Προς το περιεχόμενο

Απάτη ή όχι; - Εύρεση σπιτιού στο Λονδίνο

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ζήσω στο Λονδίνο τους προσεχείς μήνες και έτσι ψάχνω για σπίτι μέσω διαφόρων site αγγελιών αυτού του τύπου.

Σε μια από τις απαντήσεις συνάντησα μια πολύ καλή προσφορά.

Καλή τιμή, αξιοπρεποφανές από τις φωτογραφίες σπίτι και σε βολική περιοχή.

Το πράμα δείχνει όμως να βρωμάει λίγο και προβληματίζομαι.

Πιο συγκεκριμένα, η helen που έχει το σπίτι μου λέει ότι είναι σε άλλη πόλη για δουλειές. Το τηλέφωνό της το έχει χάσει και γι αυτό δεν μπορεί να μιλήσουμε τηλεφωνικά προς το παρόν.

Στο σπίτι θα έχω και μια συγκάτοικο της οποίας ζήτησα το email αλλά μου είπε ότι είναι στο US για καλοκαίρι. Επίσης αρνείται να μου πει την ακριβή διεύθυνση για λόγους ασφαλείας λέει (τι σόι λόγοι ασφάλειας? θα πάω να το κλέψω?)

Και το πιο σημαντικό : Αναφερόμενη στους απατεώνες που κυκλοφορούν και λέγοντας πως της έτυχαν άτομα που πήγαν να δουν το σπίτι αλλά δεν είχαν λεφτά για την προκαταβολή (θέλει 450 λίρες + 1 μηνιάτικο) μου ζήτησε να αποδείξω με κάποιον τρόπο πως έχω τα λεφτά. Τι θες λέω χαρτί απο τράπεζα? Όχι λεει θέλω να τα στείλει κάποιος μέσω western union στο δικό μου όνομα (όχι στης helen στο δικό μου) ώστε να δει αυτή online ότι υπάρχουν και όταν πάω εκεί και δω το σπίτι και μου αρέσει να πάω μαζί της να τα πάρω και να μου δώσει κλειδιά και να της τα δώσω.

Σας φαίνεται φυσιολογικό όλο αυτό το πράμα? Αναρωτιέμαι που ακριβώς είναι η παγίδα.

Παραθέτω και το κείμενο. Τί λέτε??

The property is located in between 10-15 Northampton Sqare, London EC1V 0HB but i can't give you the exact address of the property due to security reason and not until we reach an agreement about the property now.

Your future flatmate is presentlt in US for summer and i haven't hear from her for the past few weeks now but i would let you know once i heard back from her so you can get in touch with her

I spoke about the viewing with a friend,he advise me that i should accept a proof through Western Union money transfer before i can meet you in London for the viewing and i don't like the idea of collecting money upfront before you view the property so that's why i'll prefer to be done this way.

You would require one of your friend or relative's around you to make the transfer of a month rent and deposit to your name in London as the receiver of the fund when you arrive NOT me through Western Union.You would be the receiver of the fund and the only person that can collect the money in London once your friend or relative's get the transfer done. Once you get transfer is done, you would notify me so that i can verify it if probably you made a valid transaction or not.As soon as i confirm it's a valid transaction i would meet you for the viewing so when we meet and reach an agreement and sign the contract, we would go to any western union outlet around us to collect the money for me and handover the key to you.

I just need to check the availability of the fund before i book my flight to meet you for the viewing and to let you know how i intend to verify if probably you made a valid transaction or not.I just need to look up the valid transaction status at the website link below.

https://wumt.westernunion.com/asp/orderStatus.asp?country=global

However, Western Union will request for transfer charges.The charges will be remove from your first month rent.When we meet and you decide not to take the place(Which i know is not possible because the picture i sent to you is the exact look of the property) i will refund the charges back to you in cash when we meet for the viewing.

Note:The reason why i said you should use Western Union is because it is the only money transfer that is secured and can be verified only that it was actually made and i don't want to get involve in any of your bank details for security reasons.

Hope you reason with me as i really want the viewing to take place.

Let me know what you think.

Helena

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

όπου ακούς Western Union +προκαταβολή φύγε μακριά....

Την έχουν πατήσει πολλοί.

Ακομα και λεφτά να στείλεις με security question (κάπως έτσι το λένε) και να μην της έχεις πει την security answer πάλι δεν είσαι 100 ασφαλής.

Την είχε πατήσει στην Ελλάδα ένας γνωστός μου (από εξωτερικό το παιδί και έψαχνε σπίτι όπως και εσύ) και έχασε κοντά στα 600€. Νομίζω τελικά του τα επέστρεψε η Western Union μετά από 5-6 μήνες αλλά είχε τρεχάματα...

Δημοσ.

Κάργα απάτη. Πες της να πάει να συνουσιάσει τον εαυτό της. Είπαμε την πατάμε από τους ντόπιους που είναι γνωστοί στο είδος, μη μας δουλεύουν και σάξωνες τώρα. Έλεος.

