Προς το περιεχόμενο

Ψυξη εξωτερικων Δισκων?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχουν καλη ψυξη οι εξωτερικοι δισκοι? Ενδεικνειται να τους παρατας σε ενα κατεβαστηρι και να λειπεις πολλες μορες η παιζει να γυρισεις και να τους βρεις σε τελιωμενη κατασταση?

Απλως ρωταω γιατι το κατεβαστηρι μου δεν αντεπεξερχεται στα σημερα δεδομενα downloading, και λεω να του προσθεσω κανα-δυο εξωτερικους να αποθηκευει τα δεδομενα αφου οι εσωτερικοι του γεμιζουν αμεσως.

Δημοσ.

Και γιατί δεν παίρνεις 1-2 εσωτερικούς με μεγάλη χωρητικότητα που θα σου έρθουν και πιο φτηνά από τους αντίστοιχους εξωτερικούς,να τους βάλεις στη θέση των παλιών εσωτερικών και τους παλιούς με τη μικρή χωρητικότητα να τους βάλεις σε εξωτερικες θήκες...

Όσον αφορά την ψύξη των εξωτερικών,ποτέ δεν είχα ακούσει κάποιος να έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες.

Επίσης έαν σε παίρνει οικονομικά προτίμησε ΑΝ είναι να κάνεις αγορά εξωτερικού σκληρού να προτιμάςτους 2,5'' και όχι τους 3,5'' εκτός και εαν σου αρέσει να γεμίζεις το δωμάτιο με εξωτερικά τροφοδοτικά και καλώδια...

Δημοσ.

Γιατι ειναι παλιος και ειναι PATA οι δισκοι, και εχει θεση μονο για 2. Και για να αλλαξω τον ενα πρεπει να φτιαχνω παλι partition, εγκατασταση λειτουργικου και ιστοριες, και δεν ειμαι για τετοια τωρα.

Και 2.5 σκεφτομαι, αλλα οι 2.5 νομιζω οτι εχουν ακομα λιγοτερες αντοχες.

Κανας slim 3.5 δεν υπαρχει και καμμια λυση που να δινει ρευμα στους εξωτερικους με ενα τροφοδοτικο για να μην γεμιζουμε μπριζες? Επειδη ηταν η επομενη μου ερωτηση αυτη, πριν το θεσεις και εσυ σαν ζητημα.

Δημοσ.

Ε τότε μπορείς να κάνεις το εξής : PCI θύρες φαντάζομαι έχει η μητρική σου (όσο παλιά και είναι) σωστά;

Παίρνεις μια καρτούλα PCI που να έχει SATA controler και κουμπώνεις πάνω τους καινούριους δίσκους.

Επίσης οι 2,5'' δίσκοι δεν έχουν λιγότερες αντοχές από τους 3,5''

Έχω έναν WD Passport 250GB τον οποίο τον έχω για εύκολη μεταφορά όταν πάω σε κανένα φίλο.Το τί του έχω κάνει δεν λέγετε.Σκυλί σκέτο.

Όσον αφορά το θέμα πριζών και τα σχετικά θα σου προτείνω κάτι πολύ βολικό που εμένα ειδικά μου έχει λύσει τα χέρια.

Αγοράζεις ένα hot-swapp bay και το βάζεις στο pc σου.Εγώ στο δικό μου πήρα ένα που έχει 3 θέσεις για 3,5'' δίσκους και ποιάνει στο κουτί 2 θέσεις των 5,25'' (είναι συτό του link)

Έτσι,βάζω και βγάζω όποιον δίσκο θέλω στο τσακ-μπαμ.

Μπορείς να έχεις στο συρτάρι σου άπειρους δίσκους 3,5'' γεμάτους πχ με ταινίες η ότι άλλο θέλεις , και ανάλογα να βάζεις αυτόν που θες κάθε φορά

Δημοσ.

εμενα παλι οι 2.5 δεν μου εμπνεουν εμπιστοσυνη. Και εγω εχω 500αρι πασσπορτ για να μεταφερω δεδομενα απο το κυριως σπιτι στο εξοχικο, αλλα με το συνεχες βαλε-βγαλε φοβαμαι οτι καποια μερα θα μου μεινει στο χερι. Ασε που στο παρελθον μου εχεουν καει 2-3 εσωτερικοι δισκοι λαπτοπ. Οποτε εγω τους 2.5 δεν τους λεω σκυλια...

Οσο για την αλλη λυση που προτεινεις, παλι και εγω αυτο σκεφτομουν. Ειναι λες και διαβαζεις την επομενη μου κινηση!

Συγκεκριμενα αυτον εβλεπα, για να τον εχω και σαν εξωτερικο αλλα εχει sata αντι για esata Οποτε θα πρεπει να αγορασω καλωδιοταινιες.

http://www.plaisio.gr/Computers/Servers/Backplain-For-Servers/RAIDSONIC-BACKPLAIN-RAIDSONIC-4X3-5-INCH-SATA-SAS.htm

1300504_3.JPG

Αν ειχε και κανα κοντρολλερ που να σου δινε στο πισω μερικες κανονικες σατα καλα θα ταν...

