Fan Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Έχω ένα φίλο που τον τελευταίο χρόνο περνάει πάρα πολλές ώρες καθημερινά σερφαροντας στο ίντερνετ. Από συζητήσεις που είχα μαζί του είναι τουλάχιστον 5 με 6 ώρες την ημέρα μπροστά από την οθόνη. Η πλάκα είναι ότι πιο πριν έπαιζε διάφορα παιχνίδια (WoW κτλ) αλλά δεν ξεπερνούσε τις 4 ώρες την ημέρα. Από τότε που τον πεισαμε να κόψει τα παιχνίδια έχει ξεκινήσει να διαβάζει ασταμάτητα διάφορα blogs (πάνω απο 50!!) και να ασχολείται με το Facebook. Μου λέει μάλιστα ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί εάν πρώτα δεν έχει περάσει λίγες ώρες στον Η/Υ. Το έαν είσαι τόσες ώρες στο ίντερνετ δεν θεωρείται εθισμός; Αυτός δεν το παράδεχεται και λέει ότι υπάρχουν άλλοι που κάθονται παραπάνω και δεν έχουν πρόβλημα. Μήπως χρειάζεται βοήθεια για να ελατώσει τις ώρες που είναι μπροστά από μια οθόνη ή πλέον θεωρείται φυσιολογικό να είναι κάποιος τόσο διάστημα κολλημένος στο PC;
guido Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Το πρόβλημα δεν ειναι αν κάθεται ο άλλος τόσες ώρες στο PC. Το πρόβλημα είναι αν έχει κόψει δραστηριότητες , βόλτες , παρέες , χόμπι και γενικά έχει αλλάξει όλη η κοινωνική του συμπεριφορά για να λιώνει όλη μέρα στο νετ. π.χ αν αυτό που θα έκανε αν δεν καθόταν 6 ώρες στο PC , θα ήταν να βλέπει 6 ώρες TV , ε τότε το πρόβλημα προφανώς δεν ειναι "εθισμός" με το PC. Είναι ότι δεν έχει τι άλλο να κάνει ή βαριέται έτσι και αλλιώς για xy λόγους να το κάνει.
aledjo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 γκομενα εχει???? λογικα απο αυτα που λες δεν εχει! πες του να βρει γκομενα!
leonidas_fs Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 ποσο χρονων ειναι ο φιλος σου? Που μένει? Μηπως εκει που μένει δεν εχει αρκετες επιλογες για να ασχοληθει με ατι αλλο?
slygeo87 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Εθισμένοι του διαδικτύου ενωθείτε να σώσουμε το παληκάρι.
Evilsmile Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 γκομενα εχει????λογικα απο αυτα που λες δεν εχει! πες του να βρει γκομενα! :lol::lol::lol:
vocals_ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Το πρόβλημα δεν ειναι αν κάθεται ο άλλος τόσες ώρες στο PC. Το πρόβλημα είναι αν έχει κόψει δραστηριότητες , βόλτες , παρέες , χόμπι και γενικά έχει αλλάξει όλη η κοινωνική του συμπεριφορά για να λιώνει όλη μέρα στο νετ. π.χ αν αυτό που θα έκανε αν δεν καθόταν 6 ώρες στο PC , θα ήταν να βλέπει 6 ώρες TV , ε τότε το πρόβλημα προφανώς δεν ειναι "εθισμός" με το PC. Είναι ότι δεν έχει τι άλλο να κάνει ή βαριέται έτσι και αλλιώς για xy λόγους να το κάνει. +1 αυτό ισχύει για πολλούς. Και 'γω για παράδειγμα πριν φύγω για διακοπές(ή και τώρα κάποιες μέρες) που λείπανε οι φίλοι μου και δεν είχα διάβασμα/σχολεία/φροντιστήρια τα 6ωρα τα έκλεινα στο ίντερνετ (όμως και πάλι όσο καθόμουνα με τους φίλους μου μίλαγα ). Πάντως τώρα που ξεκινάει σχολείο κτλ δε νομίζω να έχω χρόνο να κάθομαι. Γενικότερα θα είναι περιορισμένος ο ελεύθερος χρόνος οπότε θα τον αξιοποιώ σε βόλτες κτλ. Άρα δε νομίζω εγώ να είμαι εθισμένος και ας χάλαγα μπόλικες ώρες surfing..
zeniath Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως τώρα που ξεκινάει σχολείο κτλ δε νομίζω να έχω χρόνο να κάθομαι. Γενικότερα θα είναι περιορισμένος ο ελεύθερος χρόνος οπότε θα τον αξιοποιώ σε βόλτες κτλ. Άρα δε νομίζω εγώ να είμαι εθισμένος και ας χάλαγα μπόλικες ώρες surfing.. Κάτσε να πας φοιτητής και θα χτυπάς κάτι ωραία 10-12ωρα στις μέρες που θα βαριέσαι να σηκώσεις το πόδι σου να φτιάξεις καφέ...
aledjo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Κάτσε να πας φοιτητής και θα χτυπάς κάτι ωραία 10-12ωρα στις μέρες που θα βαριέσαι να σηκώσεις το πόδι σου να φτιάξεις καφέ... τι μου θυμησες τωρα..... ποιο καλα θυμαμαι αυτο παρα τα μαθηματα που εκανα (?)
BadBoy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Πάντως αν είναι έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να διαβάζει και αυτό εδώ το forum.
stefa_1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 6 ωρες ?Αυτη ειναι λογικη χρηση!(Αστειευομαι) Αμα ειναι 6 ωρες μονοκοπανια τοτε ειναι ασχημα τα πραγματα. Αμα καθεται 3 ωρες το πρωι και 3 το βραδυ τι πιο φυσιολογικο. Στην δικια μου περιπτωση και γω καπου τοσο καθομαι γατι εκει που μενω (χωριο/παραλια) , και μεχρι να ξεκινησω μαθηματα στο ιεκ σε αλλη πολη πραγματικα δεν υπαρχει τιποτα αλλο και κανενας για να ασχοληθω. Σπαταλαω αυτες τις ωρες σε σειρες,blogs (προκαλουν εθισμο και μεγαλο ενδιαφερον για αυτα λογω των πληροφοριων που μας δινουν) και COD:MW2.
JERONIMO888 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτο που ειπε ενας φιλος παραπανω το προβλημα ειναι αν εχει κοψει ολες τις αλλες δραστηριοτητες και το ΜΟΝΟ που κανει ειναι να καθεται σε ενα pc ολη μερα αλλιως δεν υπαρχει προβλημα ειναι λογικη χρηση για οσους ασχολουνται με υπολογιστες (εγω πχ περναω 3 ωρες μονο και μονο για να βρω το χαμηλοτερο volt που μπορει να τρεξει ο επεξεργαστης οταν τον clockaro και αλλες τοσες ωρες και παραπανω για email,news,forums,games κτλπ κτλπ)
aledjo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 αλλοι περνουν 12ωρα στο ιντερνετ για να βρουν γκομενα...... facebook, zoo, msn......
evabb Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2010 γκομενα εχει????λογικα απο αυτα που λες δεν εχει! πες του να βρει γκομενα! ειναι απο τις λιγες φορες οχι μονο θα συμφωνισω με τον αλετζο αλλα θα του δωσω και συγχαρητηρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.