necromancer_t Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν, θα προσπαθήσω να είμαι κατατοπιστικός, για να μου πείτε γνώμες. πρόβλημα 1 Στον υπολογιστή μου έχω αυτό το κουτί που είχε το πασίγνωστο τροφοδοτικό premier του πλαισίου. Τις τελευταίες μέρες ενώ άνοιγα τον υπολογιστή, το τροφοδοτικό σχεδόν αμέσως έκαιγε και έκανε συνέχεια έναν περιοδικό θόρυβο. Θεώρησα ότι θα μπορούσε να φταίει το ανεμιστηράκι, οπότε έπιασα το άλλαξα με ένα καινούριο. Επειδή η εσωτερική υποδοχή του τροφοδοτικού δεν έδινα αρκετό ρεύμα (και οι στροφές του ήταν πολύ λίγες), το έχω βάλει να παίρνει ρεύμα από την μητρική. Παρόλα αυτά, ούτε η θερμοκρασία μειώθηκε, αλλά ούτε και ο εκνευριστικός θόρυβος σταμάτησε. πρόβλημα 2 Στο σύστημά μου έχω τον amd phenom x4 955. Πριν από κάποιες μέρες άλλαξα την μαμίσια ψύκτρα κι έβαλα αυτήν. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι μονίμως στους 60-65 βαθμούς όταν έχω ανοιχτό τον firefox και τίποτε άλλο και όταν έβαλα ένα πρόγραμμα folding@home να χρησιμοποιήσει το 100% του cpu, μέσα σε 2 λεπτά η θερμοκρασία πήγε λίγο πάνω από 80 βαθμούς κελσίου. Εδώ είναι και τα στοιχεία λειτουργίας του επεξεργαστή, όπου λέει ως max temp τους 62 βαθμούς. Θεωρώντας λοιπόν ότι κάτι λάθος έχω κάνει όπως έβαζα την ψύκτρα, την έβγαλα και την ξαναέβαλα, αλλά τίποτε δεν άλλαξε (επομένως την έχω βάλει σωστά). Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως τα δύο θέματα σχετίζονται μεταξύ τους και ο επεξεργαστής υπερθερμαίνεται από το τροφοδοτικό. Ελπίζω να μην κούρασα και περιμένω μπας και πείτε καμιά ιδέα! Σας ανεβάζω και μια pic από το speedfan, μήπως σας φανεί χρήσιμη!
ColdFusion Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 κατεβασε το cpu-z , gpu-z και το Hwmonitor και δωσε screenshot μπας και κατλαβω τι γινεται γιατι οι θερμοκρασιες σου ειναι υπερβολικες και αν συνεχισεις ετσι θα καταστραφει ο επεξεργαστης.....
necromancer_t Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 πήρα screenshots! Ελπίζω να βοηθήσουν!
SpirosLouis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 [πρόβλημα 1] Έχω και εγώ premier τροφοδοτικό (400Watt) και κάνει σαν τανκ.!!!(1 ανεμηστίρας 80mm-ultra silent δεν μου έλυσε το θέμα του θορύβου!) (Να ακούς τραγούδια όταν κάθεσε για να τον ξεχνάς ) [πρόβλημα 2] Βάλε πάλι την μαμά ψύκτρα και δες θερμοκρασίες. Αλλά τόσο πολύ μου κάνει εντύπωση.Σιγουρέψου ότι πιάνει καλά η καινούργια πάνω στο επεξεργαστή!(χρησιμοποίησε και πάστα!!) ---------- Προσθήκη στις 01:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:35 ---------- Ξέχασα να ρωτίσω: Οι +-55'C είναι στο ρελαντί;(idle)
necromancer_t Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 (Να ακούς τραγούδια όταν κάθεσε για να τον ξεχνάς ) Δυστυχώς προσπαθώ να διαβάσω! Βάλε πάλι την μαμά ψύκτρα και δες θερμοκρασίες. Αλλά τόσο πολύ μου κάνει εντύπωση.Σιγουρέψου ότι πιάνει καλά η καινούργια πάνω στο επεξεργαστή!(χρησιμοποίησε και πάστα!!) Βασικά έχω αλλάξει ψύκτρες και παλιότερα και πέραν της πρώτης και δεύτερης φοράς, μια χαρά τις βάζω. (την πρώτη φορά έβαλα τόση πάστα που χύθηκε τριγύρω και δεν άνοιγε ο υπολογιστής). Αν μπορώ να θυμηθώ σωστά με την παλιά ψύκτρα ήμουν γύρω στους 40-50, αλλά ποτέ δεν προσπάθησα όσο την είχα να στρεσάρω τον επεξεργαστή πέρα από τον firefox άντε και το word για να δω μέχρι που φτάνε! Ο λόγος που την άλλαξα ήταν ο απίστευτος θόρυβος που έκανε! Θα την δοκιμάσω αύριο πάλι την μαμίσια, γιατί για να βγει η καινούρια της coolermaster πρέπει να καθίσω και να ξηλώσω την μητρική (κρατιέται με παξιμάδια στο από πίσω μέρος της μητρικής)! Ξέχασα να ρωτίσω: Οι +-55'C είναι στο ρελαντί;(idle) oh yes!!
