Premier, L&C, Macron Power του Πλαισίου είναι gtp. Κρίμα να σου χαλάσει το μηχάνημα, οι εποχές που περνάμε δεν είναι για περιττά έξοδα. Ένα καλό τροφοδοτικό είναι εγγύηση και αποτελεί επένδυση στην μακροχρόνια καλή λειτουργία και υγεία ενός υπολογιστή.
filipN Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ για θερμοαγωγική πάστα το έχω ξαναπεί και το λέω δεν πιστεύω ότι κάνει δουλιά μεγάλη.(3 το πολύ βαθμοί!)... Tι πράμα; 18-20 βαθμοί κελσίου είναι η διαφορά θερμοκρασίας,με τις ψύκτρες που συνήθως δίνουν οι εταιρίες(το καλοκαίρι)... Το δοκίμασα σε LGA 775,ακόμα και με Celeron E1500(και 2 ακόμα επεξεργαστές). -Η μητρική Abit IP35 Pro ξεκινούσε και σε 8''(δευτερόλεπτα) έκλεινε γιά να προστατεύση τον επεξεργαστή. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Τώρα γιά να γίνω περισσότερο ''κακός'': -Κακοσχεδιασμένος υπολογιστής απαρχής,... με μόνες προοπτικές,...να καταστραφούν μιά καλή μητρική(best buy-σε σχέση τιμής ποιότητας) και ένας κορυφαίος επεξεργαστής. 1. Το ''τροφοδοτικό'' απαράδεκτο(γιά τέτοιο σύστημα) 2. Το κουτί απαράδεκτο(γιά τέτοιο σύστημα) -Με τα ίδια ακριβώς ή και λιγότερα χρήματα,θα μπορούσες να συναρμολογήσεις Η/Υ με παρόμοιες επιδόσεις, κουτί και τροφοδοτικό πολύ καλύτερα και αξιόπιστα. -Eίναι πολύ πιθανό ο έπεξεργαστής να έχει ήδη υποστεί κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο downgrade,το ίδιο και η μητρική. Τι μπορείς να κάνεις τώρα: (γιά να σταματήσεις το downgrade ή την καταστροφή των υποσυστημάτων) α) Άλλο τροφοδοτικό αμέσως,με 12 ή 14 cm ανεμιστήρα. -Και ένα με 350W(πραγματικά)σου κάνει,αν δεν σκέπτεσαι να αναβαθμίσεις την GPU. -Υπάρχουν αρκετά αξιόπιστα και καλά απο 36 έως 50 ευρώ και από 350 έως και 500W(πραγματικά!) β) ο ανεμιστήρας να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος. --Προτάσεις γιά ''φτηνά'' αλλά αξιόπιστα τροφοδοτικά: α) ''απλά αξιόπιστα'': FSP SAGA II 400W HIGH EFFICIENCY >80%(από 36 ευρώ), COOLERMASTER RS-460 EXTREMEPOWER PLUS 460W -ΔΕΝ είναι 80plus,δίνει γύρω στα 420W συνεχή(37.58 €), HEROICHI ΤΡΟΦ 400W-TE GREEN RET 80plus(40.15 €), SAGA II 500W HIGH EFFICIENCY >80%(από 42 ευρώ!!!), HEROICHI ΤΡΟΦ 450W-TE GREEN RET 80plus(44.08 €), Chieftec A-135 Series PSU 450W(50,80 €), Silverstone Power Supply 500W ATX 24 pin Strider SST-ST50F(51.55 €) β) αξιόπιστα και ποιοτικά: Corsair 400W ATX 24 pin CX CMPSU-400CXEU(47.49 €) Xigmatek Power Supply 400W ATX 24 pin Go Green NRP-PC402(50.32 €)
SpirosLouis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2010 18-20 βαθμοί κελσίου είναι η διαφορά θερμοκρασίας,με τις ψύκτρες που συνήθως δίνουν οι εταιρίες(το καλοκαίρι) Να 'σαι σίγουρος ότι όχι μόνο το δικό μου το pc αλλά και άλλοι 3 θα είχανε καεί. Δοκιμασμένο με LGA 775 και με 2 ποιο παλιούς επεξεργαστές.(δεν μπορώ να συγρατίσω ονόματα) Θα στο έβγαζα φωτόγραφία αλλά είναι κόπος να το περνάω στον η/υ. -5'C γράφει το κουτί του πάστας που έχω εδώ.(thermaltake tg-1, 7€ τα 4g.) [Είμαστε πάντα στα όρια της συζήτησης και της ανταλαγής απόψεων, αν ακούστικε κάπως..]
necromancer_t Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Κατ' αρχήν άργησα να απαντήσω στα προηγούμενα, γιατί τελικά το τροφοδοτικό εκεί που είχα ανοιχτό υπολογιστή, έκανε ένα τσαφ και κάηκε. Παρείγγειλα αυτό το τροφοδοτικό και περιμένω να το πάρω στα χέρια μου. Μιας και τον έχω ανοιχτό σχεδόν όλη την ημέρα, είπα να αγοράσω κάποιο τροφοδοτικό με λίγες απώλειες. Παρόλα αυτά, ελπίζω να μην έχει πάθει καμιά άλλη ζημιά ο υπολογιστής! @filipN: Το κουτί με το τροφοδοτικό τα είχα από πριν και όταν έχεις χαμηλό μπάτζετ, αναγκαστικά κάνεις κάποιες άλλες επιλογές. Δυστυχώς δεν είχα προλάβει να δω το post σου και να δω αυτά που μου προτείνεις. Πλάκα στην πλάκα, αυτό το saga το τροφοδοτικό πρώτη φορά το ακούω. @Pooky(1): Ο υπολογιστής είναι καινούριος και τον είχα πάρει περίπου πέρυσι το Πάσχα. Τον υπολογιστή μέχρι πριν λίγο καιρό τον χρησιμοποιούσα για εργασίες, ίντερνετ και ελαφριές δουλειές και τώρα άρχισα να τον χρησιμοποιώ παίζοντας κανά παιχνιδάκι και να τον ζορίζω. Οπότε στο ενδιάμεσο άλλαξα ψύκτρα και δεν τον είχα ζορίσει καθόλου με την μαμίσια.
filipN Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2010 -Τη στιγμή που είχες το τενεκεδάκι Premier,το FSP SAGA II ήταν πολύ καλό γιά να σώσεις τον επεξεργαστή το υπόλοιπο hardware,και με τα ρέστα να πάρεις και ένα καλύτερο κουτί. Η FSP που πρώτη φορά άκουσες,είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που πήρε 80PLUS Platinum Certificate: http://www.fsp-group.com/index.asp http://www.fsp-group.com/english/3_news/2_detail.asp?mainid=1&id=65 http://www.fspgroupusa.com/ -Δες εδώ ποιό το μέγεθος της FSP και ποιό της OCZ.(όχι ότι το τροφοδοτικό της δεν είναι καλό),ελπίζω να καταλαβαίνεις τι λέω! http://www.80plus.org/manu/psu/psu_detail.aspx?id=37&type=2 http://www.80plus.org/manu/psu/psu_detail.aspx?id=55&type=2 -Άντε καλορίζικο το τροφοδοτικό και... με ένα καλό κουτί! Κάτι σαν το FSP SAGA II...! ...νάσαι καλά που με έκανες και γέλασα.Χρόνια είχα να γελάσω έτσι! :lol:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.