Προς το περιεχόμενο

tatouaz

Giambas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

me tin efkeria mias sizitisis pou eixa me ena filo mou kai tis apospsis pano sto thema ton tattoo tha ithela merikes gmomes pano sto thema.Diladi kata poso exei kseperastei apo tis palies idees...pou tatouaz ixan mono i filakobioi logo tou oti simbolize kati mesa stis filakes kai kata poso arxizei na ginete moda pia.

Δημοσ.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, το θέμα είναι ποιος άνθρωπος βλέπει και εκφράζει την άποψή του. Αν ο πατέρας μου για παράδειγμα δει κάποιον με tatoo είναι σίγουρο ότι δεν θα τον θαυμάσει, ούτε θα προσέξει την καλλιτεχνική φύση του θέματος, ούτε καν το ίδιο το θέμα. Μάλλον θα τον κακοχαρακτηρίσει! Αν το δει ο παππούς μου, εκεί αμέσως αυτό το tatoo παραπέμπει σε φυλακή και όλα τα σχετικα που περιγράφεις (και άντε να του αλλάξεις γνώμη του παππού!!).

Στη γενιά μας όμως πιστεύω ότι το tatoo δεν περνάει τόσο άσχημα και αρνητικά. είναι και αυτό ένας τρόπος έκφρασης και καλαισθησίας γι' αυτούς που το κάνουν. Πολλοί το κάνουν από μαγκιά, άλλοι απο ιδεολογία, άλλοι από κομπλεξ, άλλοι για να δοκιμάσουν και άλλους χίλιους δυο λόγους μπορείς να ακούσεις να σου πουν.

Πρωσοπικά τώρα.

---------------

Μπορεί να με χαρακτηρίσεις συντηριτικό αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με την ιδέα. Δεν το βλέπω καθόλου σαν τρόπο έκφρασης, γιατί δεν μπορώ να καταλάβω τι εκφράζει! Παλαιότερα (πολύ παλιά) κάποιες φυλές έβαφαν το σώμα τους αλλά εκεί υπήρχε συγκεκριμένος λόγος. Στη φυλακή τα tatoo ήταν σήμα κατατεθέν καποιας ομάδος και είχαν κάποιο σκοπό. Σήμερα σε τι εξυπηρετεί ένα tatoo δεν μπορώ να καταλάβω!

ʼλλη άποψη είναι ότι γίνεται από μαγκιά! Εγώ το μεταφράζω κόμπλεξ και μόνο κόμπλεξ. Τι δήχνει αυτός που νομίζει ότι είναι μαγκιά. έκανε κάτι το οποίο οι άλλοι δεν μπορούν να το κάνουν; Σιγά όλος ο κόσμος το κάνει (αν θέλει). Είναι πιο τολμηρός; Δε νομίζω ότι η τόλμη φένεται εκεί! Είναι πιο μάγκας; Η μαγκιά μετριέται αλλού και όχι στο tatoo!

Τέλος (επειδή πολλά έγραψα και θα με βρίσετε), δεν με ενοχλεί όταν βλέπω κάποιον/α με tatoo απλώς βγάζω το συμπέρασμα ότι ο άνθρωπος αυτός ίσως αναζητει κάτι αλλά δεν ξέρει που θα το βρει και έτσι δοκιμάζει!

Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε!

Δημοσ.

tin ekdoxi na to goustareis kai na to kaneis etsi xoris tous logous pou anaferes oute apo magia diladi kai oute apo komplex to aopklieis?

Edaksei o kathenas to metafrazei diaforetika tora toi thema einai kai to erotima einai kata poso exei kseperastei kai den einai pia ena arnitiko sinbolo.Pou kai esi dixneis oti exeis problima kai oxi mono o pappous i o pateras sou asxeta an to exeis diaforetika

Δημοσ.

</font><blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">quote:</font><hr /><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif"> to erotima einai kata poso exei kseperastei kai den einai pia ena arnitiko sinbolo </font><hr /></blockquote><font size="2" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">Δεν το βλέπω σαν αρνητικό σύμβολο! Ταυτόχρονα δε νομίζω ότι έχει ξεπεραστεί και τελείως αυτή η ιδέα.

Ναι! Έχω πρόβλημα με τα tatoo αλλά σε διαφορετικό επίπεδο όπως τόνισες κι εσύ. Απλώς δεν μου αρέσει. Επιπλέον δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί γίνεται. Είναι θέμα προσωπικής αισθητικής! Πιστέυω ότι το ανθρώπινο σώμα είναι πάρα πολύ όμορφο από μόνο του και δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς τίποτα!

Επίσης πιστεύω ότι μια πράξη που γίνεται επειδή "απλώς μου άρεσε και το έκανα" δεν είναι αποτέλεσμα σοβαρής σκέψης! Και αν δεν σκεφτεί κάποιος σοβαρά μια τέτοια πράξη που μετά αν το μετανιώσει είναι πολύ δύσκολο,ίσως και επόδυνο (δεν ξέρω πως αφαιρούνται τα tatou) να την αναιρέσει, τι να πω!. Καθαρά προσωπικές απόψεις είναι αυτές!

Αυτά!

<small>[ 10-07-2002, 10:19: Το μήνυμα επεξεργάστηκε από: W.A.Mozart (jr.) ]</small>

Δημοσ.

Skeftomouna na kanw. Mono kai mono epeidi mou aresei. Den einai oti psaxnw na brw kati pou den to kserw, apla to skeftomai san mia pros8iki. Den einai 8ema magkias, apla to briskw omorfo.

>Επίσης πιστεύω ότι μια πράξη που γίνεται >επειδή "απλώς μου άρεσε και το έκανα" δεν είναι >αποτέλεσμα σοβαρής σκέψης!

Katalabainw to syllogismo sou, alla den ton simerizomai. Polla pragmata mas aresoun kai apla ta kanoume. Alla pragmata prepei na einai prointa wrimhs skepshs. To mono meion gia to tattoo einai i gnwmh twn allwn pou mporei na se kakoxaraktirisoun. Twra to oti menei panw sou gia mia oloklhrh zwh, ti na pw...fantazomai oti sini8izetai, opote den 8a iparxei logos na afaire8ei. Para mono otan oi alloi sou dimiourgoun problhmata. Px einai toso pouritanoi pou se apolioun apo thn douleia kai tetoia.

Egw proswpika den ekana telika. O enas kai kirioteros logos pou den ekana einai h gnwmh twn allwn. O kiklos mou einai ths apopsis "ti einai auta ta pragmata, magkia?" kai den i8ela na prokalesw. O allos logos einai oti to tattoo ginetai siga siga poli "ths modas" kai "trendy" opote den einai tou stil mou.

Auta....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...