SpirosLouis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Άμα μου λες στηρίζετε με παξιμάδια λίγο δύσκολο το βλέπω να μην την έχει τοποθετήσει σωστά.(δεν το αποκλείω κιώλας) Μήπως πείραξες τίποτα από O/C; Συνήθως έχουν και κουμπάκι η mobo πάνω τους που μπορεί άθελα σου να το πείραξες. ---------- Προσθήκη στις 02:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:56 ---------- (να γράφεις με το δεξί χέρι μόνο για να κρατάς τον πυροσβεστήρα με το αριστερό )
necromancer_t Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μήπως πείραξες τίποτα από O/C; Συνήθως έχουν και κουμπάκι η mobo πάνω τους που μπορεί άθελα σου να το πείραξες. Όχι, δεν πείραξα τίποτα. Αυτό είναι το θέμα. Ούτε κουμπί, ούτε υποδοχή, ούτε τίποτα. Τα τσέκαρα όλα. (να γράφεις με το δεξί χέρι μόνο για να κρατάς τον πυροσβεστήρα με το αριστερό ) Δυστυχώς δεν έχω πυροσβεστήρα!
SpirosLouis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δοκίμασε αύριο της ψύκτρες. Τι να πω δεν ξέρω. Σιγουρέψου ότι έχει καλές επαφές και μετά και με κάποια άλλη ψύκτρα αν δε γίνει τίποτα.
vasi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Βάλε ένα σοβαρό τροφοδοτικό,αυτό που έχεις δεν είναι ούτε 350w,το σύστημα σου θέλει ρεύμα,που δεν μπορεί να το δώσει το τροφοδοτικό.
necromancer_t Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Θα το κάνω αύριο και θα σας πω! όσον αφορά το τροφοδοτικό κάτι μου λέει πως θα πάει για πέταμα...
SpirosLouis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 μπα στον χρήστη Spiroslouis πάει άμα ειναι για πέταμα. xD (χωρίς πλάκα )
bluesattack Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Ο ανεμιστηρες της ψυχτρας δουλευουν στο φουλ ? Τεσπα περα απο την σωστη τοποθετηση, θερμοαγωγιμη παστα και λιγο καλο airflow τι αλλο να κανεις... Τωρα οτι καιει το τροφοδοτικο και κανει θορυβο καλο δεν το λες.. . Δοκιμασε κανενος αλλουνου, να δεις διαφορες (αν και μια αγορα καινουργιου θα ηταν καλη ιδεα , ετσι και αλλιως...)
SpirosLouis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ για θερμοαγωγική πάστα το έχω ξαναπεί και το λέω δεν πιστεύω ότι κάνει δουλιά μεγάλη.(3 το πολύ βαθμοί!) Δεν ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ αλλά και εμένα καίει το τροφοδοτικό. Δεν νομίζω ότι είναι κακό την στιγμή που +-240V γίνονται 10-20. Από ότι ξέρω οι πυκνοτές ζεστένονται. Γι'αυτό άλλοστε τους τροφοδοτούν με 12ριδες ανεμηστίρες.
necromancer_t Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Ο ανεμιστηρες της ψυχτρας δουλευουν στο φουλ ? Δεν ξέρω αν δουλεύουν στο φουλ γιατί δεν μπορώ να τους ρυθμίσω. Το μόνο που κάνει η ψύκτρα είναι να ζεσταίνεται. κατά τα άλλα είναι πλήρως αθόρυβη. Το τροφοδοτικό ζεσταίνεται σε φάση που στο κουτί εξωτερικά, το αγγίζεις και ψιλοκαίγεσαι. Η θερμοαγώγιμη που χρησιμοποιώ είναι αυτή εδώ και καιρό. Η πλάκα είναι πως στον παλιό μου υπολογιστή (core2duo 2,13ghz) με την scythe kama angle, βρέξει χιονίσει πάνω από τους 35 βαθμούς δεν πάει με την καμία! Αλλά δεν τον έχω στα χέρια μου για να άλλαζα ψύκτρα...
vasi Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2010 ο cpu είναι ζεστός,άνοιξε το πλαϊνό του κουτιού και τσέκαρε ξανά τις θερμοκρασίες !!!! πρέπει να βράζει στην κυριολεξία το κουτί σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.