Δημοσ.
Και τον κωδικό που θα τον βρει?

Και δεν θέλει και ταυτότητα?

http://www.westernunion.com/info/howToPickUpMT.asp

Provide the Agent with the following information:

The Money Transfer Control Number (MTCN) from your Sender's receipt is required.

Sender's first and last names.

City and country the money was sent from.

The amount that was sent.

Your first and last names, address, and telephone number...

Εσύ θα της δώσεις τον κωδικό :-D.

Δεν τα ρωτάνε όλα αυτά. Κυρίως κωδικό, όνομα , ποσό.

Έχω παραλάβει λεφτά μόνο με κωδικό και λέγοντας το όνομα μου.(χωρίς να ζητήσουν ταυτότητα, και πάλι άμα είναι απατεώνες φτιάχνουν μια πλαστή)

Δημοσ.

οταν πας εκει ψαξε για σπιτι, αυτα μεσω νετ ειναι επικινδυνα, πληρωσε 10 μερες ξενοδοχειο η χοστελ και ψαχνε σαν τρελη σπιτι. ειναι απατη απο 1000 μιλια.

κι οταν θα δωσεις προκαταβολη να μπει σε κλειστο λογαριασμο στην τραπεζα. αν την εχει στα χερια του αυτος που θα σου νοικιασει στο τελος θα στην φαει σιγουρα, την πατησαν πολλες γνωστες μου ετσι στο ερασμους τους

Δημοσ.

...i haven't hear from her... once i heard back from her...

...Once you get transfer is done, you would notify me so that i can verify it if probably you made a valid transaction or not...

...i would meet you for the viewing...we would go to any western union outlet around us...

...i intend to verify if probably you made a valid transaction or not...

...The charges will be remove from your first month rent...

Αν αυτή είναι Αγγλίδα εγώ θα streakάρω στο Σύνταγμα.

Βρε ήπως είναι από την Νιγηρία; ;)

Δες και αυτό:

http://pastie.org/pastes/1107639?wrap=0

Copy-paste το κείμενο που σου έστειλε...

το mail είναι το [email protected] ε;

Μετά θα στο γυρίσει στο [email protected].

100% scam...

Δημοσ.

Θα ζήσω στο Λονδίνο τους προσεχείς μήνες και έτσι ψάχνω για σπίτι μέσω διαφόρων site αγγελιών αυτού του τύπου.

Σε μια από τις απαντήσεις συνάντησα μια πολύ καλή προσφορά.

Καλή τιμή, αξιοπρεποφανές από τις φωτογραφίες σπίτι και σε βολική περιοχή.

Το πράμα δείχνει όμως να βρωμάει λίγο και προβληματίζομαι.

Πιο συγκεκριμένα, η helen που έχει το σπίτι μου λέει ότι είναι σε άλλη πόλη για δουλειές. Το τηλέφωνό της το έχει χάσει και γι αυτό δεν μπορεί να μιλήσουμε τηλεφωνικά προς το παρόν.

Στο σπίτι θα έχω και μια συγκάτοικο της οποίας ζήτησα το email αλλά μου είπε ότι είναι στο US για καλοκαίρι. Επίσης αρνείται να μου πει την ακριβή διεύθυνση για λόγους ασφαλείας λέει (τι σόι λόγοι ασφάλειας? θα πάω να το κλέψω?)

Και το πιο σημαντικό : Αναφερόμενη στους απατεώνες που κυκλοφορούν και λέγοντας πως της έτυχαν άτομα που πήγαν να δουν το σπίτι αλλά δεν είχαν λεφτά για την προκαταβολή (θέλει 450 λίρες + 1 μηνιάτικο) μου ζήτησε να αποδείξω με κάποιον τρόπο πως έχω τα λεφτά. Τι θες λέω χαρτί απο τράπεζα? Όχι λεει θέλω να τα στείλει κάποιος μέσω western union στο δικό μου όνομα (όχι στης helen στο δικό μου) ώστε να δει αυτή online ότι υπάρχουν και όταν πάω εκεί και δω το σπίτι και μου αρέσει να πάω μαζί της να τα πάρω και να μου δώσει κλειδιά και να της τα δώσω.

Σας φαίνεται φυσιολογικό όλο αυτό το πράμα? Αναρωτιέμαι που ακριβώς είναι η παγίδα.

Παραθέτω και το κείμενο. Τί λέτε??

Πολυ τζερτζελοιστορια.Εχω φυγει, λειπω,λειπει , δεν μπορω κλπ..:lol:

next...:P

Δημοσ.
Και ήταν καλή περίπτωση γαμώτο.

Μέσα στο άγχος του άνετα ένας άστεγος βλάξ φοιτητής μπορεί να την πατήσει...

Μπά. Όσο αγχωμένος και να΄σαι, για να την πατήσεις στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να είναι και λίγο ευθεία το εγκεφαλογράφημα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...