Δημοσ.

Υπάρχει controller από PCI σε SATA.Δες εδώ

Τώρα όσο για το άλλο που λες: Το να σου μείνει στο χέρι ο 2,5άρις δύσκολα.

Τις ίδιες πιθανότητες έχεις όπως και ένας απλός δίσκος 3,5''.

Το μόνο που μπορείς να του κάνεις και να πάθει ζημιά είναι αν την ώρα που γράφει ή διαβάζει πας και του τραβήξεις το καλώδιο.Στην καλύτερη θα χάσεις τα δεδομένα σου.Κάτι άλλο δεν έχεις να φοβάσαι.

Το raidsonic είναι ακριβό στα 129 ευρώ σε σχέση με αυτό που σου πρότεινα.Σκέψου επίσης οτι δεν χρειάζεσαι τόσες θέσεις για σκληρούς.

Εγώ έχω έξω τους δίσκους και μέσα στη θήκη μόνο τους 2 που χρσιμοποιώ επί καθημερινής βάσης.Το τρίτο bay είναι ελεύθερο.Συν οτι κάνεις και οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος όταν δεν τους έχεις όλους τους δίσκους να παίζουν.

Στο pc μου μέχρι και το DVD recorder το έβγαλα και το τοποθέτησα σε εξωτερικό κουτί μιας και του κάνω περιστασιακή χρήση (να γράψω κανένα DVD για φίλο)

Δημοσ.
Υπάρχει controller από PCI σε SATA.Δες εδώ

Τώρα όσο για το άλλο που λες: Το να σου μείνει στο χέρι ο 2,5άρις δύσκολα.

Τις ίδιες πιθανότητες έχεις όπως και ένας απλός δίσκος 3,5''.

Το μόνο που μπορείς να του κάνεις και να πάθει ζημιά είναι αν την ώρα που γράφει ή διαβάζει πας και του τραβήξεις το καλώδιο.Στην καλύτερη θα χάσεις τα δεδομένα σου.Κάτι άλλο δεν έχεις να φοβάσαι.

Το raidsonic είναι ακριβό στα 129 ευρώ σε σχέση με αυτό που σου πρότεινα.Σκέψου επίσης οτι δεν χρειάζεσαι τόσες θέσεις για σκληρούς.

Εγώ έχω έξω τους δίσκους και μέσα στη θήκη μόνο τους 2 που χρσιμοποιώ επί καθημερινής βάσης.Το τρίτο bay είναι ελεύθερο.Συν οτι κάνεις και οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος όταν δεν τους έχεις όλους τους δίσκους να παίζουν.

Στο pc μου μέχρι και το DVD recorder το έβγαλα και το τοποθέτησα σε εξωτερικό κουτί μιας και του κάνω περιστασιακή χρήση (να γράψω κανένα DVD για φίλο)

Ναι τους ξερω αυτους τους κοντρολλερ αλλα οι θεσεις ειναι εσωτερικα. Εγω λεω να ειχε τις νορμαλ σατα πορτς αλλα στο πισω μερος της καρτας να τις εβγαζε εξωτερικα.

Θα δω μπας και βρω λυση με τα πορτς μιας και δεν με χαλαει στα 140.

Α να σε ρωτηση το hot-swap λειτουργει αφοβα? Βγαζεις δισκους ενω λειτουργουν χωρις safe-remove και δεν χανεις δεδομενα? Παντα ηθελα να το ρωτησω αυτο.

Δημοσ.

Τους δίσκους τους βγάζεις αφού κάνεις ασφαλή κατάργηση.Το σύστημα τους βλέπει σαν να έχεις συνδέσει ένα USB stick ή ένα εξωτερικό δίσκο.Φυσικά οι ταχύτητες που παίρνεις είναι SATA και όχι USB.

Για να σου δουλέψει το hot-swap πρέπει να ορίσεις στο BIOS τον AHCI controller.Άμα δεν στο υποστηρίζει η μητρική , δεν μπορείς να τους βγάζεις και να τους βάζεις όταν είναι αναμένο το pc.Πρέπει κάθε φορά να κάνεις επανεκκίνηση για να τους "δει" το λειτουργικό

Δημοσ.

Α δηλαδη τους βλεπει σαν εξωτερικες συσκευες και ας ειναι συνδεδεμενη σε εσωτερικη sata port.

Σου τυχαινει συχνα να σου λεει οτι δεν γινεται να τους καταργησει επειδη χρησιμοποιουνται, παροτι εχεις κλεισει ολα τα προγραμματα, οπως γινεται και στις θσβ συσκευες?

EDIT: Α να θυμηθηκα και αυτο. Αν συνδεσω και τις 4 θυρες εδω πανω, μετα περνανε ολες απο μια εσατα, και αυτη συνδεεται κατευθειαν στην εσατα του PC.

http://www.addonics.com/products/host_controller/ad5sapm-e.asp

ad5sarpm-e_layout_sm.jpg

Οποτε παιρνω ενα netbook Με esata, να καει λιγο ρευμα, να ειναι αθορυβο, και να συνδεσω ετσι το παραπανω. Σωστος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...